2011-11-04
有日睇到雜誌介紹Greyhound嚮IFC開o左,我同老公諗住去朝o下聖啦。是關幾乎每本雜誌都有介紹,如果walk in,分分鐘要等45分鐘先有得入。好明顯我地係白行一趟。一個禮拜後,預先book位,有得食喇! 招牌單骨雞翼,無影相,同其他食家post o既一樣,而o既comment亦一樣:鹹,少,貴。$68有大慨10隻單骨雞翼,唯一可取係夠熱,食物夠熱係挽回唔少分數。冬蔭功河粉,無影相。個湯好濃,頗辣,連我唔係好冬蔭功o既人都食左D,最鐘意泰式河粉。凍檸茶,無影相。同泰國最大o既分別係size。Pad Thai,味道唔錯,不過分量少得交關。炸粟米蟹肉餅,全餐我認為最抵食o既一味。呢度好多食家都認為一般,可能個甜酸汁夠醒胃,同埋D蟹肉並唔係打成膠再撈入粟米去炸,而係蟹肉絲加粟米炸的,我頗喜歡。最後我想講o既係老公叫果杯橙汁,大家見上圖左上角果隻杯就係裝橙汁用o既杯,雖然只飲剩一啖,但原本分量都係斟到隻杯一半多DD,各位觀眾,呢杯橙汁盛惠$42。平心而論食物係幾好味。Greyhound Cafe係一間C-A-F-E,價錢係咪定得太高呢?若價錢要咁高,可唔可以分量大D呀?朝完聖,唔會再o黎
凍檸茶,無影相。同泰國最大o既分別係size。
平心而論食物係幾好味。Greyhound Cafe係一間C-A-F-E,價錢係咪定得太高呢?若價錢要咁高,可唔可以分量大D呀?朝完聖,唔會再o黎喇。