招聘中
$16,000-$22,000
月薪 (面议)
2021-10-17 186 浏览
黎D2 place 行街街,突然又想食拉麵見到呢間居酒屋有得食,入去試試入到去見環境唔錯,好多位,空間幾好,唔會好迫見到都幾抵!!一個拉麵定食可加一份小食,餃子or 唐陽揚雞,我同friend 叫左原味同黑蒜油味拉麵,一份餃子, 一份唐陽揚雞等緊餐時有玄米茶飲,幾好味拉麵都快到,可能冇咩人食😂😂原味拉麵,有d 淡,加左7味粉好彩有2塊厚厚叉燒,同有好好味溏心蛋補返日式餃子都係普普通通,唔係難食,又唔係好好食唐揚雞大大件,都okay整體黎講不過不失
黎D2 place 行街街,突然又想食拉麵
見到呢間居酒屋有得食,入去試試
入到去見環境唔錯,好多位,空間幾好,唔會好迫
見到都幾抵!!
等緊餐時有玄米茶飲,幾好味
拉麵都快到,可能冇咩人食😂😂
原味拉麵,有d 淡,加左7味粉
好彩有2塊厚厚叉燒,同有好好味溏心蛋補返
日式餃子都係普普通通,唔係難食,又唔係好好食
唐揚雞大大件,都okay
整體黎講不過不失

原味拉麵
2021-10-17
UMAI 鵜舞 🏮|荔枝角 猶如回到日本國度 日本居酒屋|😔已經好耐無去旅行,無去過日本好耐,不過好彩香港都有唔少高質既日本餐廳。今次我地系附近睇完戲就去左隔離既日式餐廳食野。無論系外面定系入面既裝修都好有日本既風格,好有日本既居酒屋味,紅色燈籠通紅,有千與千尋既感覺。🐠燒七味魚翅乾去居酒屋必點配酒,烘烤得鹹鹹甜甜,蒸發左魚既濕度,剩翻魚既鮮味。配上沙律醬,酸酸甜甜,更加可以提升到魚翅乾既鮮味。尼味真系佐酒小菜必點。🐟炙燒博多明太子作為明太子既愛好者,明太子系必點既菜式之一,明太子同時亦都會用作其他料理,加入料理入面別有一番風味。今次明太子就作為主軸,口感非常好,一粒一粒甘系口入面爆發。味道風味都好唔錯,外面仲有炙燒既風味。配上酒,味道就岩岩好。🐟辣吞拿魚腩卷用料好足,滿滿既吞拿魚,滿滿既魚子。系味道口感既饗宴,吞拿魚口感柔軟,順滑,完全無魚腥味,反而好新鮮。魚子一粒一粒甘系入面爆發,十分鮮味。壽司卷外面仲有撒上芝麻粒,食落口仲有少少韓式卷物既感覺,芝麻提味真系唔錯🐣鹽燒阿波尾雞脾肉外皮煎到超級脆,煎到金黃,但肉質就好嫩滑,味道除左可以食佢本身既鮮味,仲可以點醬油,同樣都好好味🐷佐賀金
UMAI 鵜舞 🏮
|荔枝角 猶如回到日本國度 日本居酒屋|

🐠燒七味魚翅乾

🐟炙燒博多明太子

🐟辣吞拿魚腩卷

🐣鹽燒阿波尾雞脾肉

🐷佐賀金星黑豚
尼個我真系比滿分!好滿足,首先,豬黎講,最驚系肉質好鞋,但尼個好juicy,肉質好滑,仲有豬既鮮味。外層炸得岩岩好,好酥脆,外皮好薄,但系豬肉就有成吋甘厚,配上日式既燒肉汁,真系好似翻翻去日本甘。

🐷明太子腩肉串
尼個又系另一款明太子既菜式,亦都令我覺得好驚喜,一啖咬落去,微辣既明太子就系我口入面爆發甘,好衝擊,真系好好味,明太子同腩肉都幾夾。

🍜特色凍蕎麥麵
另一樣日本必食既系蕎麥麵。系食左甘多肉同前菜之後,再食凍蕎麥麵,真系特別清爽。蕎麥麵口感好彈牙,醬汁都好和式,配上紫菜同半熟蛋,拌均勻後食,好順滑,一啖有一啖甘食。

