之前见朋友去西环间Lex coffee试过杯print coffee☕️真系好靓好精致,不过西环咁远一直都未有机会去; 反而喺K11 Musea开既「Curator by Lex Cafe」 就脚又方便,今次带埋阿囡去叹个下午茶, 终於有机会试到依杯 #打印咖啡, 而且仲可以将我地个样print埋上去,饮埋落肚,真系够晒特别🤩结合艺术与美食,入到去好似去左Art gallery咁, 四周洋溢着艺术感, 摆放左 #村上隆、#草间弥生、#奈良美智 三位日籍艺术家既作品,件件价值不菲,艺术既野我真系唔识,但同样可感受艺术和美食结合。🐙慢煮西班牙八爪鱼慢煮左既八爪鱼都仲几生,保留左烟韧口感,配合沙律菜同特制酱汁都几fresh, 作为前菜唔错🦐大虾意粉即系香草茄酱linguine,简单但系好fresh, 蕃茄味香甜唔酸,个扁意粉又够岩岩好,唔会overcook, 有口感。大虾已去壳食得方便,新鲜弹牙又鲜味,都几好味。🍓草莓榛子朱古力面饱就系俾佢七彩缤纷嘅色彩吸引咗,於意式面饱上加上榛子朱古力酱、棉花糖、新鲜草莓、鲜接骨木花、食用花等,完全就系一件艺术品,用来打咭就岩晒,作为下午茶甜品都几清新又特别

🐙慢煮西班牙八爪鱼

🦐大虾意粉

🍓草莓榛子朱古力面饱
就系俾佢七彩缤纷嘅色彩吸引咗,於意式面饱上加上榛子朱古力酱、棉花糖、新鲜草莓、鲜接骨木花、食用花等,完全就系一件艺术品,用来打咭就岩晒,作为下午茶甜品都几清新又特别。

🍹饮品都系呢度嘅重点之一,我哋点左三杯特饮:
☕️Astry Print Coffee
作为signature coffee,梗系有佢嘅卖点,可以㨂图片打印,亦可以AirDrop自己嘅相片比佢哋打印出嚟,饮品就有冻咖啡或者冻朱古力底可以拣。我就用咗我同阿囡嘅合照去打印,整出嚟好精致冇走样,真系好得意又有纪念性,打咭一流。而我拣左朱古力比囡囡, 佢对於饮自己同妈妈落肚大感兴奋😂

🍊缤纷橙香气泡水
即香橙梳打,咁缤纷既颜色系令人精神为之一振,饮落有清新橙香,味道偏淡,无糖浆既死甜,好解渇。

🍵Green Tea Latte
来到日系Art Gallery, 梗系要叹返杯日式
抹茶,回味下游京都的点滴。茶与奶香调和融合,清甜又带微涩回甘味,相当有水准。

