終於試到灣仔呢間過江龍撈麵日式拉麵就食得多,日式撈麵真係第一次食平日12點唔夠就入座,好快就已經full咗真係好受附近返工人士歡迎!正宗全料東京撈麵 $99店員教先將啲面攪勻,食咗少少之後落啲黑胡椒,再食啲之後再落佢嘅秘製香醋,食到最尾仲可以白飯撈埋啲汁‼️呢個麵比起日本嘅沾麵仲要再重口味,因為佢每一條粗麵條都好掛汁,肉燥汁偏鹹啲麵好煙韌好彈牙,係我鍾意食嗰種麵條🥰蛋黃、肉燥、蔥、蒜頭加埋一齊真係冇咩可能唔好食😂萬能又邪惡嘅組合!加香醋嘅目的我估係因為食到一半會好膩,落咗醋成件事就冇咁滯最後嘅白飯唔使擔心比好大碗你,其實只係豉油碟大細嘅少少飯碗底嘅汁簡直係日月精華,再吸晒落啲飯係咪睇到都流口水呢🤣雞白湯拉麵 $89依度唔係出名雞白湯,所以都冇期望佢會好似嗰啲名店咁好食,但係都有意外驚喜🫢唔使排隊同埋呢個價錢嚟講嘅雞白湯性價比一流叉燒入味唔柴 仲有啲青蔥紅椒做點綴 有配過色😍啱晒附近打工仔lunch雞軟骨餃子 $39 (圖上) & 雞皮餃子 $45 (圖下)雞皮餃子有啲油膩,得四隻,但係隻碟食完係有好多油😩 雞軟骨餃子都皮薄足料,煎得好香嘅。最特別係佢啲形狀唔係平時食開嘅餃子咁😆食得多拉麵
終於試到灣仔呢間過江龍撈麵
日式拉麵就食得多,日式撈麵真係第一次食
平日12點唔夠就入座,好快就已經full咗
真係好受附近返工人士歡迎!

正宗全料東京撈麵 $99
啲麵好煙韌好彈牙,係我鍾意食嗰種麵條🥰
加香醋嘅目的我估係因為食到一半會好膩,落咗醋成件事就冇咁滯
最後嘅白飯唔使擔心比好大碗你,其實只係豉油碟大細嘅少少飯
碗底嘅汁簡直係日月精華,再吸晒落啲飯
係咪睇到都流口水呢🤣

雞白湯拉麵 $89
唔使排隊同埋呢個價錢嚟講嘅雞白湯性價比一流
叉燒入味唔柴 仲有啲青蔥紅椒做點綴 有配過色😍
啱晒附近打工仔lunch

食得多拉麵沾麵,間唔中食下呢個日本東京風撈麵都係唔錯嘅選擇!呢間嘢美中不足係落咗單到有第一碟野上等咗半個鐘…可能人手唔夠☹️ 但嘢食好食都等得值!
2022-12-05 100 浏览
店家主打東京撈麵,同傳統嘅拉麵同埋沾麵唔同,用咗自家研發嘅肉燥、獨門秘方製成嘅醬汁,自家手製太麵,配搭用心。今次weekend 經過唔使排隊,就入咗去食下午茶,下午茶set $59包100g撈麵,以及小食一款,非常抵食,今次就試咗最classic原味東京撈麵、鹽味撈麵。仲另外加左樽裝日本手作飲品焙茶Latte同埋抹茶玄米茶。原味東京撈麵有建議嘅食法 - 先將醬料撈勻,食咗三分之一之後加入黑胡椒,食咗三分之二之後,加入秘製香醋,食完麵之後可以加入白飯,mix埋之後就變咗肉燥飯。小麥麵粗身而且非常彈牙爽口,秘製醬汁加入咗黑椒同埋香醋之後更富層次感,配料十足,有生雞蛋、辣肉碎、蔥花、紫菜碎、生蒜、魚粉等等,口感豐富。鹽味撈麵配料有叉燒、蔥花、紫菜碎、水菜、竹荀、唐辛子絲、生蒜、魚粉,叉燒粒肉嫩非常淋身,有少許咸香味。樽裝日本手作飲品焙茶Latte口感濃郁滑順,富有優雅細緻的茶香;抹茶玄米茶呈鮮艷的綠色,結合左抹茶的甘味與煎茶的苦澀味,味道芳香,飲品好高質。