🍮拌蕨餅
最後更系要食下日本既名物,蕨餅。佢好似啫喱甘但口感更加綿密,外層粘滿左黃豆粉,濃郁既豆香,作為晚餐既完結,真系劃上一個完美既句號。

🍻Coedo-Ruri
呢個系日本既收工啤酒,味道好清新同輕盈,清脆得黎又有d甘甜,就算女仔都可以試下

2021-10-09 2274 浏览
今晚同男朋友嚟到位於荔枝角D2 Place的「鵜舞」,品嚐和風居酒屋晚餐🏮店內裝修充滿日本酒場/居酒屋風味,好有氣氛,難怪平日晚上都座無虛席燒七味魚翅乾雞泡魚乾就食得多,魚翅乾真係第一次食。魚翅乾燒到微微香脆,口感略帶嚼勁,味道獨特,配上蛋黃醬後更加滋味,佐酒一流常陸野 赤米 手工啤酒🍻手工啤酒入口冇咁苦,帶果香,幾好飲博多明太子玉子燒雞蛋玉子燒口感嫩滑,充滿蛋香,包住博多明太子,鹹香微辣,好好食哦辣吞拿魚腩卷吞拿魚腩蓉份量充裕,好足料,頗肥美,充滿魚鮮味!卷物表面加咗日本蟹籽及蔥粒,好新鮮哦佐賀金星黑豚金星豚出產自日本九州一個位於佐賀縣的牧場,稱得上是豚肉中的極品!吉列黑豚豬扒外層金黃香脆,炸得乾身唔油膩,仍然有少許麵包糠酥脆感覺😍豚肉脂肪比例平均,肉質柔軟而肉味濃郁,並藏有豐富肉汁,邪惡又美味!用來蘸吉列豬扒吃的醬汁味道濃郁香甜,同時帶點微酸,帶出豬扒的鮮味之餘,也減少油膩感鹽燒阿波尾雞髀肉採用來自日本阿波尾的雞髀肉,簡單的鹽燒更能帶出食材原汁原味~雞髀肉口感嫩滑且juicy,鮮雞味道濃郁,配上酸酸辣辣的日式特製辣醬,有助提鮮博多明太子黑豚腩肉卷串半肥瘦嘅黑豚腩肉卷著明太子及紫蘇葉

燒七味魚翅乾

常陸野 赤米 手工啤酒🍻
手工啤酒入口冇咁苦,帶果香,幾好飲

博多明太子玉子燒

辣吞拿魚腩卷

佐賀金星黑豚

鹽燒阿波尾雞髀肉

博多明太子黑豚腩肉卷串

半肥瘦嘅黑豚腩肉卷著明太子及紫蘇葉一齊燒香,鹹香滋味,味道清新,風味極佳

福岡特色凍蕎麥麵

冰涼的凍蕎麥麵,滑溜中帶嚼勁口感,充滿蕎麥香。將和風冷麵醬汁、蘿蔔蓉、香蔥粒、炸天婦羅碎及日本溫泉蛋等等和蕎麥麵拌勻在一起,味道同口感都好豐富哦

拌蕨餅

蕨餅沾滿和風黃豆粉,口感軟滑,唔會太甜,美味可口
2021-10-06 119 浏览
其實我已經來過呢間餐廳好多次,餐廳裝修充滿日本居酒屋味道,令人彷彿置身於日本中☺️鰻魚玉子燒甜甜的好惹味,鰻魚唔會太多骨👍🏻黃金芝士西京燒我好鍾意食呢個!一口芝士奶味濃,唔算太膩,送酒一流🥰什錦刺身油甘魚,間八同帆立貝😍好新鮮,夠鮮甜甜,特別喜愛間八,出面少有,油脂豐富自家制雞肉串免治雞肉一啲都唔靱,肉質好嫩滑,配上蛋黃汁超正燒厚揚豆腐豆腐滑到不得了,係有兩種調味,各有風味燒九州宮崎煙肉有啲似德國咸豬手😂好厚肉,望落去好似好肥,但食落口唔會成啖肥膏既感覺😚日式醬油燒飯團超推介!燒到表面脆卜卜,好好食😋手工啤居酒屋當然要飲啤酒,我哋揀左日本手工啤,第一次飲,唔錯🥰水信玄餅點黎打卡㗎!好晶瑩通透,好靚😍