融合艺术与美食,即使如我对艺术没有太多研究,村上隆的彩色花花pattern总不会陌生🌸,破格又带绚烂色彩的风格,带给平凡日子一点缤纷色彩🌈。
2021-04-07
2021-04-13 1519 浏览
《精致美食艺术馆🎨》———————————————-#CURATORbyLEXCafé🌹️-又嚟到呢间位於K11 Musea嘅艺术Cafe,完全系港女至爱呀😍上次食咗佢个signature下午茶,超适合同闰密嚟chill吓打卡,今次就嚟食晚餐,同男朋友仔拍下拖~-餐厅依旧充满艺术气色,橱柜同墙壁上仍然摆满早前推出嘅村上隆、草间弥生、奈良美智等日本当代艺术家嘅作品同摆设,向大师作品致敬,好期待睇佢下期会同咩brand crossover😚-讲返嘢食,港女就梗系要食招牌墨西哥式煎蛋all day breakfast ,太阳蛋煎得好靓,配埋搽上牛油果酱嘅面包好夹~另外叫咗个卡邦尼培根意粉,沾满蛋汁再捞埋帕马森芝士味道香浓😋-嚟到又点可以唔饮佢嘅特色饮品,呢款朱古力冰砖牛奶特饮混合莓果相当特别,热牛奶撞落大大旧嘅朱古力冰砖,令佢慢慢溶化,唔止打卡一流,加埋莓果嘅口感层次亦十分丰富🤩-⭐参考价钱︰Carbonara Reimagined: $158Curator Huevos Rancheros: $98Ginger Lemobgrass Tea: $58Lex Drink - Mixed Ber
《精致美食艺术馆🎨》
———————————————-
#CURATORbyLEXCafé🌹
️-
⭐参考价钱︰
Carbonara Reimagined: $158
Curator Huevos Rancheros: $98
Ginger Lemobgrass Tea: $58
Lex Drink - Mixed Berries: $88
🍌抵deal 指数:7/10
💰人均消费:$225
📍 CURATOR by LEX Café︰ 尖沙咀梳士巴利道18号 Victoria Dockside K11 MUSEA B113C号舖
⏱ 星期一至日 11:00-21:00
☎️ 2117 1066
#抵deal尖沙咀 #hkgoodeal尖沙咀 #hkgoodeal
#hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #foodie #hkfoodblogger #hkfoodbloggers #foodiehk #hkfoodporn #foodporn #hkfoodlover #foodlover #hkig #hkigers #hkblogger #hkfoodstagram #foodstagram #852 #香港 #香港美食 #香港人 #尖沙咀美食
2021-04-12
放完个复活节长假期要返工真系衰过初四个样,唯有食返个好lunch等自己心情好d。今日去左 K11 既CURATOR BY LEX ART CAFÉ同艺术食个lunch!呢度午市有做套餐,有四款主菜,价钱由$98到$128不一,套餐包括一份沙律和一杯饮料。沙律有两款,饮料有四款。可以加钱升级饮品或加甜品。加$10饮料可升级至大杯装,加$35可升级至艺术打印咖啡。加$35有两款甜品拣。都几抵食!我地一人拣左一份午市套餐,沙律就叫左各一。经典凯撒沙律(跟餐)经典凯撒沙律既罗马沙律菜好新鲜爽脆,沙律酱份量啱啱好,每一啖都够味。加埋少少芝士粉同香脆烟肉乾提味,好味道。烤虾牛油果沙律(跟餐)烤虾牛油果沙律比较多唔同种类嘅菜,新鲜绿叶菜都好多,牛油果有三块,仲有一粒车厘茄,腌珍珠洋葱同青瓜粒。个墨西哥辣柠檬汁少少辣,好惹味。烤虾一只,已剥壳,又爽又脆。个人更加锺意呢款沙律。田园蔬菜风乾火腿扁意粉 $108 另加一风乾火腿两细块放喺面,咸香十足。扁意粉都有d嚼劲,合格,份量都唔算少!茄酱够多,连埋芦笋,甜椒,蒜片等蔬菜,感觉健康又好味。香煎慢煮三文鱼扒 $128 另加一未食已经闻到三文鱼皮香味,三文鱼

经典凯撒沙律

经典凯撒沙律(跟餐)

烤虾牛油果沙律

烤虾牛油果沙律(跟餐)

田园蔬菜风乾火腿扁意粉

田园蔬菜风乾火腿扁意粉 $108 另加一

香煎慢煮三文鱼扒 $128 另加一

未食已经闻到三文鱼皮香味,三文鱼皮煎得薄脆,几出色!鱼肉亦唔算鞋,份量唔小,热辣辣,点滑溜嘅蒜泥汁食更加好食!伴碟有两块烤意大利黄瓜同菠菜苗,唔错。

Hot Honey Lime

Hot Honey Lime( 跟餐)

