KABOOM

2024-01-03 95 浏览
尖沙咀天台頂樓東南亞Fusion菜🌴☀️🌄🦥✨餐廳位於頂層的位置。除了有泰式resort感的天台戶外位置外,更有觀望維港景色的室內位置,能令人陶醉賞景。餐廳是酒吧餐廳,調酒師精湛的工藝,邊觀看調酒師調酒,有如看表演一樣!如果不好酒的,也有沒酒精的飲品,連酒杯也是獨特風格!有浴缸的酒杯、有預小鳥形狀的酒杯,有椰子形狀的,都很有心思!👍🏻食物方面是東南亞的美食,是經心思研發出來的精緻!《Focaccia with Mussels》$108前菜的菜式中,以青口為主角,配以種質地厚實柔軟、帶有橄欖油香味的麵包,賣相非常精緻,調味亦經過細心的處理,吃出軟滑香氣的味道。《Burrata Salad》$138以布拉塔芝士為主角的沙律,完整一大件的布拉塔芝士舖在表面,柔軟滑順的芝士緩緩流出,與蔬菜夾在一起吃,可以享受其單純芝士的美味,滋味醇香!《Grilled Gai Yang Chicken》$238泰式烤雞,雞隻完整的上碟,烤雞肉質結實有彈性,味道香甜多汁,是泰國街頭必吃的美食,賣相吸引,擺盤又精美!《Lobster Pasta With Lobster Tail》$268以龍蝦尾為主角的意粉,不是
尖沙咀天台頂樓東南亞Fusion菜🌴☀️🌄🦥✨

食物方面是東南亞的美食,是經心思研發出來的精緻!

《Focaccia with Mussels》$108

《Burrata Salad》$138

以龍蝦尾為主角的意粉,不是普通的意粉,是幼身長筒形的意粉,口感煙韌,重點是意粉的醬汁,超好味!是濃濃的龍蝦汁,是新鮮的美味!

《Canloocan》$58
《Mandalay》$58
飲品方面雖然不是酒精飲品,但也是經調酒很調至出來的精美飲品,很美麗!而且味道很新鮮!讓人有在渡假的感覺
2024-01-03 101 浏览
服務:接待處的女店員黑口黑面無笑容,態度亦不友善,趕客一樣👎👎👎環境:坐天台位置,環境確實不錯,亦可觀賞夜景👍👍👍食物: KABOOM Sharing Platter ⭐️⭐️⭐️Lobster Pasta with Lobster Tail⭐️⭐️⭐️食物不過不失
服務:
接待處的女店員黑口黑面無笑容,態度亦不友善,趕客一樣👎👎👎
環境:
坐天台位置,環境確實不錯,亦可觀賞夜景👍👍👍
食物:
KABOOM Sharing Platter ⭐️⭐️⭐️
食物不過不失
2024-01-02 241 浏览
係OpenRice 搵到呢間野,見佢又有露天坐,今日有朋友生日,於是6個人嚟第一次食,一入去,就俾前枱個扎辮女接待西面,問佢乜都唔係好想睬你答你咁,我心諗我其實都係剛剛嚟,應該無得罪你,跟住我book樓上,佢用佢無高低語調嘅聲線叫我地「入去,行樓梯上去。」,埋到枱見全間餐廳侍應都木口木門,最後諗住切個蛋糕,話要收$150元切餅費,我諗應該無下次,門口個阿姐好似趕客咁,食物質數普通,限時2小時人均$400。遇著呢啲侍應真係趕客無下次,無客已經掃興,成餐反都係講前枱啲服務態度
2024-01-02
庆祝纪念
生日
2024-01-02 130 浏览
📍尖沙咀今日食生日飯,男朋友搵咗個情調好好嘅地方,如果唔係都唔知原來尖沙咀有咁正嘅地方。坐outdoor,個景超正,睇到維港超有氣氛好chill。$128 Tom Yum Coconut Scallop Carpaccio叫咗個帶子刺身配冬陰功汁。第一次試到呢個配搭。原來帶子唔係淨係可以配豉油Wasabi。冬陰功味好香,但又唔會搶咗帶子鮮甜。$228 Vietnamese Vermicelli Rice Noodle with Red Prawns (Served cold)(Nuoc Cham dressing, red prawns, carrot, cucumber and crushed peanuts)見到紅蝦,就毫不猶豫叫咗呢個,嚟到感覺好特別。份量唔少,有三隻紅蝦,另外配上類似魚露嘅汁,成個粉都酸酸甜甜好開胃。$258 Curry Duck Confit(Green curry, duck leg, pineapple and seasonal vegetables)見到好少見嘅鴨髀,見到個配搭幾得意,就叫咗嚟試吓。完全冇失望,勁正。阿比煎得好香,入面啲肉好嫩,配埋咖喱汁
📍尖沙咀

