2017-04-02 1764 浏览
今晚去到官塘工業區食串燒,雖然係工業區,但十分近地鐵站,而且附近原來發展到好發達了,人流非常多,唔似以前了!響大廈樓下好清楚邊座邊層,不過水牌冇特別標明鋪名,所以大家不用擔心,照上去就會見到!門面都幾西式又整潔。入到去感覺幾舒服,可以同朋友舒舒服服傾下計,唔會覺得拘束食物款式都幾多元化,唔止係食串燒,生蠔都有,門口見有d紅酒,所以感覺幾西式既串燒店,可能係咁就營造到relax既空間先後都點左好幾款串燒,有d賣相雖然唔太吸引但又有驚喜另外一提平時串燒店好多時都會有d調味粉在枱自行調味,衣度係冇的,反而會有d好似燒肉店咁既醬汁格各人一碟,都幾特別的不過其實唔沾都夠味個人值得推介係芝士煙肉大磨菇、牛柳串同埋炸牛乳蟹肉薯餅,薯餅的口感特別到朋友都要encore呀中柳串唔好睇佢樣子麻麻,黑抆抆咁,但原來食落肉質好林,一d都唔靭而大磨菇就好juicy喇,仲好熱辣辣,衣個係頂級推介呀!一直成日響出面都想試下大磨菇,今日就響衣度食到第一次,冇期望錯兩個人埋單加埋一都係400蚊已經食得飽飽,衣個旺中帶靜既地方可以再試
入到去感覺幾舒服,可以同朋友舒舒服服傾下計,唔會覺得拘束
先後都點左好幾款串燒,有d賣相雖然唔太吸引但又有驚喜
雞泡魚乾
炸牛乳蟹肉薯餅,墨魚丸,磨菇雞肉飯糰
墨汁墨魚腸,牛柳串
貢丸,鹽燒雞中翼,多春魚,芝士煙肉大磨菇
2017-04-02 126 浏览
突然係觀塘搵下野食 試下呢間串燒啦 座位算ok 環境ok 好上菜 水果茶淡戌戌怪味唔好飲 聖子剪到碎晒上唔知想點 又係失望 冷氣大 串燒好快涼 其餘食物一涷好難食 同食完好口干總結整體水準一般 價錢算貴 幾百蚊都唔會食飽 無下次
總結整體水準一般 價錢算貴 幾百蚊都唔會食飽 無下次
2017-03-28 154 浏览
我一向都幾鍾意食串燒,因為每串嘅份量唔多可以叫好多唔同嘅選擇,估唔到觀塘工廠大廈入邊都有串燒店!店內裝修以黑色為主,座位寬敞舒適,呢度除咗有串燒之外仲有生蠔同埋刺身供應,仲可以同三五知己飲下酒啤一啤 。牛舌:必叫之選!肉質鬆軟之餘加上調味料配合,十分野味香口墨魚丸/墨魚香腸:墨魚丸彈牙,反而亮點喺墨魚香腸度,今次第一次食,雖然冇乜墨魚汁嘅味道,但係香腸爽口,腸入面仲有一粒粒墨魚細粒蒜蓉燒茄子:平時一向多數係全條燒,反而幾欣賞佢切開一片片去燒,更加容易入口,每一啖茄子都充滿着香濃嘅蒜蓉味!雞翼:雞翼預先做咗調味,食到入邊d面都仲好野味!日式雞肉飯團:呢度除咗有串燒之外,仲有好多唔同嘅特色小食, 例如好似呢個飯團咁,廚師將飯團兩邊燒脆左,鍾意食飯焦嘅人一定好鍾意食!芝士薄餅:原本以為佢係pizza 麵粉餅底,原來佢係手抓餅嘅煮芝士嘅薄餅,芝士份量豐富,仲有拉絲嘅效果!洋蔥煙肉芝士燒蘑菇:好戲在後頭,蘑菇size大個手掌,而且欣賞佢唔會烤到個蘑菇好乾,Keep到蘑菇d水份,加埋煙肉洋蔥芝士嘅配料,正👍🏻
牛舌:必叫之選!肉質鬆軟之餘加上調味料配合,十分野味香口
雞翼:雞翼預先做咗調味,食到入邊d面都仲好野味!
2017-03-27 149 浏览
觀塘有不少不錯的餐廳這間除外, 不寫個劣評有種對不起其他餐廳的感覺香辣蘑菇- 罐頭蘑菇切碎用蒜頭辣椒炒, 吃落還有罐頭味 實在對不起$48 這價錢菠蘿 - 只有兩舊 , 下欄菠蘿味淡 , 但總算沒有用罐頭貨炸牛乳蟹肉薯餅 - 脆漿內一團感覺很味精的漿糊 , 無蟹味 蘑菇飯糰 - 不過不失炸香蕉 - 炸得幾好 份量也好, 算可取墨魚腸 - 幾好食 而且比較平, 如果你進入了餐廳才看到這食評, 建議多點這個水果花茶 - 水果完全沒有打汁直接就放落茉莉花茶, 無論你點篤d 生果, 都淨係得茶味, 不難製作的飲品 但完全感覺不到誠意 , 實在對不起$48 這價錢乳豬 - 比較起一般燒臘舖, 乳肉雖然肉質較嫩, 皮也薄脆, 但肉味欠奉, 調味又完全不足 , 任何一間西班牙餐廳也比他好, 如果$88 還可以接受 , 可惜是$188牛柳串 - 災難級的料理, 簡單而言是燒乾了的肥牛本身在工廈平了租金, 食物應該性價比較高,但呢間真係燒鵝價錢, 䉀渣味道
觀塘有不少不錯的餐廳
這間除外, 不寫個劣評有種對不起其他餐廳的感覺
炸牛乳蟹肉薯餅 - 脆漿內一團感覺很味精的漿糊 , 無蟹味
蘑菇飯糰 - 不過不失
炸香蕉 - 炸得幾好 份量也好, 算可取

