2021-10-20
好掛住日本!!今晚去咗居酒屋度食飯,一解思鄉之情🥰 去咗間荔枝角嘅居酒屋叫鵜舞,一入個門口,就已經好似去咗日本咁,背景音樂仲要係播日本歌,同日本居酒屋無誤!Waitress姐姐非常之好嘅服務,好彩一早book咗位,有order枱坐🥰要快啲講吓食物,因為實在太好食😋🍴 博多明太子玉子燒🍴明太子玉子燒食得多啦,呢一間夾落去嘅玉子燒係唔會散㗎,而且蛋卷中間都夾有明太子,蛋漿亦都有落鰹魚汁,yummy!!🍴辣吞拿魚腩卷🍴吞拿魚茸同魚子比例Perfect match,吞拿魚份量唔少,麻油香味好重,性價比高,係我食過最好食嘅吞拿魚茸卷😋🍴佐賀金星黑豚🍴肥瘦分明,炸粉薄,但都做到外層鬆脆,內裏亦好鬆軟,建議大家可以問佢攞蛋黃醬,感覺唔會太熱氣🥶🍴螢光魷魚漬🍴非常鮮味,帶有鹹水香味,底墊有生菜,中和一下鹹香,係一個唔錯嘅前菜😋令人想食更多!🍴德到產阿波尾雞翼🍴超巨型雞翼🤪我未去過一間居酒屋係有咁大隻燒雞翼😂好抵食!同埋唔會燒到好乾,正😄🍴明太子腩肉串🍴一咬落去,明太子吱晒出嚟,口感十足,而且唔會好油,明太子再加上外層嘅腩肉,外脆內軟!🍴豚肉蘆筍卷🍴豚肉一般來講都比較油,但因為有蘆筍中和返個油膩,整體個
🍴 博多明太子玉子燒🍴
🍴辣吞拿魚腩卷🍴
🍴佐賀金星黑豚🍴
🍴螢光魷魚漬🍴
🍴德到產阿波尾雞翼🍴
🍴明太子腩肉串🍴
🍴豚肉蘆筍卷🍴
豚肉一般來講都比較油,但因為有蘆筍中和返個油膩,整體個感覺都好爽口,而個蘆筍仲係好Juicy,讚👍🏻
🍴特色凍橋麥麵🍴
鰹魚汁底,冷面已經係好爽口,另外再加上天婦羅碎,成件事好脆口,好食🥰
🍴蕨餅🍴
口感軟糯,比較甜,本身想試吓水信玄餅,但已經賣晒🥲
呢間居酒屋真係太似日本,一定會再嚟🤩🤩
推介指數: 🌟🌟🌟🌟🌟/5