2023-03-10 12 浏览
銅鑼灣fashion walk 有好多餐廳酒吧,地點方便,又比出面中心地帶餐廳更舒服寬敞,最鍾意同三五知己一齊嚟chill一chill。因為係手工啤餐廳啤酒同小食喺一定要叫,我地叫咗大坑薯條,啫啫牛筋煲同炸雞塊三個小食,佢嘅小食喺行香港本土風味,大坑薯條好惹味,因為落咗孜然粉,估唔到原來薯條同孜然粉喺咁夾。啫啫牛筋煲嘅牛筋好彈牙,配秀珍菇同泰式羅勒葉,港式得嚟D變左好似有啲泰式小菜嘅風味。  炸雞塊都估佢唔到,佢配南乳醬,原來都別有一番風味,外皮香脆帶點點南乳醬嘅咸香,內裡雞肉嫩滑,咬落去十分juicy。 見佢嘅腐乳卡邦尼好多人推介,所以就叫左嚟試下,好surprise 腐乳醬配意粉一d 諱和感都無,仲好夾,又唔會太咸。甜品叫咗個咖央西多,西多中間係咖央醬,多士烤到超脆,上面配雪糕,令到西多唔會太漏。叫咗兩個手工啤酒Ink係麥味超重嘅黑啤,重到有點點苦味,但又唔會好難入口。 另外叫咗個Mandarin Collar Club,佢係花果味超濃重嘅手工啤,甜度比較高,未飲淨係聞都已經好香。

2023-03-10 22 浏览
再次朝聖 必食炸雞包~~~好耐之前朋友帶過我去大坑食呢間餐廳,一試難忘。最近佢係銅鑼灣重開,吸引唔少往日fans朝聖,我亦係其中之一。~~~TAI HANG FRIES #大坑薯條 $88:細細長長的一條一條,裡面加入孜然、高菜、乾辣椒等等調味,食落香口微辣,孜然香氣令人欲罷不能。~~~FATTY EDAMAME #雞油毛豆$58:以少許雞油同醬油鹽炒過嘅毛豆、鹹香鹹香的,係健康惹味嘅小酒小食。~~~JER JER BUFFALO WINGS #啫啫雞翼煲 $138:用咗自家水牛醬、藍芝士、唐芹等等作調味,濃郁濃郁的醬料,加上滑嫩雞件,都係惹味之作,佐酒佳品。推薦搭配啤酒花味重嘅Young Master 1842 Island。~~~Fried Chicken Sandwich #炸雞包($168):輕煎過嘅法式甜包酥酥脆脆,炸三黃雞柔嫩彈牙,一咬落去,滿口雞油、南乳醬混集,加上爽脆子薑捲心菜,層次味道均非常豐富。~~~Coco Kaya French Toast #咖咉西多士($88)邪惡非常嘅貌相,令人又愛又恨,加入椰子吉士、椰絲、啤酒糖漿等等調味,表面一球大雪糕,入口香甜誘人,椰
再次朝聖 必食炸雞
~~~
邪惡非常嘅貌相,令人又愛又恨,加入椰子吉士、椰絲、啤酒糖漿等等調味,表面一球大雪糕,入口香甜誘人,椰子吉士更是首次嘗試,好特別。配搭Young Master嘅解膩手工酸啤(Red Hare 赤兔馬)尤其合適。
Second Draft
銅鑼灣京士頓街9號Fashion Walk地下H01號舖
2023-03-09 15 浏览
大坑名店Second Draft搬咗去銅鑼灣名店坊🤣🤣更加就腳隨時都可以去歎杯少爺啤~呢晚飲咗茶餐廳同少爺墨啤,兩款都係酒精濃度較低,非常易入口,本身唔太鍾意有氣飲料但呢兩款啤酒都可接受~啤酒正都要有高質嘢食送酒,Second Draft呢方面真係花足心思整特色送酒菜,雞油毛豆有油香但食落又唔會好膩,炸雞好脆,啫啫雞翼夠酸幾過癮~最欣賞布袋麻婆,將家常菜嘅麻婆肉碎配Burrata Cheese,仲要凍食幾創新~

2023-03-08
  • 啫啫雞翼煲
  • 雞油毛豆
  • 布袋麻婆
💛良心店🌟2nd Draft🌟由大坑搬咗去銅鑼灣,人氣依然旺盛!作為🇭🇰本土品牌少爺啤嘅Taprooms之一,有多款季節限定嘅手工啤🍻可以選擇!🍟大坑薯條 $88🌟2nd Draft🌟嘅名物!香脆嘅薯條加入孜然、辣椒乾🌶️等調味,極度惹味🤪!🐂啫啫牛筋煲 $118牛筋係偏爽口嘅style,索滿咗🫘豆豉、🌶️辣椒、🧄蒜頭、🌿荽茜等嘅香氣,仲要♨️熱辣辣,唔錯!🐓啫啫雞翼煲 $138水牛城口味嘅🐓雞翼,加入咗🧀藍芝士,濃郁嘅滋味令人欲罷不能😋!🍔炸雞包 $168炸到外脆內嫩嘅🍗雞扒好juicy💦!估唔到南乳醬同埋🍔炸雞burger係咁夾!🍞咖央西多 $88啤酒糖醬🍯、椰糖等,令西多份外甜美🥰!🐎赤兔馬 200ml $63少爺啤2023年嘅限定釀造🍺之一,聞落去有浸清新嘅🍓士多啤梨味,飲落就帶果酸同埋少少咖啡☕️味!🖤墨 200ml $55另一2023年限定釀造嘅🍺手工啤,黑啤🖤口感絲滑,富有濃郁嘅烘烤♨️香氣!