好锺意呢度跟餐都包hot honey lime。青柠薄薄一块,饮品顔色系淡淡既黄绿色,甜度适中,感觉滋润。

艺术打印咖啡

艺术打印咖啡 (跟餐加$35另加一)
艺术打印咖啡

跟餐加$35可升级至艺术打印咖啡。艺术打印咖啡可以拣朱古力底或者咖啡基底,一定系冻饮既。我地拣左朱古力底同哆啦A梦图画。杯朱古力一送上,我个心真系即刻兴奋升级,幅“画”真系好好好正,色彩缤纷,无数既彩色花仔上面有大雄同哆啦A梦戴住竹蜻蜓系度飞,连我呢个大人都锺意,肯定小朋友见到实会发癫!摆到最後我先舍得破坏呢杯饮品,上层主要系奶,下层系冻朱古力,好滑好滑,好好饮!

意式提拉米苏 $68 另加一
意式提拉米苏

甜品胃作怪,忍唔住喺主餐牌叫左个主厨推荐既甜品黎share。呢个意式提拉米苏大大个,由四条长长既lady finger加上好多香滑忌廉同朱古力粉组成,上面有少少饼碎增添口感,仲有一块香橙乾。呢个意式提拉米苏几创新,酒味唔重,而湿润度比一般提拉米苏低,所以更加似一个蛋糕。味道偏向以香滑忌廉同朱古力粉爲主,但完全唔会过甜。点黎做一个简单庆祝蛋糕都唔错。

意式提拉米苏

值得一提系所有既菜式都好精致,亦加左食用花,打卡一流!今餐食得好开心,装修着重艺术感,座位舒适,而食物质素比之前有进步,期待下次再黎朝圣!
2021-04-07
经典凯撒沙律
田园蔬菜风乾火腿扁意粉
Hot Honey Lime
2021-04-05 1039 浏览
西环戈间Lex Coffee都兴咗好耐,最出名莫过於佢嘅艺术环境🎨西环戈间一直都冇机会去,反而今次有机会去尖沙咀嘅 curator cafe。一份三文鱼扒卖到$198真系够晒进取🙈除咗三文鱼扒仲有蔬菜、盐渍三文鱼子同埋蒜泥,香煎三文鱼扒本身鱼皮嘅部份就煎得好香,油脂都几丰富吓🤤配以蒜泥更为香口。有烟肉、蛋黄、帕马森芝士、西班牙香肠,西班牙香肠辣辣哋惹味呀🔥烟肉系脆脆哋戈只烟肉,乾身。意粉嘅蛋黄味好明显。系吾知点解成个意粉都辣辣哋🙉叫得呢杯成$88就真系just for打卡😂可以拣朱古力或者咖啡基底,同朋友都冇话好中意咖啡,拣咗朱古力。朱古力嘅奶味好浓郁,不过稍微偏甜,表面戈层图案都系朱古力味。就咁睇呢杯个样激似rose latte😳表面嘅奶泡已经有淡淡嘅玫瑰味🌹💕话就话cappuccino,咖啡味冇话真系好浓,反而玫瑰嘅甜味更明显🤭本身系tiramisu控,见到呢间tiramisu个样超吸引,一定要叫黎试😍卖相好吸引,食落又吾系戈回事🙈一路食一路觉得cream真系太多喇。去到下面嘅咖啡同埋酒味就少少浓,质感太淋。