牛柳串 - 災難級的料理, 簡單而言是燒乾了的肥牛

2017-03-19 4495 浏览
當天到觀塘跟男友用餐,去要工廈去試串燒,店鋪名稱是鮮‧港式串燒吧。我們一共點了八款串燒及一款甜品。黑豚辣肉腸,肉腸味道很濃郁,不會過咸,而且腸外皮都燒得脆皮又熱騰然,令口感更加脆口。而肉味道是偏辣,如果不嚐辣的你,可能要考慮。雞腎,外皮都是烤得香脆,而雞腎都是烤得剛剛好,熟度剛好,咬下去爽口度十足,一點都不韌,送啤酒實是一流呀。鹽燒雞中翼,外皮同樣都是烤得非常香脆,而內裡熟度都是剛剛好,咬下去仍有一定肉汁,而且雞肉仍是嫩滑不粗糙。不過雞翼就瘦了一些,而外皮香脆但欠缺了一定肥美油脂。牛仔骨是非常惹味,味道濃郁,不過份量有點兒少。表面的調味料令牛仔骨嗅起來更香,而且不會過咸或者過辣。在肉跟脂肪比例當中,脂肪比例都算多,不過肉方面肉汁甚多,加上肉質不糙,輕易咬開。整體來說,都可以說是值得點的菜式。牛柳串比想像中份量少,不過味道、肉汁及熟度方面都是調配得剛好,牛味濃香。燒聖子王(隻),有部份聖子切開碎粒再燒,有部份聖子仍黏住殼的。聖子沒有雪藏味,而且夠大隻,可以說是啖啖肉都是抵食的。當聖子配上蒜蓉就更加惹味,而聖子熟度控制得剛好,咬下去仍是彈牙爽口,仍保持一定JUCIY口感。燒三文魚頭,魚肉味