🍟大坑薯條 $88

🐂啫啫牛筋煲 $118

🐓啫啫雞翼煲 $138

🍔炸雞包 $168

🍞咖央西多 $88

啤酒糖醬🍯、椰糖等,令西多份外甜美🥰!

🐎赤兔馬 200ml $63

🖤墨 200ml $55
2023-03-08 16 浏览
📍#老屎忽係銅鑼灣#oldszefood #老屎忽 #老屎忽食飯 #老屎忽搵食 #老屎忽都要OT #銅鑼灣Tai hang fries $88幼薯條炸得好香脆,而當中最吸引嘅係佢嘅調味,加咗孜然味同埋辣椒調味,味濃而香🥳食到停唔到口Jer Jer Beef Tendons $118啫啫口味嘅牛筋,牛筋整到好軟好淋,唔係個d硬崩崩嘅口感,味道十分好Jer Jer Buffalo Wings $138雞翼分開三份,細細粒更方便食。用咗自家水牛醬去調味,好惹味同香口,啱曬配啤酒Fuyu Carbonara $158香濃嘅腐竹味,配埋流心蛋汁嘅意粉,可以話衝擊緊舌頭每一部份嘅味蕾😝YM Classic $48少爺啤酒嘅經典口味,味道十分易入口,有獨特嘅啤酒香味Ink $55味道有少少苦味,但係個種獨特嘅味道會令人想繼續飲落去Second Draft (銅鑼灣)📍銅鑼灣京士頓街9號Fashion Walk地下H01號舖
📍#老屎忽係銅鑼灣

Tai hang fries $88

Jer Jer Beef Tendons $118

Jer Jer Buffalo Wings $138

Fuyu Carbonara $158

YM Classic $48
少爺啤酒嘅經典口味,味道十分易入口,有獨特嘅啤酒香味

Ink $55
味道有少少苦味,但係個種獨特嘅味道會令人想繼續飲落去

Second Draft (銅鑼灣)
📍銅鑼灣京士頓街9號Fashion Walk地下H01號舖
再來一杯好嗎?🍻Second Draft by Young Master👍🏻二訪銅鑼灣Second Draft,覺得佢氣氛氛圍太好啦,在地風格滿分💯weekend/ happy hour同朋友去chill吓,簡直係一流🥂不得不提佢嘅少爺手工啤,十分有本土特色,去到一定要試返杯🍻晚市正價餐牌🍽人均:$200-$300🕰時間:7pm需預約,店舖位置唔多,建議先行留位☺️🍟大坑薯條 $88必食!佢個粗薯條配搭自家製,用咗孜然粉同乾椒,好中西合璧嘅感覺😆眼見每台人都必點大蝦薯條,去到一定要試吓👍🏻🍝腐乳卡邦尼意粉 $158卡邦尼意粉配上腐乳見佢咁新奇就一於試吓,但係結果味道覺得普普通通,腐乳味都唔係好突出加上同意粉唔係話好夾,唔好俾咁大期望呢一個意粉啦🤣🍖啫啫雞翼煲 $138雞翼好香又甜同辣Mix埋一齊,有少少中西韓混合,小炒感有啲似打冷👍🏻☘️🍻 Lemon Iron Buddha Sparkling Tea $68每款少爺手工啤/自家製茶背後都有個招紙,介紹返款啤酒/茶👍🏻我依款鐵觀音有汽水誠意十足,下次去再試佢手工啤!🍷Red Hare $99有士多啤梨🍓味嘅紅酒,一啖飲落酸酸甜甜,同一般紅

不得不提佢嘅少爺手工啤,十分有本土特色,去到一定要試返杯🍻

晚市正價餐牌
🍽人均:$200-$300
🕰時間:7pm需預約,店舖位置唔多,建議先行留位☺️

🍟大坑薯條 $88

🍝腐乳卡邦尼意粉 $158

🍖啫啫雞翼煲 $138

🍷Red Hare $99
有士多啤梨🍓味嘅紅酒,一啖飲落酸酸甜甜,同一般紅酒真心分別唔會太大,就多份獨特👍🏻

