2020-01-12 176 浏览
新商場 K11 MUSEA 開咗咁耐都未有時間行下 , 今日就過嚟睇一睇 , 順便食晚飯 !行到地庫層見到呢間食店幾特別 , 好多精品 , 裝修又靚 , 吸引到我呢個港女 ! 😝😝餐牌 :烤蝦牛油果沙律 ($128) 份量都幾多 , 面頭有 2 隻蝦 , 沙律入面亦有啲蝦肉粒 , 牛油果已熟透 🤤🤤 好好食 !!! 沙律菜新鮮 , 款式豐富 ,重點係個醬汁 , 檸檬汁同埋墨西哥青辣椒 , 辣辣地 , 越食越想食 , 停唔到口 !!! 推介 👍👍慢煮西班牙八爪魚 ($68) 第一次試慢煮八爪魚 , 質地原來係軟腍的 😯😯 ~大蝦意粉 ($168) 大蝦有 6 隻 咁多 , 扁意粉配番茄汁 , 清新 , 好味 !Tiramisu ($68) 整體味道唔錯 , 唔會太甜 , 略嫌手指餅太硬 ~ 藝術打印凍朱古力 ($88)我地懶得 send 相 , 就揀左梵高嘅星夜 !! 🌃好靚呀 😲😲 打卡一流 !! 望住杯朱古力咁靚真係唔捨得飲 !! 😂😂其實上層係有色嘅奶泡 , 都幾厚嫁 , 朱古力就正正常常 , 重點係幅畫 😍😍九龍皇帝的賓治酒 ($95)除左咖啡同果茶 , 呢度仲有雞尾酒同餐酒
餐牌 :
烤蝦牛油果沙律 ($128)
慢煮西班牙八爪魚 ($68)
第一次試慢煮八爪魚 , 質地原來係軟腍的 😯😯 ~
大蝦意粉 ($168)
Tiramisu ($68)
整體味道唔錯 , 唔會太甜 , 略嫌手指餅太硬 ~
藝術打印凍朱古力 ($88)
我地懶得 send 相 , 就揀左梵高嘅星夜 !! 🌃
九龍皇帝的賓治酒 ($95)
除左咖啡同果茶 , 呢度仲有雞尾酒同餐酒 !
用咗新鮮嘅 raspberry 榨汁, 再隔渣去調製 , 用心又真材實料 ~

食完飯仲可以慢慢欣賞食店入面嘅精品 !! 有玩味又有設計感 , 鍾意仲可以買番屋企 !! 😎😎
  • 烤蝦牛油果沙律
It’s not only a restaurant, you can find many art 🖼 pieces here as well!! It’s like sitting in an art museum =] Apart from the arts, the food here is really great, especially the octopus 🐙 salad 🥗!! You can put your photo to you coffee ☕️ I wanna try next time =]
Octopus  salad
Free ranged Chicken
Tirimisu
Green  Tea  latte
2020-01-08 59 浏览
聖誕節去咗K11 MUSEA搵食,呢個新嘅shopping mall真係設計得幾靚,亦有好多餐廳嘅選擇!! 嚟到門口即刻見到村上隆嘅花花作品,靚!! 店裏面仲有好多其他藝術家嘅作品,有啲係可以買嘅,所以時不時有其他客人走入嚟shopping,感覺都幾特別!! 嚟到呢度一定要試吓佢嘅藝術打印咖啡,以我理解只可以係凍飲,揀咖啡或者朱古力,可以指定餐廳內嘅藝術作品,但我就冇揀叫侍應幫我選擇!! 另外仲可以打印自己嘅相,呢兩杯飲品打卡真係一流,最上面嘅奶層係比較厚,飲落味道都唔錯,但我一開始冇睇清楚係凍飲,有少少unexpected!! 前菜oder左Cold Cut & Cheese Platter同埋Shrimp & Avocado Salad,個cheese platter非常推介,有各3款cheese同ham,各有各口感同味道,鍾意食cheese嘅朋友必點!! 沙律present得好靚,好多牛油果,個醬汁有少少辣幾開胃,其他沙律菜亦好新鮮好味!! Main dish係Salmon Fillet,三文魚肉質一啲都唔鞋,肉厚而肥美,仲有幾多三文魚子喺底!! Happy meal梗係要有d

