招聘中
$16,000-$22,000
月薪 (面议)
「鵜舞」一 位於荔枝角D2 PLACE地下嘅日式居酒屋,店面唔細,閒日夜晚居然全場滿座,質素方面,應該唔多唔少都幾有保證。Coedo Shiro – Hefe Weizen: 放工輕鬆下飲返支手工啤,幾有特色,口感幾醇厚,富果香,甜甜地,配啲串燒/揚物都幾chill......燒七味魚翅乾($68):呢款魚亁配啤酒/清酒都幾合適,燒得脆香,但又唔乾,香口惹味,佐酒一流。辣吞拿魚腩卷($98):餡係吞拿魚腩蓉,面頭又有一堆吞拿魚腩蓉,絕對可以食到好滿足,辣就唔辣,但吞拿魚腩富油香,美味,呢款都幾好食!博多明太子玉子燒($72):玉子香甜,明太子富鹹香,鹹甜相間,兩者都幾搭配,玉子又夠滑,Texture都唔錯。福岡特色凍蕎麥麵($78):一款無肉但就非常滋味嘅麵食,以鏗魚湯底,加入鏗魚碎、香蔥,及溫泉蛋等,湯底鮮甜美味,一啲都唔覺得單調,仲出奇地濃味添,以半熟蛋汁拌麵更為惹味。佐賀金星黑豚($238):黃金酥香嘅高質吉列豚肉,炸粉夠薄脆,有種入口即化嘅感覺,另外豚肉肥瘦比例適中,Juicy得黎又幾有肉味,幾好食!除左價錢稍貴外,無野挑剔。

2021-10-28
屋企人生日話想食日本嘢聽朋友推介話呢間幾好 決定試試佢呢間出名應該係食串燒?但最正嘅係佢炭燒嘅大部分已經賣晒(我地八點入座,想食我諗要好早)睇中咗銀雪魚西京燒,明太子黑豚串,半生熟和牛肋眼呢啲,全部都無都feel到侍應姐姐有啲唔好意思最尾食咗佢推介嘅溫泉蛋和牛串,都幾正另外有乜叫乜食咗鰻魚玉子燒,辣呑拿魚卷,鵜舞釜飯,豚肉露筍,長蔥雞脾,雞泡魚乾,八爪魚,壽司加多左個壽喜鍋(個牛有得沾蛋泡好fun)同食落似五香肉丁嘅牛烏冬😂每人叫左杯frozen beer個人嚟講幾中意我隻青蘋果味但中意飲酒可能覺得略甜總體嚟講啲嘢食係有質素(可能因為咁所以無晒)價錢如果計串燒都算中高價每串坐底三四十但唔多份量我哋4個人都要嗌好多嘢先飽埋單~2xxx希望有機會早啲可以食到
屋企人生日話想食日本嘢
聽朋友推介話呢間幾好 決定試試佢

呢間出名應該係食串燒?
但最正嘅係佢炭燒嘅大部分已經賣晒
(我地八點入座,想食我諗要好早)
都feel到侍應姐姐有啲唔好意思

最尾食咗佢推介嘅溫泉蛋和牛串,都幾正

另外有乜叫乜食咗

加多左個壽喜鍋(個牛有得沾蛋泡好fun)

