想食生蠔/海鮮又想有個chill chill 環境既可以選擇位於銀座既Deep Sea Oyster & Steak! 想講好耐,銀座啲餐廳好似寧舍高質咁,我諗住遲啲有機再逐間逐間打大佬咁挑戰lol 言歸正傳,Deep Sea Oyster & Steak既深海商務套餐($768)真係一個同屋企人/比較senior朋友慶生既好選擇,especially if they are seafood lovers😂成個套餐sell 穩陣兼classy 路線,一開波就有一大堆冷盤sss打開頭陣。作為第一道前菜,柚子醋沙律酸甜開胃兼巨fresh ,為成餐飯開咗個靚頭。之後餐廳送上是日精選生蠔四隻,分別係來自法國Ancelin N2同西非野生蠔N1,依兩款蠔單點都要成$60一隻,一係咁對比下即刻覺得嗌餐抵好多🤣侍應係上菜嗰陣會好詳細咁同你講解兩者既分別同食用次序,值得一讚!例如我哋今次食既生蠔,就係兩種都偏厚身,前者會creamy 少少,後者就海水味重~但freshness 來講都係一流!之後送上既刺身拼盤,同樣,無論擺盤同新鮮度都係非常高,令我媽媽相當滿意 lol.難以相信餐飯來到依度只係啱啱食到

難以相信餐飯來到依度只係啱啱食到一半,而家先係熱食既開始!率先送上既係熱辣辣既煎脆皮鵝肝同鮮甜到爆既三文魚麵豉湯,兩者質素均佳,無乜可以挑剔既地方。之後侍應再送上是日重重點:主菜加拿大斧頭豬扒同大碗到爆既深海海鮮拉麵,都無話唔嚇親(I mean 個份量lol)個人喜歡後者多少少,喺間餐廳始終sell開海鮮嘅關係,我覺得依度嘅斧頭豬扒肉質雖然ok,但有少少偏鹹,食多幾啖已經覺得滯🤪With that being said ,我覺得個餐其實三個人share都得,只要嗌多兩隻生蠔同一個甜品/小食就夠~
2022-05-27 19 浏览
今日約左個朋友食野 因為之後都有下場食甜品 所以諗住試下食少少野 傾計為主朋友介紹我試下e 間生蠔 🦪 話幾鮮味 我地六點上到去 餐廳光源都幾開揚 坐得都舒服基本上我地都係跟是日精選去叫食物 我地試左兩款法式生蠔 🦪 蠔的size肥美都有淡淡海水味 值得推介😚另外叫左個雞肉串燒 配埋檸檬汁 食落有少少軟骨幾彈牙 可以慢慢咀嚼最後叫左一個美國頂級牛小排 牛小排口感都鮮嫩 擺碟亦都精美 幾適合一路傾計一路品味餐廳職員都好細心 有問我地想要冷熱水 如果唔係仲有下場 都會同朋友摸一摸杯底 🍷
今日約左個朋友食野 因為之後都有下場食甜品

最後叫左一個美國頂級牛小排

牛小排口感都鮮嫩 擺碟亦都精美
幾適合一路傾計一路品味

2022-05-24
We’ve recently gone to a nice oyster and steak bar after work. The name of the bar is Deep Sea Oyster & Steak. It is located on the 13th floor of number 38 Hillwood Road. The bar restaurant has limited tables, so it is highly recommended that you book in advance before heading there. Once arrived, we were greeted with a warm welcome and we were led to our table for the evening. We were well informed of what specialties were available for today. The atmosphere is great, the bar is with a darting board where you can challenge your friends in a game of darts. The menu is also great as well, a very prestige menu serving from Sashimi to Steaks and Oysters. We order the miso grilled cod, Truffle Crab Cream pasta, Roasted Angus Beef with Garlic Slices, and New Zealand Scampi Sashimi. The New Zealand Scampi arrived first and it was really fresh as it was on today’s special menu. It was followed by the Roasted Angus Beef with Garlic slices, it was great. It was a fusion of Japanese and western cuisine. The pasta also after the beef, was also great as you can definitely taste the freshness in the crab cream which blended in well with the pasta. And finally, the miso grilled cod arrived. It was also great. Highly recommended.  Overall, the food was great, highly recommended if you want to meet out with friends after work for both drinks and dinner to catch up or take somebody on a date at this bar.
2022-05-19
2022-05-19 37 浏览
今日朋友帶我黎一個神祕地方覓食,都係佢介紹我先知原來山林道末端有呢棟銀座式商場😮單單係數餐廳就已有成13間咁多,有泰國菜、Omakase 、居酒屋、火鍋、中菜同埋私房菜等多樣選擇🤣餐廳位處13樓,望出去已經比旁邊的大廈略高,可以看到外面的藍天。佈置相當小巧精緻,燈牌招牌好搶眼,就連防疫膠板都貼埋心心💞黎同愛人食返餐都唔失禮。鐵板沙巴大虎蝦|$128虎蝦切為四份,相當大隻,上面已經有鹽同胡椒做調味,可以自己加檸檬汁,蝦頭帶有蝦膏,鮮甜又香香脆脆😊肉質紮實富彈性,蝦味都好濃郁生蠔|$60/隻叫左法國蠔ANCELIN,肉質較結實,超級濃郁的海水味,好似飲左啖海水一樣🤣鹹鮮湧出,可以加檸檬汁一齊食主菜扒類有羊架、斧頭豬扒、美國牛小排、肉眼扒同和牛肉眼,叫左份美國肉眼$298,質素對得住價錢,好juicy,好好味😋另外店員服務都好好,好有禮貌同埋勤加茶加水,作為客人下次都想再光臨

