早3個星期前喺尖沙咀食既新日本拉麵店👻⛩本來睇個menu既時候心諗哇 全部都係辣既🙈🌶🌶🌶!點食!(我朋友因為嗜辣 所以好想入去食🙈)之後望真啲原來都有唔辣可以揀🤣🙈🙈咁我最後先入去試咋😳如果唔係佢應該會掉低我自己衝咗入去🙄🙄咁又弱又廢既我當然最後就食完全無辣個款😀🤣⛩👻-🍜味玉辣麻味噌拉麵$100我再事先聲明多一次,我係叫無辣既😀🌶❌!上面個名只係佢原本餐牌上寫既名啫😀🙈🙈!) 咁唔好理個辣味🙈,都係一碗幾唔錯既拉麵👍。最欣賞最吸引就一定係件叉燒,非常厚切,肥美到不得了了💓件叉燒肉質好鬆軟又冧又入味咁超好食💓👍,隻玉子都不遑多讓架~中間一吉蛋汁直接傾瀉,如果唔小心食一定流哂出黎哂咗🤣!湯底都幾重味噌味,好香好濃但有少少肥膩感。麵質,係我最最最鐘意個款有啲咬口又偏梗,掛湯能力高既拉麵,一夾掛起食埋好多味噌湯🥰💓。呀!同埋碗麵有條粟米仔食🤤🌽,好少見拉麵店有粟米仔配上去,幾特別幾好味💓。然後結論就係其實唔食辣都可以好好食!哈哈哈哈🙈🤣🤣🤣🤣🤣!
早3個星期前喺尖沙咀食既新日本拉麵店👻⛩
本來睇個menu既時候
心諗哇 全部都係辣既🙈🌶🌶🌶!點食!
(我朋友因為嗜辣 所以好想入去食🙈)
之後望真啲原來都有唔辣可以揀🤣🙈🙈
咁我最後先入去試咋😳
如果唔係佢應該會掉低我自己衝咗入去🙄🙄
咁又弱又廢既我當然最後就食完全無辣個款😀🤣⛩👻

🍜味玉辣麻味噌拉麵$100:
(我再事先聲明多一次,我係叫無辣既😀🌶❌!上面個名只係佢原本餐牌上寫既名啫😀🙈🙈!) 咁唔好理個辣味🙈,都係一碗幾唔錯既拉麵👍。最欣賞最吸引就一定係件叉燒,非常厚切,肥美到不得了了💓件叉燒肉質好鬆軟又冧又入味咁超好食💓👍,隻玉子都不遑多讓架~中間一吉蛋汁直接傾瀉,如果唔小心食一定流哂出黎哂咗🤣!湯底都幾重味噌味,好香好濃但有少少肥膩感。麵質,係我最最最鐘意個款有啲咬口又偏梗,掛湯能力高既拉麵,一夾掛起食埋好多味噌湯🥰💓。呀!同埋碗麵有條粟米仔食🤤🌽,好少見拉麵店有粟米仔配上去,幾特別幾好味💓。
然後結論就係其實唔食辣都可以好好食!
哈哈哈哈🙈🤣🤣🤣🤣🤣!
味玉辣麻味噌拉麵
未能到日本,女友心癢癢想吃拉麵。以手機簡單掃描QR碼自助下單很方便。這裡提供不同麻辣程度,湯底由完全不麻不辣到地獄級鬼増總共多種程度任意配搭,無論是麻辣初階或麻辣魔鬼都能試到。聞說不同顏色的碗是不同辣度,以白碗奉上全無至中級辣麻的味噌拉麵。而紅碗就係代表高級辣及麻。可惜還未親身看到有挑戰者吃黑碗的鬼增級,上網睇到是舖滿椒辣粉的!女友選玉米筍辣麻味噌拉麵加味玉,選全無麻辣湯底能嘗到多種骨、魚及蔬菜熬制的味道,單是一口湯都感受到精華,其拉麵亦相當煙韌彈牙。加上味噌調配出來的湯底,喝起來非常濃厚卻香醇不會過鹹,最後吃完整碗都不覺得過於油膩。玉米筍就像鬼谷棒,相映成趣。增量叉燒辣麻味噌拉麵加味玉,值得一提是混合多款辣椒為主的味噌湯底,除「辣」外,其葡萄山椒調成的香麻油「麻」相當惹味。以慢火炆煮而嫩滑得來亦不失咬勁的豬腩肉叉燒肉香四射。伴著湯汁咀嚼後慢慢感到一陣麻,從嘴唇蔓延到舌尖,十分過癮。加味玉是值得的,特別可以中和那種麻辣味。如果坐吧枱更可近距離觀賞廚師炒菜時的濃濃火焰,都是美食外的一種表演藝術。裝潢布滿了日式妖怪面具及吊飾,切合「鬼金棒」的名字多款飲品選擇,我們選了芬達及雪碧,亦有酒精飲
未能到日本,女友心癢癢想吃拉麵。