同食落似五香肉丁嘅牛烏冬😂

每人叫左杯frozen beer

個人嚟講幾中意我隻青蘋果味
但中意飲酒可能覺得略甜

總體嚟講啲嘢食係有質素(可能因為咁所以無晒)
價錢如果計串燒都算中高價
  • 辣吞拿魚腩卷
  • 牛肉壽喜燒
  • 厚燒鰻魚蛋卷
2021-10-28 306 浏览
D2 Place嘅鵜舞,門口嘅紅燈籠相當吸睛!店內嘅和風裝修同埋氣氛,就同置身於日本嘅居酒一樣!出菜效率亦頗高,師傅喺正你面前即點即燒,菜品新鮮又夠熱,加分!Coedo Marihana – Session IPA $62日本手工啤,入口先是怡人嘅橘子果香同埋花香,然後就到啤酒花嘅回甘,唔錯!燒七味魚翅乾 $68惹味得嚟又帶著海味嘅咸香,送酒一流!博多明太子玉子燒 $72玉子燒卷得層次分明,陣陣蛋香中夾雜著明太子嘅咸鮮味,唔錯!辣吞拿魚腩卷 $98外層係吞拿魚腩蓉,卷物中間嘅係辣味吞拿魚腩蓉,雙重吞拿魚腩滋味,肥美可口!明太子黑豚腩肉卷串 $38黑豚腩肉卷住明太子、紫蘇葉等,一咬即爆,熱辣辣,食到個口出晒煙!鹽燒阿波尾雞脾肉 $98外皮燒至香口,雞肉仍保持軟嫩帶黃油香!就咁食已經無得頂,加埋辣蘿蔔蓉同埋檸檬汁,又有令一番風味,推介!佐賀金星黑豚吉列豬扒 $238成吋厚嘅吉列豬扒做到全熟而且外脆內軟,豬扒嘅肥位甘香可口,豬肉軟腍而且極Juicy,師傅功力的確深厚,不愧為鵜舞嘅必點item!福岡特色凍蕎麥麵 $78紫菜絲、木魚絲、天婦羅碎碎、溫泉蛋、滑溜嘅蕎麥麵、仲有調得啱啱好嘅醬汁,呢碟

燒七味魚翅乾 $68
惹味得嚟又帶著海味嘅咸香,送酒一流!

博多明太子玉子燒 $72
玉子燒卷得層次分明,陣陣蛋香中夾雜著明太子嘅咸鮮味,唔錯!

辣吞拿魚腩卷 $98

明太子黑豚腩肉卷串 $38

鹽燒阿波尾雞脾肉 $98

佐賀金星黑豚吉列豬扒 $238

福岡特色凍蕎麥麵 $78
紫菜絲、木魚絲、天婦羅碎碎、溫泉蛋、滑溜嘅蕎麥麵、仲有調得啱啱好嘅醬汁,呢碟冷麵真係所有嘢都啱啱好,好到要搶住食!

拌蕨餅 $48
柔軟Q彈蕨餅沾滿黃豆粉,口感煙煙韌韌,甜而不膩,作為結尾係唔錯嘅選擇!
2021-10-25 196 浏览
加埋一成三百二十幾蚊一個魚生丼,係唔平嘅,不過我覺得都算係值得呢個價錢嘅又。d刺身超級新鮮!肥美啖啖肉。我完全唔想點wasabi 同豉油,因為點咗就蓋咗個鮮甜味。尤其個帶子,勁鮮甜。蝦係𡁻𡁻下有蝦膠的,又係好新鮮。魚生都係啖啖肉,好鮮甜。唯一係個蝦細隻咗啲,同啲海膽勁細粒,我feel到d海膽係好香的。飯上面啲紫菜超級香,又脆。碗湯係好熱下。我六點前到達,有訂位,第一個人入去,入咗去第一個落單,眼見啲侍應同廚房一干人都好忙好忙,眼見隔離枱遲過我入去遲過我落單嘅客人都有野食,我卻一個人坐喺度等咗三十五分鐘碗野先到,我好想知點解。不過總括嚟講,一定再去,因為刺身極出色

