2021-10-18
係附近放工諗唔到有咩食, 於是就揀左呢間試下~環境的確好有日本feel, 唔講以為真係去左日本呀!先黎一杯COEDO啤酒 ($62):飲落去好香麥味+焦糖味, 因為佢寫明係用左金時地瓜黎發酵, 唔會好苦澀, 飲落去好順口。鰻魚玉子燒 ($78):鰻魚燒得好香, 食落去充斥住鰻魚既鮮味, 而且蛋香味甚濃, 唔會煮得太耐而覺得太鞋恰恰。2串自家製雞肉串 ($68):將雞肉串點落去撈勻左去蛋黃,本身雞肉已經好嫩滑,再加埋蛋黃一齊食,完全可以提升到雞肉既鮮味,食落去更添層次!如果有食過壽喜燒既朋友,將D肥牛點落去D蛋黃,就係類似咁既味啦!香脆牛蒡 ($48):食落去好香脆,亦唔會落太多炸粉,亦唔會好熱氣,配埋啤酒一齊食真係好夾,絕對係佐酒小食之選!燒厚揚豆腐 ($58):豆腐既表面都輕輕咁燒過,食落去好有焦香既味道,再配埋個薑蓉醬真係一流!而豆腐本身都好滑,亦可以當為今餐蔬菜既一種!燒九州宮崎煙肉 ($118):一開始以為係個D薄切煙肉咁,會覺得好肥膩,但絕對係兩回事!反而係一舊厚切煙肉,而且係半肥瘦個種,唔會覺得因為太多脂肪而覺得好油膩,再配埋個芥末醬真係perfect match!刺身嗌
先黎一杯COEDO啤酒 ($62):
鰻魚玉子燒 ($78):
2串自家製雞肉串 ($68):
香脆牛蒡 ($48):
燒厚揚豆腐 ($58):
燒九州宮崎煙肉 ($118):
刺身嗌左 2片間八 ($80), 2片三文魚 ($46), 2片油甘魚 ($50)
間八雖然唔太清楚係咩魚類, 但食落去就真係好新鮮!!! 而三文魚亦都係厚切既! 食落去好肥美好新鮮! 真係好滿足! 油甘魚好香魚油味! 亦都係厚切, 新鮮!
拌蕨餅 ($48):
食落去好軟綿綿! 而且一D都唔甜, 絕對岩晒怕食甜野既朋友!