$258 Curry Duck Confit
見到好少見嘅鴨髀,見到個配搭幾得意,就叫咗嚟試吓。完全冇失望,勁正。阿比煎得好香,入面啲肉好嫩,配埋咖喱汁,好惹味。而且仲有燒菠蘿,好似去緊BBQ食菠蘿咁,好甜。配菜仲有西蘭花,粟米仔,薯仔。

叫咗兩杯Cocktail ,兩杯都又靚又好飲。

$128 Wohoo, What A Day!
(Tequila, Mango Purée, Calamansi, Pineapple Juice, Coconut Syrup and Condensed Milk Cream)
呢一杯係店員推介俾我,口感似楊枝甘露,係芒果味,上面仲有泡沫,菠蘿乾。入口唔會覺得太重酒味。

$128 No More OT Please!
(Vodka, Pomegranate Purée, Lemon Juice with Guava Flavour)
另一杯係俾個名吸引咗,嚟到都好好飲,呢杯比較甜,比較啱女仔飲。
2023-12-31 114 浏览
餐廳由酒店級名廚主理多款東南亞為主題菜式,Cocktail亦係餐廳主打。座位方面,除左有可以一覽維多利亞港景色外,想影打卡食物相揀Bar枱就岩晒,Bar枱擺放既裝飾同調酒用品都幾別緻,岩晒打卡,亦可以欣賞調酒師表演。⭐️Hamachi Ceviche $1285片厚切油甘魚刺身,每片都大塊,肉質厚實嫩滑,配以清新既柚子醬汁,既開胃又可以中和油脂感。⭐️Tom Yum Coconut Scallop Carpaccio $1285片薄切北海道帶子刺身,味道甘甜富彈性,加幾滴青檸汁更提鮮,配以香濃冬陰功椰奶醬汁,配搭新穎又幾夾,味道酸酸地好開胃。⭐️Thai Lobster Sauce Strozzapreti Pasta with Lobster Tail $268龍蝦尾啖啖肉,烹調時間岩岩好,口感爽口,捲意粉口感偏滑帶嚼勁,好掛汁,而醬汁唔算好濃味所以食落唔會膩。⭐️Grilled Gai Yang Chicken $238大隻又香噴噴既烤雞,外皮烤至色澤金黃,脆口既雞皮好邪惡,油香十足;雞肉嫩滑帶香料味,唔點醬汁都夠惹味。⭐️Tonight Is Gonna Be A Good Night $

⭐️Hamachi Ceviche $128

⭐️Tonight Is Gonna Be A Good Night $128
♥Vodka ♥Prosecco ♥Elderflower Liqueur ♥ Lemon Juice with Elderflower Flavour
打卡!!! 易入口既Cocktail,陣陣花香味,唔會太甜,酒感都飲得到,飲果陣都要優雅,太大動作會倒到自己。