樽裝日本手作飲品
焙茶Latte(右)、抹茶玄米茶(左)
餃子
單骨雞翼
下午茶
鹽味撈麵
焙茶Latte(右)、抹茶玄米茶(左)
餃子
單骨雞翼
  • 正宗全料東京撈麵
  • 焙茶Latte
  • 抹茶玄米茶
2022-12-02 52 浏览
我通常因工出外黎到灣仔會食埋野先返office, 所以經朋友介紹過後就來到這一間新既小店同友人開心share 日式下午茶如下:1/原味東京撈麵2/柚子鹽味撈麵KOKORO NOMIMONO 茶飲兩瓶1/抹茶玄米茶2/焙茶拿鐵小食兩客(下午茶份)2/炸雞球3/餃子其實tea set 有每個category 有三樣,揀兩樣items, 不過以上係我同友人 一齊enjoy 既大滿足,尤其係有蛋黃既撈麵,加埋紫菜份量夠晒岩晒我呢個紫菜控。總之我知自己一有要出灣仔既工作任務,以後都會來呢度食埋lunch食返同樣既撈面喺a la carte!
1/原味東京撈麵
2/柚子鹽味撈麵

KOKORO NOMIMONO 茶飲兩瓶
1/抹茶玄米茶
2/焙茶拿鐵

小食兩客(下午茶份)
2/炸雞
3/餃子

我好喜歡吃撈麵, 今天經過灣仔發現新開日本過江龍日式撈麵店, 就入去試下啦。✨柚子鹽味撈麵(冷)這個是冷麵😃,真係畀佢嘅蛋黃吸引住🤩, 柚子醬汁令到撈麵很清新,麵條很彈牙煙韌,配料有蔥花紫菜蒜泥很惹味香口,讓人吃不停,雞片超好吃😍✨鹽味撈麵這個是熱食, 咁樣有蔥花紫菜等配料撈埋食,肉燥做得很入味😋, 醬料很濃郁,味道剛剛好。原來, 這些麵條是餐廳每天新鮮手功製造,怪不得那麼好吃。💞👍✨ 小食:炸雞件💞外脆內軟很juicy雞翼💞這個是單骨雞翼,也不會吃得很論盡呢✨飲品:超有驚喜,這個賣相是很特別的, 樽裝上。 焙茶拿鐵,濃厚的茶味配上鮮奶咖啡,味道出色,一試難忘。抹茶玄米茶,抹茶好香, 還有粒粒玄米 在中裡,樽裝口還有一個小隔著玄米,好貼心。

✨柚子鹽味撈麵(冷)

