2023-05-06 74 浏览
邊寧頓街係一個充滿回憶嘅地方🤭今日再返嚟呢邊係朋友約食飯,係型格嘅居酒屋🏮Menu有刺身、壽司、串燒、拉麵等等,都幾多選擇,有啲仲好有特色同創意。FireBird 名物。重量級火焰原隻雞腿叫得名物,一定係Signature🤤一上枱店員就會灑酒加點火,啲火焰都幾壯觀。雞腿肉厚得嚟夠嫩,有淡淡酒味,加七味粉令到更加惹味。特上牛肉串燒盛盒有五款串燒:日本產霜降A4和牛串/ 厚切牛舌串/ 金菇牛肉燒/ 壽喜燒串 + 秋葵串。好香口,和串入口即溶。牛舌爽口,牛肉壽喜燒串甜甜地沾蛋漿都幾特別和牛壽喜燒用日本產霜降A4和牛肉質嫩滑,油花均勻,入口即溶。壽喜鍋有大白菜、金菇、豆腐等等。湯底濃郁香甜。追加埋烏冬最後食,個湯有晒牛精華🤭日本雞肉&野菜天婦羅盛合天婦羅炸漿較薄所以香脆,雞肉Keep到Juicy,椰菜有紅椒、茄子,炸皇帝菜造型亦都非常吸睛。嚟居酒屋就當然唔少得飲酒啦,但係唔飲酒嘅佢哋仲有Cocktail同埋一啲無酒精飲品~ 我哋就叫咗Fruit Tea,講真份量都唔少最驚喜就係朋友同店員講我生日,所以我哋叫甜品佢就寫咗個祝福字句喺個碟度,呢個係佢哋嘅草莓大福,紅豆香甜,糯米皮軟淋淋。
邊寧頓街係一個充滿回憶嘅地方🤭
今日再返嚟呢邊係朋友約食飯,係型格嘅居酒屋🏮Menu有刺身壽司、串燒、拉麵等等,都幾多選擇,有啲仲好有特色同創意。

FireBird 名物。重量級火焰原隻雞腿
雞腿肉厚得嚟夠嫩,有淡淡酒味,加七味粉令到更加惹味。

和牛壽喜燒
追加埋烏冬最後食,個湯有晒牛精華🤭

日本雞肉&野菜天婦羅盛合

揀左間日式居酒屋作為我嘅生日飯😚舖頭雖然位於銅鑼灣,但係性價比勁高,居酒屋黎講價位相對友善➰火山熔岩鮭魚卷🌋$98 外型就係一座火山咁,表面鋪上炸蕃薯絲同洋蔥絲,食落有口感。壽司帶頗辣嘅味道,成個配搭都好夾,惹味濃郁➰雞皮串🐓$18 微脆,唔會太乾,不錯➰特上牛肉串燒盛盒🐂$188 盛盒一次過可以試晒5款牛串🤤每款都燒得好香,調味亦做得唔錯,牛肉唔會太肥。其中牛肉壽喜燒串仲可以蘸上蛋漿食,更加嫩滑入味➰FireBird火焰海鮮燒盛盒🦀🦐 $238海鮮盛盒就有三款燒海鮮,北海道珍寶帆立貝、珍寶大蝦同蟹味增甲羅燒。黎到店員就會加啲酒落碟點火,(又係睇表演嘅時候🤪),帆立貝肥美厚肉,大蝦以黑椒蒜調味,肉質新鮮。甲羅燒唔腥,蟹膏好多,加碗壽司飯仲正🤤➰冰火日本甜薯雪糕🍠$68 個底係一件燒蕃薯再鋪上炸甜薯條同雲呢拿雪糕組成,出面少見!黎之前預先訂好係for生日慶祝🥰店員就會幫忙寫上訂製嘅朱古力字同加上蠟燭➰Strawberry Yakult Cocktail🍓$78除左外型吸睛,亦都好大杯🤩滿杯士多啤梨乳酪沙冰,雖然佢係cocktail,但係就飲唔出有酒味,酸甜開胃➰Mango bar de