Bible rating: 7.5/10

📍地址:Second Draft (銅鑼灣)
銅鑼灣京士頓街9號Fashion Walk地下H01號
2023-02-27
2023-03-06 12 浏览
以前大坑都見到大排長龍嘅second draft! 喺近維園嘅位置已經重開左一段時間,點可以唔試吓佢嘅大坑薯條🍟再配啤酒chill吓🤤大坑薯條 ($88)一放上枱面已經好香孜然味,流晒口水🤤但佢冇好重鹹同味精味,佢配搭左高菜同埋自製醬汁,超夾!冇喺其他地方食過呢種味道嘅薯條😱💕炸雞塊($128)標榜三黃雞塊特別肥美多汁~的確炸過之後非常嫩滑多汁😋炸皮非常惹味,相比之下南乳醬唔太突出,蛋黃醬味較重😙啫啫牛筋煲($118)睇個配搭覺得非常新奇🤪牛筋配上秀珍菇、辣椒芫荽、泰式羅勒醬等材料,牛筋係彈牙嘅程度,比平時車仔麵嘅牛筋又再stand out咗✨腐乳卡邦尼($158)好好腐乳卡邦尼會係咩味,但其實主要都係白汁味道,餘醞有少少腐乳味~ 係大部份人想試新嘢但又接受到嘅味😆咖央西多($88)用咗椰子吉士,啤酒糖漿配雪糕,簡直係椰子控會鍾意😋💛中間綠色嘅部份有啲似斑蘭嘅味道,外面都煎得好焦香~Cha Chaan Teng (alc 4%)揀咗呢一杯係鹹檸啤酒嘅感覺,好易入口好快飲晒🤣Classic (alc 5%)好有水果香,後勁帶點苦味,個人幾鍾意呢款💁🏻‍♀️

大坑薯條 ($88)

炸雞塊($128)

啫啫牛筋煲($118)

腐乳卡邦尼($158)

咖央西多($88)

Cha Chaan Teng (alc 4%)
揀咗呢一杯係鹹檸啤酒嘅感覺,好易入口好快飲晒🤣

Classic (alc 5%)
好有水果香,後勁帶點苦味,個人幾鍾意呢款💁🏻‍♀️
  • 大坑薯條
2023-03-04 19 浏览
又係放工約人啤一啤時間,今次揀左fasion walk呢間second draft,有大量手工啤選擇,啤酒愛好者不能錯過!環境都好relax,非常適合吹水飲酒啤酒主要分三類,清新類、酸啤、黑啤,今次試左清新既classic同屬酸啤既鹹檸啤。Classic花香味重,易入口。鹹檸啤真係飲到鹹檸風味,好特別!大坑薯條 $88炸到外酥內軟,口感鬆脆,但唔會油膩。加入孜然、乾辣椒令到口味非常特別,比起平時既薯條口味更香口,送酒一流啫啫雞翼煲$138中式煮法西式口味,加了水牛醬、藍芝士和唐芹的啫啫雞翼煲豐富且濃郁。水牛醬微辣酸甜,加上濃郁既藍芝士,帶出一種微妙既酸味啫啫牛筋煲$118啫啫牛筋煲加了秀珍菇、豆豉、辣椒、荽茜和泰國羅勒葉,味道豐富同多層次,牛筋好淋好入味,非常推薦👍布袋麻婆$158上網見到呢道菜,一直都好想試!大廚真係非常有創意,將麻婆豆腐用西餐方式呈現,豆腐用了布袋芝士取代,撈埋底下麻婆肉醬,奶香中帶有少許辛辣咖央西多 $88西多中間換上椰子吉士、淋上啤酒糖漿、雪糕,帶給人新鮮感覺!熱辣辣既多士配上雪糕,衝突既感覺令人興奮😆

大坑薯條 $88

啫啫雞翼煲$138

啫啫牛筋煲$118

布袋麻婆$158

咖央西多 $88
2023-03-04 62 浏览