✨鹽味撈麵

✨ 小食:
炸雞件💞外脆內軟很juicy
雞翼💞這個是單骨雞翼,也不會吃得很論盡呢

✨飲品:
超有驚喜,這個賣相是很特別的, 樽裝上。
焙茶拿鐵,濃厚的茶味配上鮮奶咖啡,味道出色,一試難忘。

下午茶
自己仲未有得去日本旅行,真係好掛住日本嘅味道🥹之前已經見過好多人到訪呢間日本過江龍,一直bookmark 咗但係仲未抽時間去🇯🇵今次特登同朋友一齊過嚟呢度食真心唔錯👍🏻原味東京撈麵 ($59)係用肉燥做base,督穿蛋黃之後撈埋醬料、蔥花、紫菜、蒜泥等就食得,超鍾意呢個麵底麵質煙韌彈牙,後尾睇餐牌先知道,原來佢哋係日日喺餐廳自己手打麵團,唔怪得知咁好食🤤 肉燥汁食落去香而不膩,店家仲會提供免費白飯,可以撈埋淨低嘅肉燥變成肉燥飯,真係點都會食得飽🤰🏻柚子鹽味撈麵 ($59)就係冷麵底,柚子汁食落好refreshing,仲會食到一絲絲嘅柚子,配料雞胸肉超~嫩滑🫶🏻店家推薦可以加埋佢哋嘅醋同埋黑胡椒,食落去個酸味更加有層次,而且因為有蛋黃加持,成個汁會厚身咗,超容易掛落去麵條上,食落去一啲都唔寡🤪下午茶餐呢個價錢竟然仲會有小食😱呢個炸雞球真係必叫,炸得好香口,咬落去直情有ASMR嘅效果,仲要入邊好Juicy🥰 另一份小食就嗌咗餃子,不過可能因為最後先食有少少凍咗,就冇炸雞咁驚豔🥟店家仲有自家調配茶飲系列NOMIMONO,自己第一次試抹茶玄米茶($32)兩種茶blend埋又幾得意,平時飲嘅抹茶

店家仲有自家調配茶飲系列NOMIMONO,自己第一次試抹茶玄米茶($32)兩種茶blend埋又幾得意,平時飲嘅抹茶甘香多咗一份米香嘅甘甜,兩隻又幾夾😛 焙茶拿鉄 ($36)呢個會話係焙茶控必嗌,因為個焙茶炭香味好出,飲落去順口,味道非常濃郁,茶控一定唔會失望😋

總括嚟講,呢間食物質素唔錯,而且價錢係灣仔區定價嚟講幾合理,侍應整體都算有禮貌,環境幾日系裝修,值得推介🥳 如果係灣仔區想食拉麵或者撈麵都值得一戰😆
  • 柚子鹽味撈麵
  • 正宗全料東京撈麵
2022-11-26 61 浏览
不是湯麵🍜不是沾麵💥是撈拉麵😝✨來自東京的麺屋こころ主打撈的拉麵😙 各種配料和拉麵在碗裡整齊排列,看著都要流口水啦🤤 拉麵屬於稍硬的質感,撈的吃法再也適合不過了😋 拉麵還帶少許煙韌,十分有趣,掛汁力不俗喲👍🐷叉燒軟嫩入味,好吃得不得了!溏心蛋🥚也相當療癒,流心蛋黃軟糯綿密,好想吃多幾顆🤤💕
不是湯麵🍜不是沾麵💥是撈拉麵😝✨

今次幫襯嘅呢間餐廳位於灣仔,裝修比較日系,以白色灰色金色為主,今次特登試試佢地下午茶套餐!呢個份量𝐭𝐞𝐚 𝐭𝐢𝐦𝐞食啱啱好🥰 ———✤ 原味東京撈麵|$𝟓𝟗 估唔到肉燥𝐛𝐚𝐬𝐞𝐝會同呢個日式撈麵如此配搭!麵質煙韌彈牙,超級掛汁!督穿雞蛋黃之後均勻攪拌醬料、蔥花、紫菜、蒜泥等,就可以即刻呷一口!我地根據食法,食去三分一之後然後混入黑胡椒再食,微辣惹味;然後再倒入秘制香醋,酸甜解膩;最後倒入白飯做成惹味肉燥飯🍚 ✤ 柚子鹽味撈麵|$𝟓𝟗 呢個屬於凍冷麵!柚子鹽很是清新,柚子味清香飄逸,配料嘅雞胸肉慢煮過更加嫩滑,沒有絲毫鞋嘅質感,好味🐔! ✤ 抹茶玄米茶 見到新出咗呢個𝐍𝐎𝐌𝐈𝐌𝐎𝐍𝐎茶飲系列即刻𝐭𝐫𝐲 𝐭𝐫𝐲佢😆採用有機認證茶葉特別清新脫俗🍵茶味濃郁,非常消暑,最適合呢啲成日落雨嘅天氣! -✤ 焙茶拿鐵 低溫烘焙嘅焙茶茶葉配合埋𝟑.𝟕牛乳,味道非常濃郁,口感絲滑,混合得非常完美!✤ 炸雞球(隨餐附送)炸到酥脆可口,雞油瞬間口腔爆發,配合沙律醬更加惹味!✤ 餃子(隨餐附送)下午茶份量一客兩隻🥰外皮酥脆金黃、內裏嫩滑爆汁🥟
———
✤ 原味東京撈麵|$𝟓𝟗