燒三文魚頭,魚肉味道濃味一點,跟外邊吃的不同。而三文魚頭看似份量少一點,但是內裡的肉都很多很厚呢。燒得熟度剛好,而且肉質都是滑嫩的,不過魚真是瘦了一點,應有的魚脂就有點少,令魚味未夠香。
川燒鴨舌,這個不是落了辣粉或是孜然粉,非常辣,愛辣的我都忍不住喝了很多汽水><。說是鴨舌的爽口度、外皮香脆度都是滿分的,不過真的太辣啦,這個辣粉份量需要多加控制。
整體來說,食物味道是中上的,環境亦沒有太大酒煙味,不過價錢跟份量未完全成正比,感覺份量未算多。
2017-03-12 2453 浏览
最近發現我對跑步鞋爛了,放假去駱駝漆大廈逛街買鞋。很自然晚飯也在此解決。經過這條寬敞的走廊,直行入去就是另一番景象。晚餐時間,己坐滿人。師傅專心在制作串燒,侍應忙碌地把燒好的食物送給客人。肥牛片卷金菇菜就食多了,肥牛片卷住車厘茄還是第一次吃。車厘茄經過燒制後果汁仍然豐富,一口咬下去,酸酸的茄汁和茄肉與肥牛片混合,特別開胃醒神。雞泡魚,日本人稱之河豚。記憶中曾經去日本旅行時食過是整條燒出來食。這裡的雞泡魚燒好後並經過剪裁,整齊擺放好,味道特別鮮甜,口感似在食燒魷魚,但味道比它更鮮,而且更加容易咀嚼。附有沙律醬又是另一番風味。多春魚一向是我至愛,平時BBQ一定會燒來食。這次由師傅專人制作,很心急想試下。外表是金黃的,部分的魚春已經在不甘示弱地出來表演。魚春的甘香混合魚肉的鮮甜,令人心情舒爽。個人口感覺得如果可以燒乾一點,相信味道會更勝一籌。今晚重頭戲,絕對一試難忘。燒好的白鱔肉金黃吸引,均勻地散佈,證明每一處都燒得均勻熟透,卻又沒有燒濃,外表乾淨俐落,非常考功夫。趁熱食吧!白鱔肉厚實味鮮,肉質彈牙,鱔皮香脆可口。每一啖我都細心品嚐,細膩咀嚼,肉汁豐富,令我回味無窮。食完忍不住加追1件。川燒
經過這條寬敞的走廊,直行入去就是另一番景象。
牛小排卷車厘茄
雞泡魚干
燒多春魚
川燒鴨舌
川燒,我當時忽略這個川字,平時少食辣的我,這個川燒對我來說是覺得非常辣的口感。如果喜歡辣的就是覺得它非常過癮。
一囗番薯
番薯的確是一口的size,迷你的身形,紫紅的外表,看著它的外型仿佛已經想像到它是如此具備番薯特有的香味。
燒饅頭
燒方包BBQ時試多了,蒸饅頭炸饅頭酒樓也食得多了。燒饅頭倒是第一次試。金黃的表皮證明它燒過的痕跡,饅頭的表面薄捈了蜜糖,食起來仍然感覺有絲絲甜味,加上饅頭綿綿的口感,也非常特別。
食了這麼多燒烤出來的東西,喝一口熱檸蜜,感覺熱氣盡失,口感清新。這時候發現雖然師傅現場即時制作,但完全沒有油煙味。
離開時仍念念不忘燒鱔的鮮美,趕忙影下它whatsapp告知朋友。

雞泡魚干
燒多春魚
一囗番薯
2017-03-10 165 浏览
上次寫食評已經係2010年,今次真係唔寫唔得。有圖有真相,勸大家食之前諗清楚!牛柳串。這是牛柳嗎?同想像中完全唔同,根本是誤導,點解會有80個讚架?!而且係凍既!串燒唔係熱既咩?最最最最最伏既係呢個$388既海鮮拼盤!所謂既阿拉斯加「長」腳蟹只係兩條短得可憐既蟹腳!平時食自助餐可以任食既蟹腳,而且施捨左兩條比我地,而家仲要係雪既,一點鮮味也沒有,完全是被騙!看到那4隻蝦嗎?完全沒想過$388既海鮮拼盤是這種質素!比成5百蚊食咁既質素,真係氣難下,食完完全唔飽,樓下要再食燒賣!今次真係中伏了!
上次寫食評已經係2010年,今次真係唔寫唔得。

有圖有真相,勸大家食之前諗清楚!

而且係凍既!串燒唔係熱既咩?

看到那4隻蝦嗎?完全沒想過$388既海鮮拼盤是這種質素!

