2019-12-23
新K11開左咁耐,今日終於有時間過嚟行下,自從3D打印出左,3D打印咖啡都好hit,今日終於有機會試下。呢成個環境都好文青,除咗有啲畫,仲有啲紀念品買下。我地嗌左個聖誕餐,應下節,提早過聖誕。一個係烤南瓜田園沙律,佢除咗烤南瓜之外,仲有番石榴,核桃同芝士,再加埋檸檬汁,酸酸甜甜好開胃。另一個係煙三文魚凱撒沙律,除咗煙三文魚呢個主角之外,仲有培根粒同芝士,仲有脆卜卜嘅麵包粒,都好fresh。主菜我哋揀咗香煎慢煮三文魚扒,個三文魚都好滑,因為佢唔會煮到十成熟,再配埋菠菜,黃色翠玉瓜同三文魚子,份量岩岩好。另外一個我哋就嗌咗豪華豬肉卷配健康穀蔬,呢個穀蔬代替左米飯,低糖啲,纖維又多啲,同個豬肉卷形成左個對比。依個豬肉卷都好冧,好夠味。甜品就係聖誕節慶布甸,雖然寫住係布甸但其實係紅酒燴梨同英式蛋奶醬。紅酒燴梨幾好食,完全冇酒味,但係梨嘅口感冧冧地,帶微甜。而佢個英式蛋奶將我個人認為比較甜,有啲似嘉應子巨大化。最後道到重頭戲嘅3D打印咖啡。因為我係唔飲咖啡,所以好彩佢有得揀朱古力底,我自己就揀咗呢個花花圖案,朱古力唔會太甜。你男朋友就飲咗梵高名作嘅咖啡,佢話返我聽個咖啡都好好飲。
呢成個環境都好文青,除咗有啲畫,仲有啲紀念品買下。
我地嗌左個聖誕餐,應下節,提早過聖誕。
最後道到重頭戲嘅3D打印咖啡。
你男朋友就飲咗梵高名作嘅咖啡,佢話返我聽個咖啡都好好飲。