Happy meal梗係要有dessert啦,聽到好似話tiramisu係即叫即整,食落比較淡酒味,食埋dessert就大滿足,成餐飯都食得好開心,可以欣賞到藝術品又食到好嘢!!

最後值得一讚,serve我哋個男waiter幾nice,問佢嘢都好願意解答!!

2020-01-08 266 浏览
以前大學時期經常經過堅尼地城既Lex,原來宜家係K11 Musea開左分店,當然要黎支持下。呢度同Lex一樣,好有藝術氣息,擺滿村上隆仲有草間彌生既作品,同埋有關既產品擺賣,超特別!呢度燈光好夠,影相一流。呢啲既食物都超有藝術風格。飲品亦有好多選擇,侍應介紹呢度既酒精飲品係出面係飲唔到架,可惜朋友唔飲酒既,就決定要一杯酒一杯朱古力啦。<Artsy Print Chocolate> ($88)只有凍飲,上面你想印乜都得架,我地今日就揀左情人節既設計,朋友大讚係好奶味濃郁既朱古力奶!又飲得又睇得。<Tsang Tsou Choi Punch> ($95)呢杯野個名已經夠曬特別,係九龍皇帝賓治。個底落左兩個shot port wine,一個shot havana club rum,用左鮮榨raspberry juice而唔係syrup,飲落果然特別易入口,似飲果汁多過似酒,又唔會有藥水味。<Seared Shrimp & Avocado Salad> ($128)沙律有兩隻彈牙既香煎蝦,仲有半個夠熟既牛油果,醬汁帶少辣,唔食辣既朋友要注意喇。&
呢度燈光好夠,影相一流。

<Artsy Print Chocolate> ($88)
Artsy Print Chocolate

<Tsang Tsou Choi Punch> ($95)
Tsang Tsou Choi Punch

Seared Shrimp & Avocado Salad

<Curator Huevos Rancheros> ($98)
呢個夠曬墨西哥風味既前菜,個包好似發包咁外脆內軟,上面有隻半熟蛋,加上薄薄既牛油果醬,仲有Doritos,加上少少墨西哥辣粉。
Curator Huevos Rancheros

<Carbonara Reimagined> ($158)
同平時見既Carbonara唔同,呢度用只用蛋黃同芝士碎,所以顏色係蛋黃既黃色,蛋味較重。長通粉係我最鍾意既Al Dente,夠咬口。
Carbonara Reimagined

<Bella Nutella with Strawberries> ($98)
甜品方面,麵包搽滿我最愛既榛子醬,上面再鋪滿粒粒juicy甜美既士多啤梨,用食用花作裝飾,又美觀又食得。

最後人均$370,享受到一個藝術之夜。
庆祝纪念
Curator Huevos Rancheros
Carbonara Reimagined
1K
2020-01-07 70 浏览
有去過K11 Musea應該都會留意到依間餐廳門外大大個村上隆吹氣太陽花啦! 入面仲有KAWS裝飾同埋產品出售, 牆上又放有草間彌生, 村上隆, 奈良美智既作品, 簡直就係小型展品館。斯人若彩虹,遇見方知有真係比menu圖吸引左嗌佢, 五顏六色既鮮果, 鮮花仲有杏仁片, 麵包上面仲有一層Nutella醬, 甜得黎又清新, 最緊要佢實物都真係好靚Cold cuts & cheese platter and toasted bread分別有三種唔同既cheese同燻肉, 不同既口感同咸度, 由淡至濃, 份量頗多, 食食下好想飲酒襯住黎食, 見依度d cocktail幾特別於是叫左兩杯cocktail襯住黎食。Single origin espresso martini好推介入口第一啖好似齋啡, 香濃又甘苦, 酒味唔會太濃, 因為比咖啡味道覆蓋左, 中意咖啡既人會好喜歡, 平時自己都係飲開齋啡, 所以都好中意而且覺得好特別, 第一次飲到依種味道既cocktailTsang tsou choi punch調酒師話依杯cocktail係用新鮮紅莓, 無色素香料, 飲落細味一下, 紅莓味出得黎好香