今次真係中伏了!
2017-03-07 157 浏览
相約了朋友8點多在附近吃晚餐,但早放工的我,實在忍不住肚餓,就在觀塘找了家串燒店,吃一點點醫肚。三文魚腩刺身$68刺身有四塊,是厚切的。看見腩位的白色閃亮部份!很新鮮而且肥美,啖啖肉。燒大蜆$45比想像中的份量多很多!而且真的隻隻都很大隻!蜆肉飽滿多汁,燒過也不會乾。燒白鱔串$58火喉控制得不錯,沒有把它燒得過老,反而非常彈牙,肉汁豐富,内面則很鮮甜。煙肉芝士大蘑菇 $38蘑菇表面鋪上滿滿的芝士,燒至蕉香,和蘑菇一同吃用,味道幾夾。而且蘑菇很多汁,非常好吃。
相約了朋友8點多在附近吃晚餐,
三文魚腩刺身$68
刺身有四塊,是厚切的。
看見腩位的白色閃亮部份!
很新鮮而且肥美,啖啖肉。
燒大蜆$45
燒白鱔串$58
煙肉芝士大蘑菇 $38
2017-03-07 148 浏览
早排同朋友係APM睇完戲,睇完時間都唔早,但又有少少肚餓,想搵少少野醫肚,食串燒就最好不過。之前都有同朋友係觀塘食飯,不過係工廈食到既,多數都係Cafe,今次朋友帶我去食既竟然係串燒,平時食串燒多數都係街食,工廈食串燒都係第一次。黎到呢間串燒店,同平時感覺唔同,帶少少西式餐廳Feel。串燒選擇都多,價錢由10另蚊,去到過百既貴價野都有。羊架 - $ 48:對羊的羊騷味,又愛又恨。燒羊架,香料味適中,羊的油份燒到迫晒出來,好香的羊味。入面的肉嫩,好多肉汁。煙肉芝士大蘑菇 - $38:大蘑菇本身沒有味道,用上好多的芝士 & 煙肉為餡,大蘑菇唔會烤到好乾,配埋煙肉芝士一流。川式鴨舌 - $38:食落好重味道,辣味重水果花茶 $ 48 : 清清地,唔會太甜,不過食串燒濃味野,飲杯清清地又凍冰冰的茶,Match 晒!雞軟骨 - $15:串燒必食雞軟骨,外脆內JUICY05,唔會太咸

羊架
川式鴨舌 - $38:食落好重味道,辣味重
雞軟骨
宵夜
羊架
雞軟骨
【#飲食誌】C+搵食團 || 觀塘宵夜選擇 - 【觀塘】鮮‧港式串燒吧 --觀塘工廈附近出名多野食最近陪姊妹去完觀塘工廈試衫試到差唔多9點幾10點--係呢個咁尷尬既時間食Dinner 又好似 Full 得濟唔食又唔知點咁最後我地選左都係觀塘工廈入面鮮‧港式串燒吧食串燒醫下肚--鮮‧港式串燒吧入面座位都算多我地2個人差唔多10點上去都有成5-6枱客有35知己、有情侶每枱同每枱之間都隔得開就算幾枱傾計都唔算太嘈-- 串燒吧採用Open Kitchen 見到廚房人員好努力咁準備--串燒店基本的串燒款式都有海鮮、肉肉、蔬菜都一應俱全如果想食得精緻D都有好多貴價食材選擇--一坐底已經有3款醬放底係到一款泰式辣汁、一款燒汁 & 海鹽--\\ 脆卜卜雞皮 - $15 平時好多時食雞皮雖然係脆卜卜不過入面都會好乾--呢到食既烤雞皮外表脆入面仲食到Juicy--\\ 牛仔骨 - $38一串牛仔骨有兩件好香牛肉味配上燒烤肉味特別出--\\燒大蜆 - $45一份燒大蜆隻隻都冇沙而且肉厚鮮甜火候剛好--\\ 豬頸肉 - $38香料味好香燒到外脆肉嫩唔需要沾醬都好好食--隨碟附上綠綠地色既泰式香料汁香料味重酸酸

