平時返工咁辛苦,間唔中就要食下好野慰勞下自己!因為夏天特別想食生蠔,上網就搵到依間位於尖沙咀既西餐廳~見到評價不錯就決定黎試試XD餐廳位置都幾方便,係佐敦地鐵站出行大約5分鐘就到~餐廳既裝潢都幾有格調,搭配深海既名,感覺有D似去左老牌既西餐廳座位闊落,舒服乾淨主打食生蠔既餐廳,有多款新鮮生蠔可供選擇!而且價錢都好合理經店員既推介下我地試左不同款式既生蠔由左至右分別係:愛爾蘭Dooriel N0,法國Ancelin N2,法國Synonyme N2先講愛爾蘭Dooriel,由於係N0 size,所以好大隻,肉身飽滿且Creamy,海水味偏重而法國Ancelin N2則較爽口,味道鮮甜,海水味較淡法國Synonyme N2係最鮮甜既一款生蠔,口感相對上就無咁Creamy或爽口每一款生蠔都各有佢地既特色,岩晒唔同口味既朋友!炸蒜片及啤酒食完生蠔就係時候飲下啤酒,炸蒜片作為伴酒小食相當不錯唔會苦,夠爽脆鵝肝多士作為鵝肝控既我當然唔可以錯過啦~鵝肝充滿油脂感(及罪惡感XD),味道非常香濃!醬汁亦可以中和返些少既油膩感,連埋多士一齊食真係好惹味呀!西京燒銀雪魚新鮮既銀雪魚只需要簡單咁燒一燒,沒有過
餐廳位置都幾方便,係佐敦地鐵站出行大約5分鐘就到~
座位闊落,舒服乾淨

主打食生蠔既餐廳,有多款新鮮生蠔可供選擇!
而且價錢都好合理
經店員既推介下我地試左不同款式既生蠔
而法國Ancelin N2則較爽口,味道鮮甜,海水味較淡
每一款生蠔都各有佢地既特色,岩晒唔同口味既朋友!

炸蒜片及啤酒
食完生蠔就係時候飲下啤酒,炸蒜片作為伴酒小食相當不錯
唔會苦,夠爽脆

鵝肝多士
醬汁亦可以中和返些少既油膩感,連埋多士一齊食真係好惹味呀!

西京燒銀雪魚
新鮮既銀雪魚只需要簡單咁燒一燒,沒有過多的調味已經非常足夠
魚香味十足,魚肉滑嫩,有適當的油脂感,加少少檸檬汁及點些少醬汁會令味道更多層次

澳洲M5和牛肉眼扒
好大既一塊肉眼扒!上菜時有擔心會唔會食唔晒,結果擔心係多餘呀!
因為好好味,會不自覺地一塊接一塊

我地叫左7成熟,熟度剛剛好,牛味濃郁,和牛當然油脂感足夠,餐廳比左不少配菜伴碟可化解一下油膩感,十分細心

總結而言非常不錯既一間餐廳,用餐體驗非常愉快,生蠔新鮮,肉類又煮得好味
將工作中既煩惱及疲勞一趕而散,為身體重新充電!