2021-06-03 35 浏览
之前听朋友介紹話銅鑼灣有間高質日式加法式fusion,今日趁住岀糧食好西。佢係喺time square 附近永光中心,好彩book左8點,唔係應該無位,入面無論環境同格調都好適合情侶撐枱腳。值得一讚係每位服務員都好有禮貌,service 好好。我要左five course menu。首先會送上超好食既餐包,係牛角酥同芝士軟包,熱辣辣,仲可refill! 頭盤係日本怪物蠔,賣相好美艷,生蠔飽滿肥美,配上酸甜青蘋果同檸檬汁,更帶岀蠔既鮮甜。之後有紅蝦他他,賣相超靚,新鮮太平洋紅蝦配上三文魚子,份量剛好,鮮味濃濃。再有日本岩燒鮑魚,大大隻鮮鮑配上清酒牛油汁,好味!主菜要左新鮮銀鱈魚配上青口忌廉汁,下有日本靈芝菇作配菜。最後以甜品作結,好滿足,呢款又係好有驚喜,紅石榴檸檬撻,味道酸酸甜甜,消除飽膩感。