觀塘工廈附近出名多野食

就算幾枱傾計都唔算太嘈

串燒吧採用Open Kitchen

見到廚房人員好努力咁準備

串燒店基本的串燒款式都有

海鮮、肉肉、蔬菜都一應俱全

如果想食得精緻D

都有好多貴價食材選擇

一坐底已經有3款醬放底係到

一款泰式辣汁、一款燒汁 & 海鹽

\\ 脆卜卜雞皮 - $15

脆卜卜雞皮
蘑菇雞肉飯糰
雙重芝士薄餅
2017-03-06 3538 浏览
是日同舊同事係觀塘食完個lunch,佢趕住返工,我便自己一個人係工廈入面行下,順便買下化妝品。 估唔到工廈而家係有咁多樓上鋪進駐,衫、褲、鞋、襪、化妝品、中藥材、酒,講得出嘅都有,感覺好似行緊商場咁。 行到攰攰地,一個人走入左間串燒店,諗住食一、兩串醫下肚。雖主打係串燒,但入面仲有生蠔、刺身供應,正中我意。 一個人食唔多,所以點左個特選海鮮盤$268及幾串串燒。拼盤好快到,成個set感覺好大陣仗,但當然一個人食就剛好。 有4隻生蠔,2隻南非勞力士生蠔,2隻法國黃金生蠔,雖唔算大隻,但肉質爽甜、鮮味。 大蟶子去左肉,切好一粒粒,幾甜幾彈牙。海螺偏細,但份量幾多,螺肉都有咬口,蝦就一般的正常水準,但整體都滿意。 串燒即點即燒,十分好食,菠蘿好多汁,秋葵亦燒得好惹味;牛舌亦都係水準之作,不得不讚個白鱔,肥大肉厚,肉質好彈牙,啲鱔脂完全唔油膩,反而似啫喱的質感,絕對推介!! 餐廳有其他飲品選擇,但我點了水果茶消濟。 閒日下午一個悠悠閒咁嘆下生蠔,食下串燒,著實好寫意,工廈呢種小店,就係有呢種隨心的魅力。

餐廳有其他飲品選擇,但我點了水果茶消濟。

2017-02-21
  • 燒白鱔,牛舌
2017-03-02 1882 浏览
唔知係咪樂極忘形得濟,食完個晏竟然跌爛左部電話,即刻過隔離APM睇下有無得救返啦。好彩藍精靈話部機只係個MON爆左同埋花左啲而已,咁無辦法啦鬼叫自已唔小心咩。搞完一大輪之後,部機要留宿幾日仲要洗我成千銀。陰公。見時間都唔早但又未消化完餐晏,所以近近地揾左呢間串燒店食啲小食當晚餐。(其實係樓下個傳單姐姐好大力咁推銷就真)坐低見隔離枱食生蠔食得幾過癮,所以我地又轉呔揀食海鮮了所以點左個海鮮併盤。雖然串燒係呢度嘅主打,但海鮮都處理得好好,食得出來貨有返咁上下質素同埋新鮮。海蝦同螺都好鮮甜,食落彈牙。四隻生蠔:南非,法國各有兩隻。南非呢隻海水味偏重,食落肉質較硬同爽口,咸鮮味十足但唔腥。法國呢隻就有濃郁奶油味,腍身同好軟滑。所以一入口就直落喉嚨咁濟,咸味之中帶點鮮甜。蟶子處理得好乾淨,一啲沙都無,肉質結實之餘又甜,裙邊爽脆。係覺得份量少左啲,唔夠喉啊。食完再追加左個燒白鱔串。外皮燒烤得焦脆之餘,鱔肉仲保持彈牙脆口。因為本身夠肥美,油脂係燒嘅時候包裹鱔肉令到水份得以鎖住。一啲都無過火同變老。水果花茶。估唔到咁大杯,好彩叫左一杯如果唔係真係飲唔晒。茶底係小小甜嘅苿莉花茶,當中加左大量火龍果,蜜瓜,

特選海鮮盤
燒白鱔串
水果花茶。估唔到咁大杯,好彩叫左一杯如果唔係真係飲唔晒。茶底係小小甜嘅苿莉花茶,當中加左大量火龍果,蜜瓜,西瓜等,簡直係一個小型果盤。食完串燒飲就啱啱好,消膩又降火。
2017-02-23
特選海鮮盤
2017-02-28 120 浏览
服務都算可以,環境也ok, 不會太迫,在工廠大廈的餐廳來說太貴了。食物的份量少得驚人。食品的種類也算多,尤其手工啤酒很好。我們二人點了串燒,首先來一碟$48的燒雞泡魚乾,份量少得可憐,但質素可以;接著來一客燒大蜆,簡直少到不能形容,蜆又細又不好吃;跟住來的燒香蕉就更地獄,極難食,外皮不脆,而且感覺不新鮮;再來一串燒茄子,全都燒焦了,不能入口。接住的燒粟米和墨魚腸不錯,墨魚丸太乾,雞全翼不入味......唉,總括來說食物質素太差了,比街邊小吃的串燒更難吃。
2017-02-27 334 浏览
工廈真的愈來愈多好野食今日有心要食串燒食飽佢一坐下來,一碟調味料就立即奉上。食串燒我喜歡從清淡的蔬菜開始食。簡單的燒粟米,外皮脆脆的,內𥚃微濕甜甜的。再來還是蔬菜蘆筍,亦沒有燒得太乾,恰度好處。接下來當然是吃肉時間!招牌的牛柳串!煙肉青椒卷!肉跟青椒的完全調和,肉菜肉菜,均衡飲食。煙肉芝士大蘑菇好大大隻蘑菇快刀斬亂麻。芝士還是熱刺刺,一絲絲的。加上煙肉吊味,燒豬頸肉大大份!如果有碗白飯就好🙈燒多春魚。串燒中一定唔少得,甘甜肥美的多春魚不用解釋吧!燒明太子飯團!作為最後飽肚的總結燒過的飯團,外脆內軟,有種飯焦的感覺。配上少少咸辣的明太子!一流啊!
工廈真的愈來愈多好野食

