2024-01-26
今次朋友介紹我地嚟咗間東南亞為主題的Fusion菜餐廳經Open Rice訂位超方便佢有室內同天台揀 今次就揀咗室內Appetizer:Salmon Tartare $128超開胃既前菜三文魚以泰式酸辣醬調味過 酸酸辣辣再配上脆脆的煎米餅乾 層次感十足份量完全夠佈滿個三塊煎米餅乾!!!Appetizer: Cereal Butter Prawn $128CP值超高 估唔到佢依個價錢都份量十足有足足6-7隻手掌心咁大既虎蝦肉質彈牙又新鮮 每隻都有滿滿既炸蒜粒 超級香口Lobster Pasta With Lobster Tail $268蘑菇打成醬汁 加上濃郁龍蝦汁掛滿意粉上 超惹味超大條龍蝦尾 龍蝦肉厚實 有淡淡的椰奶的味吸睛又打到卡之外 仲好鮮味彈牙手搓粉特別有嚼勁又特別 Crispy Grouper With Tom Kha Kai $238赤點石斑魚依款都係店員介紹我地試嘅一道菜佢見我地兩個女仔嚟食 建議我地唔好點兩個意粉咁我地就聽佢講 試試依款魚估唔到真係有驚喜!魚皮煎過脆脆地 魚肉又夠嫩滑個汁有少少香料味點埋佢個汁食 點完即刻昇華咗 特別得嚟又好味Damn Pissed Of
經Open Rice訂位超方便
佢有室內同天台揀 今次就揀咗室內
Appetizer:Salmon Tartare $128
超開胃既前菜
三文魚以泰式酸辣醬調味過 酸酸辣辣
再配上脆脆的煎米餅乾 層次感十足
份量完全夠佈滿個三塊煎米餅乾!!!
CP值超高 估唔到佢依個價錢都份量十足
赤點石斑魚
依款都係店員介紹我地試嘅一道菜
佢見我地兩個女仔嚟食 建議我地唔好點兩個意粉
咁我地就聽佢講 試試依款魚
估唔到真係有驚喜!
魚皮煎過脆脆地 魚肉又夠嫩滑
多到就滿瀉既泡泡之餘 仲有玫瑰花瓣
真係俾佢既鴨鴨+小浴缸吸引咗
酒的味道主要以熱情果濃縮果汁;薑汁汽水味的濃縮菠蘿汁
當中加入vodka 微醺程度不會灼口
Tonight Is Gonna Be A Good Night! $108
易入口嘅cocktail 陣陣花香味
唔會好甜 同樣好啱女仔飲
📍 KABOOM (尖沙咀)
尖沙咀北京道12A號太子集團中心20樓