Second draft 終於重開了,今次選址更方便,在銅鑼灣fashion walk 維園對面;這是香港最大手工啤少爺啤酒廠旗下的酒吧餐廳。有室內及室外座位,餐廳氣氛熱鬧良好,主打年青人市場只是手工啤酒已有二十多款 ,最近還有草本利口酒推廣,中式草本材料雞尾酒,口味創新先來round 手工啤,相信很多人都認識少爺鹹檸啤,而這裡有很多市面上沒有零售的口味,啤酒機即斟即飲,味道更新鮮🍻YM Classic (Pale Ale)$48 淡味啤酒,豐富的氣泡,容易入口及花味香濃🍻YM 1842 island (Imperial IPAs) $59具有更濃郁的香氣、更高的苦味和更高的酒精含量🍻Hop Terrace (Hazy IPA)$59豐富的果味及花味,適合女仔有啤酒當然要有食物佐酒,而這裡的食物品質也不錯:🍟大坑薯條$88很喜歡孜然粉+辣椒乾的川味,原來灑在薯條上也很惹味🐮啫啫牛筋煲$118風味十足,遠處已聞到香味,牛筋夠稔🐔炸雞塊$128每一塊都很大件,而且沒有骨,大啖吃佐酒很爽🔸腐乳卡邦尼$158腐乳味很濃烈,原來卡邦尼遇上腐乳醬也很夾的🍞Kaya French toast $88

有室內及室外座位,餐廳氣氛熱鬧良好,主打年青人市場

手工啤

🍻YM Classic (Pale Ale)$48
淡味啤酒,豐富的氣泡,容易入口及花味香濃
具有更濃郁的香氣、更高的苦味和更高的酒精含量
🍻Hop Terrace (Hazy IPA)$59
豐富的果味及花味,適合女仔

有啤酒當然要有食物佐酒,而這裡的食物品質也不錯:

🍟大坑薯條$88
很喜歡孜然粉+辣椒乾的川味,原來灑在薯條上也很惹味

🐮啫啫牛筋煲$118
風味十足,遠處已聞到香味,牛筋夠稔
炸雞塊

🐔炸雞塊$128
每一塊都很大件,而且沒有骨,大啖吃佐酒很爽
腐乳卡邦尼

🔸腐乳卡邦尼$158
腐乳味很濃烈,原來卡邦尼遇上腐乳醬也很夾的
Kaya French toast

🍞Kaya French toast $88
真的很驚喜,想不到這個冷熱配甜品很令人回味,面上有一球海鹽雪糕,多士熱辣辣充滿咖央香味,兩者混合一起吃很美味
2023-02-25
手工啤
炸雞塊
腐乳卡邦尼
Kaya French toast
星期五晚同朋友去食野吹下水,又想有酒飲下,就揀左呢間少爺啤酒廠旗下既餐廳,因為之前係旺角試過另一間少爺既餐廳,覺得好正,今次就試埋銅鑼灣呢間🤭星期五晚黎到真係超多人,不過都係等10分鐘就有枱😁人多個氣氛就超好,好熱鬧既感覺,同埋個環境好靚好舒服😍今次我地2個都叫左幾多野食,食物好唔錯,推介!🤤大坑薯條 ($88)大坑薯條面頭係孜然粉,份量落得岩岩好,唔好太重味。佢仲有辣椒仔吊出小小辣味,好正。🤤送酒真係一流啫啫雞翼煲 ($138)雞翼肉質好滑,超級好味。🤩調味上我地都好鍾意,配既係自家制水牛酱同藍芝士,好香好入味。送酒係超夾!😍炸雞塊 ($128)皮脆肉嫩,大大塊,調味又岩岩好,唔好覺得鹹。仲有個南乳醬可以點,係勁好食,好有驚喜😆布袋麻婆 ($158)大大個布袋芝士,濃郁既芝士味,口感又好。🤤肉都好爽口,味道香口,有小小辣過下癮好正。👍🏻咖央西多 ($88)超鍾意呢個甜品!雖然看似係整法好簡單,但要整得好係好花心機。佢呢個係超級高質,餡既份量剛剛好,包皮脆既程度都恰到好處🤤一定要食!YM Classic (S $48)酒款就好多,openrice見人推介呢2款,就試下。傳統小小既啤酒味

大坑薯條 ($88)

啫啫雞翼煲 ($138)

炸雞塊 ($128)

布袋麻婆 ($158)

咖央西多 ($88)

YM Classic (S $48)
酒款就好多,openrice見人推介呢2款,就試下。傳統小小既啤酒味,酒味重小小,無咁甜,我幾鍾意。😁

Ink (S $55)
墨啤好特別,值得一試!