斯人若彩虹,遇見方知有

好推介

Tsang tsou choi punch
調酒師話依杯cocktail係用新鮮紅莓, 無色素香料, 飲落細味一下, 紅莓味出得黎好香甜, 而酒味相比起expresso martini就濃d, 兩杯不同感覺, 但同樣出色

大蝦意粉
有6隻大蝦排得靚靚, 意粉既蕃茄醬個種酸甜味好天然, 唔會太甜太酸, 仲有d鮮茄蓉
加左蒜片炒香, 意粉質感都幾彈牙。

慢煮三文魚扒
Slow cook三文魚扒外皮薄脆, 肉好juicy口感好嫩, 三文魚油好香, 恰到好處, 仲伴有粒粒飽滿既三文魚籽, 顏色靚又好食, 出色

意式提拉米蘇
tiramisu都幾大件, 食哂正餐後兩個人share一件都夠, 脆脆地既ladies fingers夾雜住軟滑既忌廉, 香濃好味

依間餐廳雖然唔大但係就好有特色, 比潮流藝術品包圍住食晚餐, 而食物又真係好高質, 有外表又有內涵, 而且今晚試到兩杯咁特別既cocktail都幾驚喜(特別係咖啡味個杯), 會再幫襯
2020-01-06 63 浏览
今日去左K11 musea 既呢間Curator by Lex Art Cafe 食野前菜:綜合乳酪燻肉拼盤配麵包棒及吐司Cold Cuts & Cheese Platter & Toasted Bread($188)有幾款cold cut 既肉同芝士,作為開胃菜都幾唔錯,而且款式同份量都合理烤蝦牛油果沙律Seared Shrimp & Avocado Salad($128)蝦只有兩隻,但都幾大隻,沙律菜都幾新鮮大蝦意粉Prawn Linguine in tomato Sauce($178)意粉既蝦就有五隻,唔錯,而且都彈牙。番茄醬幾開胃,唔會太酸,幾好卡邦尼培根意粉Carbonara Reimagined($158)份量相對少啲,但個汁非常濃郁,掛哂麵,正!

前菜:

蝦只有兩隻,但都幾大隻,沙律菜都幾新鮮

份量相對少啲,但個汁非常濃郁,掛哂麵,正!

• 卡邦尼意粉
2020-01-03 82 浏览
與閨蜜出街慶祝元旦日,相約到K11 Musea CURATOR 食一個藝術午餐。 CURATOR是村上隆主題作品餐廳,室內佈置都以他的作品為裝飾,門口有一朵大大花作焦點,十分吸引。點餐時發覺食物選擇不多,我哋選了主菜後,餐飲反而花咗少少時間,因為想選一張美麗圖畫!🍴大蝦意粉-蕃茄醬汁味濃,🦐略煮過火🍴有機大農場雞胸肉-雞胸肉切得較厚,難切偏硬☕️Artsy Print Coffee-靚杯配上印圖☕️Astry Print Choco-靚杯配上印圖個人評分飲品A食物C服務B環境B衛生B抵食C個人覺得CURATOR 食物收費偏高,可能位於高價商場關係😅😂