⭐️Jambi $88
♥Lemon Juice ♥Apple Juice ♥Soda with Cucumber Flavour
唔飲酒既朋友仔叫呢杯就岩晒,酸酸甜甜,口味清新。
2023-12-31 568 浏览
星期五夜晚同女朋友去食,一去到見到個環境同氣氛都幾開心,因為坐戶外,都幾有feel,跟住就開始叫野食,野食都快送到,女朋友叫左一個飯,我叫左牛扒,但牛扒就唔算熱,只係暖暖地,而且偏乾!整體野食都係正常既,我地食完,因為冇叫野飲,侍應專登再黎問多一次,要唔要飲品或其他野食,我地話唔洗,跟住侍應就即刻比帳我地,食左大約$660,感覺到被人催我地走,由入座到埋單走人大約60分鐘,因為用餐時間係有120分鐘,所以有啲無奈,所以覺得員工既服務態度一般,食飽就趕人走既感覺!我地食飽就走啦,因為被趕既感覺太差! 另外睇到有女侍應疑似放左兩位男位朋友入去飲杯野,因為見到女侍應狂同佢地傾計,本身冇為意,後尾2男本身一齊坐,後尾有客入黎,變左一人坐,一人企,加上2男冇叫野食,好快就走左,所以覺得女侍應做法似乎唔太恰當。

2023-12-29
2023-12-30 131 浏览
今日去咗一間超多人打卡喺尖沙咀樓上餐廳。餐廳除了有室內, 更有室外嘅地方俾大家飲酒同食泰國菜,望埋維港熱景超浪漫,但因我同閨密都超怕凍,就揀咗坐室內。室內餐廳兩邊都有落地玻璃見到維港景色,再加上昏暗嘅燈光同木系嘅設計,更添浪漫感覺。我哋坐係bar trader 位,可以同調酒員傾計同看佢地點調酒🍸。Kaboom Sharing Platter (for 2-3 persons)個拼盤超多嘢食,有雞翼、泰式蝦餅、春卷、蝦球及豬肉腸。炸得超好味😋樣樣都爽口彈牙。 送酒一流。Mango & Green Papaya Beef Salad估唔到沙律上面有咁多片半生熟牛肉片,而且仲要唔係薄。下面有青木瓜沙律,非常爽、酸酸甜甜非常開胃、幫助消化。Crispy Grouper with Tom Kha Kai石班魚好滑、好大塊、口感好爽。南薑椰汁湯(Tom kha Kai )比起冬陰功湯更有椰味。椰汁湯酸酸甜甜。再將石斑魚配落個汁上,更帶出石斑魚既鮮味。Lobster Pasta with lobster Tail龍蝦🦞尾意粉打卡一流,有龍蝦肉食下再配幼身長通粉幾有創意既菜式。龍蝦肉非常新鮮爽同彈牙
但因我同閨密都超怕凍,就揀咗坐室內。

龍蝦🦞尾意粉打卡一流,有龍蝦肉食下再配幼身長通粉幾有創意既菜式。龍蝦肉非常新鮮爽同彈牙,再配埋菌同花花做裝飾,尤如藝術作品一樣。

Damn Pissed Off
Vodka 做base,再加埋多種水果汁。如熱情果、菠蘿汁及薑味氣場。飲落酸酸甜甜很開胃。超喜歡它用沖涼浴缸🛀載住cocktail, 上面d 泡泡到飲完都唔會化開。

Tonight is gonna be a good night
以Vodka 及Prosecco意大利氣酒做base。接骨木花利口酒、檸檬汁及接木骨花。仲有桂花、花瓣同橙片在cocktail 上面,非常漂亮。
2023-12-22
  • KABOOM Sharing Platter
  • Thai Lobster Sauce Strozzapreti Pasta with Lobster Tail
2023-12-30 72 浏览
-💥KABOOM 📍尖沙咀北京道12A號太子集團中心20樓🍾Whiskey Sour hkd 128微酸嘅口感 配埋塊檸檬好夾🍋🌟清清地 唔會好強烈嘅酒味~🍓Clover Club hkd 128有少少似洗潔精味🤣可能飲唔慣有埋紅桑子做裝飾好襯成杯酒❣️🦀Chilli Crab Cups hkd 128脆炸感十足 外面似空鼓 再食多啖先會食到蟹肉味餡料份量都唔少🙌🏻當前菜開胃食岩曬😆🦪Tom Yum Risotto With King Oysters hkd 208勁大隻蠔😍😍初初以為得兩隻 但都唔止 好正🥰唔算超鮮甜但實真心大隻夠份量!冬陰功味道都突出 配埋risotto 咁食會更加入味 !更突顯到東南亞感覺🤟🏻🐟Crispy Grouper With Tom Kha Kai hkd 238煎到金黃酥脆嘅紅石斑魚 外皮好香口 熱食肉質超嫩滑!而且完全無骨狀態 骨都唔洗拆就食得 好滿足😽以冬菇同南薑椰汁湯烹調調配而為🌴🥘味道好出眾 香甜惹味👍🏻🔮MY HONEY OPPA hkd 398食完飯岩曬同朋友chill下🫂食落好甜 女仔應該會中意食 薄荷味相對都有😗👻當日坐左天台嘅露天吧枱食飯