✤ 柚子鹽味撈麵|$𝟓𝟗

✤ 抹茶玄米茶
✤ 焙茶拿鐵

炸雞球(隨餐附送)
炸到酥脆可口,雞油瞬間口腔爆發,配合沙律醬更加惹味!

✤ 餃子(隨餐附送)
下午茶份量一客兩隻🥰外皮酥脆金黃、內裏嫩滑爆汁🥟
𝙈𝙖𝙯𝙚𝙨𝙤𝙗𝙖 拉麵沾麵大家一定食唔少,但灣仔竟然有間專門食日式撈麵嘅東京過江龍店 .ᐟ.ᐟ 咁耐無去旅行⋯ 一於滿足下自己心理啦 ( ᵕ̩̩ㅅᵕ̩̩ )排隊時店員已經會比定menu你睇,幫埋你落order之後就入得去坐啦 😚🤎 ➤ 明太子忌廉撈麵 ($89)賣相望落非常吸引,撈麵係用日本直送嘅全麥麵粉製成太麵。粗身麵質幾煙韌,軟硬度適中 😗 配料包括叉燒、明太子、溫泉蛋、蔥花、紫菜碎、水菜,底部有滿滿的鰹魚粉和大蒜。撈勻味道濃郁,食落幾惹味,撈埋生蛋黃令整體更順滑掛汁。不過個人覺得有點重口味,晏晝食完個野頸渴到依加⋯ 店員建議用黑醋可以中和油膩飽滯感 ( •̤ᴗ•̤ )!明太子味唔夠突出,無咩存在感,但切粒叉燒口感軟嫩,充滿油脂香味! ➤ 炸雞球 三件 ($33)正常水準,雞球不乾柴但不能稱上juicy 🐓 勝在炸漿夠薄,不會有油膉味,沾上旁邊蛋黃醬更有風味。 ➤ 雞皮餃子 四件($43)我比10000分脆!🥳 驚喜之作,真係食到薄薄嘅雞皮炸完非常香口,口感一流。而且咬落肉餡飽滿多汁,Wasabi蛋黃醬更可提升食慾。 ➤ 雞白湯拉麵 ($89)店內只此一款拉麵,但個人認為比起撈麵更加
𝙈𝙖𝙯𝙚𝙨𝙤𝙗𝙖

明太子忌廉撈麵

➤ 明太子忌廉撈麵 ($89)
炸雞球

炸雞球 三件 ($33)
雞皮餃子

➤ 雞皮餃子 四件($43)
雞白湯拉麵

➤ 雞白湯拉麵 ($89)
店內只此一款拉麵,但個人認為比起撈麵更加出色 .ᐟ.ᐟ 偏愛雞白湯底嘅我覺得幾出色 ( ˙ᒡ̱˙ ) 幼身拉麵。配料有雞肉、薄片叉燒、竹筍、紫菜同溏心蛋。湯頭承載超濃郁的雞香味,濃稠但creamy順口,令人不禁一啖一啖咁飲⋯ 泡沫口感細緻綿密,令拉麵層次更豐富。薄片雞肉帶淡淡鹽香,超有雞味但部分較柴口。溏心蛋醬油味香,超流心 🥳 叉燒口感軟腍,入口即化,加埋清爽蔥花⋯ 呢碗麵絕對喺本店最佳之選 .ᐟ.ᐟ 👨🏻‍🌾

➤ 店內走廊位置鬆動!

