223
65
49
等级1
4
0
2020-10-17 0 浏览
今日本来想去IFC食个lunch。行过见到greyhound有位就入去坐。坐底一阵见无人来serve,咪举手叫两杯水罗。点知个waiter走埋来话:「点啊!你要咩!」「水?一阵先比!」。真系以为自己去左澳牛。好啦,见你态度差,打算叫第二个来招呼我。点知又系同一个waiter。佢行埋来,第一句就话:「点啊!要咩?讲得㗎啦!」如果唔系我叫佢「你可唔可以态度好少少」,佢都唔识收。真系好离谱。
更多
今日本来想去IFC食个lunch。行过见到greyhound有位就入去坐。坐底一阵见无人来serve,咪举手叫两杯水罗。点知个waiter走埋来话:「点啊!你要咩!」「水?一阵先比!」。真系以为自己去左澳牛。

好啦,见你态度差,打算叫第二个来招呼我。
点知又系同一个waiter
佢行埋来,第一句就话:「点啊!要咩?讲得㗎啦!」

如果唔系我叫佢「你可唔可以态度好少少」,佢都唔识收。

真系好离谱。
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
环境
服务
卫生
用餐途径
堂食
等级2
15
0
2020-10-12 92 浏览
由於疫情的关系,为食猫一族相信都好耐没有冲出香港去其他地方觅食。今日我就误打误撞来到ifc(中环)泰式cafe—greyhound cafe试一试,由於自私食(独自一人)我只系想试下味道,就叫咗一个泰式代表作:鲜虾炒金边粉(Phad Thai with Fresh Prawn),呢道金边粉好多材料,有洋葱、芽菜、豆腐、鲜虾、花生碎(好脆)、炸乾虾仔⋯最正系d虾🦐,好弹牙。而且食呢道菜一定要挤旁边的青柠,酸甜咸辣齐全呢道菜旁边的辣椒粉都好辣,大家在食嘅时候唔好一次过捞嗮如果你哋经过不妨试下,呢间泰式餐厅d野食味道都好正。
更多
由於疫情的关系,为食猫一族相信都好耐没有冲出香港去其他地方觅食。今日我就误打误撞来到ifc(中环)泰式cafe—greyhound cafe试一试,由於自私食(独自一人)我只系想试下味道,就叫咗一个泰式代表作:鲜虾炒金边粉(Phad Thai with Fresh Prawn),呢道金边粉好多材料,有洋葱、芽菜、豆腐、鲜虾、花生碎(好脆)、炸乾虾仔⋯
最正系d虾🦐,好弹牙。而且食呢道菜一定要挤旁边的青柠,酸甜咸辣齐全
呢道菜旁边的辣椒粉都好辣,大家在食嘅时候唔好一次过捞嗮
如果你哋经过不妨试下,呢间泰式餐厅d野食味道都好正。
0 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
推介美食
  • 鲜虾炒金边粉
等级1
1
0
2020-09-22 384 浏览
昨晚放工七点去买外卖🥡自取,点了精选一人餐,个餐有汤、带子芦笋香草宽面。加了招牌脆炸单骨炸鸡翼。还在餐里多加了$28元买一杯香茅茶。很不幸,带了一大袋食物回家後,拎出来时才发现,原来他们漏了香茅茶没有给我。依然觉得招牌脆炸单骨鸡翼系最好食嘅,带子芦笋香草宽面还可以接受。整体一般都合格。唯独是想不通我张单其实不是太多items, 只有四项食物,但竟然都漏咗饮品。搞到我而家又要刻意搵个时间睇吓会唔会返去呢间餐厅同佢讲声,到时再睇吓佢会唔会帮我跟进到。
更多
昨晚放工七点去买外卖🥡自取,点了精选一人餐,个餐有汤、带子芦笋香草宽面。加了招牌脆炸单骨炸鸡翼。还在餐里多加了$28元买一杯香茅茶。