💥KABOOM
📍尖沙咀北京道12A號太子集團中心20樓

🍾Whiskey Sour hkd 128
微酸嘅口感 配埋塊檸檬好夾🍋🌟
清清地 唔會好強烈嘅酒味~

🍓Clover Club hkd 128
有少少似洗潔精味🤣可能飲唔慣
有埋紅桑子做裝飾好襯成杯酒❣️

🦀Chilli Crab Cups hkd 128
脆炸感十足 外面似空鼓 再食多啖先會食到蟹肉味
餡料份量都唔少🙌🏻當前菜開胃食岩曬😆

勁大隻蠔😍😍初初以為得兩隻 但都唔止 好正🥰
唔算超鮮甜但實真心大隻夠份量!
冬陰功味道都突出 配埋risotto 咁食會更加入味 !
更突顯到東南亞感覺🤟🏻

煎到金黃酥脆嘅紅石斑魚 外皮好香口 熱食肉質超嫩滑!
而且完全無骨狀態 骨都唔洗拆就食得 好滿足😽
以冬菇同南薑椰汁湯烹調調配而為🌴🥘
味道好出眾 香甜惹味👍🏻

🔮MY HONEY OPPA hkd 398
食完飯岩曬同朋友chill下🫂
食落好甜 女仔應該會中意食 薄荷味相對都有😗

👻當日坐左天台嘅露天吧枱食飯 成個感覺好舒服好chill🫶🏻
係天氣凍左啲☃️☃️
但食物同環境都搭夠!而且仲會播下歌 唔會太大聲影響住
所以同朋友傾計都無問題⭐️
對住個咁靚嘅夜景食飯 見到維港心情都靚啲hehe💫

🕰️營業時間
星期一至三 12:00-00:00
星期四至六 12:00-02:00
星期日 12:00-00:00

#泰式料理 #泰式#尖沙咀#kaboom#泰好食#咖啡店#串燒
#酒吧推薦 #酒吧餐廳#室外酒吧#露天吧 #香港泰菜
#尖沙咀美食 #尖沙咀美食推介 #尖沙咀美食地圖
2023-12-29 81 浏览
偶爾來一點✨浪漫, 今次嚟呢度係睇中維港海景 (樓上天台仲有outdoor位), 同埋d cocktail🍹好靚勁打卡. 當日咁啱坐到bar檯, 除咗夜景外仲有得睇住bartender🤵‍♂️整cocktail, 有得睇花式調酒勁開心!🍹Damn Pissed Off! 為咗佢而嚟😚,浴缸泡泡造型幾靚, 側邊仲有隻鴨仔幾cute. 底味係Vodka, 再mix咗d Passion Fruit Puree同有d薑味嘅🍍鳳梨汁, 飲落甜甜地而且幾fresh. ☕️Coffee, 🍵Tea or ✋Me? Serve呢杯cocktail 嗰陣Bartender仲專登望住你講多次"coffee, tea or me? "🤣🤣 幾好笑. 呢杯嘅Base係Whisky, mix埋🍸黑糖梅酒, 梳打水, 又幾特別, 雖然有dd黑糖但唔算好甜. 🦀Chilli Crab Cups 第一次食fillo cup, 酥皮比一般薄身, 咁多層加埋一齊食落幾酥脆, 蟹肉味幾出, 帶有微辣, 入面仲有d柚子醋啫喱加埋個效果又幾好.KABOOM Sharing Platter 🐷豬肉串 - keep到有d汁唔乾,

🍹Damn Pissed Off!