鐵板沙巴大虎蝦|$128

生蠔|$60/隻

主菜

2022-05-18
餐廳主打生蠔同牛扒,今日係有日本、愛爾蘭同法國出產既生蠔🦪仲有埋刺身、串燒和鐵板燒🔥想超飽肚都有炒意粉或者拉麵提供,真係算周身刀,但利唔利就要睇落去先知啦。最抵食既當然係食set,佢都有分主打生蠔既套餐同埋每樣出品有既二人套餐👩‍❤️‍💋‍👩平既都係4百零蚊就已經有交易,絕對係豐儉由人。什菜沙律有青瓜、番茄、生菜,醬有點多餐湯是日餐湯係野菌忌廉湯,仲要有埋拉花🥰勁有誠意,湯並非走綿滑口感,反而保留粒粒蘑菇碎,味道幾濃,好飲迷你刺身拼盤有四片厚切三文魚、兩片帆立貝同兩隻蝦,三款刺身都新鮮,三文魚肥美厚身,特別鍾意大蝦☺️夠爽彈,蝦頭仲有膏生蠔安排左兩款生蠔,分別係日本室津蠔同法國蠔,原價一隻都要$60,食餐就可以品嘗到兩款🤣日本蠔較長身,上面配有辣蘿蔔蓉同蔥粒,再加上日本醬汁,唔知係咪因為室津海水鹽分濃度高🙈食落都比較鹹,不過優點係殼薄肉大,一口食好滿足脆皮鵝肝同朋友一人一件品嘗,仲有沙律菜作伴,多士薄薄一片,焗得好脆👍🏻鵝肝上加左醬油,調味得宜,整體唔會感到好膩美國安格斯肉眼份量絕對夠二人享用!特別要讚薯條🤤油溫夠所以炸得好脆,但又唔係空心同過鹹,牛扒叫左五成熟,好貼心地已經切好一件件,牛

什菜沙律
有青瓜、番茄、生菜,醬有點多

餐湯

脆皮鵝肝

美國安格斯肉眼
份量絕對夠二人享用!特別要讚薯條🤤油溫夠所以炸得好脆,但又唔係空心同過鹹,牛扒叫左五成熟,好貼心地已經切好一件件,牛味突出、柔嫩多汁,冇筋,不過邊位脂肪較多

深海海鮮拉麵
食完扒都已經7-8成飽😝最後仲有一份拉麵,有半隻溏心蛋、日本蟹柳、冬菇同大蝦,冇諗過連拉麵既大蝦都係咁好食,好爽甜,完成不失禮,拉麵軟硬度適中,單食拉麵都好正
2022-05-17
朋友係生蠔迷,但我試過一間餐廳食完生蟲😖🤮冇質素嘅餐廳真係唔敢亂試😵‍💫但我絕對推薦呢間生蠔👍🏻入口有驚喜,又新鮮,處理得好乾淨,溶冰温度處理得好好👍🏻二人餐包4隻蠔上面帶少少紅色蕃茄的是日本生津蠔入口帶重甜味,唔太愛蠔人士都可能愛上🤤呢隻嚟自愛爾蘭🇮🇪入口帶苦少少,最後嘅回甘先慢慢䆁放岀甜口,味道在口內停留耐d真係太好食啦,我地再追加咗2隻法國🇫🇷味道屬於上面兩隻嘅中間😍前菜沙律🥗醬汁幾特別,帶酸甜嘅味道,似越南個隻撈檬汁,好開胃😌兩人餐之鵝肝多士個鵝肝好肥美,好邪惡🤤好食😋讚一讚牛扒類處理得幾好👍🏻無論煎,rest都做得好好,medium真係做得啱啱好😊