飯上面啲紫菜超級香,又脆。

碗湯係好熱下。

不過總括嚟講,一定再去,因為刺身極出色
2021-10-23
2021-10-22 186 浏览
困住係香港,除左可以staycation 解下旅行癮之外,其實仲可以去一d 充滿外國特色既餐廳食番餐....今日同朋友去D2 行下d 手作店時,就去左1期隔離間居酒屋食晚餐。揀佢既原因除左因為近D2, 其實仲俾佢既門面吸引左 - 日式木系風格。螢光魷魚漬新鮮爽口仲帶有咸咸地既海水味,真係食完一碟仲會想加碼。博多明太子玉子燒嫩滑既玉子包住辣辣地既明太子餡,size仲可以一啖放曬落口,唔怕咬一半跌曬d 明太子。辣吞拿魚腩卷吞拿魚蓉一d 都唔慳皮,份量超足,加埋蟹籽點綴賣相一流,但壽司加左麻油調味,又好似真係第1次食到🤔....唔差。佐賀金星黑豚其實即係吉列豬扒🤣,用左金星豚肉嫩又唔乾,脂肪同肉既比例岩岩好,咬落仲肉質柔軟,肉味都幾濃,而且一d 都唔肥膩。燒雞翼一流既燒雞翼,香口惹味,外脆內嫩,燒得剛剛好,仲要比手掌仲大。明太子腩肉串一啖咬落去,明太子爆曬出黎,腩肉有咬口,但又唔會好韌,2者都幾夾豚肉蘆筍卷豚肉偏薄,但蘆筍爽口新鮮仍然juicy,夾埋一齊食減輕左個油膩感凍蕎麥麵鰹魚汁蕎麥麵配上天婦羅碎紫菜木魚絲and流心蛋,撈埋一齊係絕配蕨餅hmmm....本人唔推薦呢個甜品,冇正宗日本蕨餅

螢光魷魚漬
新鮮爽口仲帶有咸咸地既海水味,真係食完一碟仲會想加碼。

燒雞翼

明太子腩肉串

豚肉蘆筍卷

凍蕎麥麵

蕨餅
hmmm....本人唔推薦呢個甜品,冇正宗日本蕨餅應有嘅口感,亦都過甜,下次再黎要試其他.....

不得不提,呢到侍應既服務態度超好,仲好有禮貌,見到空碟會問仲要唔要,唔要就會收起,唔駛阻住枱面,食甜品亦主動換上另一個乾淨既碟,真係100%like👍。
  • 螢光魷魚漬
  • 佐賀金星黑豚
  • 明太子腩肉串
  • 德島產阿波尾雞翼
2021-10-20 155 浏览
好掛住日本!!今晚去咗居酒屋度食飯,一解思鄉之情🥰 去咗間荔枝角嘅居酒屋叫鵜舞,一入個門口,就已經好似去咗日本咁,背景音樂仲要係播日本歌,同日本居酒屋無誤!Waitress姐姐非常之好嘅服務,好彩一早book咗位,有order枱坐🥰要快啲講吓食物,因為實在太好食😋🍴 博多明太子玉子燒🍴明太子玉子燒食得多啦,呢一間夾落去嘅玉子燒係唔會散㗎,而且蛋卷中間都夾有明太子,蛋漿亦都有落鰹魚汁,yummy!!🍴辣吞拿魚腩卷🍴吞拿魚茸同魚子比例Perfect match,吞拿魚份量唔少,麻油香味好重,性價比高,係我食過最好食嘅吞拿魚茸卷😋🍴佐賀金星黑豚🍴肥瘦分明,炸粉薄,但都做到外層鬆脆,內裏亦好鬆軟,建議大家可以問佢攞蛋黃醬,感覺唔會太熱氣🥶🍴螢光魷魚漬🍴非常鮮味,帶有鹹水香味,底墊有生菜,中和一下鹹香,係一個唔錯嘅前菜😋令人想食更多!🍴德到產阿波尾雞翼🍴超巨型雞翼🤪我未去過一間居酒屋係有咁大隻燒雞翼😂好抵食!同埋唔會燒到好乾,正😄🍴明太子腩肉串🍴一咬落去,明太子吱晒出嚟,口感十足,而且唔會好油,明太子再加上外層嘅腩肉,外脆內軟!🍴豚肉蘆筍卷🍴豚肉一般來講都比較油,但因為有蘆筍中和返個油膩,整體個