☕️Coffee, 🍵Tea or ✋Me?

🦀Chilli Crab Cups

KABOOM Sharing Platter
🐷豬肉串 - keep到有d汁唔乾, 唔點醬都ok
🐤雞翼 - 辣辣地, 係有後勁嗰種辣, 幾過癮, 朋友好鐘意
🐟泰式魚餅 - 夠濃味, 香葉味幾出
🫔米網紙春卷 - 米網紙嘅關係, 特別脆身😋
蝦球 - 蝦味好出,個人幾鐘意。

🦆Curry Duck Confit
油封鴨夠淋, 嫩而不爛, 同青咖哩又幾夾wo. 🥬蔬菜都幾多, 有🌽粟米芯, 🥦西蘭花, 蘆筍, 🥔薯仔同🍅蕃茄仔, 用嚟點咖哩食啱哂.

🦪Tom Yum Coconut Risotto with King Oyster
King Oyster都幾大隻, 煎得幾香. 冬蔭公味Risotto濃味同埋有後勁嗰種辣, 呢個組合幾特別.

2023-12-21
  • KABOOM Sharing Platter
  • Chilli  Crab  Cups
KABOOM,設有室內及室外座位,共兩層,分別是20樓(室內)及頂層天台(室外花園),兩層均可飽覽維港海景🌉✨ 裝潢設計採用芬蘭木材及天然竹子以塑造出猶如自身外國海灘餐廳一樣的度假風氛圍。中價定位,店內餐牌上列有多款以東南亞為主題的Fusion菜色及小食,更創作出多款店內特有的雞尾酒。🦞 Lobster Pasta With Lobster Tail $268龍蝦sauce,入口淡淡龍蝦鮮味,加上淡淡椰奶甜香,配上菇菌和捲意粉,惹味🐠 Oven Baked Sambal Stingray $268魟魚,魚骨軟身,魚肉扁平,肉質細滑近似比目魚口感配菜有薯仔、車厘茄、粟米芯、蘆筍、芥蘭、百合🍱 KABOOM Sharing Platter $248拼盤有5款炸物小食,包括有豬肉腸、蝦棗、魚餅(微辣) 、春卷、單邊雞翼,每款有4件,適合2-4人分享,驟眼普通其實入口好惹味!😋餸酒更是一流!附有3款醒胃醬汁自行蘸配: 泰式甜辣雞醬、乳酪醬、千島醬🐟 Salmon Tartare $128三文魚粒伴泰式調味醬料,配合脆米餅,入口清新開胃又香脆可口🛁 Damn Pissed off! $108 (

魟魚,魚骨軟身,魚肉扁平,肉質細滑近似比目魚口感
配菜有薯仔、車厘茄、粟米芯、蘆筍、芥蘭、百合

🍱 KABOOM Sharing Platter $248
附有3款醒胃醬汁自行蘸配: 泰式甜辣雞醬、乳酪醬、千島醬

🐟 Salmon Tartare $128
三文魚粒伴泰式調味醬料,配合脆米餅,入口清新開胃又香脆可口

🛁 Damn Pissed off! $108 (HH) / $128 (Glass)
可愛鴨仔 + 鮮花瓣 +浴缸造型💕好可愛💕好適合打卡💕
充滿鳳梨汁和百香果香,味道酸酸甜甜,好飲! vodka和薑汁味道不會太烈,容易入口

🍸 Wohoo, What A Day! $108 (HH) / $128 (Glass)
芒果蓉味道甜香濃郁,加上適量鳳梨汁、椰子syrup和煉奶,味道甜甜又帶少少酸香減膩,不錯!Tequila味道不會太烈,容易入口