➰火山熔岩鮭魚卷🌋$98

➰雞皮串🐓$18
微脆,唔會太乾,不錯

燒雞皮

➰特上牛肉串燒盛盒🐂$188

➰FireBird火焰海鮮燒盛盒🦀🦐 $238

➰冰火日本甜薯雪糕🍠$68

➰Mango bar de Mocktail🥭$78
原條芒果雪條擺埋上去😍即刻心心眼,芒果味唔假,沙冰口感幼滑

Mango bar de Mocktail

飲品7點前Happy Hour落單仲有7折優惠🤩折左幾抵飲~滿足嘅一晚
燒雞皮
Mango bar de Mocktail
下班想找一個頗有氣氛又可以容納到一班人的地方。FireBird 是一間不錯選擇的日本串燒酒吧餐廳。這裡有提供Cocktail & Non-alcoholic,貌相也很好打卡。🍸Lychee Frozen ($68) 喝起來很清爽,就可爾必思加荔枝的味道。🥗炙燒枝豆 ($38)這個份量有點少,味道的話就是正正常常的枝豆那樣子。🔥FireBird 雞肉串燒盛合 ($138)當中有雞胸、雞腿肉大葱、雞腿肉和伴日本雞蛋黃的免治雞肉棒。四款中最好吃的當然是燒到香噴噴又Juicy的免治雞肉棒!🍤珍寶海老天婦羅盛合 ($158)天婦羅的粉漿不會太厚,海老幾大隻,肉質都很彈牙。🐮特上牛肉串燒盛合 ($188)比起雞肉串燒,牛肉串燒更吸引。主要是帶甜的串燒醬汁讓整體更惹味。🦑原條日本產魷魚燒 ($108)很厚肉的魷魚,肉質也很有彈性。🥚明太子伴玉子燒 ($48)香甜的玉子配上鹹香的明太子一起吃,口感軟綿綿之中,咬下去還有湯汁,很不錯喔🍶清酒煮蜆 ($88)味道幾濃厚,上桌仍然是熱呼呼的。看起來很簡單的料理,但很美味。🐮日本產霜降A4和牛&厚切牛舌燒 ($198)入口鬆化的A4和牛,外層焦脆內嫩。牛舌也非
下班想找一個頗有氣氛又可以容納到一班人的地方。
FireBird 是一間不錯選擇的日本串燒酒吧餐廳。

🍸Lychee Frozen ($68)
喝起來很清爽,就可爾必思加荔枝的味道。
Lychee Frozen

🥗炙燒枝豆 ($38)
這個份量有點少,味道的話就是正正常常的枝豆那樣子。
炙燒枝豆

🔥FireBird 雞肉串燒盛合 ($138)
當中有雞胸、雞腿肉大葱、雞腿肉和伴日本雞蛋黃的免治雞肉棒。
四款中最好吃的當然是燒到香噴噴又Juicy的免治雞肉棒!
FireBird 雞肉串燒盛合

🍤珍寶海老天婦羅盛合 ($158)
天婦羅的粉漿不會太厚,海老幾大隻,肉質都很彈牙。
珍寶海老天婦羅盛合

🐮特上牛肉串燒盛合 ($188)
比起雞肉串燒,牛肉串燒更吸引。
主要是帶甜的串燒醬汁讓整體更惹味。
特上牛肉串燒盛合

🦑原條日本產魷魚燒 ($108)
很厚肉的魷魚,肉質也很有彈性。
原條日本產魷魚燒

🥚明太子伴玉子燒 ($48)
香甜的玉子配上鹹香的明太子一起吃,
口感軟綿綿之中,咬下去還有湯汁,很不錯喔
明太子伴玉子燒

🍶清酒煮蜆 ($88)
味道幾濃厚,上桌仍然是熱呼呼的。
看起來很簡單的料理,但很美味。
清酒煮蜆

🐮日本產霜降A4和牛&厚切牛舌燒 ($198)
入口鬆化的A4和牛,外層焦脆內嫩。牛舌也非常嫩滑,吃落一點也不韌。
如果喜歡吃牛的記得別錯過!
日本產霜降A4和牛&厚切牛舌燒

