( ͡° ͜ʖ ͡°) 黑樺牛 [ @kurohanagyu.hk ]——日本嘢——❝ 日本過江龍自家牧場高汁和牛海鮮火鍋放題 ❞✿ 日本黑樺牛火鍋放題 $398位睇見任食日本和牛已經好興奮好期待我哩個牛魔王食得非常滿足!一坐底店員就會上哂7款和牛比你嘆之後邊款鍾意食就再encore!另外有跟埋個打卡精選鳥籠層架 包括有日本佐賀名水豚 手打丸~湯底有8款選擇 揀咗野生竹笙松茸菌鍋想清清地唔會太搶味~✿ A5熊本黑樺和牛特上霜降小排哩款係不斷encore首選!油花好靚 肉質軟嫩 入口即浴滋味油脂香而細膩 好正!✿ A5熊本黑樺和牛肩胛梅花哩款油脂均勻 食落肉味濃入口後肥而不膩 好食推薦!另外重有和牛牛小排、上肩胛肉、和牛牛前胸、玉子後腰肉、牛頸脊 一次過可以試哂唔同部位 各有特色~✿ 北海道大元貝牡蠣海鮮拼盤兩日前book位會送埋~店員會黎幫你煮 海鮮夠新鮮元貝大大粒 蠔肉夠爽 大蝦肉質結實 新鮮彈牙 好正所以encore左黎打邊爐~✿ 鴨血正常發揮 打邊爐點都要叫 唔錯~✿ 手打金鑽太極墨魚滑好新鮮 夠哂彈牙 好足料 好食!✿ 三色手打丸層架度有墨丸、蝦丸同豬肉丸特別鍾意食墨丸同蝦丸 好新鮮
——日本嘢——

❝ 日本過江龍自家牧場
高汁和牛海鮮火鍋放題

✿ 日本黑樺牛火鍋放題 $398位

睇見任食日本和牛已經好興奮好期待
我哩個牛魔王食得非常滿足!
一坐底店員就會上哂7款和牛比你嘆
之後邊款鍾意食就再encore!
另外有跟埋個打卡精選鳥籠層架
包括有日本佐賀名水豚 手打丸~
湯底有8款選擇 揀咗野生竹笙松茸菌鍋
想清清地唔會太搶味~

✿ A5熊本黑樺和牛特上霜降小排
哩款係不斷encore首選!
油花好靚 肉質軟嫩 入口即浴
滋味油脂香而細膩 好正!

✿ A5熊本黑樺和牛肩胛梅花
哩款油脂均勻 食落肉味濃
入口後肥而不膩 好食推薦!

另外重有和牛牛小排、上肩胛肉、和牛牛前胸、
玉子後腰肉、牛頸脊
一次過可以試哂唔同部位 各有特色~

✿ 北海道大元貝牡蠣海鮮拼盤
兩日前book位會送埋~
店員會黎幫你煮 海鮮夠新鮮
元貝大大粒 蠔肉夠爽
大蝦肉質結實 新鮮彈牙 好正
所以encore左黎打邊爐~

✿ 鴨血
正常發揮 打邊爐點都要叫 唔錯~

✿ 手打金鑽太極墨魚滑
好新鮮 夠哂彈牙 好足料 好食!

✿ 三色手打丸
層架度有墨丸、蝦丸同豬肉丸
特別鍾意食墨丸同蝦丸 好新鮮彈牙
連丸都冇馬虎 真材實料!