2023-03-02 22 浏览
同同事嚟到銅鑼灣SECOND DRAFT HAPPY HOUR估唔到有酒飲之餘食物款式都好多有埋OUTDOOR 可以CHILL, 絕對推薦手工啤款式勁多, 唔識揀嘅話問侍應講自己preference就OK我要咗杯果味好重非常易入口, 我幾鍾意而唔想飲酒嘅都有特色飲品友人罐有氣香水檸檬鐵觀音真心唔錯炸雞塊用咗好JUICY嘅三黃雞去炸 外脆內嫩重點係無骨 會食唔停的布袋麻婆非常創新嘅菜式, 布袋芝士中和咗麻婆肉醬嘅辣口感同味道都非常豐富我覺得係必試大坑薯條孜然加辣椒碎, 滲係薯條上點會唔好味薯條新鮮炸, 食到最後一條都係脆口㗎!啫啫牛筋煲牛筋口感軟Q軟Q, 食落每一嚿都係骨膠原集合唔同香草配料, 好好味
估唔到有酒飲之餘食物款式都好多
有埋OUTDOOR 可以CHILL, 絕對推薦

我要咗杯果味好重非常易入口, 我幾鍾意
而唔想飲酒嘅都有特色飲品

布袋芝士中和咗麻婆肉醬嘅辣
口感同味道都非常豐富
我覺得係必試

大坑薯條
孜然加辣椒碎, 滲係薯條上點會唔好味
薯條新鮮炸, 食到最後一條都係脆口㗎!

啫啫牛筋煲
牛筋口感軟Q軟Q, 食落每一嚿都係骨膠原
集合唔同香草配料, 好好味
  • 炸雞塊
  • 布袋麻婆
  • 大坑薯條
  • 啫啫牛筋煲
2023-03-01 32 浏览
餐廳以星小輪的綠、山頂纜車的木、紙皮石砌成的「康光」、各種燈具及吊扇,復刻老香港情壞,戶外仲有一列露天座位。餐廳不只在裝潢上復刻港式風情,連餐牌都是中西合璧、西餐中見港式風味。#大坑薯條 $88 👑餐廳最招牌既就係大坑薯條,熱辣辣脆卜卜。餐廳用左孜然粉、高菜、乾辣椒調味🌶薯仔味好濃郁,幼身薯條炸至金黃色,口感酥脆。食落非常香口惹味,蘸埋配送既蛋黃醬伴食,真係食到停唔到口。#炸白飯魚 $78白飯魚唔會好大條,因為太大條的話可能有骨,呢度既白飯魚就中中等等,好似銀針粉咁既size😆灑左咖喱粉係白飯魚面上,更添香口惹味。另外,仲有腌青瓜、子薑漬伴碟,可以中和膩滯感。#涼拌雞腎 $58薄切既雞腎用左柚子胡椒、洋蔥、蒜同醬油調味,好惹味。雞腎口感仲好爽脆同有嚼勁👍#蟹肉豆苗脆麵 $198粗麵炸得香脆,配上鮮甜且蛋白質豐富的蟹肉,同埋鮮甜和脆嫩既豆苗,面頭放上一隻生蛋黃,透過熱力將蛋黃整熟,美觀又美味。而且份量仲足夠🤪

#大坑薯條 $88 👑

炸白飯魚
涼拌雞腎
蟹肉豆苗脆麵
2023-02-28 15 浏览
銅鑼灣FASHION WALK一向都好多美食,今次見到呢間有得飲酒又有得食野既餐廳,就想同朋友一齊CHILL下!餐廳格局除左有大型既戶外區之外,內部裝修大部分都係BAR枱,同三五知己放工後過黎飲返杯傾下心事又真係幾好!🍹YM Classic HK$48今次叫左呢杯CLASSIC,店員果然無介紹錯,呢杯好易入口,味道都唔錯!🍟Tai Hang Fries HK$88呢個大坑薯條好值得推介,主要香料係用孜然粉,同時仲有紫菜粉同埋乾辣椒,食落口好有刺激感,用黎配搭酒真係一流!🥩Jer Jer Beef Tendons HK$118我無諗過係飲酒既場合可以食到啫啫牛筋煲,呢個都幾得意!佢既牛筋好軟熟好腍,如果有得送埋白飯就最好!🍛Jer Jer Buffulo Wings HK$138呢個雞翼反而比較失望,味道偏酸,係無任何澱粉質既配搭之下,相對上會令人無咁易想食!🥘Mapo Burrata HK$158呢個菜式又係好特別,麻辣得黎加上芝士中和返個口味,如果有埋麵包既配搭相信會更加好!

