2023-01-02
✍︎︎日式拉麵沾麵就食得多,撈麵你又食過未😋東京過江龍撈麵,有別於傳統日式拉麵店,店內裝修完全唔似食日本菜,白燈燈光配上雲石檯店舖提供食用方法,都幾有唔同風味🤤1️⃣將醬料全部撈匀2️⃣享用三分一後,添加黑胡椒3️⃣享用三分二後,添加秘製香醋4️⃣享用整碗麵後,可免費添加一小碟白飯攪拌成肉燥飯🍜明太子撈麵$89/M size叉燒|明太子 |生蛋黃 |蔥花 |紫菜碎 |水菜 |唐辛子絲 |生蒜 |魚粉 |小麥麵🍜叉燒撈麵$89/M size叉燒|生蛋黃 |辣肉碎|蔥花 |紫菜碎 |韭菜|生蒜 |魚粉 |小麥麵麵條自家新鮮以全麥製作,麵條粗身彈牙,食到啖啖麥香🌾叉燒切成小方塊,但小小偏乾身🤏🏻❥本身喜歡食撈麵的我感到滿足惹味,值得一食(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)••••••••••••••••••••••••••••••🔎麺屋こころ 灣仔軒尼詩道68號新禧大廈地下1C號舖••••••••••••••••••••••••••••••
店舖提供食用方法,都幾有唔同風味🤤
1️⃣將醬料全部撈匀
2️⃣享用三分一後,添加黑胡椒
3️⃣享用三分二後,添加秘製香醋
4️⃣享用整碗麵後,可免費添加一小碟白飯攪拌成肉燥飯
🍜明太子撈麵$89/M size
🍜叉燒撈麵$89/M size
麵條自家新鮮以全麥製作,麵條粗身彈牙,食到啖啖麥香🌾
叉燒切成小方塊,但小小偏乾身🤏🏻
🔎麺屋こころ
灣仔軒尼詩道68號新禧大廈地下1C號舖