✿ 飲品
有白桃烏龍、梨山烏龍、四季春、茉莉花茶等冷泡茶
無糖又解膩 唔錯~
另外仲有罐裝汽水飲品 最特別係有自製沙冰
絕對可以一試~

✿ 雪糕/雪條
臨走唔好唔記得食返個甜品有雪糕或者雪條
榴槤雪條必食

╰☆* 推介指數:🌕🌕🌕🌕🌘

✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿

#尖沙咀美食 #尖沙咀好去處 #香港美食 #尖沙咀火鍋
#吃貨 #吃貨女孩 #吃貨日常 #相機食先 #whenshebiteshk
#tstdinner #tstfood #tsteat #tstdrink
#hkfood #hkdinning #hkfoodie #hongkongfood #hongkongfoodie
#instafood #getinmybelly #eatinhk #foodwanderer
#happyhour #happyhourhk #draughtbeer #beerhk
2022-11-26 47 浏览
為家人慶生私心睇中咗呢間和牛好想試398放題式食和牛好爽一開始會俾晒咁多個部位你食先如果唔多人食或者唔大食真係可能第一輪都夠皮🐮每個部位都係淥佢4-5秒食得入口即化又有 彈牙的都有一致認為最好食係千本筋!好似係牛的後大腿 肉多脂肪少 有咬口重牛味第二名係玉子後腰肉兩種口感 較為腍身 加了蛋很滑海鮮都係一開始有亦可另加錢放題食但我就覺得食和牛夠晒!港女鳥籠set都係basic,隻豚肉都相當唔錯不過無問返個名就加左單只知唔係梅花肉另有甜品同瓶裝自家茶類飲品都係任飲任食🤘🏻個雪糕球都唔錯總括嚟講呢個價可以喪食和牛絕對抵食大小員工服務態度亦唔錯回頭率💯P.S:當日生日,蛋糕不另收切餅費店員仲好好whatsapp覆我叫我可以暗地俾指示佢先上雖然屋企人最後都係直接叫左人上蛋糕🤣如果大家想俾驚喜朋友可以同佢哋溝通好先!另外因倒瀉過嘢地滑,而大家係會出出入入拎下嘢飲,店員抹好後都特別放左牌同凳阻一阻條通道,同話返俾客人聽提醒佢哋要小心個地示乾會跣同有張凳係度,都幾細心
為家人慶生
私心睇中咗呢間和牛好想試
398放題式食和牛好爽
一開始會俾晒咁多個部位你食先
如果唔多人食或者唔大食真係可能第一輪都夠皮🐮
每個部位都係淥佢4-5秒食得
入口即化又有 彈牙的都有
一致認為最好食係千本筋!
好似係牛的後大腿 肉多脂肪少 有咬口重牛味
第二名係玉子後腰肉
兩種口感 較為腍身 加了蛋很滑

海鮮都係一開始有亦可另加錢放題
但我就覺得食和牛夠晒!
港女鳥籠set都係basic,隻豚肉都相當唔錯
不過無問返個名就加左單
只知唔係梅花肉

另有甜品同瓶裝自家茶類飲品都係任飲任食🤘🏻
個雪糕球都唔錯
總括嚟講呢個價可以喪食和牛絕對抵食
大小員工服務態度亦唔錯
回頭率💯

P.S:
當日生日,蛋糕不另收切餅費
店員仲好好whatsapp覆我叫我可以暗地俾指示佢先上
雖然屋企人最後都係直接叫左人上蛋糕🤣
如果大家想俾驚喜朋友可以同佢哋溝通好先!

2022-11-21
庆祝纪念
生日
  • 千本筋
2022-11-26 43 浏览
最近喺網上面見到好hit的和牛放題,由日本過江龍嚟香港開,牛肉係日本直送,仲要A5級。冇去日本咁耐,梗係要去試吓,尋回家鄉嘅味道。.地點位於尖沙咀的豐寓,方便易搵,我和朋友商約在尖沙咀地鐵站,行上去都係5分鐘路程。.店內有八款湯底選擇,呢個係兩小時任食放題,其中台灣麻辣火山鍋和北海道豆乳玫瑰拉絲芝士鍋為限量供應湯底,所以大家想食就要預早order, 早d去啦.今次我就揀咗個花雕日本薩摩雞藥膳煲,藥膳煲嘅藥材充足,湯底味道濃郁,加上日本的薩摩雞一同熬製,肉質鮮嫩,吸盡湯底的精華。和牛包括特上霜降小排、牛小排、上肩胛肉、肩胛梅花、牛前胸、玉子後腰肉、牛頸脊、千本筋。我地先每樣試一次我最愛就係特上霜降小排,肉質油花分佈均勻,油脂豐富,梗係即刻encore。另外,玉子後腰肉是牛肉沾上蛋漿。食前先攪拌蛋黃,牛肉鮮味於沾上蛋液後更為突出!.Menu仲有日本佐賀水豚、梅花肉等可以order。我地仲叫左自家製手打肉丸,用上金色3層架雀籠擺放,賣相好精緻😍.我地仲叫左自家製和牛餃子,和牛味好濃郁。除了火鍋外,店內仲有大量熟食可以選擇,連pizza都有😂😍可惜肚的空間太小,食不到,下次先再黎試!.飲品當然