二人餐包4隻蠔
上面帶少少紅色蕃茄的是日本生津蠔
入口帶重甜味,唔太愛蠔人士都可能愛上🤤
呢隻嚟自愛爾蘭🇮🇪
真係太好食啦,我地再追加咗2隻法國🇫🇷
味道屬於上面兩隻嘅中間😍

兩人餐之鵝肝多士
個鵝肝好肥美,好邪惡🤤好食😋

讚一讚牛扒類
開返夜晚堂食之後當然要係咁約朋友食飯😚今次就嚟到山林道嘅西餐廳,靜靜咁享受二人晚餐地點唔算難搵~座位闊落舒適,亦有Bar枱可以坐。綠色作為主調,有復古懷舊感。前菜沙律🥗新鮮麵豉湯濃郁,內有三文魚片生蠔作為餐廳主打,不得不試!美國珍珠蠔:較細隻海水味濃愛爾蘭蠔:飽滿Creamy刺身色澤均勻,即叫即切,原汁原味牛油炒雜菇~香口不油膩牛舌煙銀Juicy,最鍾意佢切得咁厚,口感一流!擠上檸檬汁~煎脆皮鵝肝配上經烘烤多士,鵝肝肥厚重味~美國安格斯肉眼5成熟令牛味更為濃郁,一定要配上薄脆蒜片享用,肉汁Juicy。薯角作為配襯亦唔錯~深海海鮮拉麵酒心溏心蛋 大大條蟹柳 原隻大海蝦~~暖胃之選

地點唔算難搵~

前菜沙律🥗新鮮

麵豉湯濃郁,內有三文魚片

生蠔作為餐廳主打,不得不試!
美國珍珠蠔:較細隻海水味濃
愛爾蘭蠔:飽滿Creamy

刺身色澤均勻,即叫即切,原汁原味

牛油炒雜菇~香口不油膩

煎脆皮鵝肝配上經烘烤多士,鵝肝肥厚重味~

酒心溏心蛋 大大條蟹柳 原隻大海蝦~~暖胃之選
2022-05-16 41 浏览
有朋友介紹山林道呢間Deep Sea Oyster & Steak,所以黎試下,果然都冇失望。兩個人食左個Deep Sea Business Set,都幾豐富,不過另外叫左個牛油煎帶子同焦糖布丁蛋糕。餐廳上哂前菜同冷盤先上煎帶子,相當注重次序。首先前菜有松露雜菌湯,味道濃郁,口感稠密;沙律比較簡單,但番茄同菜都新鮮,而且個汁酸酸地咁好開胃。重點冷盤有兩款生蠔再加一個刺身拼盤。生蠔分別係日本室津蠔同愛爾蘭Dooviel No。室津蠔餐廳已經調好味,唔需要另外加檸檬汁,肉質飽滿,餐廳建議先食;愛爾蘭呢款就海水味濃D,加檸檬汁後非常鮮美。刺身拼盤都唔遜色,全部都唔會有雪味又夠新鮮,我最鍾意牡丹蝦,鮮甜味道可以留係口好耐,唔捨得飲水。主菜前有牛油煎帶子同鵝肝多士。帶子都幾香口,唔會煎得太老,依然有鮮甜味道;鵝肝多士夠哂脆,鵝肝甘香肥美。主菜有美國安格斯肉眼扒同埋海鮮拉麵。肉眼扒已經切成肉條,岩哂我D懶人。每條肉條都好多汁,肉味香濃,口感都夠冧;拉麵睇落細細碗但好多餸,每樣都唔hea,蝦同蟹肉係最吸引到我既,湯汁都食到佢地既甜味,麵質較幼身,口感爽滑。飲品有柚子蜜梳打同石榴特飲,兩者都唔太濃,梳