🍴大蝦意粉-蕃茄醬汁味濃,🦐略煮過火
🍴有機大農場雞胸肉-雞胸肉切得較厚,難切偏硬
☕️Artsy Print Coffee-靚杯配上印圖

抵食C

2020-01-01
  • Artsy  Print   Coffee
2020-01-03 43 浏览
今日同朋友去左今年8月先開幕既K11 musea,行下街又影下相。K11 musea 有好多國際知名既餐廳,又有好多特色食店,今次我地就揀左呢間Curator by Lex Art Cafe 飲杯野LEX Drink Mixed Berries 朱古力冰磚熱奶特飲(混合莓果) ($85)將朱古力雪成冰磚,再自己加熱牛奶撞落去等朱古力慢慢溶化。朱古力味非常濃郁,而且愈飲會愈濃,另外又有少少果醬喺入面,幾有特色。Tsang Tsou Choi Punch 九龍皇帝的賓治酒 ($95)朋友點既酒精飲品,佢話甜甜地幾易入口。Iced BloodOrange Black Tea 雪橙冰紅茶 ($78)整壺茶上檯,而且飲完之後侍應主動問需唔需要refill 熱水!紅茶幾香濃,橙味比較淡,非常適合夾甜品飲

朋友點既酒精飲品,佢話甜甜地幾易入口。

2020-01-02 69 浏览
今日由朋友帶路,特登嚟咗呢間好有藝術氣息嘅cafe,全因想試佢嘅3D print coffee!火炙吞拿魚沙律 $128首先我哋叫咗個吞拿魚沙律,裏面有雞蛋,火箭菜,吞拿魚,薯仔,法國豆同黑橄欖。食落幾清新幾開胃,好重橄欖香,唯一美中不足係調味鹹咗少少。招牌莎樂美香腸薄餅 $78唔好睇佢細細地一個,一份好足料,每片上面都有香腸蕃茄蓉同好多芝士,食落餅底係屬於薄脆嘅口感。雖然係餐牌上係屬於小食,但都幾飽肚。香煎慢煮三文魚扒 $198主菜方面我哋叫咗個三文魚扒,三文魚經過慢煮之後,肉質仍然保持鮮嫩,外皮煎到好脆好香,識落充滿魚油香。配上鮮甜嘅三文魚子同菠菜,夾得黎更加帶出三文魚香。雖然價錢唔平,但食落就知係值得呢個價錢,估唔到喺度都食到出色嘅主菜,呢個真係有驚喜。大蝦意粉 $178一碗足足有六隻大蝦咁多,配上蕃茄蓉同巴馬臣芝士,蕃茄蓉係佢哋鋪頭自家調製嘅,食落酸酸甜甜,真係調配得幾好。意粉口感偏硬身,個人來講幾鍾意呢個口感。Print coffee $88飲品方面當然要叫番個Print coffee啦!藝術咖啡只有凍飲選擇,而基底就可以自行揀咖啡或者朱古力。由於另一杯已經揀咗咖啡,所以呢杯

火炙吞拿魚沙律 $128

食落幾清新幾開胃,好重橄欖香,唯一美中不足係調味鹹咗少少。

招牌莎樂美香腸薄餅 $78

香煎慢煮三文魚扒 $198

配上鮮甜嘅三文魚子同菠菜,夾得黎更加帶出三文魚香。

大蝦意粉 $178

意粉口感偏硬身,個人來講幾鍾意呢個口感。

Print coffee $88

飲品方面當然要叫番個Print coffee啦!

藝術咖啡只有凍飲選擇,而基底就可以自行揀咖啡或者朱古力。

由於另一杯已經揀咗咖啡,所以呢杯就揀咗朱古力,試過之後就知冇做錯呢個選擇!

面層嘅奶泡好綿密好厚身,奶油味好重好creamy,而朱古力都好綿滑,飲落朱古力味好濃郁好rich,呢杯真係又睇得又飲得,推介推介!