飲品當然都係任飲,除了罐裝飲品,還有自家製冷泡茶,岩哂我可以去膩消濟,再多吃一個回合!
最後不少得,食返支雪條,結束豐足飽滿的一餐!正!🍧🍦
2022-11-26 37 浏览
有聽過之前喺日本食過嘅黑樺牛進軍香港市場😍我哋兩個咁鍾意食牛,梗係要book定枱😆。餐廳樓底夠高,枱枱滾,都唔會有侷促感,飲品、雪糕、沙冰係自助嘅,餐廳主打熊本黑樺和牛,特上霜降牛小排、牛小排、上肩胛肉、肩胛梅花、牛前胸、玉子後腰肉、牛頸脊等,任點任食,每一個部位都有唔同嘅口感,好特別!我特別鍾意特上霜降小排和牛頸脊,前者重油香,油脂特別豐富,入口即化;後者肉味醇濃,厚實彈牙,牛味豐富,極滋味。加少少鹽去提味就可以❤️我哋另外都加咗一份海鮮拼盤,有海蝦、扇貝和生蠔,無水嘅煮法好特別,完美保留海鮮鮮味。非常不錯😍值得encore!

非常不錯😍值得encore!

2022-11-26 32 浏览
Bookmark!!!聽住悠揚嘅音樂,餐廳已木製枱椅做主調,好有日本風情!Family day梗係食好啲🥰海鮮拼盤原隻生蠔、海蝦、扇貝,放喺錫紙上面,一滴水都無加,以蒸焗嘅方式來煮熟,有埋計時器,16分鐘就食得,店員會幫我哋開殼,熱騰騰非常香,鮮味十足!嚟得呢度梗係主力食熊本黑樺和牛,我哋選擇咗鰹魚昆布湯,微甜嘅湯底清清地好適合🙌🏻特上霜降牛小排、上肩胛肉、肩胛梅花、牛小排、後腰肉、牛前胸、牛頸脊,款款都勁香油脂。薄切嘅牛小排,零舍嫩滑。牛頸脊、後腰肉就濃味厚實,而且冇乜筋,入口咇晒啲油脂,鍾意口感,呢款就啱晒!外面自助區仲可以任攞飲品、雪糕、雪條、店家自製沙冰。個個都好滿足🥰
Bookmark!!!

聽住悠揚嘅音樂,餐廳已木製枱椅做主調,好有日本風情!