飲品有柚子蜜梳打同石榴特飲,兩者都唔太濃,梳打夠氣。

焦糖布丁蛋糕有唔同層次,都幾好味,作為一個不錯的結尾。

同埋都想讚下呢度既侍應反應好快又有禮貌,望下對眼就知你有需要,真心like!
2022-05-15
2022-05-15 160 浏览
星期日係我同老公結婚半年既日子,所以出去食返餐好既。我地叫左深海商務套餐 (二人份量),再另叫牛油煎帶子、焦糖布丁蛋糕。是日餐湯係黑松露蘑菇忌廉湯,蘑菇味同黑松露味好香,幾好飲。雜菜沙律沙律菜好新鮮,醬汁幾開胃。新鮮靚生蠔分別係日本室津蠔N.1同愛爾蘭Dooviel No蠔。食左日本生蠔先,本身已經調左味,入口非常肥美,隻蠔好厚肉。愛爾蘭蠔落少少檸檬汁,味道好鮮甜,兩隻都好正。迷你刺身拼盤有三文魚、帶子、八爪魚、牡丹蝦,全部都好鮮甜肥美,好好食。煎脆皮鵝肝多士脆身唔𠝹口,鵝肝好香口又肥美,好美味。美國安格斯肉眼肉眼份量好多,重牛味,另外有薯條、翠肉瓜同洋蔥。深海海鮮拉麵拉麵係幼身既,海鮮有蝦、蟹柳,仲有菇、半隻溏心蛋、日本魚糕片、魚丸,十分豐富。無酒精飲品叫左石榴特飲同柚子蜜梳打。牛油煎帶子帶子幾有咬口,牛油味唔算好重。焦糖布丁蛋糕蛋糕細細件,冰感十足,唔會過甜。
星期日係我同老公結婚半年既日子,所以出去食返餐好既。
是日餐湯係黑松露蘑菇忌廉湯,蘑菇味同黑松露味好香,幾好飲。
黑松露蘑菇忌廉湯
雜菜沙律
沙律菜好新鮮,醬汁幾開胃。
雜菜沙律
新鮮靚生蠔
迷你刺身拼盤
有三文魚、帶子、八爪魚、牡丹蝦,全部都好鮮甜肥美,好好食。
煎脆皮鵝肝
多士脆身唔𠝹口,鵝肝好香口又肥美,好美味。
美國安格斯肉眼
肉眼份量好多,重牛味,另外有薯條、翠肉瓜同洋蔥。
深海海鮮拉麵
無酒精飲品叫左石榴特飲同柚子蜜梳打。
石榴特飲 & 柚子蜜梳打
牛油煎帶子
帶子幾有咬口,牛油味唔算好重。
牛油煎帶子
焦糖布丁蛋糕
蛋糕細細件,冰感十足,唔會過甜。
焦糖布丁蛋糕
2022-05-15
2022-05-09 21 浏览
昨天我相約左好耐不見嘅朋友出來聊天. 我地想搵一個清靜嘅地方可以一路食嘢一路聊天。最後我同朋友去左尖沙咀一間樓上日式餐廳。當我們進入餐廳 ,發覺它們環境舒適及清静好方便我哋傾計。我們叫了一個商務套餐裡邊有三文魚味味噌湯也有三文魚刺身及羊架。好符合我地嘅需要。首先,  我地叫左兩杯花茶,花茶的果味非常清新。三文魚味噌湯魚味濃郁非常好味,沙律好新鮮,蕃茄仔非常甜美,食完之後令我食慾大增。套餐亦包括四只生蠔。我們揀選了兩款不同產地的生蠔,雖然它們的海水味不算濃郁但是也很鮮味。套餐裏有鹅肝。雖然我怕膽固醇但我也吃了一些鵝肝,鵝肝外脆內軟,鹅肝味非常濃郁,配合法國麵包進食,味道剛剛好。刺身份量雖然不多,但非常新鲜,擺放似一隻龍船。主菜我地揀了澳洲草飼養的羊架。羊架燒得剛刚好,不太燶及肉質非常鬆軟,配搭的薯條炸得非常鬆脆但不油利。吃完羊架後,我地已經有八成飽。最後的海鮮拉麵,湯底非常濃郁,海鮮十分新鮮,麵質爽滑。最後我朋友意猶未盡想再吃生蠔。我們再叫了兩隻西非野生蠔。它的長度與我的手掌相若。它雖然非常salty, 但肉質爽口,非常好味。我們後加了一客西柚雪葩,味道非常清甜。我們一邊享受美食,一邊聊