Rose raspberry cappuccino $68

而咖啡控朋友就揀咗呢杯。

奶泡同樣打到厚身,奶味好濃好thick,最特別之處係咖啡入邊加入左紅桑子果肉,會飲到粒粒果肉,酸酸甜甜咁中和返咖啡嘅苦。

雖然已經食到好飽,但女仔絕對係有另一個位,食得咁興起,當然要食返個甜品

不得不讚佢哋嘅奶類製品真係整得好出色,手指餅上嘅忌廉香軟幼滑,奶味好重。

雖然賣單嘅價錢唔係特別平,但我同朋友都食到好滿足,而且服務質素真係好好,每箱一樣菜都會略略介紹一下,有機會再嚟真係會再飲多次佢哋嘅朱古力。
2020-01-02 78 浏览
❤️上星期第一次帶媽咪去K11 Musea,去試左呢間將藝術同飲食完美融合嘅藝術咖啡館!❤️ 喺門口已經有朵大大嘅村上隆太陽花,仲有來自世界各地嘅畫作同藝術收藏品☺️ 仲有不少精品可以買添呀!❤️ 一睇menu已經覺得好吸引,款款食物都好似好好味咁😍❤️ 火炙尼斯呑拿魚沙律 🥗 $128,超好食呢個沙律!醬汁味道好清新,火炙呑拿魚無得彈🤤❤️ 大蝦意粉🍤 $178,六隻大蝦排排企🤭❤️ 香煎慢煮三文魚扒 $198,三文魚扒煎得好香!魚皮煎得香脆~ 仲配埋好多三六魚子,好好食😋❤️ Hot Chocolate $49 🍫 ,呢度既朱古力係用左Venchi朱古力黎整,特別濃郁❤️ Artsy Print Coffee $88,呢個都係餐廳既主打!😍 可以揀咖啡或朱古力底(但一定要係係凍飲),之後再用藝術打印咖啡機print圖落厚滑嘅忌廉泡上面~今次揀左日本浮世繪畫家葛飾北齋的著名木版畫"神奈川沖浪裏"😊 出到黎都好靚,好有藝術美🎨😂❤️ Tiramisu $68,最後黎一個甜品作個滿足既ending ☺️ 呢度既Tiramisu用上一條條既ladyfingers, 不過就唔係dip左好多咖啡,所以略嫌有少少朝同

❤️ 一睇menu已經覺得好吸引,款款食物都好似好好味咁😍

❤️ 大蝦意粉🍤 $178,六隻大蝦排排企🤭

❤️ Tiramisu $68,最後黎一個甜品作個滿足既ending ☺️ 呢度既Tiramisu用上一條條既ladyfingers, 不過就唔係dip左好多咖啡,所以略嫌有少少朝同唔夠咖啡味🤔

❤️ 成餐飯食得好開心,好高質👍🏼 仲有餐廳既服務態度也好好呢😊
2019-12-28 89 浏览
烤蝦牛油果沙律 $128牛油果加上沙律真的是一大絕配,再加上大大隻的蝦,超級大碗。4個人食都夠,我地二口子食左一大半都食唔曬元氣精華 $98一開始睇佢個賣相以為好普通食物,但能夠把普通食材變成美食先係高手,腸仔雞蛋再加上麵包,但味道真係超好味。雖然價格貴左一點,但我保證你在家一定整不能相同的味道。酥脆雞錘配水牛芝士醬 $58水牛芝士一向都是本人的最愛,再加上好好味的酥脆雞錘,味道一流。大蝦意粉 $178大蝦一排排分開,足足有六隻,每隻蝦都好大隻,食得出佢先煎香再加上番茄汁,味道十分可口。意粉用上粗意粉,大大碟,美味十足Artsy Print Coffee $88來到這裡,一定要試一試這個特色coffee見下圖就知道,成張名畫一樣。你還可以卑張相佢,佢會整你個樣係coffee上面,超級有趣
烤蝦牛油果沙律 $128