撈麵有分M/L SIZE,普通女仔食中等份量都應該飽肚。食完仲可以免費加入一碗白飯,撈埋剩餘嘅汁做肉燥飯!不過今次店員沒有告知,而撈麵食法的餐單都係隔離張枱度,睇唔到實在有點可惜 🙁 平日lunch hour 一點幾都要排幾張枱,但過後比較鬆動。店舖應該更適合重口味人士,撈麵除咗營多仲有日式version架 🧙🏻‍♂️ 總結以上,食物質素不錯而且價錢相宜,記住Bookmark雞白湯拉麵 ᐠ( ᑒ )ᐟ 絕對可以一試。不乾柴但不能稱上juicy 🐓 勝在炸漿夠薄,也不會有油膉味,沾上旁邊蛋黃醬更有風味。

推薦指數:🌕🌕🌕🌖🌑

2022-11-24
雞皮餃子
雞白湯拉麵
2022-11-21 76 浏览
下午茶好抵食,包括1款撈麵、1款小食、烏龍茶。日式撈麵沒有放一點湯,只有自家調製醬料及配料組合味道。招牌「原味東京撈麵」集合多款食材,包括:日式慢煮叉燒、鯖魚粉、溫泉蛋、紫菜、青蔥、竹筍和蒜末等。叉燒有驚喜,唔係一片片,係一粒粒,富嚼勁,帶微微咸香。聽店員講麵條每日鮮製,用上日本直送的全麥麵粉,做出來的麵條爽彈、軟硬度適中、微暖的、很強的掛汁力!另一個柚子鹽味撈麵,食材都好相近,味道上多咗清新、酸酸地嘅味道,比前者冇咁鹹,更開胃一點。大家仲可以添加黑胡椒同昆布醋,最後有剩嘅醬汁仲可以免費加入白飯,非常多變的食法~我揀了餃子、 單骨雞翼作小食,很香口。我自己外賣多咗2樽日本茶飲:☕️Hojicha latte有茶香再配牛乳,有少少似朱古力奶🍵Genmai-cha綠茶香氣與玄米香交織,風味絕佳

下午茶好抵食,包括1款撈麵、1款小食、烏龍茶。

日式撈麵沒有放一點湯,只有自家調製醬料及配料組合味道。

我揀了餃子、 單骨雞翼作小食,很香口。

我自己外賣多咗2樽日本茶飲:
☕️Hojicha latte
有茶香再配牛乳,有少少似朱古力奶
🍵Genmai-cha
綠茶香氣與玄米香交織,風味絕佳

✨明太子忌廉撈麵✨(大)$99🥹可唔本身期望過高😳食完真係有喊出尼嘅感覺可能本身即是靠d蛋汁將所有野撈埋所以撈完之後碗野好杰好乾😂剩是食到有少少咸咸地嘅味🥲撈完係完全食唔到有明太子味🤏🏻個麵底仲失望😫又唔滑又唔煙韌食左幾啖都想放棄碗野😓唔好食又好膩✨北海道3.7牛奶雪糕✨ $36 🍦幾重奶味🥰唔是太甜略嫌質感唔夠幼滑✨炸雞球✨ $33 🐤不過不失🤭雞肉少少鞋都ok juicy ✨雞軟骨餃子✨ $39 🥟呢個就幾好食😋但價錢就比較進取