卡邦尼培根意粉

玫瑰树莓卡布奇诺

Tiramisu
2021-02-21
玫瑰树莓卡布奇诺
2021-03-28 1141 浏览
位於K11 MUSEA的CURATOR BY LEX ART CAFE从开业来一直是打卡热店,今日终於有机会来朝圣一下Print Coffee这间Cafe最大的亮点就是这杯打印咖啡!今天是村上隆系列的多啦A梦和大雄,明天可能是莫内的画,每次都有不同惊喜特别的是这个打印只要不去把图案搅开,一直到喝完都可以保有这个图案,十分特别又趣味不喝咖啡的朋友仲可以选打印巧克力烤虾牛油果沙律牛油果足料,大概给了一整颗的份量,烤虾鲜甜弹牙,搭配上洋葱、黄瓜、小番茄,酸酸甜甜的酱汁搭配起来恰到好处CURATOR Style Pizza薄的饼皮,烤的酥酥脆脆餐厅挂了很多村上隆的画作,配色鲜明大胆,边饮咖啡还可以边欣赏艺术大师的画作,现场还有很多画作的周边商品在做贩售整体而言,餐厅环境好,侍应服务态度佳,食物都在水准之上,尤其打印咖啡够特别餐厅位置不多,大约七张台,如果要来试试建议先订位再前往

Print Coffee
这间Cafe最大的亮点就是这杯打印咖啡!
不喝咖啡的朋友仲可以选打印巧克力
Print  coffee

CURATOR Style Pizza
薄的饼皮,烤的酥酥脆脆

餐厅位置不多,大约七张台,如果要来试试建议先订位再前往

Print  coffee
2021-05-01 0 浏览
呢一间cafe 我bookmark 咗好耐,都好多人去过,但最主要原因系我自己好好好喜欢村上隆花花,所以我真系好想打卡而去,餐厅唔算大,但环境好舒服,而且好光猛,餐厅放满艺术品,放了KAWS,村上隆作品,令餐厅别有一番风味。-艺术打印咖啡原来呢一杯系冻饮,我一直以为系热饮,基底可以选择朱古力或咖啡,我当然会选择咖啡啦,店员会问我想要咩公仔,原来如果有其他图案可以send 俾佢哋,再print 出嚟,我同老公话,下次可以印阿仔个样喎,好喇....讲返杯饮品先,真的真的好靓,完全啱晒我为打卡嘅心意,面头个层系比较甜少少奶盖,下面就系咖啡底,一杯Cappuccino,咖啡就无太特别了,反正大家叫得呢一杯都系为了打卡,打卡我会俾10分。-丸久小山圆抹茶冰拿铁呢一杯出奇地大杯,其实见到价钱热&冻差几十蚊,都觉得出奇差咁多,点知原来咁大杯喎,浓浓的抹茶味,而且饮落好滑,唔会因为冻饮而唔够滑身,所以都唔错。-羽衣甘蓝莴苣凯撒沙律沙律菜都新鲜爽脆,面头有面包脆粒,份量都ok。-招牌莎乐美肠薄饼薄饼皮做到好薄好脆,面头有4大片莎乐美肠,唔会过咸,但无咩惊喜。-总结,性价比唔高,环境系舒,下午搵个朋友黎c

丸久小山圆抹茶冰拿铁

羽衣甘蓝莴苣凯撒沙律

沙律菜都新鲜爽脆,面头有面包脆粒,份量都ok。
招牌莎乐美肠薄饼

总结,性价比唔高,环境系舒,下午搵个朋友黎chill一下,倾吓计relax一下都唔错,重点系黎到都系为打卡。
2021-04-29 0 浏览
呢间餐厅我之前同朋友去过一次,里面嘅精品好可爱,好艺术feel,而且啲嘢食都好好味,所以今次决定带其他朋友嚟试吓!我哋嗌左两个set lunch,每个set lunch都会有一份沙律,一个main同埋一杯嘢饮。🥗经典凯撒沙律、风乾火腿田园沙律凯撒沙律嘅面包碎永远系精粹,脆卜卜好香好好味!田园沙律有一旧都几大旧嘅风乾火腿,除咗菜之外仲有啲石榴,加埋橄榄油几Fresh几好味。🍝波隆那肉酱通心粉装通心粉只碟好似一顶帽,好得意!今次呢只系粗身嘅通心粉,因为佢好肥好大条,所以食咗半碟已经饱。蕃茄同肉酱嘅份量都几多,好足料!🐟香煎慢煮三文鱼扒本身睇Menu张相以为三文鱼扒侧边嗰两块系薯仔,点知原来系翠玉瓜!翠玉瓜同下面嘅菠菜都好好味,翠玉瓜食落好Juicy,菠菜食落好新鲜。三文鱼扒都几大旧,食落唔会腥,连平时唔食鱼嘅朋友都食咗半条!侧边有啲酱,虽然我唔知系咩酱嚟,但点三文鱼食都几特别。☕️艺术打印朱古力呢两杯艺术打印朱古力真系好靓好可爱!佢有唔同嘅图案可以拣,我地两个都拣咗多啦A梦。朱古力甜度啱啱好,除咗朱古力味好香浓之外,仲有啲奶味,就好似饮紧冻朱古力奶咁,好好饮!🤎Tiramisu呢个Tiram