🍴 博多明太子玉子燒🍴

🍴辣吞拿魚腩卷🍴

🍴佐賀金星黑豚🍴

🍴螢光魷魚漬🍴

🍴德到產阿波尾雞翼🍴

🍴明太子腩肉串🍴

🍴豚肉蘆筍卷🍴
豚肉一般來講都比較油,但因為有蘆筍中和返個油膩,整體個感覺都好爽口,而個蘆筍仲係好Juicy,讚👍🏻

🍴特色凍橋麥麵🍴
鰹魚汁底,冷面已經係好爽口,另外再加上天婦羅碎,成件事好脆口,好食🥰

🍴蕨餅🍴
口感軟糯,比較甜,本身想試吓水信玄餅,但已經賣晒🥲

呢間居酒屋真係太似日本,一定會再嚟🤩🤩

推介指數: 🌟🌟🌟🌟🌟/5
2021-10-18 174 浏览
係附近放工諗唔到有咩食, 於是就揀左呢間試下~環境的確好有日本feel, 唔講以為真係去左日本呀!先黎一杯COEDO啤酒 ($62):飲落去好香麥味+焦糖味, 因為佢寫明係用左金時地瓜黎發酵, 唔會好苦澀, 飲落去好順口。鰻魚玉子燒  ($78):鰻魚燒得好香, 食落去充斥住鰻魚既鮮味, 而且蛋香味甚濃, 唔會煮得太耐而覺得太鞋恰恰。2串自家製雞肉串 ($68):將雞肉串點落去撈勻左去蛋黃,本身雞肉已經好嫩滑,再加埋蛋黃一齊食,完全可以提升到雞肉既鮮味,食落去更添層次!如果有食過壽喜燒既朋友,將D肥牛點落去D蛋黃,就係類似咁既味啦!香脆牛蒡 ($48):食落去好香脆,亦唔會落太多炸粉,亦唔會好熱氣,配埋啤酒一齊食真係好夾,絕對係佐酒小食之選!燒厚揚豆腐 ($58):豆腐既表面都輕輕咁燒過,食落去好有焦香既味道,再配埋個薑蓉醬真係一流!而豆腐本身都好滑,亦可以當為今餐蔬菜既一種!燒九州宮崎煙肉 ($118):一開始以為係個D薄切煙肉咁,會覺得好肥膩,但絕對係兩回事!反而係一舊厚切煙肉,而且係半肥瘦個種,唔會覺得因為太多脂肪而覺得好油膩,再配埋個芥末醬真係perfect match!刺身嗌
先黎一杯COEDO啤酒 ($62):
鰻魚玉子燒  ($78):
2串自家製雞肉串 ($68):
香脆牛蒡 ($48):
燒厚揚豆腐 ($58):
燒九州宮崎煙肉 ($118):
刺身嗌左 2片間八 ($80), 2片三文魚 ($46), 2片油甘魚 ($50)
間八雖然唔太清楚係咩魚類, 但食落去就真係好新鮮!!! 而三文魚亦都係厚切既! 食落去好肥美好新鮮! 真係好滿足! 油甘魚好香魚油味! 亦都係厚切, 新鮮!
拌蕨餅 ($48):
食落去好軟綿綿! 而且一D都唔甜, 絕對岩晒怕食甜野既朋友!
2021-10-18
2021-10-17 186 浏览
黎D2 place 行街街,突然又想食拉麵見到呢間居酒屋有得食,入去試試入到去見環境唔錯,好多位,空間幾好,唔會好迫見到都幾抵!!一個拉麵定食可加一份小食,餃子or 唐陽揚雞,我同friend 叫左原味同黑蒜油味拉麵,一份餃子, 一份唐陽揚雞等緊餐時有玄米茶飲,幾好味拉麵都快到,可能冇咩人食😂😂原味拉麵,有d 淡,加左7味粉好彩有2塊厚厚叉燒,同有好好味溏心蛋補返日式餃子都係普普通通,唔係難食,又唔係好好食唐揚雞大大件,都okay整體黎講不過不失
黎D2 place 行街街,突然又想食拉麵
見到呢間居酒屋有得食,入去試試
入到去見環境唔錯,好多位,空間幾好,唔會好迫
見到都幾抵!!
等緊餐時有玄米茶飲,幾好味
拉麵都快到,可能冇咩人食😂😂
原味拉麵,有d 淡,加左7味粉
好彩有2塊厚厚叉燒,同有好好味溏心蛋補返
日式餃子都係普普通通,唔係難食,又唔係好好食
唐揚雞大大件,都okay
整體黎講不過不失