以手機簡單掃描QR碼自助下單很方便。

玉米筍就像鬼谷棒,相映成趣。

增量叉燒辣麻味噌拉麵加味玉,值得一提

加味玉是值得的,特別可以中和那種麻辣味。

裝潢布滿了日式妖怪面具及吊飾,切合「鬼金棒」的名字

多款飲品選擇,我們選了芬達及雪碧,亦有酒精飲品提供。

麵店亦提供即棄圍裙,方便吃拉麵時不會被湯汁濺污衣服。
2020-03-30
  • 增量叉燒辣麻味噌拉麵
2020-04-03 70 浏览
嗰日喺尖沙咀行,無心插柳下突然想食拉麵, 經過金馬倫道見到一間叫“鬼金棒“嘅拉麵 ,咁就本主即管一試嘅心態入去食。其實賣拉麵唔需要款式多花巧多,只要做得專注 ,就算產品唔多都可以殺出一條血路。 鬼金棒全個餐牌只有八碗拉麵可以選擇, 貴精不貴多。我就點咗一個增量叉燒x 2 辣麻味噌拉麵(小麻小辣),$135。拉麵好快就已經奉上,一嚟到我已經畀面頭兩嚿龐大肥大肉厚嘅叉燒吸引住, 白白嘅一陣肥油加一層肉, 見到已經垂涎三尺 ,那管有多邪惡,食咗先講,哈哈。食拉麵第一步梗係飲一啖湯先啦, 出奇嘅係竟然飲唔到有味精味,帶小小啲麻香同辛辣,對我嚟講就剛剛好, 而且個湯做到肥而不膩,有我係日本食嗰個水準 ,難得。再用筷子一扒 ,見佢個拉麵比較粗身, 市面上比較少見, 但係粗身嘅拉麵反而掛到更多拉麵湯 ,食落口嘅時候更加彈牙。 碗面完全係意料之外地好食, 食曬個面之後雖然好飽,但係見到個大肉飯好似好吸引 ,撈埋啲日本蔥一定好香口。 所以就追加一碗,同樣地無令我失望 ,脂肪同肉比例均勻,用嚟撈飯簡直一流。餐廳亦有提供即用即棄圍裙,咁就唔怕食到全身都係啦。老老實實喺香港地食碗質素勁差嘅拉麵都要100蚊或以

大肉飯

餐廳亦有提供即用即棄圍裙,咁就唔怕食到全身都係啦。

老老實實喺香港地食碗質素勁差嘅拉麵都要100蚊或以上, 仲要得嗰三片薄薄嘅叉燒 。呢一碗即使買135蚊,但係十分十分足料,性價比很高。

PS :另外銅鑼灣都有分店。
2020-04-02
2020-04-03 27 浏览
很久沒吃拉麵了!又想吃辣的於是決定到鬼金棒吃人氣麻辣麵~麻度和辣度有五種程度選擇無麻無辣也有,不能吃辣想只吃麻的朋友也能吃😀。這次試了小辣小麻的炒豆芽菜辣麻味增拉麵✨湯底超香濃!辣度是舒服的辣😋覺得麻度可以再強勁一點,下次可以試試點中麻🥰炒豆芽菜爽脆好吃!而且份量很多~想整碗都是豆芽菜呢😆。盧兄點了增量叉燒x2辣麻味增拉麵✨果然是增量級,叉燒大大件!而且肉味濃入口鬆化,我也忍不住吃了兩口🤤雖然湯偏鹹一點,但真的好惹味!而且裝潢佈置也很有趣好多可愛的鬼公仔💛推介給喜歡超濃味辣麻味增拉麵的朋友~
很久沒吃拉麵了!又想吃辣的
於是決定到鬼金棒吃人氣麻辣麵~
麻度和辣度有五種程度選擇
無麻無辣也有,不能吃辣想只吃麻的朋友也能吃😀

這次試了小辣小麻的炒豆芽菜辣麻味增拉麵✨
湯底超香濃!辣度是舒服的辣😋
覺得麻度可以再強勁一點,下次可以試試點中麻🥰
炒豆芽菜爽脆好吃!而且份量很多~
想整碗都是豆芽菜呢😆

