2019-12-24
【CURATOR BY LEX ART CAFÉ】K11 Musea整體裝潢十分精緻,而且有好多食肆,絕對係覓食新熱點😆今次去到 ,一去到已經有巨型村上隆花花氣球迎接我地,好有藝術感😙佢地除左有單點食品,仲有Christmas Set,價錢仲要唔太貴🤔,所以今次都點左2份Lunch Set試試,結果完全吃飽飽😂Christmas Lunch Set可以揀一款沙律、一款主菜、一款飲品同埋甜品,沙律揀左烤南瓜田園沙律同煙三文魚凱撒沙律,估唔到份量超多,係一大盤😂啲烤南瓜粒勁甜,再加埋啲蜜糖合桃、沙律菜,中間加左紅石榴粒,咬開啲果汁流出黎,味道酸酸甜甜。另一款煙三文魚凱撒沙律同樣好味呢😋主菜就揀左香煎慢煮三文魚同煙燻火雞肉、豪華豬肉捲配健康穀蔬😉三文魚扒較厚身啖啖肉,而且好juicy!另一款主菜都好有特色,豬肉捲原來係烤五花肉,醃得入味,而且肉質煮到好鬆化,入口即溶😁配搭香甜既蕃薯、紫薯、露荀;仲有燕麥藜麥呢啲健康穀物,好滿足~甜品係聖誕節慶布丁配紅酒燴梨。布丁裏面加入提子粒、肉桂,可以點埋英式蛋奶醬一齊食。不過布丁味道偏甜,帶陣陣酒味既燴梨味道清爽,兩者配搭可以有助解膩😜咖啡除左一般咖啡外
咖啡除左一般咖啡外,仲可以+$38轉Artsy Print Coffee😍呢款係餐廳既特色飲品之一!可以自由選擇相片印係杯咖啡上面,超級靚呢❤
整體黎講,二百幾蚊既Christmas lunch set不論份量定質素都唔錯,以節日價、餐廳裝潢同餐廳位置黎講好值得一試🤣