元氣精華 $98

酥脆雞錘配水牛芝士醬 $58

大蝦意粉 $178

Artsy Print Coffee $88
呢晚余媽媽同閨蜜嚟到超人氣商場K11 Musea 的藝術咖啡館 CURATOR BY LEX ART CAFÉ  做偽文青, 呢度真的是打卡必到,  記得預留點時間享受一吓如詩如畫般的 美食喔和四圍參觀啊! (靜雞雞話你知: 呢度嘅飲品特別有驚喜, 一定要來試試啊!) 餐廳門外有大大朵的村上隆太陽花恭迎~  裏面也有數之不盡的各國藝術收藏品,  偽文青的我, 可以一邊享受美食,  一邊欣賞藝術品, 不奕樂乎?第一次光臨, 有很多食品都想試啊!<火焰尼斯吞拿魚沙律>紅紅綠綠的賣相刺激了我的味蕾,  還很有聖誕氣氛呢!吞拿魚大約6-7成熟, 入口很香滑,  不會有渣~ 再伴上各式沙律菜和熟雞蛋,  健康又青怡, 面頭灑上了黑白芝麻,  所以特別香~<酥脆雞槌配水牛芝士醬> 金黃色的雞槌炸粉不會過多, 外脆內軟,  肉質又滑又juicy~ 上面放了水牛芝士醬,  味道清新~<招牌墨西哥式煎蛋早餐> 底層是麵包吐司, 烤得很香脆, 上面鋪上 了脆卜卜的墨西哥片, 蕃茄和我大愛的煎蛋~ 用刀在中間一切, 蛋汁快
呢晚余媽媽同閨蜜嚟到超人氣商場K11 Musea
做偽文青, 呢度真的是打卡必到,
記得預留點時間享受一吓如詩如畫般的
美食喔和四圍參觀啊!
餐廳門外有大大朵的村上隆太陽花恭迎~
裏面也有數之不盡的各國藝術收藏品,
偽文青的我, 可以一邊享受美食,
一邊欣賞藝術品, 不奕樂乎?
第一次光臨, 有很多食品都想試啊!

<火焰尼斯吞拿魚沙律>
紅紅綠綠的賣相刺激了我的味蕾,
還很有聖誕氣氛呢!

吞拿魚大約6-7成熟, 入口很香滑,
不會有渣~ 再伴上各式沙律菜和熟雞蛋,
健康又青怡, 面頭灑上了黑白芝麻,
所以特別香~

<酥脆雞槌配水牛芝士醬>
金黃色的雞槌炸粉不會過多, 外脆內軟,
肉質又滑又juicy~ 上面放了水牛芝士醬,
味道清新~

<招牌墨西哥式煎蛋早餐>
底層是麵包吐司, 烤得很香脆, 上面鋪上
了脆卜卜的墨西哥片, 蕃茄和我大愛的煎蛋~
用刀在中間一切, 蛋汁快速溢出, 真是人間美食!

<大蝦意粉>
又大又鮮紅的大蝦配上蕃茄醬, 味道非常之夾~
意粉也是軟硬適中~

<星夜咖啡>
可以食落肚嘅藝術品很有驚喜!

呢杯用藝術打印咖啡機print出來的---
梵高《星夜》其實是凍咖啡, 上層是奶泡,
真係靚到唔捨得飲呀!
喜歡飲咖啡的朋友一定不要錯過啊!

<雜莓朱古力奶>
賣相相當吸引, 奶是分開上的, 香濃的
朱古力磚上淋上香滑的牛奶,
之後, 朱古力磚會慢慢溶化, 跟牛奶混合,
化成美味又特別的朱古力奶~
加入了雜莓, 令飲料甜中帶點酸, 不錯不錯!