整體食物都有質素,主要是很適合一班人聊天。
2023-04-20
日本產霜降A4和牛&厚切牛舌燒
與友人在熙來攘往的銅鑼湾正找輕食地方,偶見這頗潮日式串燒酒吧餐廳,正好一探👌傳統日式居酒屋佈置,有吧座亦有堂座友人先來有酒精的雞尾酒Tiffany Sour,用日本清酒,菠蘿汁及藍Liqueur配成,友人讚賞其芳香甘甜👏我選了無酒精的Lychee Frozen,好鮮的荔枝碰及檸檬味👏櫻鯛正是時令海鮮,侍應推介燒日本產櫻鯛魚頭,魚頭炭烤至乾熟,咸度中和,鹽香散發,魚面肉嫩滑,魚骨鮮香😋原條日本產魷魚燒, 整條烤好再分件, 新鮮肉質, 魷魚爽脆又有咬口, 佐酒佳品😋日本產霜降A4和牛+厚切牛舌燒, 肉汁仍留, 燒得火候準, 牛舌嫩滑, 和牛肉香, 入口綿軟, 又一尚佳伴酒小吃😋Fire Bird名物重量級火焰原隻雞腿, 烤熟大雞腿再淋上伏特加酒火炙, 食前剪成小塊, 方便佐酒, 雞肉鮮嫩 😋Fire Bird 店名由來不言而喻👍

傳統日式居酒屋佈置,有吧座亦有堂座

Tiffany Sour

• 日本產霜降A4和牛
  • LycheeFrozen
  • TiffanySour
2023-04-26 105 浏览
朋友在附近上堂下午2點約了他在這間地鋪lunch平時成日經過 但都冇試過可能因為2點人唔算多安排左一張4人高枱比我地坐佢有午餐set價錢都是$80-120左右我地兩個都睇中左牛舌餐配埋小菜 又有湯 都唔錯係啲牛舌嫌太薄 太少同白飯的比例🥲🥲
朋友在附近上堂

同白飯的比例🥲🥲
牛舌lunch  set
2023-04-22
2023-04-26 155 浏览
為咗慶祝週年紀念日子,揀嚟揀去最終揀左位於銅鑼灣嘅Firebird。FireBird雞肉串燒盛盒雞肉串燒,用上的是日本雞肉。最愛係免治雞肉棒,軟中帶脆,加上生蛋黃,口感更滑👍火山熔岩鮭魚卷視覺效果好好,味道亦有驚喜😻😻,食落外脆內軟,鮭魚卷配上特製的醬汁,幾惹味,整體味道亦相融。軟殼蟹牛油果壽司卷軟殼蟹🦀的口感也酥脆,啖啖肉,我地一口接一口爭住食。日本產櫻鯛釜飯釜飯煮得非常入味,飯軟硬適中,索咗櫻鯛魚肉嘅鮮味,加上魚籽,鮮味更岀!慢煮日本產雞肉稻庭烏冬烏冬幼身,煮得彈牙,雞肉也慢煮得很軟嫩,如果大碗啲會仲開心😜strawberry smoothie用士多啤梨鮮打,非常清爽冰涼。點了冰火日本甜薯雪糕作為甜點溫暖和冰冷的結合,雪糕甜薯味濃,下層係軟糯甜薯蓉,碟上仲特意為我地寫上慶祝字句添,好開心💕

FireBird雞肉串燒盛盒

軟殼蟹牛油果壽司
軟殼蟹🦀的口感也酥脆,啖啖肉,我地一口接一口爭住食。
軟殼蟹牛油果壽司卷

慢煮日本產雞肉稻庭烏冬

strawberry smoothie
用士多啤梨鮮打,非常清爽冰涼。

點了冰火日本甜薯雪糕作為甜點
軟殼蟹牛油果壽司卷
2023-04-25 70 浏览
Firebird 聽個名都知都係食燒物,一間地舖居酒屋,主打串燒。今晚最得意最有趣就係呢個重量級火焰原隻雞腿,可能係我太鍾意BBQ,見到啲火已經覺得會好好食,事實又真係好好味,皮脆肉嫩。食咗時令嘅日本產桜鯛刺身 $178,一客有五片,唔貴。又食咗豆腐牛舌煮 $48,夠厚,炆得好好味。重點是日本產霜降A4和牛壽喜燒 $278,真的平靚正,多片和牛,脂肪豐富,壽喜燒湯鍋裏面仲有啲牛腩都好好味,亦有大量蔬菜,我哋加咗個烏冬,超夾。Strawberry Yakult Cocktail $78,呢杯新鮮士多啤梨益力多清酒好抵飲,士多啤梨同埋冰切到成個山,一邊飲一面慢慢溶化,飲成晚都仲有得飲。