鰻魚玉子燒
甜甜的好惹味,鰻魚唔會太多骨👍🏻

黃金芝士西京燒
我好鍾意食呢個!一口芝士奶味濃,唔算太膩,送酒一流🥰

什錦刺身

自家制雞肉串
免治雞肉一啲都唔靱,肉質好嫩滑,配上蛋黃汁超正

燒厚揚豆腐
豆腐滑到不得了,係有兩種調味,各有風味

燒九州宮崎煙肉

日式醬油燒飯團
超推介!燒到表面脆卜卜,好好食😋

手工啤
居酒屋當然要飲啤酒,我哋揀左日本手工啤,第一次飲,唔錯🥰

水信玄餅
點黎打卡㗎!好晶瑩通透,好靚😍
90s👦🐥情侶吃貨|😚飲食著數|🇭🇰hkfoodie🍽️(👦)自稱三星米芝蓮食評家(🐥)自稱拉麵沾麵專家👉 主打不專業食評🍽️👉 快閃飲食著數🤑____________👉 不專業食評🍽️.【鰻魚玉子燒】 HK$78【黃金芝士西京燒】HK$65【刺身 間八+油甘魚+伊佐木 / 6pcs】HK$80+HK$50+HK$80【自家製雞肉串】HK$34【日式炸豆腐】HK$58【燒九州宮崎煙肉】HK$118【日式醬油燒飯糰】HK$38【水信玄餅】HK$48【COEDO手工啤 - KYARA伽羅】HK$62.(👦) 首先講下餐廳環境啦,🧒入到去其實會見到座位都好多👍👍 而且係還原到日本居酒屋裝修風格🥰🥰 當晚都聽到唔少日本人喺餐廳入面用膳,真係有去左日本既感覺🤣🤣.餐廳menu選擇都好多,係典型居酒屋嘅標準配置👍 今次🧒🐥就揀選咗幾款多人推介嘅食物,試下,睇下呢間餐廳質素如何😍😍 👦比較鍾意燒九州宮崎煙肉同自家製雞肉串👍👍 份量黎講就唔會話好大份,唯有靠味道搭救😂😂 🧒覺得燒物整體味道都幾有水準,就好似九洲煙肉油脂香味10足再加上醬汁一齊燒,🧒🐥都食唔停口😋😋 係值得一試既菜式,而雞肉串都係調味方面做過
90s👦🐥情侶吃貨|😚飲食著數|🇭🇰hkfoodie🍽️

【燒九州宮崎煙肉】HK$118
【日式醬油燒飯糰】HK$38
【水信玄餅】HK$48
【COEDO手工啤 - KYARA伽羅】HK$62
餐廳menu選擇都好多,係典型居酒屋嘅標準配置👍 今次🧒🐥就揀選咗幾款多人推介嘅食物,試下,睇下呢間餐廳質素如何😍😍 👦比較鍾意燒九州宮崎煙肉同自家製雞肉串👍👍 份量黎講就唔會話好大份,唯有靠味道搭救😂😂 🧒覺得燒物整體味道都幾有水準,就好似九洲煙肉油脂香味10足再加上醬汁一齊燒,🧒🐥都食唔停口😋😋 係值得一試既菜式,而雞肉串都係調味方面做過處理,會附帶雞蛋一隻用黎沾住食,味道非常之夾😙😙 呢兩道菜CP值Ok啦😄😄
而其他菜色就好似自選刺身、玉子燒同芝士西京燒都有一定嘅質素,當然就冇前者咁有驚喜,但都冇乜伏😊😊 掛住日本環境同嘢食既朋友仔就可以一試🤣🤣✨✨
👦總分評價:⭐⭐⭐(3/5)
--- 食物:⭐⭐⭐⭐(4/5)
--- 性價比:⭐⭐⭐(3/5)
--- 服務:⭐⭐⭐(3/5)
--- 環境:⭐⭐⭐⭐(4/5)
____________
去唔到日本🥲只好去好既日本餐廳到感受一下日本既氣氛🤣.🍤 雜錦天婦羅炸粉唔會話好厚,只係薄薄一層,有蝦,青椒🫑,蕃薯🍠,蕃薯好甜食得出係日本蕃薯🍠.🍣 雜錦壽司10款壽司好新鮮😍就連海膽都係❣️離錦壽司入面有多款都係魚類,吞拿魚較肥同厚😍帶子壽司上面仲配有黑松露,較特別😍.🍗鹽燒阿波尾雞髀肉雞髀肉係人都知好嫩口🤩值得一讚既係雞皮煎得超脆口㊙️.燒九州宮崎煙肉依個煙肉超肥厚,好有口感,啖啖肉