✨明太子忌廉撈麵✨(大)$99🥹

✨雞軟骨餃子✨ $39 🥟

呢個就幾好食😋
但價錢就比較進取
2022-11-11 134 浏览
依間日本過江龍麵店主打拌麵,睇報導食物賣相吸引,於是試吓,12點15分度,無咩人,可以唔洗等位就入得,叫咗最多人推介嘅正宗全料東京撈麵,有分中同大份量,價錢差$10,枱上有教客人食撈麵的步驟,另外叫咗雞白湯拉麵$89,覺得個湯唔夠熱,但味道幾好,撈麵的肉燥選了少辣,但我自己覺得都幾辣,因為我唔食得辣,味道偏咸,食完有口乾感,食到最後店員有問我洗唔洗加飯(免費),但我已經飽所以無加,我自己覺得味道一般,試一次算.#拌麵#日式#灣仔#lunch#午餐#蛋#拉麵#ラーメン#過江龍
2022-11-06 105 浏览
麵屋主打乾拌麵。以粗身太麵,加入自家醬油、香油拌勻,上面則加入肉 燥、九條大蔥、韭菜、海苔、滷五花肉、流 心蛋等配料,拌勻來吃,味道香惹,層次分明。下午茶可以加配精緻豬肉飯。
麵屋主打乾拌麵。
下午茶可以加配精緻豬肉飯。
2022-11-04 72 浏览
✍️餐點介紹——◽️正宗全料東京撈麵 L HK$109評論:真的是麵如其名是”全料”🤣,整碗麵滿滿都是不同種類的料拍起來超好看的!中間還有一個讓人很想戳破的蛋黃🥹雖然名字叫做撈麵但我個人是覺得比較像拌麵啦😗把所有料拌在一起後吃起來層次感超豐富的,蔥跟蒜搭配著海苔與肉燥真的是香味十足,麵很Q彈肉丁吃起來也很夠味,讓人一口接著一口🤤超推薦!◽️明太子忌廉撈麵M HK$89評論:料相對全料就少了一點,但明太子給的超大匙欸!拌起來後很像在吃明太子白醬義大利麵只是麵條換成比較Q彈的粗麵,但又比它口感更豐富一點,重點是吃到後面不會很膩算很耐吃,也蠻推薦大家點的-🫵惟翔碎念✊先跟各位科普,忌廉就是奶油的意思,是英文cream的諧音,香港蠻多菜單上的名稱都會習慣用英文諧音來寫,之後有遇到再跟大家科普☺️今天來到灣仔的一間小店,店裏的位子不多,但整個環境很舒服很乾淨,第一次在香港吃日本撈麵是蠻不錯的體驗,這家我是真的蠻推薦的,第一是份量很大,我自己那天不是特別餓就點了M小份的,而我同行友人是點L大份的,我同行友人覺得點小份的份量剛剛好,點到大份吃到後面會有點膩也會太飽,第二就是CP值很高,有在香港待過就會知道要
✍️餐點介紹——
◽️正宗全料東京撈麵 L HK$109

◽️明太子忌廉撈麵M HK$89

🫵惟翔碎念✊

今天來到灣仔的一間小店,店裏的位子不多,但整個環境很舒服很乾淨,第一次在香港吃日本撈麵是蠻不錯的體驗,這家我是真的蠻推薦的,第一是份量很大,我自己那天不是特別餓就點了M小份的,而我同行友人是點L大份的,我同行友人覺得點小份的份量剛剛好,點到大份吃到後面會有點膩也會太飽,第二就是CP值很高,有在香港待過就會知道要用港幣100元以內吃到一碗會吃飽的麵是一件多麼困難的事,所以總結以上真的可以去試試看😉