最後我朋友意猶未盡想再吃生蠔。我們再叫了兩隻西非野生蠔。它的長度與我的手掌相若。它雖然非常salty, 但肉質爽口,非常好味。我們後加了一客西柚雪葩,味道非常清甜。我們一邊享受美食,一邊聊天,渡過一個愉快的晚上。
2022-05-05 14 浏览
女朋友生日撞正疫情,一直想試呢間餐廳好耐,見佢食物種類好多又唔貴,今日同佢嚟補返數先!先點左一個二人套餐,前菜已經絕不馬虎,三文魚味噌湯飲落濃郁鮮香,配埋雜茶沙津相輔相成。頭盤亦有新鮮嘅刺身同鵝肝坐鎮,刺身總共有三款,均是新鮮爽甜。反而想讚一讚埋個鵝肝,煎得唔會好油膩但入口油香好重,亦會瞬間溶化,超正的!最期待嘅生蠔拼盤亦都隆重登場,兩款生蠔各有千秋,美國的比較清淡,愛爾蘭的蠔味較重,海水味亦都好鮮,毫無腥味,超級推薦!主菜有豬牛羊揀,女朋友選澳洲羊架,肉質算是軟嫩,意外地冇咩氈味!另一份主菜就啱晒我,濃郁嘅海鮮湯底,加上超多嘅海鮮配料,飲一啖湯就高下立見!最後仲額外叫咗份甜品,用甜絲絲去作結,蛋糕🍰唔係好大件,但味道出色!

周年紀念梗係要搵返間高級餐廳慶祝一下!喺山林道臥藏呢一間海鮮出品嘅誠意餐廳!👍🏻深海商務套餐 (二人份量)✨前菜湯品有鹹鮮濃郁嘅三文魚味噌湯,湯料滿滿,飲出鮮味但又唔會太過渴口,同時配上雜菜沙律🥗食落爽脆酸甜。✨新鮮靚生蠔共四隻,每款蠔肉都相當飽滿,海水味混雜住礦物味,非常非常之新鮮!美國珍珠蠔較為清新,而愛爾蘭貼比較creamy,食落亦較甜!✨迷你刺身拼盤當日時令有帶子、牡丹蝦、八爪魚、三文魚,用上一個小盤子裝起,但係都有冰鎮住,保持鮮度,帶子加上小小檸檬汁,更是清甜無比!牡丹蝦厚肉帶點黏稠✨煎脆皮鵝肝 豐腴嘅鵝油加上薄脆嘅外皮,入口即溶,滿是鵝肝嘅香氣,食後柔潤感爆棚。✨澳洲草飼羊架呢份羊架都份量十足,肉質粉嫩,羊氈味不太重,邊位充滿油脂香氣,而且用上左香草去醃製,口感軟嫩!✨深海海鮮拉麵本身都疑惑緊喺西餐廳食拉麵,但見到正評連天,即管一試!湯底煮至起泡,入口滿是海鮮嘅鮮甜,加上足料嘅湯料,每一條麵條都索盡湯水(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)不過去到碗底略會覺得有少少鹹!✨無酒精飲品 叫咗一杯西柚梳打,清甜解油膩。令一杯叫咗比較少見嘅山楂雜果茶,飲落酸口醒神,果香幾重!✨串燒額外點左雞肉棒和牛舌芯,

👍🏻深海商務套餐 (二人份量)

✨前菜

✨新鮮靚生蠔

✨迷你刺身拼盤

✨煎脆皮鵝肝

✨澳洲草飼羊架

✨深海海鮮拉麵

✨無酒精飲品

✨串燒
額外點左雞肉棒和牛舌芯,兩者燒得恰到好處,雞肉棒肉質細膩帶點雞軟骨的爽口,牛舌芯爽脆帶咬口,好重牛味,生熟度嘅拿捏超準確,另外必須要稱讚佢嘅調味非常之適中(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