原味拉麵
2021-10-17
UMAI 鵜舞 🏮|荔枝角 猶如回到日本國度 日本居酒屋|😔已經好耐無去旅行,無去過日本好耐,不過好彩香港都有唔少高質既日本餐廳。今次我地系附近睇完戲就去左隔離既日式餐廳食野。無論系外面定系入面既裝修都好有日本既風格,好有日本既居酒屋味,紅色燈籠通紅,有千與千尋既感覺。🐠燒七味魚翅乾去居酒屋必點配酒,烘烤得鹹鹹甜甜,蒸發左魚既濕度,剩翻魚既鮮味。配上沙律醬,酸酸甜甜,更加可以提升到魚翅乾既鮮味。尼味真系佐酒小菜必點。🐟炙燒博多明太子作為明太子既愛好者,明太子系必點既菜式之一,明太子同時亦都會用作其他料理,加入料理入面別有一番風味。今次明太子就作為主軸,口感非常好,一粒一粒甘系口入面爆發。味道風味都好唔錯,外面仲有炙燒既風味。配上酒,味道就岩岩好。🐟辣吞拿魚腩卷用料好足,滿滿既吞拿魚,滿滿既魚子。系味道口感既饗宴,吞拿魚口感柔軟,順滑,完全無魚腥味,反而好新鮮。魚子一粒一粒甘系入面爆發,十分鮮味。壽司卷外面仲有撒上芝麻粒,食落口仲有少少韓式卷物既感覺,芝麻提味真系唔錯🐣鹽燒阿波尾雞脾肉外皮煎到超級脆,煎到金黃,但肉質就好嫩滑,味道除左可以食佢本身既鮮味,仲可以點醬油,同樣都好好味🐷佐賀金
UMAI 鵜舞 🏮
|荔枝角 猶如回到日本國度 日本居酒屋|

🐠燒七味魚翅乾

🐟炙燒博多明太子

🐟辣吞拿魚腩卷

🐣鹽燒阿波尾雞脾肉

🐷佐賀金星黑豚
尼個我真系比滿分!好滿足,首先,豬黎講,最驚系肉質好鞋,但尼個好juicy,肉質好滑,仲有豬既鮮味。外層炸得岩岩好,好酥脆,外皮好薄,但系豬肉就有成吋甘厚,配上日式既燒肉汁,真系好似翻翻去日本甘。

🐷明太子腩肉串
尼個又系另一款明太子既菜式,亦都令我覺得好驚喜,一啖咬落去,微辣既明太子就系我口入面爆發甘,好衝擊,真系好好味,明太子同腩肉都幾夾。

🍜特色凍蕎麥麵
另一樣日本必食既系蕎麥麵。系食左甘多肉同前菜之後,再食凍蕎麥麵,真系特別清爽。蕎麥麵口感好彈牙,醬汁都好和式,配上紫菜同半熟蛋,拌均勻後食,好順滑,一啖有一啖甘食。