去唔到日本🥲只好去好既日本餐廳到感受一下日本既氣氛🤣
🍤 雜錦天婦羅

🍣 雜錦壽司10款

🍗鹽燒阿波尾雞髀肉
雞髀肉係人都知好嫩口🤩值得一讚既係雞皮煎得超脆口㊙️

燒九州宮崎煙肉
依個煙肉超肥厚,好有口感,啖啖肉
依間餐廳既氣氛好好😎一入到門日,侍應都已經好好禮貌,唔該前唔該後😇真係無幾多間做到🤣餐廳燈光比較暗,放工黎食都幾relax🥰.🍳博多明太子玉子燒明太子超多😍岩晒中意食明太子既人㊙️個蛋好嫩口,帶有啲甜味😙上菜既時候仲要熱辣辣♨️.🥑牛油果豚肉串揚啖啖牛油果味😗撈埋啲肉到好易入口😇口感唔會話好淋,但牛油果既比例好高😍.🐟蒲燒鰻魚釜飯呢個鰻魚飯要用一個鐘去準備,令我哋有啲期待🤣個飯原先已經撈入左鰻魚汁一齊去煮😍好香,上面既鰻魚仲要好肥美,無咩細骨❣️如果覺得味唔夠仲可以再額外加鰻魚汁🥰

🍳博多明太子玉子燒

🥑牛油果豚肉串揚

🐟蒲燒鰻魚釜飯

行經見到呢間居酒屋真的巧有Feel,所以我們決定試試。進入餐廳後,一排排的燈籠,日本的橫額海報,木製的餐牌等等,真的令人有置身在日本的感覺。燒七味魚翅乾店員特別介紹這是魔鬼魚魚乾,而非平時的雞泡魚乾,第一次食,感覺新鮮。魚乾煙煙韌韌,非常香口,配埋手工啤,簡直一流。博多明太子玉子燒玉子燒燒得剛剛好,蛋非常嫩滑,有少少滑蛋的感覺,裏面有滿滿的明太子,而蛋味完全中和了明太子的鹹味,完美配合。辣吞拿魚腩卷非常足料的卷物,卷物上鋪了滿滿的魚蓉,很吸晴。吞拿魚腩非常肥美,入口即溶,帶有少少辣味,加上少許蟹子,增加口感。佐賀金星黑豚黑豚有驚喜!!! 看落平平無奇的炸豬扒,原來皮脆肉嫩,炸粉非常薄,黑豚非常厚,是真材實料呀!肉質鬆軟彈牙,肥瘦均勻,而且能保持肉汁,每啖都很滋味。鹽燒阿波尾雞髀肉雞皮煎得脆卜卜,而雞髀肉肉味香濃又嫩滑,脂肪比例剛好,加上檸檬汁更加香口。特色蕎麥麵面質非常彈牙,凍冰冰的蕎麥麵有著清新的感覺。另外加上紫菜,蔥,溫泉蛋,木魚等配料, 攪勻後口感更加豐富。水信玄餅最後來一個日式個甜品。水信玄餅沾滿黑糖和黃豆粉,大滿足呀!