食咗時令嘅日本產桜鯛刺身 $178,一客有五片,唔貴。

又食咗豆腐牛舌煮 $48,夠厚,炆得好好味。

2023-04-25 124 浏览
今晚響銅鑼灣買完野,就同朋友來咗Firebird食晚飯,餐廳的擺設好有日本居酒屋既氣份。🔸特上牛肉串燒盛合 ($188)廚師推介的牛肉串燒,一共有四款牛肉再加一串秋葵,牛肉串分別有: 日本產霜降A4和牛串、牛肉金菇卷串、厚切牛舌串、牛肉壽喜燒串(沾蛋黃食)日本產霜降A4和牛串 - 和牛脂香肉嫩牛肉金菇卷串 - 味道香濃厚燒牛舌- 我最愛的,燒得剛好,厚薄適中口感帶勁牛肉壽喜燒串(沾蛋黃食)- 牛肉壽喜燒點埋蛋汁一齊食令牛味更特出同口感滑溜!🔸日本產A4和牛壽喜燒($278)和牛油花豐富,入口好有牛香,和牛質地非常柔軟,口感滑嫩,配搭上壽喜燒醬汁更美味🔸蟹味噌甲羅燒($78)粒粒蟹籽伴帶有味噌香味嘅羅燒,蟹膏爆滿,暖笠笠嘅蟹膏口感軟綿細滑,配上壽司飯一齊食簡直無得彈!🔸Fire Bird名物 重量級火焰原隻雞腿($138)🔥重量級火焰雞必點嘅名物,上枱時會點起紅紅烈火,影相打卡一流,火焰燒完後,店員會細心的把雞腿剪開,雞腿香滑惹味,雞皮帶有少少辣香,十分惹味好食🔸Strawberry Yakult Cocktail ($78)賣相十分靚,又係打卡之選,士多啤梨味酸酸微微好開胃。
🔸特上牛肉串燒盛合 ($188)

日本產霜降A4和牛串 - 和牛脂香肉嫩
日本產霜降A4和牛串

牛肉金菇卷串 - 味道香濃
牛肉金菇卷串

厚燒牛舌- 我最愛的,燒得剛好,厚薄適中口感帶勁
厚燒牛舌

牛肉壽喜燒串

🔸日本產A4和牛壽喜燒($278)

日本產A4和牛壽喜燒

🔸蟹味噌甲羅燒($78)

蟹味噌甲羅燒

🔸Fire Bird名物 重量級火焰原隻雞腿($138)

Fire Bird名物 重量級火焰原隻雞腿

賣相十分靚,又係打卡之選,士多啤梨味酸酸微微好開胃。

日本產霜降A4和牛串
牛肉金菇卷串
厚燒牛舌
牛肉壽喜燒串
2023-04-25 59 浏览
Volcano Lava Salmon Roll, which features a perfectly cooked salmon roll covered in a savory crab miso sauce. The dish is a true feast for the senses, with the flavors of the sauce blending perfectly with the tender and juicy salmon.Another must-try dish is the Grilled Lobster with Mentaiko Cheese and Cauliflower. The lobster is cooked to perfection, with the rich and flavorful mentaiko cheese sauce adding an extra dimension of flavor to the dish. The cauliflower adds a nice crunch and complement

Another must-try dish is the Grilled Lobster with Mentaiko Cheese and Cauliflower. The lobster is cooked to perfection, with the rich and flavorful mentaiko cheese sauce adding an extra dimension of flavor to the dish. The cauliflower adds a nice crunch and complements the overall taste of the dish.