🍮拌蕨餅
最後更系要食下日本既名物,蕨餅。佢好似啫喱甘但口感更加綿密,外層粘滿左黃豆粉,濃郁既豆香,作為晚餐既完結,真系劃上一個完美既句號。

🍻Coedo-Ruri
呢個系日本既收工啤酒,味道好清新同輕盈,清脆得黎又有d甘甜,就算女仔都可以試下

2021-10-09 2273 浏览
今晚同男朋友嚟到位於荔枝角D2 Place的「鵜舞」,品嚐和風居酒屋晚餐🏮店內裝修充滿日本酒場/居酒屋風味,好有氣氛,難怪平日晚上都座無虛席燒七味魚翅乾雞泡魚乾就食得多,魚翅乾真係第一次食。魚翅乾燒到微微香脆,口感略帶嚼勁,味道獨特,配上蛋黃醬後更加滋味,佐酒一流常陸野 赤米 手工啤酒🍻手工啤酒入口冇咁苦,帶果香,幾好飲博多明太子玉子燒雞蛋玉子燒口感嫩滑,充滿蛋香,包住博多明太子,鹹香微辣,好好食哦辣吞拿魚腩卷吞拿魚腩蓉份量充裕,好足料,頗肥美,充滿魚鮮味!卷物表面加咗日本蟹籽及蔥粒,好新鮮哦佐賀金星黑豚金星豚出產自日本九州一個位於佐賀縣的牧場,稱得上是豚肉中的極品!吉列黑豚豬扒外層金黃香脆,炸得乾身唔油膩,仍然有少許麵包糠酥脆感覺😍豚肉脂肪比例平均,肉質柔軟而肉味濃郁,並藏有豐富肉汁,邪惡又美味!用來蘸吉列豬扒吃的醬汁味道濃郁香甜,同時帶點微酸,帶出豬扒的鮮味之餘,也減少油膩感鹽燒阿波尾雞髀肉採用來自日本阿波尾的雞髀肉,簡單的鹽燒更能帶出食材原汁原味~雞髀肉口感嫩滑且juicy,鮮雞味道濃郁,配上酸酸辣辣的日式特製辣醬,有助提鮮博多明太子黑豚腩肉卷串半肥瘦嘅黑豚腩肉卷著明太子及紫蘇葉

燒七味魚翅乾

常陸野 赤米 手工啤酒🍻
手工啤酒入口冇咁苦,帶果香,幾好飲

鹽燒阿波尾雞髀肉

博多明太子黑豚腩肉卷串

半肥瘦嘅黑豚腩肉卷著明太子及紫蘇葉一齊燒香,鹹香滋味,味道清新,風味極佳

福岡特色凍蕎麥麵

冰涼的凍蕎麥麵,滑溜中帶嚼勁口感,充滿蕎麥香。將和風冷麵醬汁、蘿蔔蓉、香蔥粒、炸天婦羅碎及日本溫泉蛋等等和蕎麥麵拌勻在一起,味道同口感都好豐富哦

拌蕨餅

蕨餅沾滿和風黃豆粉,口感軟滑,唔會太甜,美味可口
2021-10-06 119 浏览
其實我已經來過呢間餐廳好多次,餐廳裝修充滿日本居酒屋味道,令人彷彿置身於日本中☺️鰻魚玉子燒甜甜的好惹味,鰻魚唔會太多骨👍🏻黃金芝士西京燒我好鍾意食呢個!一口芝士奶味濃,唔算太膩,送酒一流🥰什錦刺身油甘魚,間八同帆立貝😍好新鮮,夠鮮甜甜,特別喜愛間八,出面少有,油脂豐富自家制雞肉串免治雞肉一啲都唔靱,肉質好嫩滑,配上蛋黃汁超正燒厚揚豆腐豆腐滑到不得了,係有兩種調味,各有風味燒九州宮崎煙肉有啲似德國咸豬手😂好厚肉,望落去好似好肥,但食落口唔會成啖肥膏既感覺😚日式醬油燒飯團超推介!燒到表面脆卜卜,好好食😋手工啤居酒屋當然要飲啤酒,我哋揀左日本手工啤,第一次飲,唔錯🥰水信玄餅點黎打卡㗎!好晶瑩通透,好靚😍