• 時令生蠔
  • 牛舌芯
餐廳大約有20個座位,枱櫈偏古典宮庭風同朋友叫左個深海商務套餐(2人餐)👍🏻👍🏻 三文魚味噌湯湯料都幾豐富,有三文魚片&豆腐☺️ 有誠意既湯什菜沙律🥗精美新鮮生蠔:美國珍珠蠔 & 愛爾蘭🇮🇪生蠔真係好新鮮!仲有兩款蠔俾我地一試☺️☺️ 唔夠喉仲可以再散叫架迷你刺身拼盤一啲都唔迷你🤣, 厚切新鮮刺身☺️煎脆皮鵝乾好好食☺️ 鵝乾配多士真係冇得輸❤️❤️主菜:美國安格斯肉眼牛味重,配有蒜片&菜類中和膩感☺️深海海鮮拉麵🍜湯底又幾唔錯!雞蛋🥚有酒味,仲配有啲蝦☺️本身個餐人均唔駛$400,仲有刺身生蠔🦪已經性價比幾高,31/5前仲有8折優惠,非常抵食☺️!另外單點了燒牛舌,厚切濃味👍🏻炒什菌
餐廳大約有20個座位,枱櫈偏古典宮庭風

同朋友叫左個深海商務套餐(2人餐)👍🏻👍🏻
三文魚味噌湯
湯料都幾豐富,有三文魚片&豆腐☺️ 有誠意既湯

什菜沙律🥗
精美

新鮮生蠔:美國珍珠蠔 & 愛爾蘭🇮🇪

迷你刺身拼盤
一啲都唔迷你🤣, 厚切新鮮刺身☺️

煎脆皮鵝乾
好好食☺️ 鵝乾配多士真係冇得輸❤️❤️

主菜:美國安格斯肉眼
牛味重,配有蒜片&菜類中和膩感☺️

深海海鮮拉麵🍜
湯底又幾唔錯!雞蛋🥚有酒味,仲配有啲蝦☺️

另外單點了燒牛舌,厚切濃味👍🏻

炒什菌
2022-05-03 90 浏览
山林道銀座38樓上的一間餐廳酒吧,主打各款時令海鮮,更有鮮甜的即開生蠔,配各色的酒品,是絕佳的享受。店內裝修舒適,適合慶祝聚餐,更有鏢機玩一番。深海精選套餐 - $438三文魚味噌湯由很多食材熬製而成,包括:蘿蔔、豆腐等等,更有一大塊的三文魚頭,有少少三文魚肉,帶少許魚刺要小心食用,特別有鮮味,又沒有魚腥味。什菜沙律有多許新鮮的沙律菜好爽口,又有多汁的車厘茄和爽口的青瓜等,酸酸甜甜的沙律醋好開胃。新鮮靚生蠔2隻是日為美國珍珠蠔,蠔身肉質潔白又大隻,入口爽口彈牙,有濃濃的海水咸味,簡單直接食已經非常鮮甜,擠上檸檬汁更有清甜感。牛油煎大蝦2隻好細心的拆去蝦身的殼,只保留蝦尾和蝦頭。蝦肉好新鮮肉厚,入口彈牙又鮮甜,更有香甜的牛油味。美國安格斯肉眼安格斯肉眼的油脂多且分佈平均,富濃厚的牛肉味,有好重的油脂香,煎封得鎖著肉汁,更很細心切成一條條,方便食用;更有很多炸蒜片配牛扒吃更特別;即炸的薯條很酥脆且不油膩;還有煎香的洋蔥和香菇。無酒精飲品可任選餐牌上價值$28的飲品一杯。荔枝烏龍茶的荔枝味比較重,有獨特滋味甘甜的果香。

深海精選套餐 - $438

荔枝烏龍茶

無酒精飲品
2022-05-03
2022-05-03 21 浏览
想食生蠔西餐,尖沙嘴區搵到間新開餐廳。餐廳有酒吧位,鍾意飲酒嘅朋友就啱晒!另外仲有dart機,同朋友食飯飲嘢係一個唔錯地方!一睇就俾個二人餐吸引咗,食好啲!首先有沙律同味噌湯,沙律菜幾豐富,又新鮮!味噌湯夠熱,味道清甜濃郁,原來入邊有三文魚!之後有刺身拼盤,食少少刺身之後就有生蠔。我幾欣賞佢嘅生蠔,好新鮮,而且味道鮮甜超大隻!套餐仲有鵝肝及安格斯肉眼。兩樣都係我鍾意食嘅嘢,啱晒我!鵝肝煎得幾香,好邪惡!好味!肉眼肉質高質,食得出係靚牛,正!已經食到好滿足嘅時候,發覺原來個餐仲有一個拉麵!食到飽飽都覺得個拉麵好食,湯底同麵質都正!二人餐仲包埋兩杯飲品,呢一餐真係慢慢嘆!