Family day梗係食好啲🥰

海鮮拼盤

薄切嘅牛小排,零舍嫩滑。

2022-11-26 40 浏览
同生日食生日飯~ 因為朋友好中意食牛肉~ 所以帶左佢黎食日本黑樺牛放題~我地選左花雕日本薩摩雞藥膳鍋~ 湯底既花雕味好正,煲底既雞係雞腿肉黎~ 新鮮大件又香滑~ A5黑樺牛超級多唔同既部位,有牛頸脊,牛前胸,牛肩胛肉,特上霜降小排,上肩胛肉,肩胛梅花,仲有干本筋~超級多選擇!個人喜歡特上霜降小排同埋上肩胛肉~ 油膩均衡,入口即溶令到口感層次豐富!入座食放題仲有禮物~有黑樺牛牧場精選層架,北海道大元貝牡蠣海鮮拼盤~ 慶祝生日影相一流~ 黑樺牛牧場精選層架好似afternoon tea 咁擺放得好好睇,仲有玫瑰花牛肉~ 中層豚肉,底層蝦丸彈牙又好食!北海道大元貝牡蠣海鮮拼盤真係新鮮又驚喜,職員會幫手蒸焗海鮮,有海蝦,扇貝同埋生蠔🦪全部都係當場開殼,非常新鮮放題仲有好多野可以叫~ 好似炸魚皮,山根,響鈴同紫菜響鈴都有~ 仲有鴨血,豆腐,和款菜類~ 好多選擇!甜品有雪糕有雪條,仲再沙冰同茶都係任飲~好喜歡椰奶蜜瓜沙冰~
上肩胛肉~ 油膩均衡,入口即溶令到口感層次豐富!

甜品有雪糕有雪條,仲再沙冰同茶都係任飲~
好喜歡椰奶蜜瓜沙冰~
2022-11-25 174 浏览
呢排好想打邊爐,見到有間幾吸引,晏晝四百幾蚊有找仲要係到A5和牛就同去試吓🤩一黎到首先會上左北海道大元貝牡蠣海鮮併盤,之後會灑酒、點火,再焗多一陣。帶子同蠔唔算細,仲會有人黎幫手開蠔👍🏻另外會送一個黑樺牧場精選層架,入面有牛肉、豬肉卷、蝦丸、雞丸同墨魚丸。d丸真材實料,薄切豬肉卷唔鞋,而且有肉味。佢個湯底有幾款選擇,包括酸辣魚鍋、麻辣雞鍋、藥膳雞鍋、芝士鍋等等。今次揀左藥膳雞鍋。一黎佢已經會set 左上曬8款唔同既牛,分別有千本筋、牛頸脊、牛小排、牛前胸、上肩胛肉、肩胛梅花、特上霜降小排同玉子牛後腰。仲要係A5和牛,啲肉既花紋好靚,好高質🤤但以兩個人黎講份量勁多,食唔曬🙈個人鐘意食佢個牛小排,係入口即融,好腍,但又唔膩💕好食🫶🏻除左牛仲有豚肉同雞肉,配菜亦有唔少選擇,例如蝦滑、墨魚滑、雞滑、和牛餃子、鮮蝦雲吞、韭菜餃、菜肉餃等等。當然仲有菜、菇同丸類。另外亦有熟食,例如麻辣同滷水牛展、牛柏葉、雞軟骨,炸雞,炸蝦等等,最正係有pizza。多野揀到選擇困難症🙊🙊個人好鐘意食佢個滷水牛柏葉,幾出色下😋野飲方面有沙冰同無酒精飲品,最後甜品方面有雪糕。總括來講,食物種類多元化,而加質素幾好,又有