鰻魚玉子燒
甜甜的好惹味,鰻魚唔會太多骨👍🏻

黃金芝士西京燒
我好鍾意食呢個!一口芝士奶味濃,唔算太膩,送酒一流🥰

什錦刺身

自家制雞肉串
免治雞肉一啲都唔靱,肉質好嫩滑,配上蛋黃汁超正

燒厚揚豆腐
豆腐滑到不得了,係有兩種調味,各有風味

燒九州宮崎煙肉

日式醬油燒飯團
超推介!燒到表面脆卜卜,好好食😋

手工啤
居酒屋當然要飲啤酒,我哋揀左日本手工啤,第一次飲,唔錯🥰

水信玄餅
點黎打卡㗎!好晶瑩通透,好靚😍
90s👦🐥情侶吃貨|😚飲食著數|🇭🇰hkfoodie🍽️(👦)自稱三星米芝蓮食評家(🐥)自稱拉麵沾麵專家👉 主打不專業食評🍽️👉 快閃飲食著數🤑____________👉 不專業食評🍽️.【鰻魚玉子燒】 HK$78【黃金芝士西京燒】HK$65【刺身 間八+油甘魚+伊佐木 / 6pcs】HK$80+HK$50+HK$80【自家製雞肉串】HK$34【日式炸豆腐】HK$58【燒九州宮崎煙肉】HK$118【日式醬油燒飯糰】HK$38【水信玄餅】HK$48【COEDO手工啤 - KYARA伽羅】HK$62.(👦) 首先講下餐廳環境啦,🧒入到去其實會見到座位都好多👍👍 而且係還原到日本居酒屋裝修風格🥰🥰 當晚都聽到唔少日本人喺餐廳入面用膳,真係有去左日本既感覺🤣🤣.餐廳menu選擇都好多,係典型居酒屋嘅標準配置👍 今次🧒🐥就揀選咗幾款多人推介嘅食物,試下,睇下呢間餐廳質素如何😍😍 👦比較鍾意燒九州宮崎煙肉同自家製雞肉串👍👍 份量黎講就唔會話好大份,唯有靠味道搭救😂😂 🧒覺得燒物整體味道都幾有水準,就好似九洲煙肉油脂香味10足再加上醬汁一齊燒,🧒🐥都食唔停口😋😋 係值得一試既菜式,而雞肉串都係調味方面做過
90s👦🐥情侶吃貨|😚飲食著數|🇭🇰hkfoodie🍽️

【燒九州宮崎煙肉】HK$118
【日式醬油燒飯糰】HK$38
【水信玄餅】HK$48
【COEDO手工啤 - KYARA伽羅】HK$62
餐廳menu選擇都好多,係典型居酒屋嘅標準配置👍 今次🧒🐥就揀選咗幾款多人推介嘅食物,試下,睇下呢間餐廳質素如何😍😍 👦比較鍾意燒九州宮崎煙肉同自家製雞肉串👍👍 份量黎講就唔會話好大份,唯有靠味道搭救😂😂 🧒覺得燒物整體味道都幾有水準,就好似九洲煙肉油脂香味10足再加上醬汁一齊燒,🧒🐥都食唔停口😋😋 係值得一試既菜式,而雞肉串都係調味方面做過處理,會附帶雞蛋一隻用黎沾住食,味道非常之夾😙😙 呢兩道菜CP值Ok啦😄😄
而其他菜色就好似自選刺身、玉子燒同芝士西京燒都有一定嘅質素,當然就冇前者咁有驚喜,但都冇乜伏😊😊 掛住日本環境同嘢食既朋友仔就可以一試🤣🤣✨✨
👦總分評價:⭐⭐⭐(3/5)
--- 食物:⭐⭐⭐⭐(4/5)
--- 性價比:⭐⭐⭐(3/5)
--- 服務:⭐⭐⭐(3/5)
--- 環境:⭐⭐⭐⭐(4/5)
____________
去唔到日本🥲只好去好既日本餐廳到感受一下日本既氣氛🤣.🍤 雜錦天婦羅炸粉唔會話好厚,只係薄薄一層,有蝦,青椒🫑,蕃薯🍠,蕃薯好甜食得出係日本蕃薯🍠.🍣 雜錦壽司10款壽司好新鮮😍就連海膽都係❣️離錦壽司入面有多款都係魚類,吞拿魚較肥同厚😍帶子壽司上面仲配有黑松露,較特別😍.🍗鹽燒阿波尾雞髀肉雞髀肉係人都知好嫩口🤩值得一讚既係雞皮煎得超脆口㊙️.燒九州宮崎煙肉依個煙肉超肥厚,好有口感,啖啖肉

