2011-10-14 43 浏览
Greyhound Café系ifc开舖,好多朋友都话要试,好似好巴闭咁~ 昨日咁啱系中环做嘢,于是捉埋同事仔一齐去tea一tea,试下系咪真系咁好食。 一去到就觉得好惊喜,因为环境好型,感觉年轻,半开放式设计好开扬。我同同事都钟意香口食物,所以order咗佢地招牌单骨鸡翼,同埋粟米蟹肉饼,当然唔少得一人一杯冻柠茶!单骨鸡翼:细细只咁,好香脆,又容易食,夜晚𩠌酒应该一流。粟米蟹肉饼:外貌普通,但食入口实在惊为天人,粟米味好浓,而且好脆,加埋甜酸酱食唔停口。冻柠茶:连啲冰都用柠茶来造,就算融咗味道都唔会变淡,唔怪得个个都话必试。两个人食唔落其他嘢,但都特登问侍应攞咗本dessert menu来睇,见到d parfait好靓好想试;另外又见到佢地有早餐供应,有d卖相都几特别,但好多都只限8-11am,希望下次有机会朝早过来中环顺便试下。

单骨鸡翼:细细只咁,好香脆,又容易食,夜晚𩠌酒应该一流。
单骨鸡翼
粟米蟹肉饼