2023-05-06
邊寧頓街係一個充滿回憶嘅地方🤭今日再返嚟呢邊係朋友約食飯,係型格嘅居酒屋🏮Menu有刺身、壽司、串燒、拉麵等等,都幾多選擇,有啲仲好有特色同創意。FireBird 名物。重量級火焰原隻雞腿叫得名物,一定係Signature🤤一上枱店員就會灑酒加點火,啲火焰都幾壯觀。雞腿肉厚得嚟夠嫩,有淡淡酒味,加七味粉令到更加惹味。特上牛肉串燒盛盒有五款串燒:日本產霜降A4和牛串/ 厚切牛舌串/ 金菇牛肉燒/ 壽喜燒串 + 秋葵串。好香口,和串入口即溶。牛舌爽口,牛肉壽喜燒串甜甜地沾蛋漿都幾特別和牛壽喜燒用日本產霜降A4和牛肉質嫩滑,油花均勻,入口即溶。壽喜鍋有大白菜、金菇、豆腐等等。湯底濃郁香甜。追加埋烏冬最後食,個湯有晒牛精華🤭日本雞肉&野菜天婦羅盛合天婦羅炸漿較薄所以香脆,雞肉Keep到Juicy,椰菜有紅椒、茄子,炸皇帝菜造型亦都非常吸睛。嚟居酒屋就當然唔少得飲酒啦,但係唔飲酒嘅佢哋仲有Cocktail同埋一啲無酒精飲品~ 我哋就叫咗Fruit Tea,講真份量都唔少最驚喜就係朋友同店員講我生日,所以我哋叫甜品佢就寫咗個祝福字句喺個碟度,呢個係佢哋嘅草莓大福,紅豆香甜,糯米皮軟淋淋。
FireBird 名物。重量級火焰原隻雞腿
雞腿肉厚得嚟夠嫩,有淡淡酒味,加七味粉令到更加惹味。
特上牛肉串燒盛盒
和牛壽喜燒
追加埋烏冬最後食,個湯有晒牛精華🤭
日本雞肉&野菜天婦羅盛合