_______________

KABOOM (尖沙咀)
尖沙咀北京道12A號太子集團中心20樓

_______________
《📍KABOOM食評分享 》 by@ihungry.hk聖誕節想搵地方同一班friend或者摯愛浪漫慶祝🌝?今日小編同大家介紹一間位於尖沙咀嘅KABOOM!KABOOM有分室內與室外,坐擁無敵維港海景,主打多款創新嘅東南亞料理與美酒玩,環境舒適又浪漫,絕對啱晒節日慶祝🔥!🔸【Kaboom Sharing Platter - $248】▶️包括單骨雞翼、沙嗲串燒、泰式魚餅、春卷、肉丸想一次過試晒咁多款東南亞特色美食,或者一大班friend開心share,呢個小食拼盤就啱晒你🩵💙!最有驚喜係每件炸件都炸得非常之香脆,唔會太過油膩,帶有陣陣嘅東南亞香料嘅香氣,特別要讚一讚沙嗲串燒,肉質非常之鮮嫩,唔會太過乾,又夠Juicy,超正🔥!🔸【Sambal Stingray- $268】對於好怕魚骨嘅小編嚟講,呢一道三峇魔鬼魚就啱晒👍🏻!第一次食魔鬼魚嘅小編對於真係有另一種睇法,估唔到係咁好食!魔鬼魚🐠嘅魚肉非常之飽滿,條條分明,值得一試!🔸【lobster pasta with lobster tail - $268】一上枱,小編見到真係哇一聲!估唔到呢個龍蝦意粉係咁足料🦞,份量夠大嘅半條龍蝦,肉質
《📍KABOOM食評分享 》 by@ihungry.hk

▶️包括單骨雞翼、沙嗲串燒、泰式魚餅、春卷、肉丸

🔸【Sambal Stingray- $268】

一上枱,小編見到真係哇一聲!估唔到呢個龍蝦意粉係咁足料🦞,份量夠大嘅半條龍蝦,肉質非常鮮嫩彈牙,Q彈爽口,感覺非常新鮮!而且Pasta特別選用卷狀意思,每條意粉非常Q彈,亦都吸引香濃惹味嘅龍蝦Cream Sauce,超正☺️!

🔸【Cocktail - $128】
▶️No More OT Please
呢度嘅Cocktails 每一杯都係別有意義🍸!唔想OT嘅小編🥲梗係要試吓呢杯No More OT Please,飲品加入伏特加、石榴泥、番石榴口味嘅檸檬汁,入口先有濃濃酒味,後勁有番石榴同檸檬汁嘅酸甜,就好似OT咁「先要經歷完衝擊,就可以開心Take a rest」,夠曬特別👍🏻!

▶️
經歷完OT嘅衝擊,梗係要開心enjoy a day! Wohoo, what a day加入雞尾酒、芒果泥、金桔汁、菠蘿汁、椰子果醬與牛奶,入口先會感受到香濃奶味,後勁會有雜果嘅香甜,完完全全表現出”Sweet Life, Happy Day”嘅感覺🍬!