Finally, the Shrimp and Scallop Coconut Pancakes are a true delight, with the crispy exterior of the pancakes giving way to a soft and savory filling. The dish is served with a sweet and tangy dipping sauce that perfectly complements the flavors of the dish.
2023-04-03
2023-04-15 864 浏览
和朋友慶祝生日🥳。餐廳坐滿客人,氣氛熱鬧。餐牌選擇多。‖ 火山熔岩鮭魚卷 ($98) ‖賣相有趣,模仿火山爆發🌋。鮭魚卷炸過,配上醬汁、香蔥、蟹籽,非常好味😍😍。非常推介這道菜!😋😋‖ 本金槍魚三色刺身(210g) ($315) ‖要了一份,可以選擇要半份。有齊赤身、中拖羅和大拖羅,一次過滿足三個願望😂。三款都十分油潤幼滑,新鮮甘美,味道大致一樣,可能大拖再稍稍輕微肥美一點。‖ FireBird名物 重量級火焰原隻雞腿 ($138) ‖店員會在你面前點火把雞燒著,等火熄滅就可開動。雞肉嫩滑香口,輕易離骨,輕微帶點辣,怕辣的也吃得到。‖ 日本產霜降A4和牛&厚切牛舌燒 ($198) ‖和牛油脂豐盈,牛味濃郁☺️,肉嫩可口😋。可惜份量偏少。‖ Lava Flow ($78) ‖賣相吸引,大大杯😍。士多啤梨味好香好濃🤤,還混有菠蘿汁,香甜爽口,正☺️。‖ 冰火日本甜薯雪糕 ($68) ‖最後,當然要來個甜品☺️。餐廳幫忙寫上慶祝字句。出來的賣相和餐牌上有點不同,少了炸蕃薯絲🥲,賣相失色了點。以甜甜作結😊。
和朋友慶祝生日🥳。

餐廳坐滿客人,氣氛熱鬧。餐牌選擇多。

‖ 火山熔岩鮭魚卷 ($98) ‖

‖ 本金槍魚三色刺身(210g) ($315) ‖

店員會在你面前點火把雞燒著,等火熄滅就可開動。

雞肉嫩滑香口,輕易離骨,輕微帶點辣,怕辣的也吃得到。

‖ 日本產霜降A4和牛&厚切牛舌燒 ($198) ‖

和牛油脂豐盈,牛味濃郁☺️,肉嫩可口😋。可惜份量偏少。

‖ Lava Flow ($78) ‖

‖ 冰火日本甜薯雪糕 ($68) ‖

最後,當然要來個甜品☺️。餐廳幫忙寫上慶祝字句。

2023-04-07 100 浏览
四月是我的生日月,基乎天天都在吃生日飯🥰! 如果你也想跟親朋好友慶祝特別日子,不如去銅鑼灣的日式居酒屋 🇯🇵 𝔽𝕚𝕣𝕖𝕓𝕚𝕣𝕕 啦~只要你點甜品,就可以寫朱古力字,寫下祝賀說話唷~ 幾年沒來,依家人頭湧湧,相當受歡迎呀😳!! 食物款式沒太大轉變,全部都好吸引。 「 日本產霜降A4和牛壽喜燒🥩$278」 我至愛吃壽喜燒,味道香甜又不膩。霜降A4和牛,肉質軟腍,蔬菜份量多,足夠兩人分享,追加一碗白飯剛剛好~ 「 明太子芝士野菜燒餅🧀$68 」 吃過一次就愛上的明太子芝士野菜餅,一邊是大阪燒醬,一邊是明太子醬😆,鹹香惹味,大推介~ 「 特上牛肉串燒盛合🍖$188 」 牛肉串燒有五串,牛舌好軟腍,金菇肥牛串爽脆多汁,蘸點蛋液更美味。 「 草莓大福🍓$38 」 點甜品可以寫上祝福字句✨,草莓多汁鮮甜,滿滿的紅豆蓉令人滿足。
四月是我的生日月,基乎天天都在吃生日飯🥰!