呢晚真是眼福和口福都不淺, 打卡都打到手軟~ 相約閨蜜一齊來實是個非常明智的決定喔!
2019-12-17
  • 星夜咖啡
  • 朱古力雜莓奶
  • 招牌墨西哥式煎蛋早餐
2019-12-27 71 浏览
這間新開的咖啡店「CURATOR」放置了許多草間彌生、村上隆、KAWS等藝術品和商品,亦有獨有的Coffee Printing Machine,而且店家選用的咖啡機更是全港獨家引入澳洲品牌Aremde的NEXUS one新概念機種。我就正正因為以上原因而來,享用咖啡美食之餘又可懶惰地感受一下藝術氣息。《Artsy Print Coffee $88》藝術打印咖啡是餐廳招牌飲品之一,星空的油畫實在浪漫又漂亮。用上凍奶做base,攪拌後來奶味很濃,口感很綿。《Sparkle Coffee Ball $88》閃耀咖啡冰球是將Espresso和番石榴汁倒入有薄荷葉的冰球。味道清新,再混合檸檬梳打又變成另一杯飲品。《慢煮西班牙八爪魚 $68》八爪魚沙律,有橄欖、車厘茄、沙律菜配谷物多士。八爪魚腍身彈牙,橄欖油酸香很提味。《烤蝦牛油果沙律 $128》大蝦牛油果沙律,配有帶酸辣的墨西哥辣檸檬汁,清新又醒胃。大蝦燒過香口彈牙,牛油果份量多有飽肚感。《元氣精華 $98》多士焗得外脆內鬆軟,除了放了炒蛋,還放有芝士腸仔切片、酸瓜條、車厘茄、煙肉。《大蝦意粉$188》蝦份量有夠多 ,意粉茄醬汁亦夠,拌勻好吃。

《Artsy Print Coffee $88》

《Sparkle Coffee Ball $88》

《慢煮西班牙八爪魚 $68》

《烤蝦牛油果沙律 $128》

《元氣精華 $98》

《大蝦意粉$188》
蝦份量有夠多 ,意粉茄醬汁亦夠,拌勻好吃。

《Tiramisu $68》
賣相漂亮,滿滿的Cream Cheese,質感幼滑Rich,上面放置一片檸檬乾,只帶微酸可中和膩感。中間放置帶濕潤感的手指餅,口感豐富。
2019-12-27
2019-12-27 64 浏览
又到聖誕,又到聖誕,同閨密食聖誕大餐,係新開幕既K11 musea 都有幾多餐廳,但有村上隆作品做主題既餐廳CURATOR BY LEX ART CAFÉ就吸引左我哋黎打卡。一早Book左應景既 Christmas set 每人$328,價錢比較相宜。前菜揀左兩個沙律,烤南瓜田園沙律,整體很清新,用醋調味有啲紅石榴籽同芝士粒,南瓜甜甜哋👍 煙三文魚凱撒沙律,煙三文質素唔錯,呢個沙律味道較重身,濃味人士之選。之後上兩道Main courses, 五彩大蝦香蒜橄欖油意粉,底比較多油,炒得干身,如果係辣既就更好啦。香煎慢煮三文魚扒,食得出係慢煮,入面剛剛熟,所以幾淋身,沾上一旁既蒜泥食幾夾味,蔬菜都煮得剛好。最後係甜品,christmas pudding 同紅酒燉梨,梨很清甜,而Christmas pudding 就有濃郁既乾果,果然係源自英國。飲品叫左 Honey lime 同 flat white,成個set 要補既野都有,店員服務周到,是不錯的餐廳。
就吸引左我哋黎打卡。

2019-12-23
2019-12-24 107 浏览
追求食物的質素不單止內在美,外在美亦非常重要, K11 Musea地庫這間餐廳是女士們必到的景點之一。店內擺放了不同的日本潮品,琳琅滿目,如果你好日本風,必定是你杯茶!食物全部都仿如藝術品,靚到不得了,味道其實都係其次!因為已經被外觀搶了不少分數

2019-11-02