2017-03-28 154 浏览
我一向都幾鍾意食串燒,因為每串嘅份量唔多可以叫好多唔同嘅選擇,估唔到觀塘工廠大廈入邊都有串燒店!店內裝修以黑色為主,座位寬敞舒適,呢度除咗有串燒之外仲有生蠔同埋刺身供應,仲可以同三五知己飲下酒啤一啤 。牛舌:必叫之選!肉質鬆軟之餘加上調味料配合,十分野味香口墨魚丸/墨魚香腸:墨魚丸彈牙,反而亮點喺墨魚香腸度,今次第一次食,雖然冇乜墨魚汁嘅味道,但係香腸爽口,腸入面仲有一粒粒墨魚細粒蒜蓉燒茄子:平時一向多數係全條燒,反而幾欣賞佢切開一片片去燒,更加容易入口,每一啖茄子都充滿着香濃嘅蒜蓉味!雞翼:雞翼預先做咗調味,食到入邊d面都仲好野味!日式雞肉飯團:呢度除咗有串燒之外,仲有好多唔同嘅特色小食, 例如好似呢個飯團咁,廚師將飯團兩邊燒脆左,鍾意食飯焦嘅人一定好鍾意食!芝士薄餅:原本以為佢係pizza 麵粉餅底,原來佢係手抓餅嘅煮芝士嘅薄餅,芝士份量豐富,仲有拉絲嘅效果!洋蔥煙肉芝士燒蘑菇:好戲在後頭,蘑菇size大個手掌,而且欣賞佢唔會烤到個蘑菇好乾,Keep到蘑菇d水份,加埋煙肉洋蔥芝士嘅配料,正👍🏻
牛舌:必叫之選!肉質鬆軟之餘加上調味料配合,十分野味香口
雞翼:雞翼預先做咗調味,食到入邊d面都仲好野味!