🥗经典凯撒沙律、风乾火腿田园沙律

🍝波隆那肉酱通心粉

🐟香煎慢煮三文鱼扒

☕️艺术打印朱古力

🤎Tiramisu
呢个Tiramisu唔止卖相吸引,食落仲超好味!Waiter一上甜品就闻到好大浸咖啡味,好香!饼乾浸完咖啡嘅质地有啲似海绵蛋糕,食落软淋淋。啲cream唔会太甜,夹埋饼底同上面啲朱古力粉一齐食真系超正!依家睇返啲相又想再食多一次!
2021-04-29 0 浏览
K11 Musea都开左一段时间,每次去都系人头涌涌🤣 啲餐厅多到食极都唔完,今次就简左呢间主打艺术嘅cafe~元气精华 $98入边有芝士香肠培根小黄瓜同炒蛋,感觉上夜晚都可以食到一个好丰富嘅brunch😍😍招牌沙乐美肠薄饼 $78热辣辣上菜🤤嚟到芝士系可以拉丝!酸酸甜甜亦都好开胃。经典凯撒沙律 $88健康嘅我梗系要叫返一个沙律啦,嚟到嘅系一碗超大嘅沙律,分量超足够,岩晒同朋友share食。抹茶拿铁 $49海盐朱古力香蕉冰雪世界 $68试一试佢嘅特色海盐朱古力香蕉冰雪世界~好好饮系浓浓嘅朱古力味入边仲有香蕉肉,但佢又唔会有好济嘅感觉。

元气精华 $98

招牌沙乐美肠薄饼 $78
热辣辣上菜🤤嚟到芝士系可以拉丝!酸酸甜甜亦都好开胃。

经典凯撒沙律 $88

抹茶拿铁 $49
海盐朱古力香蕉冰雪世界 $68
2021-04-23
We came to curator as we saw a great photo of coffee with Van Gogh's Starry Night so we had to see if it was as cool as the photo. The space is small but pleasant. With a lot of Murakami on the wall and displays of other artists, it was a well decorated space. The fancy artist coffee. So you can only get the artist drawing on your coffee if you like your coffee or chocolate drink COLD. Then it also tasted bland. The coffee is made by some machine they have on counter which can only print the

The fancy artist coffee. So you can only get the artist drawing on your coffee if you like your coffee or chocolate drink COLD. Then it also tasted bland. The coffee is made by some machine they have on counter which can only print the picture on cold coffee. The hot coffee is no better so skip it.

The food on the other hand is good. It's definitely not cheap for what you get but it exceeded expectations. We had the prawn pasta which had a natural sweet tomato sauce and seafood freshness. The pasta was beyond al dente but it was acceptable. The charcuterie board had hams and cheeses of fair quality. They don't give you much bread to have with it and asking for another 3-4 pieces costs HK$25. The salad we had was also good