要順便提醒一下,這間店不接受八達通支付喔!要記得帶信用卡或是支付寶過去🫥
惟翔推薦的品項:明太子忌廉撈麵、正宗全料東京撈麵
惟翔的總評分:🌕🌕🌕🌕🌗(滿分5分)
2022-10-26 173 浏览
bookmark左呢間日式撈麵好耐,終於的起心肝lunch黎食😄 揀左個最classic嘅正宗全料東京撈麵($99)中size,黎到以為好細碗,食落都幾飽😂超多蔥+肉燥,撈埋啲汁同蛋黃一齊食,夠晒惹味,但食耐左會有啲咸🙈跟佢建議個食法,加啲黑胡椒再加啲醋,可以中和左啲咸味+調出左個鮮味!! 😋叉燒粒好淋+入味,麵係比較粗身,幾有咬口👍🏻 最尾嗌左一客飯(份量係兩啖左右)加落去撈埋啲汁食,飯係偏淋身,好似食緊粥咁,幾得意🤣Overall都唔錯,價錢又相宜,值得一試👍🏻
叉燒粒好淋+入味,麵係比較粗身,幾有咬口👍🏻
Overall都唔錯,價錢又相宜,值得一試👍🏻
正宗全料東京撈麵
正宗全料東京撈麵
原咪東京撈麵🍜一開始覺得冇咩驚喜,覺得就是你肉眼所見,想像到的味道。蒜味唔出但好多蔥,幾喜歡٩(•̤̀ᵕ•̤́๑)ᵒᵏᵎᵎᵎᵎ整體來說是重口味的! 中間只係咬到一次紫蘇葉,香到爆🤤蛋黃味都少出,好香,冇我怕嘅生蛋黃腥味實在係有加分。蛋黃亦令到成個醬嘅味道同口感都更濃厚。Follow佢自家推薦嘅食法,食咗1/3碗再配胡椒然後先再加自家製嘅昆布醋。加左胡椒之後感覺不得了! 完全提味到next level೭(˵ˉ̴͒ꇴˉ̴͒˵)౨ 成碗個味突然間高級咗咁,好balance之餘你覺得好deep好香!最後食完有淡淡胡椒香加辣做結尾,好正!(佢仲要是原粒胡椒磨出妮)✨最後就是醋了。加了過後其實酸味唔出,但balance番個油膩感,食到最後都真係有呢個需要🤣 因為本來都少少地重口味,最後可以唔膩又少少地清爽咁作結尾但又不失配料嘅香都確實滿足😋不過對我來說都是加胡椒最驚喜̋(๑˃́ꇴ˂̀๑)單骨雞翼就是薄力粉加豉油加味林吧。都脆口同好食的,三隻啱啱好過下口癮😋最後可以問店家加飯~ 佢個飯是用醬油碟仔裝,兩啖飯倒,細細份都幾可愛。加埋啲肉醬岩岩好,醬同飯可以完美地融合變成肉燥飯(∩•̀ω•́)⊃--*⋆麵體是粗麵都幾掛汁,但對我
原咪東京撈麵🍜
一開始覺得冇咩驚喜,覺得就是你肉眼所見,想像到的味道。
蒜味唔出但好多蔥,幾喜歡٩(•̤̀ᵕ•̤́๑)ᵒᵏᵎᵎᵎᵎ
整體來說是重口味的! 中間只係咬到一次紫蘇葉,香到爆🤤
不過對我來說都是加胡椒最驚喜̋(๑˃́ꇴ˂̀๑)

麵體是粗麵都幾掛汁,但對我來說冇日本麵果種彈牙同嚼勁(可能因為我平時食開偏硬嘅麵身,所以覺得林左少少)

下午茶$59一個麵,配一個小食加烏龍茶確實滿足(ฅ• . •ฅ)ﻌﻌﻌ♥

另外,午市時段都冇嚐試過柚子鹽味撈麵(冷)
$79🍜
整體相對上較為清淡,醬汁冇咁濃厚同杰身。冇原味撈麵來得驚喜,配飯亦都冇咁夾。重口味人士表示較為遜色_(:_」∠)_
柚子冷麵是配雞肉,所以無論係味道同食感上都比較薄,輕鬆無負擔̋(ˊ•͈ ꇴ •͈ˋ)