很不幸,带了一大袋食物回家後,拎出来时才发现,原来他们漏了香茅茶没有给我。


依然觉得招牌脆炸单骨鸡翼系最好食嘅,带子芦笋香草宽面还可以接受。整体一般都合格。唯独是想不通我张单其实不是太多items, 只有四项食物,但竟然都漏咗饮品。

搞到我而家又要刻意搵个时间睇吓会唔会返去呢间餐厅同佢讲声,到时再睇吓佢会唔会帮我跟进到。
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
外卖自取
推介美食
  • 招牌脆炸单骨鸡翼
等级1
3
0
2020-09-12 208 浏览
喺呢度食完野就肚痛了. 环境同餐具都极不卫生, 员工戴口罩都系拉低晒,戴左等於冇戴. 一去到啲餐具全部都有污迹,枱都系一摊水, 好似去咗茶餐厅咁.要求换过啲餐具俾我哋,态度都非常麻麻. 永远都唔会再去呢间 Greyhound
更多
喺呢度食完野就肚痛了. 环境同餐具都极不卫生, 员工戴口罩都系拉低晒,戴左等於冇戴. 一去到啲餐具全部都有污迹,枱都系一摊水, 好似去咗茶餐厅咁.要求换过啲餐具俾我哋,态度都非常麻麻. 永远都唔会再去呢间 Greyhound





(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
环境
服务
卫生
用餐途径
堂食
等级3
30
0
2020-04-30 1755 浏览
Greyhound is one of the busiest restaurant in IFC around lunch time. There’s always a long queue outside, as the food is really nice with reasonable price compared to other places in this mall. This time I went there at 12pm and waited for 20 mins to get a 2 people table. I ordered the Lobster Tom Yum Pasta, which is my favourite dish in Greyhound. The Tom Yum source is quite outstanding, the taste of both sour and spicy are both on point. And the lobster portion is huge as well! 100 marks to th
更多
Greyhound is one of the busiest restaurant in IFC around lunch time. There’s always a long queue outside, as the food is really nice with reasonable price compared to other places in this mall. This time I went there at 12pm and waited for 20 mins to get a 2 people table. I ordered the Lobster Tom Yum Pasta, which is my favourite dish in Greyhound. The Tom Yum source is quite outstanding, the taste of both sour and spicy are both on point. And the lobster portion is huge as well! 100 marks to this pasta!
64 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-04-11
等候时间
20 分钟 (堂食)
人均消费
$220 (午餐)
等级1
1
0
2020-03-15 1312 浏览
之前去过新世纪广场吃过,食物觉得很好吃然後店员也服务很好.然後今天即兴去了IFC食,一开始店员的态度已经不好,可是我没有放在心上,但後来我有四个朋友加入他们,他们都是沟通英文。当他们点菜的时候,侍应竟然不停回答广东话又或者望着我要我翻译,这个都算,开始服务态度很差,朋友体验不好受,可是我的朋友还一直说thank you和excuse me 。去到最後这个真的不能容忍,当结帐的时候,$1701 ,我们付了两个5毫子,店员问我:有没有$1 (澄清没有说任何唔该或者唔好意思)然後我说是不是要找钱?他说不是因为我们不收毫子,这个其实是没有问题的,然後我拿了$2 我说另外$1 不用找了。然後他回头离开的时候竟然说很大声痴线,连我的朋友不是本人,不懂得那句广东话,他们都体验到他的很差的态度,问我那个中文的意思是什麽!你能够想像这个是在IFC 的餐厅吗???如果真的有情绪你走入你的员工室度问候我的母亲我也不理你,竟然在客人面前说!!真的有问题!!!
更多
之前去过新世纪广场吃过,食物觉得很好吃然後店员也服务很好.然後今天即兴去了IFC食,一开始店员的态度已经不好,可是我没有放在心上,但後来我有四个朋友加入他们,他们都是沟通英文。当他们点菜的时候,侍应竟然不停回答广东话又或者望着我要我翻译,这个都算,开始服务态度很差,朋友体验不好受,可是我的朋友还一直说thank you和excuse me 。去到最後这个真的不能容忍,当结帐的时候,$1701 ,我们付了两个5毫子,店员问我:有没有$1 (澄清没有说任何唔该或者唔好意思)然後我说是不是要找钱?他说不是因为我们不收毫子,这个其实是没有问题的,然後我拿了$2 我说另外$1 不用找了。然後他回头离开的时候竟然说很大声痴线,连我的朋友不是本人,不懂得那句广东话,他们都体验到他的很差的态度,问我那个中文的意思是什麽!你能够想像这个是在IFC 的餐厅吗???如果真的有情绪你走入你的员工室度问候我的母亲我也不理你,竟然在客人面前说!!真的有问题!!!
$1700
85 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-03-15
用餐途径
外卖自取
等级1
2
0
2020-03-15 1066 浏览
今日经过IFC,因为还没有时间吃午饭,於是五点几就走入Greyhound 吃个饭。谂住系IFC食,环境点都乾净的。怎知道,食饭中途,看见四眼阿姐系我旁边很大声同佢同事讲话,仲要除掉囗罩放在下巴位,囗沫横飞,顿时眼都突埋。她见我望住佢,就立时带返口罩。继续食饭,当跌了餐具,叫人再拿一份,殊不知,是那个阿姐攞来,她又除掉口罩放在下巴位,拿来时仲要一路用手搅自己个囗罩,一路拿餐具。离晒大谱。简单来说,食物还可以,但衞生情况就强差人意。
更多
今日经过IFC,因为还没有时间吃午饭,於是五点几就走入Greyhound 吃个饭。谂住系IFC食,环境点都乾净的。

