2023-01-12
今日終於有少少空檔嘅時間。。又咁啱食咗啲好嘢。。咁就唯有有蒲吓頭啦😏😏話說個日返工又去左港島。。又忍唔住搵好野食。。點知畀我發現到沾麵。。我一向唔太鍾意好多湯嘅野。。因為成日彈到啲衫都有啲點點。。所以我都幾鍾意食沾都。。毛啦啦都畀我發現到間日本過嚟嘅沾麵。。正‼️我緊係叫個最傳統個啲黎食架啦。。佢嘅肉一粒粒以為佢好韌。。點個咬落去好淋。。唔黐牙。。同埋碗野勁多料。。一次過撈埋一齊。。口感好好。。我去個陣過左ᒪᑌᑎᑕᕼ TIᗰE時間。。唔算多人。。..🍜叉燒撈麵 ᑎIKᑌ ᗰᗩᘔESOᗷᗩ..📍 麺屋こころ (灣仔)灣仔軒尼詩道68號新禧大廈地下1C號舖..@kokorohkg ..=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=#cafe#cafehopping#cafehoppinghk#coffeeshop#coffeeshopcorner#coffeeshopvibes#discoverhongkong#foodiesofinstagram#foodstagram#hkcafe#hkcoffee#hkdessert#hkfood#hkfoo
咁就唯有有蒲吓頭啦😏😏
話說個日返工又去左港島。。又忍唔住搵好野食。。
點知畀我發現到沾麵。。
我一向唔太鍾意好多湯嘅野。。因為成日彈到啲衫都有啲點點。。
所以我都幾鍾意食沾都。。
毛啦啦都畀我發現到間日本過嚟嘅沾麵。。正‼️
我緊係叫個最傳統個啲黎食架啦。。佢嘅肉一粒粒以為佢好韌。。
點個咬落去好淋。。唔黐牙。。
同埋碗野勁多料。。一次過撈埋一齊。。口感好好。。
我去個陣過左ᒪᑌᑎᑕᕼ TIᗰE時間。。唔算多人。。
🍜叉燒撈麵 ᑎIKᑌ ᗰᗩᘔESOᗷᗩ
📍 麺屋こころ (灣仔)
灣仔軒尼詩道68號新禧大廈地下1C號舖
@kokorohkg
#cafe#cafehopping#cafehoppinghk#coffeeshop#coffeeshopcorner#coffeeshopvibes#discoverhongkong#foodiesofinstagram#foodstagram#hkcafe#hkcoffee#hkdessert#hkfood#hkfoodie#hkfoodlover#hkfoodstagram#hkig#hkstyle#hongkong#hongkongcafe#hongkongfoodshare#kokorotokyomazesoba#kokorohkg#waichai#waichaifood#waichaicafe#灣仔cafe#灣仔美食#日本沾麵#沾麵
🍜叉燒撈麵 ᑎIKᑌ ᗰᗩᘔESOᗷᗩ