2018-04-23 61 浏览
今日探朋友,山長水又遠去元朗雞地嗰邊搵野食啦。個樣都四正, 門口又大大塊板寫住個set 特價,咁就睇下呢間掂唔掂先..凍盤海鮮係新鮮嘅, 蝦鮮甜 蜆無沙, 螺肉都有甜味而且唔韌。生蠔就唔係肥啫啫嗰種, 淡味左D, 係我初入門食生蠔嗰啲就好啱。感覺都好豐富。跟住上餐湯南瓜忌廉湯,好甜好甜嗰種,佢呢度係意大利包配橄欖油黑醋,好好味,好過點湯黎食。主菜可以二選一意粉或飯,主菜就四選一個但有兩個要加錢嘅。我先揀咗帶子墨魚麵,帶子寫係用刺身做, 表面煎香脆, 裡面都好軟熟,完全冇韌嘅感覺。墨魚麵麵就適中味道剛剛好又唔會過咸,仲有少少黏口, 係推介!另外豬手係我好少食到豬手入面係仲有肉汁嘅, 淋身, 佢唔係燒到脆卜卜皮,反而係用蜜糖焗 所以感覺仲好juice, 個皮係少少焦糖香嗰種, 仲有四片光菠蘿 , 可以減低飽濟感, 所以兩個人都可以食到尾, 食得曬。最後有個可選餐飲 或餐甜,我揀左甜品蛋糕, 係藍莓cheese cake, 好好食, 唔酸 仲比較甜嘅, 個餅底就加左焦糖味, 幾特別。竟然誤打誤撞都搵到間 好味西餐廳, 第日過時過節又可以再黎喇。

主菜可以二選一意粉或飯,主菜就四選一個但有兩個要加錢嘅。