All in all, if you want a lunch here, it will be a good experience. If you want coffee only, go somewhere else.
2021-04-28 0 浏览
最近爱上k11的食店, 商场有优惠现金券又有积分, 连我最爱的食店也有promotion。用晒所有积分同埋优惠之後,呢餐真系好抵。充满艺术气息的printing咖啡, 除了有梵高款式之外, 还有童年卡通crossover朱古力饮品。 棉密而厚实的泡沫,衬托着色彩鲜艳的图案。 朱古力味道香浓幼滑, 甜度适中。清新甜美的番茄柑肉沙律 , 番茄甜美多汁 ,沙律菜非常新鲜, 还有紫色的食用花 点缀,实在令人心花怒放。烟燻鸡肉豪华猪肉卷 配健康谷物蔬菜豪华猪肉卷, 外层香脆金黄, 层次分明而油脂部分 只占适量比例, 肉质甘香松化, 散发浓郁 肉味。 配搭superstar藜麦, 细细粒有咬口, 配菜芦笋和甘笋爽甜新鲜。甜品是双色芝士蛋糕, 芝士味香浓,质地结实幼滑, 配搭红莓酱酸酸甜甜。餐厅环境舒适 ,大量艺术品陪伴共进晚餐, promotion的下午茶甚为吸引, 假日约闺蜜是也不错。
用晒所有积分同埋优惠之後,呢餐真系好抵。

烟燻鸡肉豪华猪肉卷
配健康谷物蔬菜

• ARTSY PRINT COFFEE
  • Artsy Print Chocolate
2021-04-27 0 浏览
Once you entered the café, it gave you a sense of happiness. With plenty of Takashi Murakami paintings hanging around and loads of memorabilia by the same artist, Yayoi Kusama and Brian Donnelly, the café sure lived up to its 'Curator' name in a non-traditional way. I fancied a drink with Van Gogh's Starry Night decorated on top which brought both visual and mental satisfaction. Spaghetti with prawn was up to standard while toast with guacamole was a bit too light as 'breakfast'. All in all, it's suitable for kidaults and kids.
2021-04-27
  • 艺术打印咖啡
  • 招牌墨西哥式煎蛋早餐
2021-04-26 0 浏览
最近经常嚟食,每次都同唔同朋友,佢哋都想试新嘢,我都会想到此餐厅,而佢哋又都来过,所以便又我来带队。今日特别提早食午饭,一来少啲人,二来set lunch 比较抵食。 首先点咗个炸鸡做小食,肉汁好juicy, $58有六件都几抵食, 鸡槌细细件,在 中间切开,炸起来好似一朵花,好别致。❣甜品系这家餐厅的卖点,点咗一个 '斯人若彩虹, 遇见方知有', 士多啤梨好新鲜, 朱古力榛子酱一啲都唔甜, 个包底值得一赞, 好脆有口感, $98 一份。 🤗 艺术咖啡的打印技巧高超, 线条打印得很细致, 观赏价值非常高唔舍得饮。有两款口味 ,可以选择咖啡底或者朱古力底,艺术咖啡是要冻饮的,放心不是好冻加冰的那种感觉。 下次有朋友,再试新口味呢

下次有朋友,再试新口味呢
2021-04-23
  • 香煎慢煮三文鱼扒
  • 艺术打印咖啡
  • Artsy  Print  Coffee
2021-04-25 11 浏览
终於都来朝圣😍今期系花花村上隆🌼有我最爱嘅多拉A梦😍店内有好多打卡位💕来到当然周围影下相先啦📷店内都有好多关於村上隆嘅物品卖影完当然谂吓食乜🍗🍕🌭🧇🌮🍱我地点了火炙尼斯吞拿鱼沙律🥗沙律菜好新鲜爽脆,火炙吞拿鱼好鲜甜😋招牌莎乐美肠pizza🍕🍕pizza皮厚咗啲,但都脆口,莎乐美肠都好香口酥脆鸡锤配水牛芝士酱🍗🍗🧀外皮炸得好香脆😋加埋芝士酱味道好夹🧀不过内里肉质唔够Juicy饮品当然叫我至爱😍村上隆花花多拉A梦图案Artsy Print Chocolate☕☕叫了俩款唔同图案😍😊非常吸睛来到充满艺术cafe😍同朋友倾计打卡影相👍食得又开心😋会再来帮衬