怎知道,食饭中途,看见四眼阿姐系我旁边很大声同佢同事讲话,仲要除掉囗罩放在下巴位,囗沫横飞,顿时眼都突埋。她见我望住佢,就立时带返口罩。

继续食饭,当跌了餐具,叫人再拿一份,殊不知,是那个阿姐攞来,她又除掉口罩放在下巴位,拿来时仲要一路用手搅自己个囗罩,一路拿餐具。离晒大谱。

简单来说,食物还可以,但衞生情况就强差人意。
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
环境
服务
卫生
用餐日期
2020-03-15
用餐途径
堂食
人均消费
$245 (下午茶)
推介美食
  • 海南鸡饭
等级4
162
0
2020-01-20 2966 浏览
好耐都冇食泰国菜啦🤩昨晚心血来潮,劲劲劲想食,去完AIA,就顺手落IFC去「Greyhound Cafe」叹返餐🤤🔹海鲜菠萝炒饭$148 :几有睇头,净系果两片烧过既菠萝已经够晒吸引,望到都流晒口水🤤炒饭入面仲有腰果、提子乾、肉松、菠萝粒、鲜虾❗️鬼死咁足料,仲要全部都系开胃野😂两个人唔经唔觉,成兜食晒😆🔹鲜虾炒金边粉$138 :超级正!上碟时会比埋花生碎同埋辣椒粉你,如果捞埋一齐食,真系冇得输呀!超惹味!🤤但提提大家,佢既辣椒粉都几辣,唔系好食得辣就唔好捞咁多😎🔹越式鲜虾鸡肉米纸卷$98 :米纸厚薄适中👍🏻入面都好足料❗️塞满晒鲜虾同鸡肉🤤用旁边嘅生菜同薄荷叶,再加埋甜酸酱包住一啖放晒入口😍超正🤤🔹泰式奶茶$42 :呢个系我每次食泰国菜都一定会饮!佢有种好独特既味道,好难形容,个种茶味真系佢先有!成杯奶茶都好滑好香浓!唯独系甜左少少😁但都唔会影响我对佢既爱😍超级满足嘅一餐☺️我谂我已经爱上左佢💕评分味道:5/5环境:5/5服务:4/5性价比:4/5回头率:4.5/5
更多
好耐都冇食泰国菜啦🤩昨晚心血来潮,劲劲劲想食,去完AIA,就顺手落IFC去「Greyhound Cafe」叹返餐🤤