🤪iHungry開心指數:9/10分
2023-12-24 163 浏览
食物一般,沒有預期的驚喜。員工的服務態度(特別是接待那位)則一般,要努力,有時只係詢問為何,不用那麼緊張當責備。今次坐室內,很嘈,下次要坐天台,相信會有另一種感受。首先我哋先order 左紅酒,然後是沙律,味道不錯,可試試。主菜是大蝦及牛排,大蝦的味道沒有太大的特別,一般來講很多地方也可食到,牛排則不錯,師傅做到了,medium, 鎖住D肉汁,夠熱度,但不硬,入口舒服好味。最後order 了一個cake味道不錯,最令我警喜的是cake上有Happy Anniversary, 原來餐廳也記得我book位時的要求!
2023-12-21
庆祝纪念
纪念日
  • Coffee
  • tea or me?
  • Grilled Prime Rib Eye Steak (10oz)
終於黎到收藏已久既餐廳打卡.ᐟ位於尖沙咀既「Kaboom」超高人氣,無論室內外位置都可以欣賞到維港靚景🌅 裝潢亦充滿渡假風情⛱️ 呢度唔只環境靚,仲有多款泰式x西式fusion料理﹑特色飲品,整體好高質.ᐟ ❝ 𝑫𝒂𝒎𝒏 𝑷𝒊𝒔𝒔𝒆𝒅 𝒐𝒇𝒇! $𝟏𝟐𝟖 ❞Cocktail以迷係浴缸仔裝住,鋪滿玫瑰花瓣,仲有膠鴨仔裝飾🐤,打卡一流.ᐟ Vodka加上熱情果糖漿﹑菠蘿,入口清新微甜,幾岩女仔飲~❝ 𝑾𝒐𝒉𝒐𝒐, 𝑾𝒉𝒂𝒕 𝑨 𝑫𝒂𝒚! $𝟏𝟐𝟖 ❞呢杯賣相都好靚,同樣係芒果汁﹑菠蘿汁清新既配搭,面層以用椰子打成奶泡,入口順滑,整體酸甜開胃。❝ 𝑻𝒉𝒂𝒊 𝑺𝒕𝒚𝒍𝒆 𝑺𝒂𝒍𝒎𝒐𝒏 𝑻𝒂𝒓𝒕𝒂𝒓𝒆 $𝟏𝟐𝟖 ❞三文魚粒好新鮮✨ 以泰式醬汁調味,具有特色風味,搭配脆卜卜既米餅一齊食,味道豐富又有層次感。❝ 𝑪𝒆𝒓𝒆𝒂𝒍 𝑩𝒖𝒕𝒕𝒆𝒓 𝑷𝒓𝒂𝒘𝒏 $𝟏𝟐𝟖 ❞虎蝦已預先剝好殼👍🏻 外層沾滿穀物後炸到脆卜卜,蝦肉肉質爽彈,十分香口.ᐟ ❝ 𝑮𝒓𝒊𝒍𝒍𝒆𝒅 𝑮𝒂𝒊 𝒀𝒂𝒏𝒈 𝑪𝒉𝒊𝒄𝒌𝒆𝒏 $𝟐𝟑𝟖 ❞烤雞係餐廳招牌菜之一,推介必食🌟 餐廳以泰式香料醃製雞肉後非常入味,烤至外脆內嫩,滑溜又有肉汁,令

❝ 𝑫𝒂𝒎𝒏 𝑷𝒊𝒔𝒔𝒆𝒅 𝒐𝒇𝒇! $𝟏𝟐𝟖 ❞

Damn  Pissed  Off

❝ 𝑾𝒐𝒉𝒐𝒐, 𝑾𝒉𝒂𝒕 𝑨 𝑫𝒂𝒚! $𝟏𝟐𝟖 ❞

Wohoo,  What  A  Day!