野飲方面有沙冰同無酒精飲品,最後甜品方面有雪糕。總括來講,食物種類多元化,而加質素幾好,又有沙冰同雪糕,而且價錢唔貴,下次encore 可以再黎😆
  • 北海道大元貝牡蠣海鮮拼盤
  • 黑樺牧場精選層架
黑樺牛 A5熊本黑樺和牛火鍋放題呢間餐廳係擁有75年歷史既日本過江龍「黑樺牛牧場」設立既香港店,牧場1947年於日本成立,自家牧場育肥高品質「黑樺牛」。✨✨熊本A5黑樺和牛放題 $398/位 120分鐘嘅放題🌟海鮮拼盤每枱會有頭盤北海道大元貝牡蠣海鮮拼盤,有兩件元貝、生蠔、海蝦,會點火燒香再冚蓋焗熟。海鮮都幾新鮮。湯底🌟北海道豆乳玫瑰芝士鍋🍲🧀中間有一朵玫瑰花🌹,湯底係日本北海道豆乳湯同芝士,有濃濃豆乳香,呢個湯底淥菜就最啱。🌟黑樺牧場精選盛合層架除咗海鮮頭盤之外,仲會有個三層架上係和牛片、牛冧肉中係豚肉下係手打丸:豬肉丸、墨魚丸及蝦丸和牛片幾軟腍好食。手打丸都有咬口🌟A5熊本黑樺和牛特上霜降小排、牛小排、牛上肩胛肉、肩胛梅花肉、牛前胸肉、玉子後腰肉、牛頸脊同千本筋呢到有8款A5熊本黑樺和牛,一開始會黎晒八款俾你試先,每款都會有紙牌,試咗邊款好食可以再用QR code落。全部質素都唔錯,有幾款會比較有咬口啲。我就最鐘意特上霜降小排同玉子後腰肉,呢兩款都係好軟嫩既部位,油脂都比較豐富。玉子後腰肉撈勻隻蛋再淥,最滑係呢款。🌟火鍋配料除咗牛外,都仲有日本佐賀名水豚肉添,更有多款手工鍋物、火鍋
黑樺牛 A5熊本黑樺和牛火鍋放題

✨✨熊本A5黑樺和牛放題 $398/位
120分鐘嘅放題

🌟海鮮拼盤

湯底
🌟北海道豆乳玫瑰芝士鍋🍲🧀

🌟黑樺牧場精選盛合層架
除咗海鮮頭盤之外,仲會有個三層架
上係和牛片、牛冧肉
中係豚肉
下係手打丸:豬肉丸、墨魚丸及蝦丸
和牛片幾軟腍好食。手打丸都有咬口

🌟A5熊本黑樺和牛

🌟火鍋配料
除咗牛外,都仲有日本佐賀名水豚肉添,更有多款手工鍋物、火鍋配料、蔬菜🥬、小食同主食。不過我哋都係叫咗少少蔬菜,其他都冇點試。

🌟飲品甜品
自家泡製嘅茶同飲品、沙冰🍧、雪條雪糕🍨呢度有幾款冷泡茶,我最鍾意飲就係白桃烏龍。當日仲有楊枝甘露同蜜瓜沙冰。

📍黑樺牛 @kurohanagyu.hk
尖沙咀堪富利士道6-6A號爵寓1樓
尖沙咀 黑樺牛 標榜所有和牛均於黑樺牛牧場 ,日本直送 $398有 8款A5熊本黑樺和牛+ 4款日本佐賀名水豚任食120分鐘用QR code 手機落單8款湯底: 揀左靚靚北海道豆乳玫瑰拉絲芝士鍋奉送:北海道大元貝牡蠣海鮮拼盤 & 黑樺牧場精選層架~~前者會為你進行點火儀式,後者鮮肉三層架有埋豚肉,打卡滿分和牛肉分別有8款,款款油花分佈都勁靚,色澤鮮紅,場面壯觀!試勻晒所有部位後,我最喜愛同encore 嘅有極上霜降小排 牛味濃郁,油脂感豐富牛頸脊 呢個部位好軟稔,相對膩感無甘重千本筋 由於有筋部位感覺較有嚼勁,牛味亦突出,較清爽店家亦有提 牛胸爽 部位不過我真係食唔落喇~~炸物/熟食/涼盤都有供應飲品:冷泡茶、各款罐裝飲品、沙冰,亦有包裝雪條雪糕供應 其他款式唔算係好多,畢竟都係主打自家牧場A5和牛肉~~

尖沙咀 黑樺牛 標榜所有和牛均於黑樺牛牧場 ,日本直送

$398有 8款A5熊本黑樺和牛
+ 4款日本佐賀名水豚
任食120分鐘

用QR code 手機落單

8款湯底: 揀左靚靚北海道豆乳玫瑰拉絲芝士鍋

奉送:北海道大元貝牡蠣海鮮拼盤 & 黑樺牧場精選層架~~

前者會為你進行點火儀式,
後者鮮肉三層架有埋豚肉,打卡滿分

和牛肉分別有8款,款款油花分佈都勁靚,色澤鮮紅,場面壯觀!