影完当然谂吓食乜🍗🍕🌭🧇🌮🍱
我地点了火炙尼斯吞拿鱼沙律🥗
沙律菜好新鲜爽脆,火炙吞拿鱼好鲜甜😋

火焰尼斯吞拿鱼沙律

招牌莎乐美肠pizza🍕🍕
pizza皮厚咗啲,但都脆口,莎乐美肠都好香口

招牌莎乐美肠pizza

Artsy Print Chocolate
Artsy Print Coffee
  • ArtsyPrintChocolate
2021-04-24 8 浏览
《Curator by Lex Art Cafe》 等入座时见到好大个玻璃柜放满村上隆嘅作品,已经心心眼😍坐低之後可以欣赏吓挂画,同埋里面仲有一个放满摆设嘅橱窗等紧我地!同锺意村上隆嘅朋友嚟,大家都开心到一个点!.🥗超甜蕃茄沙律配坚果、清新柚子醋好fresh嘅一个沙律,里面嘅蕃茄同蜜柑食落清甜,为成个沙律加分不少!.🍽香煎慢煮三文鱼扒配钻石米形粉三文鱼扒外皮煎得金黄香口,肉质结实,口感唔错!钻石米形粉加咗蚬肉烹调,食落香甜有鲜味,有少少食紧蚬肉炊饭嘅感觉,锺意蚬肉嘅朋友高度评价👍🏼.🍰红豆cheese cake红豆通常系蛋糕嘅配角,今次做咗主角,红豆唔会太抢芝士味,而且食落增加口感,值得一试!.#eatisfun #hkfoodie #curatorbylexartcafe #k11#blogger #bloggerforfood #delicious #food&drinks #japanese #printcoffee 🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺CURATOR BY LEX ART CAFÉ尖沙咀梳士巴利道18号Victoria Dockside K11 Musea B1楼B113C号舖
《Curator by Lex Art Cafe》

🥗超甜蕃茄沙律配坚果、清新柚子醋

🍽香煎慢煮三文鱼扒配钻石米形粉

🍰红豆cheese cake

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
CURATOR BY LEX ART CAFÉ
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
2021-04-23 9 浏览
🤩自从艺术馆开咗之後都一直冇机会去,今日终於有得去参观下,之後去咗隔离K11 misea,系一楼经过呢间见到有好多艺术品,觉得好特别,所以就入咗去试吓。🤩入到黎觉得呢度嘅装修完全系卖点之一,唔单止摆满艺术品,而且连啲碗碟都好讲究,呢度嘅灯光仲会有变幻,一时白灯一时蓝灯咁,用餐环境几舒适~🍝卡邦尼培根意粉 $158有培根、蛋黄、帕马森芝士、蘑菇、西班牙火腿,食嗰阵要将侧边嘅芝士碎拨入碟入面,之後就捞埋入面嘅意粉,咁样系底嘅蛋浆先可以捞得均匀架~🥗经典凯撒沙律 $88平时喺沙律好少见到有来羽衣甘蓝,呢度嘅沙律唔单止菜类多,亦都有面包粒同淡淡的芝士味,越食越上瘾,真系好少食到咁好味同咁有心机整嘅沙律!🍗酥脆鸡锺配水牛芝士酱 $58鸡鎚味道适中,唔会太咸或者太冇味,而且配埋水牛芝士简直系神来一笔,感觉虽然系食炸物,但加咗芝士之後冇咁单调,而且呢度嘅鸡鎚亦都唔会太过油腻~☕️雪橙冰红茶 $78平时茶饮得多,但系呢只就第一次饮啦,所以特别期待~呢款茶茶味香淡,有浓烈香橙嘅酸甜味,两者混合埋一齐,系意想不到嘅配搭,几合适!

🍝卡邦尼培根意粉 $158

🥗经典凯撒沙律 $88