2021-05-30
我叫左5course menu。總體嚟講,我覺得個menu設計得幾好,所有食物同醬汁嘅配搭都做得好好。另外,食材好新鮮同優質。岩手縣生蠔配切到細細粒嘅澳洲青蘋果, 青檸雪葩。生蠔好新鮮好大粒,同啲配料好夾。配料好清新,唔會搶走蠔嘅鮮味,但又令到個蠔更易入囗。就算平時唔鐘意食蠔嘅我都覺得呢度菜好好食!紅蝦他他 係由太平洋紅蝦去整, 再加咗醬油漬三文魚子。 擺盤好靚下面有啲綠色一粒粒嘅鹽。 由於三文魚子本身有啲咸咸地,所以唔使加好多綠色嘅鹽,個紅蝦都已經好好食。用清酒牛油汁煮嘅日式岩燒鮑魚。個汁好好味,鮑魚好大隻,食落好林身,好食!主菜有3款:銀鱈魚,頂級西冷牛排或者香煎法國鴨胸。我揀左銀鱈魚。 刺身級銀雪魚配紐西蘭青口,意大利煙肉,日本靈芝菇。面頭淋上 忌廉汁。每食一啖都覺得好滿足,真係好好食,魚肉好嫩滑,煎得剛剛好。個忌廉汁同魚肉青口煙肉菇好襯!
主菜有3款:銀鱈魚,頂級西冷牛排或者香煎法國鴨胸。