89 浏览
0 赞好
0 留言

🔹海鲜菠萝炒饭$148 :几有睇头,净系果两片烧过既菠萝已经够晒吸引,望到都流晒口水🤤炒饭入面仲有腰果、提子乾、肉松、菠萝粒、鲜虾❗️鬼死咁足料,仲要全部都系开胃野😂两个人唔经唔觉,成兜食晒😆

51 浏览
0 赞好
0 留言

🔹鲜虾炒金边粉$138 :超级正!上碟时会比埋花生碎同埋辣椒粉你,如果捞埋一齐食,真系冇得输呀!超惹味!🤤但提提大家,佢既辣椒粉都几辣,唔系好食得辣就唔好捞咁多😎

45 浏览
1 赞好
0 留言

🔹越式鲜虾鸡肉米纸卷$98 :米纸厚薄适中👍🏻入面都好足料❗️塞满晒鲜虾同鸡肉🤤用旁边嘅生菜同薄荷叶,再加埋甜酸酱包住一啖放晒入口😍超正🤤

34 浏览
0 赞好
0 留言

🔹泰式奶茶$42 :呢个系我每次食泰国菜都一定会饮!佢有种好独特既味道,好难形容,个种茶味真系佢先有!成杯奶茶都好滑好香浓!唯独系甜左少少😁但都唔会影响我对佢既爱😍

21 浏览
0 赞好
0 留言

超级满足嘅一餐☺️我谂我已经爱上左佢💕


评分
味道:5/5
环境:5/5
服务:4/5
性价比:4/5
回头率:4.5/5
64 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-01-19
等候时间
5 分钟 (堂食)
用餐时段
晚餐
推介美食
  • 鲜虾炒金边粉
  • 海鲜菠萝炒饭
  • 泰式奶茶
  • 越式鲜虾鸡肉米纸卷
等级3
38
0
2019-12-25 1183 浏览
中环食店租比其他地方贵,更可况是IFC里的餐厅。今次选择了greyhound cafe,其他旺区都有的分店,主食泰国菜。点了carbonara 意粉,与以往吃的不同,它的汁很稀而有水岀,所以不太嚐岀味道。已询问店员是该店特色做法,所以就免追究。
更多
中环食店租比其他地方贵,更可况是IFC里的餐厅。今次选择了greyhound cafe,其他旺区都有的分店,主食泰国菜。点了carbonara 意粉,与以往吃的不同,它的汁很稀而有水岀,所以不太嚐岀味道。已询问店员是该店特色做法,所以就免追究。
26 浏览
0 赞好
0 留言
20 浏览
0 赞好
0 留言
29 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级4
131
0
2019-12-11 820 浏览
IFC甘多餐厅内,我时常见到泰国着名greyhound cafe都有顾客在外面等位,所以今次我都等了一会儿,等我试下有咩吸引之处?我们被安排坐在窗边卡位,一望出去便是码头灯光柔和加上望着船只感觉好放松,呢度菜式特别之处泰菜与西式fusion,叫左3道菜式,满足我们不同慾望前菜选择了米纸卷,薄薄一层粉皮包住虾肉好弹牙配合鸡肉丝很有口感,完全俘虏我的心再黎左意大利肉肠芝士馅饼,食落去与pizza 好相似,入面芝士多到可以拉丝加上有意大利肠,值得推介呀望向其他食客几乎每一个食客都点了脆炸粟米蟹肉饼,炸得好松脆食落不油腻,不过蟹肉份量太少不是太吃到出来总结各方面各方面都有高评价,员工服务态度十分好,食物亦十分多选择 下次一定会再光顾
更多
IFC甘多餐厅内,我时常见到泰国着名greyhound cafe都有顾客在外面等位,所以今次我都等了一会儿,等我试下有咩吸引之处?

