2023-03-13
又到星期一🥹 Lunch去咗銅鑼灣一間fusion餐廳,呢度擺盤精美食物高質,治療到今日返工嘅心靈💼🫶🏻.餐包係芝士忌廉包同牛角包,暖笠笠非常鬆脆,唔夠仲可以refill添!前菜揀咗煙三文魚沙律同鴨肉粟米波,沙律配上日本胡麻沙律醋汁同牛油果,粟米波入面夾雜住清新嘅青瓜粒,兩款都好開胃🥗🌽食主菜前我地加咗香煎法國鵝肝($108)同法國生牛肉他他($85),鵝肝一咬啲油脂爆晒出黎🤤 牛肉他他口感漿口,醬汁酸酸地洋蔥味出,多士亦好脆!🐑紐西蘭羊架 $328羊架有三大舊,外層係香口嘅wasabi crumble,五成熟嘅羊肉好嫩滑,伴碟仲有香脆炸薯波!🐟香煎比目魚配日式鰹魚湯 $198比目魚非常大件,香煎後外脆內嫩滑,配上鰹魚湯令整體更濃郁鮮味,好喜歡呢道料理🥰最後我地仲加配咗甜品😚 蘋果焦糖蛋糕($78)外形超可愛,mousse cake入面有粒粒果肉,旁邊仲有好好味嘅焦糖雪糕!而法式焦糖燉蛋($48)好滑好香蛋味,配上椰子雪糕更加清新🥥🥰價錢黎講當然唔屬於可以日日黎食lunch嘅嗰款餐廳🤣 但星期一/星期五想食好啲就絕對可以一戰!(記住OpenRice訂座有85折😼)今次黎食我覺得好似係親
🐑紐西蘭羊架 $328
🐟香煎比目魚配日式鰹魚湯 $198
價錢黎講當然唔屬於可以日日黎食lunch嘅嗰款餐廳🤣 但星期一/星期五想食好啲就絕對可以一戰!(記住OpenRice訂座有85折😼)今次黎食我覺得好似係親民價品嘗fine dine咁,因為野食真心高質,presentation亦充滿誠意,係做商務午餐嘅好選擇!