燒七味魚翅乾

博多明太子玉子燒

辣吞拿魚腩卷

佐賀金星黑豚

鹽燒阿波尾雞髀肉

特色蕎麥麵

水信玄餅
最後來一個日式個甜品。水信玄餅沾滿黑糖和黃豆粉,大滿足呀!
2021-09-27 1606 浏览
對日本最掛住既都係居酒屋。 可以好開懷同朋友一聚既地方。 今日朋友推薦荔枝角既鵜舞一定要試, 所以就黎左啦。冇諗到荔枝角都有間咁日式既舖頭。 放工黎到已經好多人。 黎到居酒屋, 坐底第一樣更係要叫啤酒啦。手工啤好出名, 更正係佢竟然黎埋冰杯,真人一讚。助酒最正就係燒七味魚翅乾。 燒得唔錯, 唔太硬, 有口感之餘仲好入味。真係可以飲多杯。辣吞拿魚腩卷, 吞拿魚真係好多味, 而且每啖都會爆魚腩出黎。 好足料,夠新鮮。蛋卷真係必食。 明太子玉子燒, 難得唔甜。 燒得好嫩。鹽燒阿波尾雞脾肉又唔肥, 仲keep到嫩滑肉質。 好唔錯。明太子脾肉串,唔會燒得太乾。 師傅手勢幾得。 因為一般串燒都會燒得好燒, 佢既燒物係高質既。佐賀金星黑豚,炸得好脆。 只係佢既豚肉偏肥, 可能係想做到炸物都有肉汁。 不過瘦返d會好少少。燒牛舌都ok, 夠爽口。凍蕎麥麵有d驚喜。 配埋溫泉蛋, 好好味, 亦好有層次。 食到溫泉蛋既香味, 都有蕎麥麵既麥質。最後甜品簡左信水玄餅, 真係有日本之旅既感覺。超豐富既一餐。 冇諗到香港居酒屋都可以咁豐富, 食得咁飽足。 果然冇黎錯。
冇諗到荔枝角都有間咁日式既舖頭。 放工黎到已經好多人。
黎到居酒屋, 坐底第一樣更係要叫啤酒啦。
手工啤好出名, 更正係佢竟然黎埋冰杯,真人一讚。

蛋卷真係必食。 明太子玉子燒, 難得唔甜。 燒得好嫩。

鹽燒阿波尾雞脾肉又唔肥, 仲keep到嫩滑肉質。 好唔錯。

燒牛舌都ok, 夠爽口。

最後甜品簡左信水玄餅, 真係有日本之旅既感覺。

2021-09-27
2021-09-26 141 浏览
個晚同男朋友行D2 place,係周圍搵嘢食。一行入呢間居酒屋,同去一般嘅料理店唔同,呢度燈光,氛圍等都好似日本。令我回憶起係日本嘅旅行~.🌸太刀魚 $116太刀魚又名帶魚,表皮會如同絲綢般閃亮發光,有輕微燒過表皮,肉質鮮嫩且有韌性。.🌸伊佐木 $80依家係伊佐木盛產期,輕輕燒過層皮,陣陣魚香味,入口微甜。.🌸油甘魚 $50又名鰤魚,入口甘甜,魚油香甜。.🌸鰻魚玉子燒 $78玉子入面卷住鰻魚,好好味!.🌸黃金芝士西京燒 $68第一次食西京燒芝士,芝士味超香,唔會好膩口。.🌸自家製雞肉串 $34平時就咁一串雞肉串,但呢度有蛋黃搭配,更能品嚐到雞肉串嘅鮮味。.🌸青森產山芋 $48烤山芋,口感紮實,好特別。.🌸燒九州宮崎煙肉 $118香噴噴嘅煙肉,多汁美味!.🌸日式醬油燒飯團🍙 $38燒飯團超香口,冇任何配料依然美味。.🌸雜菇牛肉壽喜燒鍋 $158牛肉超大塊,蛋清打泡做搭配,更顯香濃牛肉味。.🌸Kyara $62除左傳統日式啤酒,呢款新款啤酒都可以試下~度數同一般啤酒差唔多,口感清爽。.🌸 水信玄餅 $48來自日本山梨縣北杜市,使用當地赤石山脈的水所製成,只有夏季販售。有著天然甜味,看起來像
個晚同男朋友行D2 place,係周圍搵嘢食。
令我回憶起係日本嘅旅行~

🌸太刀魚 $116
🌸伊佐木 $80
依家係伊佐木盛產期,輕輕燒過層皮,陣陣魚香味,入口微甜。

🌸油甘魚 $50
又名鰤魚,入口甘甜,魚油香甜。
🌸鰻魚玉子燒 $78
玉子入面卷住鰻魚,好好味!