試勻晒所有部位後,我最喜愛同encore 嘅有
極上霜降小排 牛味濃郁,油脂感豐富
牛頸脊 呢個部位好軟稔,相對膩感無甘重

千本筋 由於有筋部位感覺較有嚼勁,牛味亦突出,較清爽
店家亦有提 牛胸爽 部位
不過我真係食唔落喇~~

炸物/熟食/涼盤都有供應

飲品:冷泡茶、各款罐裝飲品、沙冰,亦有包裝雪條雪糕供應

其他款式唔算係好多,畢竟都係主打自家牧場A5和牛肉~~
2022-11-07
年尾又係清假的時候,所以放假出去尖沙咀hea,加上早前聽同事講尖沙咀有間新開的火鍋放題好得餐廳叫「黑樺牛」,所以就去食下係米同事講咁正。火鍋🍲放題每位$398。海鮮🦞併盤一坐低供應就立即送上呢個海鮮拼盤,有大蝦及扇貝及生蠔🦪會先淋上玫瑰露酒後再用火槍燒一陣焗一焗就食得,海鮮有好香玫瑰露酒味道,大蝦新鮮爽爽口👍🏻。湯底我就揀咗酸菜魚湯底,果酸菜魚有平常食的味道咁酸,魚肉滑溜,佢偏辣啲啲,冇諗到佢夾埋啲牛肉係咁正的。而呢度所提供的日本和牛肉係來自日本🇯🇵的黑樺牛牧場,牛肉肉質鮮嫩,入口即化,油花分布平均。而呢度的飲品種類除左一般嘅罐裝汽水,重有自家條配茶類,最正係重有佢地特製沙冰🍧。

海鮮🦞併盤

2022-11-23 2980 浏览
男朋友知我中意食牛🐮我生日嗰日就帶左我去位於尖沙咀既黑樺牛黎慶祝🎂可以任食日本A5熊本黑樺和牛🥩仲要食足120分鐘tim🤗黑樺牧場和牛火鍋放題🐮🐮有多款湯底可供選擇,我地叫左個每日數量限定既「北海道豆乳玫瑰拉絲芝士鍋」,賣相超吸睛🤩玫瑰冰入面有好多芝士🧀再加埋豆乳香超正,而且越食越入味🤤食到最後都唔會覺得好膩😙重點係同牛肉毫無違和感,十分推薦👍👍👍入座會送上火焰海鮮拼盤,有海蝦,帆立貝同蠔,首先店員會加酒然後火炙🔥再焗10分鐘左右,就聞到好香既海鮮味🤤蠔肉大隻鮮甜🦪海水味好濃🤤帆立貝又鮮甜多汁,真係食到舔舔舐😋估唔到再送「黑樺牧場精選層架,包括日本和牛花、佐賀名水豚梅花肉、自家製手打丸等😎全部都真材實料,超多蝦肉、墨魚同鯪魚肉🤩賣相精緻啱哂打卡📸和牛🥩🥩有8款提供,包括特上霜降小排、牛小排、上肩胛肉、肩胛梅花、牛前胸、玉子後腰肉、牛頸脊同千本筋,我個人比較中意上肩胛肉同特上霜降小排,油花平均分佈,牛味又突出,脂香十足🤤🤤🤤仲有4款日本佐賀名水豚任食🐖🐖包括水豚五花、梅花肉、醉玫瑰五花和醉玫瑰梅花肉,肉質鮮嫩,脂肪分佈平均,油膩感唔重😚飲品甜品一應俱全,各種汽水同冷泡茶,而甜品選擇相對較