只要你點甜品,就可以寫朱古力字,寫下祝賀說話唷~

「 日本產霜降A4和牛壽喜燒🥩$278」

「 明太子芝士野菜燒餅🧀$68 」

「 特上牛肉串燒盛合🍖$188 」

「 草莓大福🍓$38 」

2023-04-03
2023-04-05 122 浏览
雖然呢間日式居酒屋並唔係好多人流嘅主要街道,但成間居酒屋都坐滿晒人。而且咁啱隔離嗰台仲係日本人,喺度食飯可以感受到濃厚嘅日本氣氛,重點係樣樣嘢都好好食!重量級火焰原隻雞腿🍗🌟Fire Bird嘅名物,黎到一定要試下!佢嘅雞腿肉煮熟哂好容易離骨,但係肉質依然好滑,冇過熟,加埋少少辣又脆嘅雞皮,惹味又好食。特上牛肉串燒盛合🌟廚師推介嘅盛合,一共五串可以試勻四款牛同燒秋葵,有叫串燒必食嘅牛舌🌟,夠厚有口感。牛肉金菇卷🌟同牛肉壽喜燒串🌟加左菜係入面更加有口感又健康。最後一定要試日本產嘅A4和牛串🌟,肉質軟稔仲要好香嘅牛香。另外仲配左個日本蛋黃,點完牛肉更加滑。火山熔岩鮭魚卷🌟剩係個樣已經冇得頂,佢嘅三文魚係全熟嘅,唔食魚生嘅人都冇問題,加埋芝士味醬汁,配搭好夾好好味!原條日本產魷魚燒🌟啖啖肉之選,仲有魷魚燒到岩岩爭熟,食落仲好juicy同好稔。蟹味噌甲羅燒🌟最鍾意食嘅居酒屋小食,加左味噌比平時鹹少少,但加埋配搭嘅飯團岩岩好。Strawberry Yakult Cocktail🌟士多啤梨味酸酸微微好開胃,有少少清甜,仲要好靚岩哂打卡。Dream of Pink🌟上面有個夢幻嘅白色泡泡,岩哂打卡,

重量級火焰原隻雞腿🍗🌟

特上牛肉串燒盛合🌟
另外仲配左個日本蛋黃,點完牛肉更加滑。

火山熔岩鮭魚卷🌟

原條日本產魷魚燒🌟

蟹味噌甲羅燒🌟

Strawberry Yakult Cocktail🌟
士多啤梨味酸酸微微好開胃,有少少清甜,仲要好靚岩哂打卡。

Dream of Pink🌟
上面有個夢幻嘅白色泡泡,岩哂打卡,加左好多果汁都好酸甜開胃。
今晚係銅鑼灣交收完之後就睇下附近有咩好食, 見到E間個menu唔錯, 於是就入去試下啦! 餐廳環境不錯, 有長長嘅日式吧枱, 亦設有普通座位, 食物種類繁多, 厚厚嘅menu已經令人眼花繚亂!⭐Strawberry YakultE杯係車車一嚟到就要話要點嘅飲品嚟, 粉紅色超春日, 係佢地櫻花樹下牆打卡都幾好睇! 味道偏甜, 帶濃濃士多啤梨同益力多味, 酸酸甜甜超開胃! 女仕們應該會超中意嘅飲品!⭐Fuji Mountain藍色嘅富士山飲品相當大杯, 入口清新帶甜, 酒味相對Strawberry Yakult濃一點⭐重量級火焰原隻雞腿一上枱真係幾重量級, 雞腿用鐵板盛上, 未點火已經聞到勁香! 店員會幫忙加入酒同點火, 要打卡就係時候啦! 火焰燃燒嘅場面令整道菜更加壯觀, 雞皮烤得非常酥脆, 食落啖啖肉, 嫩滑juicy幾惹味⭐日本產霜降A4和牛壽喜燒和牛油花豐富, 入口甘香豐腴, 質地非常柔軟, 口感滑嫩, 搭配壽喜燒醬汁更美味 ⭐日本產櫻鯛釜飯櫻鯛鮮味突出, 釜飯口感非常獨特, 整體味道不錯