我们被安排坐在窗边卡位,一望出去便是码头灯光柔和加上望着船只感觉好放松,呢度菜式特别之处泰菜与西式fusion,叫左3道菜式,满足我们不同慾望

前菜选择了米纸卷,薄薄一层粉皮包住虾肉好弹牙配合鸡肉丝很有口感,完全俘虏我的心

再黎左意大利肉肠芝士馅饼,食落去与pizza 好相似,入面芝士多到可以拉丝加上有意大利肠,值得推介呀

望向其他食客几乎每一个食客都点了脆炸粟米蟹肉饼,炸得好松脆食落不油腻,不过蟹肉份量太少不是太吃到出来

总结各方面各方面都有高评价,员工服务态度十分好,食物亦十分多选择 下次一定会再光顾
black  mushroom  cream  soup
26 浏览
0 赞好
0 留言
35 浏览
0 赞好
0 留言
27 浏览
0 赞好
0 留言
25 浏览
0 赞好
0 留言
28 浏览
0 赞好
0 留言
19 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
推介美食
  • black  mushroom  cream  soup
等级2
6
0
2019-11-29 779 浏览
IFC吃的选择不多, 遇上午饭时间到处都是人龙。这次为了方便好友就选了此处的Greyhound。炒猪肉饭 Rice Minced Pork: 九层塔和鱼露的咸香包裹粒粒香米, 放在最上的太阳蛋做得刚好, 半熟的蛋汁流到肉碎, 沾湿蛋汁的肉碎和白饭,吃上去九层塔香气满盈,加上鱼露略带腥味的独特鲜味,就成为经典的”打抛猪肉饭”。 鱼露和香草都是泰菜不可或缺的原料,鱼露份量要小心控制,多了鱼腥味太盛味道太咸,这次略为失色了。打抛 正宗的炒猪肉饭 又叫打抛就是这菜的灵魂人物。打抛不是九层塔, 它们同属罗勒,但外形和香气都不同,打抛的叶子有细毛,边沿呈锯齿状,九层塔边沿平滑,我们在市面见到的以九层塔为多。话说回来,要在港品尝到正宗泰味殊不容易,总是不够惹味或者椰奶太多,早几年Blue elephant 来港,兴致勃勃去嚐鲜都失望而回。希望有天能在港吃到泰国的真味吧!😜💁Greyhound Café 中环港景街1号国际金融中心1楼1082舖
更多
IFC吃的选择不多, 遇上午饭时间到处都是人龙。这次为了方便好友就选了此处的Greyhound。

炒猪 Rice Minced Pork: 九层塔和鱼露的咸香包裹粒粒香米, 放在最上的太阳蛋做得刚好, 半熟的蛋汁流到肉碎, 沾湿蛋汁的肉碎和白饭,吃上去九层塔香气满盈,加上鱼露略带腥味的独特鲜味,就成为经典的”打抛猪肉饭”。
42 浏览
0 赞好
0 留言
鱼露和香草都是泰菜不可或缺的原料,鱼露份量要小心控制,多了鱼腥味太盛味道太咸,这次略为失色了。
44 浏览
0 赞好
0 留言
打抛
正宗的炒猪 又叫打抛就是这菜的灵魂人物。打抛不是九层塔, 它们同属罗勒,但外形和香气都不同,打抛的叶子有细毛,边沿呈锯齿状,九层塔边沿平滑,我们在市面见到的以九层塔为多。


话说回来,要在港品尝到正宗泰味殊不容易,总是不够惹味或者椰奶太多,早几年Blue elephant 来港,兴致勃勃去嚐鲜都失望而回。希望有天能在港吃到泰国的真味吧!