🌸黃金芝士西京燒 $68
第一次食西京燒芝士,芝士味超香,唔會好膩口。

🌸自家製雞肉串 $34

🌸青森產山芋 $48
烤山芋,口感紮實,好特別。

🌸燒九州宮崎煙肉 $118
香噴噴嘅煙肉,多汁美味!

🌸日式醬油燒飯團🍙 $38
燒飯團超香口,冇任何配料依然美味。

🌸雜菇牛肉壽喜燒鍋 $158
牛肉超大塊,蛋清打泡做搭配,更顯香濃牛肉味。

🌸Kyara $62

🌸 水信玄餅 $48
來自日本山梨縣北杜市,使用當地赤石山脈的水所製成,只有夏季販售。有著天然甜味,看起來像一大塊無色的果凍。 透明如水晶,入口即化。融化前只能保持30分鐘的固體形狀,所以必須在店裏食用,日本傳統吃法會灑黃豆粉再淋上黑糖糖漿。

2021-09-16
2021-09-19 297 浏览
由鵜舞開業已經開始成日去食,但今日的食物質素真係好差😞燒阿波尾雞髀🍗set lunch 以前食皮脆肉滑香但今日食冇味,好似未燒過,而且唔新鮮湯又唔熱、飯又唔熱,唔知搞乜!!!街市啲雪雞髀好食過佢重點係加咗價. $168 食一啲冇味的雞肉從未試過咁失望!另外,叫咗吉列豬扒丼、鐵板牛肉,都係一般,同以前的味道相差好大🤔侍應話換咗師傅,所以最近都有客投訴!但就算換咗,都應該要保持食物質素,冇理由咁嘅價錢,連茶記都及不上!
由鵜舞開業已經開始成日去食,但今日的食物質素真係好差😞
燒阿波尾雞髀🍗set lunch

以前食皮脆肉滑香
但今日食冇味,好似未燒過,而且唔新鮮
湯又唔熱、飯又唔熱,唔知搞乜!!!
街市啲雪雞髀好食過佢
重點係加咗價. $168 食一啲冇味的雞肉

從未試過咁失望!

2021-09-19
2021-09-18 104 浏览
呢間餐廳好有日本居酒屋嘅feel~鰻魚燒蛋卷 - 啲玉子好嫩滑,面頭有啲葱花,提升到蛋嘅香味,鰻魚都有好濃厚嘅魚味,無咩骨,唔錯。店員推介枝手工啤比我地,叫COEDO,幾重麥味。魚翅乾 - 佐酒小食,幾有咬口,送手工啤一流~刺身深海池魚薄切 - 點酸汁好正,好新鮮!不過薄切唔夠喉,下次想試埋厚切池魚。左邊係油甘魚腩 - 超厚,食魚腩位好正!右邊係新鮮鯖魚 - 第一次食鯖魚刺身,擠少少檸檬汁調到魚嘅鮮味出黎,唔腥,真係好新鮮!自家製雞肉串 - 點生雞蛋汁食,去居酒屋必點!宮崎煙肉 - 點QB 芥末醬食好香口,但就偏油。下面有日本洋蔥水菜底,可以解一解油膩。德島產阿波尾雞翼 - 睇poster 已經見到隻雞好大隻,連隻雞翼都大過人,外皮脆,肉質都幾多汁下。麵豉燒飯團 - 飯團有煎過,好香口,麵豉超惹味!拌蕨餅 - 最鍾意食呢類煙靭野,滿足~
呢間餐廳好有日本居酒屋嘅feel~

店員推介枝手工啤比我地,叫COEDO,幾重麥味。

魚翅乾 - 佐酒小食,幾有咬口,送手工啤一流~

左邊係油甘魚腩 - 超厚,食魚腩位好正!