🍹YM Classic HK$48

🍟Tai Hang Fries HK$88

🥩Jer Jer Beef Tendons HK$118

🍛Jer Jer Buffulo Wings HK$138

🥘Mapo Burrata HK$158

2023-02-27 10 浏览
餐廳食品都是用左中國傳統的醬料去調味,口感和味道也有特色炸雞治, 用上法式甜包, 炸三黃雞 , 南乳醬- 法式甜包外皮香脆,內裡柔軟- , 炸三黃雞口感酥脆,味道鮮美,搭配南乳醬可以提升風味和口感。大坑薯條, 用上孜然, 乾辣椒, 具有辛辣、微苦的味道,口感辣澀可以帶來獨特的風味和口感。 薯條口感酥脆,炸至金黃色的薯條 配埋孜然真係無得輸啫啫牛筋煲,以牛筋作為主要食材,配以辣椒、花椒, 牛筋口感軟嫩,入口有一種微辣微麻的感覺,香氣四溢,Salted Lime Gose , 酸度較高的啤酒,通常加入鹽和青檸的風味,帶有微咸、微酸和微甜的口感,非常清爽。咖央西多, 咖央醬, 蛋香、椰香及斑蘭香俱足, 面頭加片鹹牛油,風味更佳
餐廳食品都是用左中國傳統的醬料去調味,口感和味道也有特色

薯條口感酥脆,炸至金黃色的薯條 配埋孜然真係無得輸

2023-02-26 680 浏览
由少爺啤酒廠班底開的 Second Draft,由大坑搬到銅鑼灣依然人頭湧湧。新店位於 Fashion Walk 近維園位置,環境是懷舊風裝修。食物和手工啤酒款式選擇多,啤酒大多數是香港製造🙈。-▪︎Mandarin Collar Club HKD$58|YM Classic HKD$48這兩款是店家推薦的飲品,分別是手工啤和Mocktails。Mandarin Collar 啤酒味不算太重,女生也可飲到,果味較重帶點橙香味😋。YM Classic 是無酒精飲味,味道香濃微甜,感覺挺特別的。-▪︎大坑薯條 HKD$88用孜然、辣椒乾及高菜製成,薯條份量多味道挺香的😚。調味較濃郁,跟啤酒享用很配合,還有惹味的蛋黃醬拌著吃🙈。-▪︎啫啫雞翼煲 HKD$118上菜時傳來“滋滋聲”,傳來很香的味道,攪拌均勻味較香🤩。雞翼是切件的,所以很方便吃,醬汁味道濃郁惹味。-▪︎炸雞塊 HKD$128大大件炸雞味道很香,做到皮脆肉嫰的口感,肉質嫰滑不韌。隨炸雞的是南乳醬,增添一份咸香味😚,提升了炸雞的鮮味。-▪︎布袋麻婆 HKD$158這個是布袋水牛芝士和水鴨絲做成的肉餅。水牛芝士帶水狀質感,芝士味道濃郁幼滑😚。水

這兩款是店家推薦的飲品,分別是手工啤和Mocktails。

▪︎大坑薯條 HKD$88

▪︎啫啫雞翼煲 HKD$118

▪︎炸雞塊 HKD$128

▪︎布袋麻婆 HKD$158
這個是布袋水牛芝士和水鴨絲做成的肉餅。

水牛芝士帶水狀質感,芝士味道濃郁幼滑😚。水鴨絲口感煙韌,味道微辣惹味,忍不住一口接一口吃😋。

▪︎咖央西多 HKD$88
用法式方式製作較平常的特別,吃上來多一份酥脆的質感🥰。夾心層轉為咖央醬,味道香甜惹味,啤酒糖漿配椰絲口感豐富。面層還有雲呢拿雪糕,形成冰火交融的口感😋。
2023-02-22