⭐Strawberry Yakult

⭐Fuji Mountain

⭐重量級火焰原隻雞腿

⭐日本產霜降A4和牛壽喜燒

⭐日本產櫻鯛釜飯
櫻鯛鮮味突出, 釜飯口感非常獨特, 整體味道不錯
2023-03-20
2023-04-02 687 浏览
🏮呢間餐廳裝修好型格😍㕑房係用咗open kitchen🔥你可以清楚見到㕑師們嘅用心製作添🥳環境好chill🍹同friend一邊飲下野一邊食下串燒勁正呀💯 🦪清酒煮蜆 $88🌈呢個清酒煮蜆好細心❤️佢哋用個細細嘅火爐仔Hit住啲蜆🔥所以一路食都係熱辣辣😋啲蜆肉仲好鮮甜添🥳🧈厚燒玉子 $38🌈平時我食過嘅玉子燒都未試過係放湯🔥呢個厚燒玉子放咗落過湯入面😋加埋上面放咗啲蕃茄蓉🍅味道好正👍「玉子燒」迷表示好滿意💯🔥火山熔岩鮭魚卷 $98🌈好吸睛嘅鮭魚卷😍佢將鮭魚砌高咗變咗座山🏔️上枱個陣賣相好吸引😍又好味又可以打卡📷正呀👍🦀️松葉蟹肉稻庭烏冬 $138🌈我好推介呢個松葉蟹肉稻庭烏冬勁正👍松葉蟹肉拆晒肉🦀️份量仲好多添😋鋪滿曬係烏冬上面☺️而且松葉蟹肉非常之甜💯配埋渭嘟嘟嘅稻庭烏冬🔥大滿足呢🥳🍡Firebird 雞肉串燒盛盒 $138🌈去居酒屋點都要叫番份串燒先有氣氛嘅😋呢份串燒🈶️4串鷄嘅唔同部位再加多一串秋葵💯燒🉐️好香好惹味👍🍠冰火日本甜薯雪糕 $68🌈朋友揀咗呢個冰火日本甜薯雪糕做我哋嘅甜品🍮日本甜薯味道濃厚口感配埋幼滑軟綿雪糕好正💯佢仲好製造做一個「超級驚喜位」比我🎉🍹Tiffany Sour $

🦪清酒煮蜆 $88

🧈厚燒玉子 $38

🔥火山熔岩鮭魚卷 $98

🦀️松葉蟹肉稻庭烏冬 $138

🍡Firebird 雞肉串燒盛盒 $138

🍠冰火日本甜薯雪糕 $68

🍹Tiffany Sour $78

🌈呢杯Mocktail賣相顏色勁靚🍹裡面🈶️Blue Liqueur❤️Sals,❤️Yakult.❤️同埋Pineapple Juice🍍又靚又好飲😋好chill呢🥳

• 火山熔岩鮭魚卷
  • Firebird雞肉串燒盛合
  • Tiffany Sour
  • 清酒煮蜆
2023-03-31 92 浏览
銅鑼灣收工搵好野食,突然想起了這間日本菜,多種類選擇🤩 岩哂我口味「FireBird雞肉串燒盛合」豐富雞肉盛合,有雞軟骨、雞肉、雞比肉、秋葵,烤得剛好🥰「軟殼蟹牛油果壽司卷」日本野點少得壽司,我最愛就是卷物了,而且有牛油果🥑 軟殼蟹又大份,是不錯的選擇🤩「日本產霜降4A和牛壽喜燒」連壽喜燒都有😂 日本和牛肉質香軟,銅内仲有大蔥豆腐等😌「雞皮」燒至適中脆口,十分野味😎「雞翼串」是我的最愛之一,中翼至翼尖為一份,注意一份只有一隻🥳「Mix Fruit Tea」水果茶内多種水果粒,清甜! 之後仲可以食埋水果😙「Berry Kisses」揀左杯cocktail 外貌吸引,酒味不太濃,甜味剛好,是我喜歡的🥰備註:🔺地方舒服,而且有Cocktail🥂好chil🔺款式較多,岩哂我咩都想食🔺預先訂位比較好

「雞皮」燒至適中脆口,十分野味😎

備註:
🔺地方舒服,而且有Cocktail🥂好chil
🔺款式較多,岩哂我咩都想食
🔺預先訂位比較好