自家製雞肉串 - 點生雞蛋汁食,去居酒屋必點!

麵豉燒飯團 - 飯團有煎過,好香口,麵豉超惹味!

拌蕨餅 - 最鍾意食呢類煙靭野,滿足~
2021-09-14 95 浏览
Today, we come to D2 place for dinner. There are many restaurants in D2 place. We choose a Japanese-style restaurant as we both want to travel. We miss Japanese food. The restaurant with Japanese style decoration, just like eating in Japan. We ordered Japanese Omelette, Grilled Stingray Fin, Spicy minced fatty tuna roll, Salted grilled Japanese chicken legs, Mentaiko Pork Belly Skewer Roll, Cold Soba, Saga Kinboshi Pork Katsu and Japanese Mochi. All the food are made per order with high quality. Delicious and worth trying. A nice dinner and highly recommended.
2021-08-31
2021-09-13 168 浏览
話說前晚book咗枱諗住慶祝,想落order嗰陣我地都只係輕輕揮手示意,就俾呢個大家姐大聲夾惡咁叫我地「等等!等等!等等!」 其實我只係想開開心心食餐飯姐,洗唔洗一嚟就當我仇人呀? 由於係坐bar枱嘅關係,我地係面向廚師嘅。 然後一波未平一波又起。 我地聽到師父問呢個大家姐:「係咪落漏單?」 點知又刺激到大家姐又大聲夾惡咁鬧返轉頭:「你唔需要知道呀!」 過咗一陣之後大家姐返去繼續鬧師父:「你點可以喺啲客面前講呢啲說話架!blah blah blah….」 (難道我地唔係客? 喺我地面前嗌交就冇問題? )然後師父又鬧返轉頭「咁係你唔啱吖嘛!」兩個人就係大大聲咁喺我地面前嗌交… 大聲到我哋想傾計都傾唔到🌚想講我作為客人呢餐真係食到背脊骨落。首先入到嚟乜都冇做過就好似得罪咗呢位大家姐咁要俾人鬧,就算你幾忙都好,都唔係將情緒發洩喺客人身上架吓話? 其次仲要邊食邊聽住你地啲staff喺度嗌交… 全晚嘅心情就咁俾呢位大家姐搞到極差,我仲係嚟慶祝嘅添,個氣氛完全破壞哂。本身食物已經唔算係十分好味, 仲要咁樣嘅服務態度…係我人生中食過最差嘅一餐飯,我去茶餐廳服務態度仲好過呢度。唔會有下次!

2021-09-11
庆祝纪念
纪念日
2021-09-12 213 浏览
因為見朋友係FB開心SHARE,話好似去左日本咁既居酒屋,所以上OPENRICE搵下原來間舖係長沙灣D2,所以快快手上OPENRICE預約成日覺得食串燒貴夾唔飽,所以今次一條串燒都無叫過刺身又覺得貴,所以只叫其他野食其實D野幾好食,不過員工服務態度有待改善厚燒明太子蛋卷 通常我食蛋卷,都係食原味,第一次加上明太子,口感鬆軟,雖然蛋不夠香,但口感還可以黃金芝士西京燒我很期待的菜色,軟軟的,外脆內軟,芝士控的必吃!牛肉壽喜燒 提供蛋漿,湯汁超濃,牛肉不錯鰹魚燒唔記得菜色全名,不過一定係鰹魚燒。因為去日本超鐘意食,所以必點。但等左好耐。鰹魚燒特點係半生熟,即係外面煎熟,裏面係生既加上煎香蒜頭,幾好味點內充滿日本情調
原來間舖係長沙灣D2,所以快快手上OPENRICE預約

成日覺得食串燒貴夾唔飽,所以今次一條串燒都無叫過
刺身又覺得貴,所以只叫其他野食
其實D野幾好食,不過員工服務態度有待改善

黃金芝士西京燒
我很期待的菜色,軟軟的,外脆內軟,芝士控的必吃!

牛肉壽喜燒
提供蛋漿,湯汁超濃,牛肉不錯

鰹魚燒
鰹魚燒特點係半生熟,即係外面煎熟,裏面係生既
加上煎香蒜頭,幾好味

點內充滿日本情調