2018-06-23
2068 浏览
琴日要去元朗拎嘢,一早知要去元朗塭食,早一星期已經喺Openrice 睇食評,見到呢間評分好高,boyfriend 話成日行過見到餐廳裡面環境好正咁,所以我喺一星期前就book 定呢間Darci by Aldou餐廳啦。😍😚琴日六點準時到達,餐廳環境果然夠晒浪漫,用不同特色的吊燈,再加上牆上掛了幅絢爛紙花掛畫,仲播住英文歌,每張枱上都放咗小蠟燭🕯️,感覺好舒服😌同好浪漫🌹。好啦,睇下餐牌有咩食先,見到有三款二人海鮮餐,有388, $528 同$578, 但$388就已經包咗頭盤,主菜兩款,甜品或飲品,唔係咁抵吖嘛??好,決定試一試!😏😏是日餐湯係南瓜忌廉濃湯🎃🍵,好香南瓜味。餐包是好似中東口袋麵包咁,配埋黑醋橄欖油,好好味,想再食多兩塊!🌮🌮頭盤係香煎手打煎蝦餅,蝦餅好彈牙,有蝦味,炸得香脆,有泰式味道,good!👍🦐跟住係香煎孖寶虎蝦鹹香蛋黃忌廉意大利飯🦐🦐,意大利飯烹調適中,配上而家最hit的鹹蛋黃好野味!🥚🥚😋😋主菜揀咗係蜜糖焗德國豬手配燒菠蘿,豬手勁大隻,🐷🐷d 豬肉軟淋淋,豬皮咬落鬆脆,絕對係推介,配上燒菠蘿🍍🍍,可以解膩,醒一醒味蕾。最後配上凍芒果菠蘿茶🍍🍹🍹,清新解渴消暑,
最後配上凍芒果菠蘿茶🍍🍹🍹,清新解渴消暑,比較特別既餐飲,唔錯。
甜品係藍莓芒果芭菲🍨🍨,賣相已經好靚,啱晒我呢個甜品控,清晒。🤗🤗
總結,兩口子想簡簡單單浪漫一下,又唔想消息太貴,呢度絕對係一個好選擇!👫💏👍👍
芒果菠蘿茶
香煎手打炸蝦餅