黑樺牧場和牛火鍋放題🐮🐮

和牛🥩🥩

飲品甜品一應俱全,各種汽水同冷泡茶,而甜品選擇相對較少,只有沙冰同雪糕🍦不過淨係食牛肉都已經好滿足🥰飽到連小食同火鍋配料都未有機會試到,下次真係要再黎多次😍

2022-11-14
午餐
2022-11-23 64 浏览
肉食系badboy好鍾意食牛🤭一聽到朋友話想book呢間和牛火鍋放題就緊係🙋🏼‍♂️和議啦😌本身對放題有少少失去信心,但和牛放題只係$398,2人同行早2日訂座仲送黑樺牧場精選層架同北海道大元貝牡蠣海鮮拼盤🤤試得過!而最後都不負我哋4個人所望,性價比極高!-🐂日本黑樺和牛火鍋放題 成人$398@- 🪵黑樺牧場(精選/盛合/層架)- 🦪海鮮(頭盤)- 🐓花雕日本薩摩雞藥膳鍋(湯底)首先個湯底超足料,半隻雞😋送嘅海鮮拼盤都好新鮮,唔係賣剩送俾你清貨😌而熊本A5黑樺和牛亦好超多部位可以揀。第一輪一炮過牛豬每款各一上哂枱,碟碟都新鮮鮮紅色,肥瘦任君選擇隨喜好翻牌,都唔好話唔震撼,睇見都興奮😍。Badboy個人喜好有均勻雪花、肉質嫩口軟腍嘅部位,牛小排、牛前胸、上肩胛肉、牛頸脊、梅花肉係badboy top 5之選🤤而食過其他放題嘅朋友應該都知道,多數第二round開始嚟嘅肉品質都會同第一輪差好遠,呢個亦都係令我覺得放題好伏嘅原因。不過‼️呢度就無呢個問題喇‼️☺️第二輪再叫嘅肉依然高質😋所以其實真係好抵食😋‼️-其實除咗牛呀豬呀,其他嘢食都幾高質,呢度嘅炸午餐肉、紫菜響玲、和牛餃子、雞軟骨等等都相當出色
🐂日本黑樺和牛火鍋放題 成人$398@
- 🪵黑樺牧場(精選/盛合/層架)
- 🦪海鮮(頭盤)
- 🐓花雕日本薩摩雞藥膳鍋(湯底)
其實除咗牛呀豬呀,其他嘢食都幾高質,呢度嘅炸午餐肉、紫菜響玲、和牛餃子、雞軟骨等等都相當出色。菜類全部都好嫩綠新鮮。
另外甜品嘢飲都好多選擇。佢哋有3款茶供應,而且入好哂一樽樽有得揀凍定室溫,非常貼心方便。另外都有沙冰同好多款罐裝飲品。甜品方面有啲幾特別味嘅雪條、好好食獨立包裝嘅雪糕球🤤Badboy前中後食咗3球,其實如果仲有時間食多2球都唔會厭🤭
黑樺牛 📍尖沙咀堪富利士道6-6A號爵寓1樓高質抵食~$398 任食120分鐘火鍋🍲放題。8款A5熊本黑樺和牛。4款日本佐賀名水豚除左任食靚肉外~湯底都落足心機我試左每日限定5鍋既♥️台灣麻辣火山鍋🌶️即場落酒再點火🔥 視角效果一流湯底麻香😋愈食愈過癮入座送上。北海道大元貝牡蠣海鮮拼盤員工會用timer計時⌛️確保海鮮🦞鮮嫩。黑樺牧場精選層架鮮肉層架跟自家手打肉丸、豚肉、牛小排非常豐富😋。8款A5熊本黑樺和牛-特上霜降牛小排-牛小排-上肩胛肉-肩胛梅花-牛前胸-玉子後腰肉-牛頸脊 -千本筋店家已經幫忙落左8款和牛😁油花分布平均~肉質幼嫩~高質配料/蔬菜/小食/主食/飲品/雪糕都係任食特別欣賞自家製冷泡茶♥️大家想食記得要提早book位晚上會比較爆滿👍🏻
黑樺牛