今日有心要食串燒食飽佢
一坐下來,一碟調味料就立即奉上。
食串燒我喜歡從清淡的蔬菜開始食。
簡單的燒粟米,外皮脆脆的,內𥚃微濕甜甜的。
再來還是蔬菜蘆筍,亦沒有燒得太乾,恰度好處。
接下來當然是吃肉時間!
招牌的牛柳串!
煙肉青椒卷!
肉跟青椒的完全調和,肉菜肉菜,均衡飲食。
好大大隻蘑菇
快刀斬亂麻。芝士還是熱刺刺,一絲絲的。
加上煙肉吊味,
燒豬頸肉
大大份!如果有碗白飯就好🙈
燒多春魚。
串燒中一定唔少得,甘甜肥美的多春魚

不用解釋吧!
燒明太子飯團!
作為最後飽肚的總結

燒過的飯團,外脆內軟,有種飯焦的感覺。
配上少少咸辣的明太子!一流啊!

2017-02-22
2017-02-25 110 浏览
樓上食肆已成為工廠區新蒲點,六七拾年代工廠區有無數不盡人流,時至今日製造業轉變,當年環境已不復再,聰明香港人將單位轉型為樓上食肆 ,街舖租金昂貴樓上做食肆正好打開潮流,但宣傳同食材方面就要花心思非好食不可,才可吸引食客,今晚這家燒.串就是朋友試過味道不錯介紹我上黎一試,觀塘地鐵落車行左七分鐘便找到還算方便。店裡裝修簡潔舒適,食下串燒嘆下啤酒吹下水人生樂事好特別的棉花糖薄餅,燒烤過的棉花糖帶有焦香味面層小小脆內層軟綿綿感覺幾得意,酷甜朋友可試試。燒蒜蓉蘑菇、蒜蓉茄子及墨汁墨魚腸要講講個墨汁墨魚腸,外層腸衣脆口咬落甜甜地肥肉不多正好不油膩超好食。蜆肉鮮甜肥美串燒雞皮、牛柳、醃料味道恰當不會太鹹佐酒品嚐一流。燒牛仔骨芝士煙肉磨菇上檯時熱辣辣,一口咬落去芝士夾雜磨菇汁絕妙配搭串燒雞翼真係個句自細鍾意食,外脆內滑有肉汁愈食愈惹味水果花茶不愛啤酒人仕可考慮來一杯水果花茶,燒烤食物配上一杯用水果做的茉莉花綠茶飲品,有解油膩涼透心感覺。廚房採用開放式拉近與客人距離,我還看到應該是老板人士在燒烤爐旁邊悉心指導廚師感覺都幾用心。

店裡裝修簡潔舒適,食下串燒嘆下啤酒吹下水人生樂事
朱古力醬綿花糖薄餅
燒蒜蓉蘑菇、蒜蓉茄子及墨汁墨魚腸
蜆肉鮮甜肥美
串燒雞皮、牛柳串
串燒雞皮、牛柳、醃料味道恰當不會太鹹佐酒品嚐一流。
牛仔朋
燒牛仔骨
芝士煙肉燒蘑菇
芝士煙肉磨菇
上檯時熱辣辣,一口咬落去芝士夾雜磨菇汁絕妙配搭
串燒雞翼
串燒雞翼真係個句自細鍾意食,外脆內滑有肉汁愈食愈惹味
2017-02-22
芝士煙肉燒蘑菇