去唔到日本🥲只好去好既日本餐廳到感受一下日本既氣氛🤣
🍤 雜錦天婦羅

🍣 雜錦壽司10款

🍗鹽燒阿波尾雞髀肉
雞髀肉係人都知好嫩口🤩值得一讚既係雞皮煎得超脆口㊙️

燒九州宮崎煙肉
依個煙肉超肥厚,好有口感,啖啖肉
依間餐廳既氣氛好好😎一入到門日,侍應都已經好好禮貌,唔該前唔該後😇真係無幾多間做到🤣餐廳燈光比較暗,放工黎食都幾relax🥰.🍳博多明太子玉子燒明太子超多😍岩晒中意食明太子既人㊙️個蛋好嫩口,帶有啲甜味😙上菜既時候仲要熱辣辣♨️.🥑牛油果豚肉串揚啖啖牛油果味😗撈埋啲肉到好易入口😇口感唔會話好淋,但牛油果既比例好高😍.🐟蒲燒鰻魚釜飯呢個鰻魚飯要用一個鐘去準備,令我哋有啲期待🤣個飯原先已經撈入左鰻魚汁一齊去煮😍好香,上面既鰻魚仲要好肥美,無咩細骨❣️如果覺得味唔夠仲可以再額外加鰻魚汁🥰

🍳博多明太子玉子燒

🥑牛油果豚肉串揚

🐟蒲燒鰻魚釜飯

行經見到呢間居酒屋真的巧有Feel,所以我們決定試試。進入餐廳後,一排排的燈籠,日本的橫額海報,木製的餐牌等等,真的令人有置身在日本的感覺。燒七味魚翅乾店員特別介紹這是魔鬼魚魚乾,而非平時的雞泡魚乾,第一次食,感覺新鮮。魚乾煙煙韌韌,非常香口,配埋手工啤,簡直一流。博多明太子玉子燒玉子燒燒得剛剛好,蛋非常嫩滑,有少少滑蛋的感覺,裏面有滿滿的明太子,而蛋味完全中和了明太子的鹹味,完美配合。辣吞拿魚腩卷非常足料的卷物,卷物上鋪了滿滿的魚蓉,很吸晴。吞拿魚腩非常肥美,入口即溶,帶有少少辣味,加上少許蟹子,增加口感。佐賀金星黑豚黑豚有驚喜!!! 看落平平無奇的炸豬扒,原來皮脆肉嫩,炸粉非常薄,黑豚非常厚,是真材實料呀!肉質鬆軟彈牙,肥瘦均勻,而且能保持肉汁,每啖都很滋味。鹽燒阿波尾雞髀肉雞皮煎得脆卜卜,而雞髀肉肉味香濃又嫩滑,脂肪比例剛好,加上檸檬汁更加香口。特色蕎麥麵面質非常彈牙,凍冰冰的蕎麥麵有著清新的感覺。另外加上紫菜,蔥,溫泉蛋,木魚等配料, 攪勻後口感更加豐富。水信玄餅最後來一個日式個甜品。水信玄餅沾滿黑糖和黃豆粉,大滿足呀!

燒七味魚翅乾

鹽燒阿波尾雞髀肉

特色蕎麥麵

水信玄餅
最後來一個日式個甜品。水信玄餅沾滿黑糖和黃豆粉,大滿足呀!