❝ 𝑪𝒆𝒓𝒆𝒂𝒍 𝑩𝒖𝒕𝒕𝒆𝒓 𝑷𝒓𝒂𝒘𝒏 $𝟏𝟐𝟖 ❞

Cereal  Butter  Prawn

烤雞係餐廳招牌菜之一,推介必食🌟 餐廳以泰式香料醃製雞肉後非常入味,烤至外脆內嫩,滑溜又有肉汁,令人回味無窮🤤 仲有薯仔、雜菜伴碟,非常豐富.ᐟ

❝ 𝑪𝒖𝒓𝒓𝒚 𝑫𝒖𝒄𝒌 𝑪𝒐𝒏𝒇𝒊𝒕 $𝟐𝟓𝟖 ❞

油封鴨腿同樣有驚喜😍.ᐟ 估唔到可以係傳統法式料理上加入泰式元素~ 鴨腿烤得乾身酥脆,鹹香十足,鴨肉嫩滑緊緻,配埋泰式青咖喱香口惹味,值得一試👍🏻

Damn  Pissed  Off
Wohoo,  What  A  Day!
Cereal  Butter  Prawn
  • Wohoo
  • What  A  Day!
  • Grilled Gai Yang Chicken
  • Thai Style Salmon Tartare
2023-12-21 158 浏览
*** 🏡 KABOOM 📍 尖沙咀北京道12A號太子集團中心20樓 💰 人均300-500尖沙咀維港海景泰菜餐吧🇹🇭餐廳氛圍感絕好👍裝修充滿泰式風情一共有兩層🏡有indoor同roofbar 可以睇到維港靚景🍹非常chill適合唔同場合噶約會 既可以品酒 又可以試到美味fusion 重點係菜品噶水準都非常高‼️我地試左以下幾款:⭐️ Salmon Tartare $128依個三文魚他他好特別調料係泰式口味 搭配新鮮噶魚生 食落口非常清新連埋脆米餅一齊食 別有一番風味⭐️ Hamachi Ceviche $128全部都係厚切噶 搭配酸酸甜甜噶柚子汁油脂味全部散發出來⭐️ Lobster pasta with Lobster Tail $268泰式風味噶龍蝦尾意大利麵🦞龍蝦肉口感彈牙 份量十足 食落去超級滿足⭐️ Massaman Risotto with Sea Urchin & Hokkaido Scallops $208強烈推介‼️咖喱味小辣🥵成個飯好creamy有微微煎香噶帶子同海膽刺身 非常鮮美⭐️ Damn Pissed off! $108超可愛噶鴨仔🐥用浴缸造型噶杯裝住酒酒噶口感好清新
***

強烈推介‼️咖喱味小辣🥵成個飯好creamy
有微微煎香噶帶子同海膽刺身 非常鮮美

⭐️ Damn Pissed off! $108
超可愛噶鴨仔🐥用浴缸造型噶杯裝住酒
酒噶口感好清新 容易入口 又可以打卡~

⭐️ Canloocan $58
同樣係非常好入口
無酒精飲品🍸唔飲酒噶朋友仔可以試下啦!

#kaboom #維港靚景 #rooftopbar #chill爆 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #尖沙咀好去處 #渡假 #香港餐廳推介 #hkfood #cocktail #eatwhatulike #香港美食 #hkig
2023-12-10
2023-12-21 90 浏览
去左間好高質既西餐,閒日都坐滿晒,除左有室內環境,佢仲有個天台室外環境,依個天氣坐室外好chill,好舒服!而且仲睇到尖沙咀海境,好靚!加上就快聖誕節報置得好有氣氛,打卡都好正~坐左係bar 枱望住好多好靚飲品,待應既服務非常之有禮,解釋menu 內容仲好gentle ,依個位真係加分!⭐️前菜叫左Salmon Tartare有幾塊餅加埋三文魚咬黎食,三文魚溝左泰式既冬陰公味既汁,好新鮮好開胃⭐️之後叫左Lobster Pasta With Lobster,龍蝦嘅味道完全融入左係Pasta 入面,唔單止咁,佢仲加左d 椰奶同菇,整體嘅香味同口感更加出眾⭐️之後上左Sambal Stingray~依個有驚喜~佢既魚身好滑好好味,加上佢岩岩烤完熱辣辣!下面有蔬菜融合左少少魚汁,真係好正!⭐️叫左兩杯飲品,賣相十分精美Miss You! 同埋No More OT Please!,Miss You 加左Vodka 同Peach Liqueur,而No more OT 加左Vodka 同Lemon Juice with Guava Flavour,2款Cocktail 感覺都好flash,加埋咁舒適嘅環

⭐️前菜叫左Salmon Tartare

⭐️叫左兩杯飲品,賣相十分精美
Miss You! 同埋No More OT Please!,Miss You 加左Vodka 同Peach Liqueur,而No more OT 加左Vodka 同Lemon Juice with Guava Flavour,2款Cocktail 感覺都好flash,加埋咁舒適嘅環境,咩煩惱都冇晒

依家靚靚餐廳bookmark左,佢真係好值得再黎~~