我試左每日限定5鍋既♥️台灣麻辣火山鍋🌶️
即場落酒再點火🔥 視角效果一流
湯底麻香😋愈食愈過癮

入座送上
。北海道大元貝牡蠣海鮮拼盤
員工會用timer計時⌛️確保海鮮🦞鮮嫩

。黑樺牧場精選層架
鮮肉層架跟自家手打肉丸、豚肉、牛小排
非常豐富😋

特別欣賞自家製冷泡茶♥️

大家想食記得要提早book位
晚上會比較爆滿👍🏻
2022-11-22 143 浏览
今日同朋友哩到哩間餐廳打邊爐。店舖內有唔少多人卡位,亦係唔同位置放有常溫茶飲、凍飲及雪條,而且有多款A5和牛、豚肉、手工鍋物、火鍋配料、蔬菜及小食可以選擇。✨和牛火鍋放題 $398 120分鐘🔥花雕日本薩摩雞藥膳有八款湯底,我就揀左養生啲既藥膳湯,唔會好重花雕味~🐮肉類提供8款A5熊本黑樺和牛及4款日本佐賀名水豚,我自己就係主打食牛既,所以8款牛都叫齊。❤️特別推介A5熊本黑樺和牛上肩胛肉A5熊本黑樺和牛特上霜降小排A5熊本黑樺和牛牛小排哩幾款油脂豐富,肉質軟腍,非常好食!另外~A5熊本黑樺和牛牛前胸A5熊本黑樺和牛肩胛梅花A5熊本黑樺和牛千本筋哩三款牛味濃郁啲,較有嚼勁。大家可以睇下自己鍾意邊一類再加點,而我同朋友食完第一輪已經飽曬,就無加點啦~🐚北海道大元貝牡蠣海鮮拼盤及黑樺牧場精選層架一坐低已經會送上黑樺牧場精選層架,而提早預訂會送北海道大元貝牡蠣海鮮拼盤,仲有點火儀式~🥬手工鍋物、火鍋配料、蔬菜及小食我地淨係叫左一人份金菇同粟米,因為要留肚食牛😂🥤自助飲品提供常溫冷泡茶及各款罐裝飲品

✨和牛火鍋放題 $398 120分鐘
🔥花雕日本薩摩雞藥膳
有八款湯底,我就揀左養生啲既藥膳湯,唔會好重花雕味~

🐮肉類

❤️特別推介
A5熊本黑樺和牛上肩胛肉
A5熊本黑樺和牛牛小排
哩幾款油脂豐富,肉質軟腍,非常好食!

另外~
A5熊本黑樺和牛牛前胸
A5熊本黑樺和牛肩胛梅花
A5熊本黑樺和牛千本筋
哩三款牛味濃郁啲,較有嚼勁。

🐚北海道大元貝牡蠣海鮮拼盤及黑樺牧場精選層架

🥬手工鍋物、火鍋配料、蔬菜及小食
我地淨係叫左一人份金菇同粟米,因為要留肚食牛😂

🥤自助飲品
提供常溫冷泡茶及各款罐裝飲品

2022-11-22 70 浏览
見到人介紹,馬上book 第二日吃睇到個湯底出黎,不得了!提外話,有啲寫每日限量的,請打電話或WhatsApp’s 訂位順便訂埋湯底,今日去吃想試芝士鍋無哂啦!一日得五個幸運兒食到炸!師傅好有心機整出一個小型火山,加上職員拎咗啲酒加火形成一個識噴火的小火山!A5和牛無得輸,入口即溶,果然好好味!擺設到好似吃下午茶一樣咁,職員服務態度非常好!值得下次再去!場地不大,今日不算太多人,所以感覺都幾好!唔好約2點30去食,3點15就last Oder,變上要提早叫定,又怕自己唔夠食,又怕叫太多!
見到人介紹,馬上book 第二日吃
睇到個湯底出黎,不得了!
A5和牛無得輸,入口即溶,果然好好味!
場地不大,今日不算太多人,所以感覺都幾好!
2022-11-22
  • 台灣麻辣火山鍋