😜💁Greyhound Café
中环港景街1号国际金融中心1楼1082舖
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2019-11-29
用餐途径
堂食
等级1
2
0
2019-11-22 580 浏览
餐厅的员工超级没礼貌,对客户好像仇人一样,从一开始把水放低,到你有什么特别要求时候员工觉得不耐烦就会用粗口问候客户,服务水平之粗劣实质是香港最低。员工对客户恶劣态度已成系统性的问题,店内不觉得有什么问题,大家见怪不怪。为什么这样的餐厅还可以在中环IFC 生存?是不是Gaia Group 应该把这家店关掉,把全部员工辞掉,从新再开一家会对顾客公平一点?现在浪费了IFC 商场里面大好位置。店面员工的恶劣态度实在是香港的一个羞耻!永远不会再来。
更多
餐厅的员工超级没礼貌,对客户好像仇人一样,从一开始把水放低,到你有什么特别要求时候员工觉得不耐烦就会用粗口问候客户,服务水平之粗劣实质是香港最低。员工对客户恶劣态度已成系统性的问题,店内不觉得有什么问题,大家见怪不怪。为什么这样的餐厅还可以在中环IFC 生存?是不是Gaia Group 应该把这家店关掉,把全部员工辞掉,从新再开一家会对顾客公平一点?现在浪费了IFC 商场里面大好位置。店面员工的恶劣态度实在是香港的一个羞耻!永远不会再来。
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2019-10-23
等候时间
10 分钟 (堂食)
人均消费
$100 (午餐)
推介美食
  • 没有
等级1
2
0
We visited Greyhound Cafe at IFC Mall for lunch on a Wednesday. After a 10min wait, my friend and I were assigned a table of 2 in the middle of the restaurant, but as we approached we saw another table near window side was being cleared up, so we asked politely the waiter who brought us in whether we can sit there. He said yes and we proceeded to that table. After 30 seconds, another male, tall (around 6 feet) waiter walked fast-paced towards us and said "no you cannot sit there it's reserved" (
更多
We visited Greyhound Cafe at IFC Mall for lunch on a Wednesday. After a 10min wait, my friend and I were assigned a table of 2 in the middle of the restaurant, but as we approached we saw another table near window side was being cleared up, so we asked politely the waiter who brought us in whether we can sit there. He said yes and we proceeded to that table. 

After 30 seconds, another male, tall (around 6 feet) waiter walked fast-paced towards us and said "no you cannot sit there it's reserved" (obviously making up a reason as they somehow don't like people picking tables). We told him another waiter already gave the table to us. He insisted no. I told him he should have better communication with his fellow staff as it's causing us a lot of confusion and have to walk back and forth in a crowded, small restaurant. He seemed angry at that moment and when I tried to walk past him between the aisle between the tables, the big waiter decided to give me a physical "bump". I immediately stared at him and said, "excuse me, you bumped me!". And he was half-smiling, saying sarcastically "Oh I'm sorry" and whispered a 4-word Cantonese swear word at my ear! I was shocked as this is the first time I hear a waiter swear, not to mention in a high-class shopping mall like IFC mall!

I went back to get his name, but he told me his first name only. By that time we decided that we will stand up and leave the restaurant as we were worried that he would temper with our food.

As I left I asked another waiter for his last name, and that tall waiter heard us asking about him, he immediately walked fast paced towards us swearing again at our face with a 4-word Cantonese swearword, heard by a lot of customers. 

I'm shaking my head, is this the service one would expect at IFC Mall? This is appalling!! I have read a lot of other reviews about this Greyhound Cafe and it seems the poor service is a systematic problem. IFC Mall should do something about this. 
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2019-10-23
等候时间
10 分钟 (堂食)
等级4
157
0
2019-10-30 686 浏览
揭开MENU,新派泰菜好多选择,好多野都好想食,好不容易先落到order。 chef’s special有个咖哩和牛好吸引,不过想食菜所以叫左香辣猪肉炒椰菜苗 $88,加左猪腩肉炒都唔会太油,食落又唔觉得有辣味,椰菜苗新鲜冇苦涩味。脆炸粟米蟹肉饼配酸甜酱 $118,栗米香甜炸到爽脆,口感非常好,难怪眼见隔离台都有order。叫左个冻既泰奶茶$42,泰式奶茶有种好独特既味道,系一种讲不出的味道,令人一试难忘。最後甜品拣左芒果糯米饭 $78,有成半香甜个芒果肉,糯米饭正常唯椰浆偏咸。 值得一提觉得D service都好唔错,唔知系咪换左人,完全冇之前食评D问题,so far成餐饭由入座到卖单都跟得好足。抵赞!✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨如果大家喜爱我写既食评📝,麻烦帮帮手比个爱的鼓励❤,我会写更多丰富既食评比大家!🤤✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
更多
揭开MENU,新派泰菜好多选择,好多野都好想食,好不容易先落到order。
20 浏览
1 赞好
0 留言
1430 浏览
1 赞好
0 留言
1181 浏览
1 赞好
0 留言


