2020-01-12
新商場 K11 MUSEA 開咗咁耐都未有時間行下 , 今日就過嚟睇一睇 , 順便食晚飯 !行到地庫層見到呢間食店幾特別 , 好多精品 , 裝修又靚 , 吸引到我呢個港女 ! 😝😝餐牌 :烤蝦牛油果沙律 ($128) 份量都幾多 , 面頭有 2 隻蝦 , 沙律入面亦有啲蝦肉粒 , 牛油果已熟透 🤤🤤 好好食 !!! 沙律菜新鮮 , 款式豐富 ,重點係個醬汁 , 檸檬汁同埋墨西哥青辣椒 , 辣辣地 , 越食越想食 , 停唔到口 !!! 推介 👍👍慢煮西班牙八爪魚 ($68) 第一次試慢煮八爪魚 , 質地原來係軟腍的 😯😯 ~大蝦意粉 ($168) 大蝦有 6 隻 咁多 , 扁意粉配番茄汁 , 清新 , 好味 !Tiramisu ($68) 整體味道唔錯 , 唔會太甜 , 略嫌手指餅太硬 ~ 藝術打印凍朱古力 ($88)我地懶得 send 相 , 就揀左梵高嘅星夜 !! 🌃好靚呀 😲😲 打卡一流 !! 望住杯朱古力咁靚真係唔捨得飲 !! 😂😂其實上層係有色嘅奶泡 , 都幾厚嫁 , 朱古力就正正常常 , 重點係幅畫 😍😍九龍皇帝的賓治酒 ($95)除左咖啡同果茶 , 呢度仲有雞尾酒同餐酒
第一次試慢煮八爪魚 , 質地原來係軟腍的 😯😯 ~
整體味道唔錯 , 唔會太甜 , 略嫌手指餅太硬 ~
我地懶得 send 相 , 就揀左梵高嘅星夜 !! 🌃
除左咖啡同果茶 , 呢度仲有雞尾酒同餐酒 !
用咗新鮮嘅 raspberry 榨汁, 再隔渣去調製 , 用心又真材實料 ~
食完飯仲可以慢慢欣賞食店入面嘅精品 !! 有玩味又有設計感 , 鍾意仲可以買番屋企 !! 😎😎