chef’s special有个咖哩和牛好吸引,不过想食菜所以叫左香辣猪肉炒椰菜苗 $88,加左猪腩肉炒都唔会太油,食落又唔觉得有辣味,椰菜苗新鲜冇苦涩味。
20 浏览
1 赞好
0 留言


脆炸粟米蟹肉饼配酸甜酱 $118,栗米香甜炸到爽脆,口感非常好,难怪眼见隔离台都有order。
18 浏览
1 赞好
0 留言


叫左个冻既泰奶茶$42,泰式奶茶有种好独特既味道,系一种讲不出的味道,令人一试难忘。
17 浏览
1 赞好
0 留言


最後甜品拣左芒果糯米饭 $78,有成半香甜个芒果肉,糯米饭正常唯椰浆偏咸。
19 浏览
1 赞好
0 留言


值得一提觉得D service都好唔错,唔知系咪换左人,完全冇之前食评D问题,so far成餐饭由入座到卖单都跟得好足。抵赞!

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
如果大家喜爱我写既食评📝,麻烦帮帮手比个爱的鼓励❤,我会写更多丰富既食评比大家!🤤
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2019-10-29
用餐途径
堂食
用餐时段
晚餐
等级4
295
0
2019-10-30 519 浏览
啱啱去完泰国曼谷旅行,仲系好怀念泰国菜,所以寻晚同朋友去咗食greyhound,之前已经食过好多次,质素OK又坐得舒服。我地2个人食左一个小食,一个主菜同一个甜品。脆炸粟米蟹肉饼配酸甜酱 $118,见到周围附近都有食呢个,我地又叫黎食下,炸得好香口,食到粒粒粟米,不过就唔系好食到蟹肉。海鲜冬荫公炒螺丝粉 $148,之间系泰国食过一个冬荫公炒意粉好好食,今次就同朋友不约而同叫左呢个,好浓既冬荫公味,偏酸,螺丝粉较硬身,海鲜都好多,有大虾、鱿鱼同带子。一讲起呢greyhound,就会谂起招牌椰子千层蛋糕$78,差不多每次都会食。今次我都有食到,椰子肉超多,遍布每一层,好香椰子味之余,仲好重奶味,cream好重手,吃得多会腻,记得happy share 啊!
更多
啱啱去完泰国曼谷旅行,仲系好怀念泰国菜,所以寻晚同朋友去咗食greyhound,之前已经食过好多次,质素OK又坐得舒服。
20 浏览
0 赞好
0 留言
1468 浏览
0 赞好
0 留言
1785 浏览
0 赞好
0 留言
1315 浏览
1 赞好
0 留言


我地2个人食左一个小食,一个主菜同一个甜品。脆炸粟米蟹肉饼配酸甜酱 $118,见到周围附近都有食呢个,我地又叫黎食下,炸得好香口,食到粒粒粟米,不过就唔系好食到蟹肉。
21 浏览
0 赞好
0 留言


海鲜冬荫公炒螺丝粉 $148,之间系泰国食过一个冬荫公炒意粉好好食,今次就同朋友不约而同叫左呢个,好浓既冬荫公味,偏酸,螺丝粉较硬身,海鲜都好多,有大虾、鱿鱼同带子。
25 浏览
0 赞好
0 留言
18 浏览
0 赞好
0 留言


一讲起呢greyhound,就会谂起招牌椰子千层蛋糕$78,差不多每次都会食。今次我都有食到,椰子肉超多,遍布每一层,好香椰子味之余,仲好重奶味,cream好重手,吃得多会腻,记得happy share 啊!
14 浏览
0 赞好
0 留言
16 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2019-10-29
用餐途径
堂食
用餐时段
晚餐