盧兄點了增量叉燒x2辣麻味增拉麵✨
果然是增量級,叉燒大大件!
而且肉味濃入口鬆化,我也忍不住吃了兩口🤤

雖然湯偏鹹一點,但真的好惹味!
而且裝潢佈置也很有趣
好多可愛的鬼公仔💛
推介給喜歡超濃味辣麻味增拉麵的朋友~
鬼金棒小時候,最喜歡的傳說故事,就是桃太郎也許是因為一套動畫,機甲桃太郎這是暴露年齡的行為⋯⋯因為桃太郎的傳說,有一句日本的諺言:鬼に金棒「素手でさえ強い鬼に金砕棒を持たせると、一段と強くなる強い者が勢いを増して、さらに力がつくことの喩え」意思大概是惡鬼的力量就已經相當可怕了,如果此時再給他一個狼牙棒,鬼的力量就變得更加強大了⋯⋯簡單來說就是如虎添翼的意思其實當年,桃太郎去鬼島打鬼,為民除害的時候,没有看過回魂夜,不知道打鬼要用朱古力,捉鬼要用保鮮紙⋯⋯話說回來,用鬼に金棒去形容鬼金棒的拉麵是絕對合適的湯頭,是以味噌為底味的,相當濃郁每一碗湯都跟據不同的客戶要求而現煮調配的像我的鬼增麻鬼增辣,和友人的不麻不辣,都是可以的麵,是用北方的麵,較為粗身由湯頭,到麵,再到配菜,都是相互配合,完全體現鬼に金棒的意思這原應該是一碗道北風味的拉麵,來到香港時竟然特意的配合了香港的天氣,在湯頭的溫度上作出調整,上枱就是入口的溫度,是店家對食客的一份心意最後再來一碗大肉飯,簡直完滿要知道,世界上就好吃的飯,就是豬油拌飯道北風的拉麵本來就是油脂重香,再加上油香飯作結,是完美P.S. 最後一提,相信大家都知
鬼金棒

小時候,最喜歡的傳說故事,就是桃太郎
也許是因為一套動畫,機甲桃太郎
這是暴露年齡的行為⋯⋯
因為桃太郎的傳說,有一句日本的諺言:鬼に金棒
「素手でさえ強い鬼に金砕棒を持たせると、一段と強くなる
強い者が勢いを増して、さらに力がつくことの喩え」
簡單來說就是如虎添翼的意思

話說回來,用鬼に金棒去形容鬼金棒的拉麵是絕對合適的
湯頭,是以味噌為底味的,相當濃郁
每一碗湯都跟據不同的客戶要求而現煮調配的
像我的鬼增麻鬼增辣,和友人的不麻不辣,都是可以的
麵,是用北方的麵,較為粗身
最後再來一碗大肉飯,簡直完滿
要知道,世界上就好吃的飯,就是豬油拌飯
道北風的拉麵本來就是油脂重香,再加上油香飯作結,是完美

P.S. 最後一提,相信大家都知道,日本人對辣的定義是很誇張的,這碗鬼增麻加鬼增辣,大概等於坦仔山少辣的程度吧
2020-03-30 18 浏览
日本東京超人氣過江龍辣麻拉麵店鬼金棒,以辣麻拉麵見稱。鬼金棒裝修特別,收銀櫃邊同Bar 枱邊擺有多個鬼怪裝飾,Bar 枱上方仲掛有不少的狼牙棒,拉麵店背樂用上鼓聲,增添幾分神秘感。拉麵湯底用豬骨、雞骨、魚鮮及多種蔬菜熬製超過8小時,可以揀五個程度既辣同麻,甚至無辣同無麻,呢度既辣係特製唐辛子調制,而麻就係和歌山葡萄山椒調成。我地叫左炒豆芽菜辣麻味僧拉麵同芫茜味僧拉麵。 拉麵煙韌彈牙,起初怕會太辣太麻,我就揀左無辣無麻,但試左朋友既小辣麻,覺得有辣味更好味,小辣麻都得小小辣,好適合我食到小辣既為食鬼。😋拉麵入面有舊叉燒,半肥瘦,入口即溶,好好味。我推薦大家最少都揀小辣小麻,除非真係滴辣不沾既為食鬼。😂
日本東京超人氣過江龍辣麻拉麵店鬼金棒,以辣麻拉麵見稱。

我地叫左炒豆芽菜辣麻味僧拉麵同芫茜味僧拉麵。

拉麵入面有舊叉燒,半肥瘦,入口即溶,好好味。

我推薦大家最少都揀小辣小麻,除非真係滴辣不沾既為食鬼。😂

呢度嘅拉麵可以揀麻、辣嘅程度。而且都有多款不同嘅拉麵:玉子、豆芽、玉米筍、芫荽等。另外仲有日式叉燒飯。我哋叫咗以下兩款🍜 呢度嘅拉麵係粗身,而且幾煙靭。拉麵嘅肉係一個方塊型咁,大大嚿~▪️味玉辣麻味增拉麵鍾意呢個,因為有流心蛋🥚湯底都幾濃,麻辣味幾香😎 由於辣辣地,所以唔會太漏。▪️炒豆芽菜辣麻味增拉麵鍾意食芽菜嘅人就啱晒,因為好多芽菜~小辣對於我來講啱啱好,唔會太辣;但係又食到辣味😛鍾意食辣嘅朋友不妨試吓🤓

呢度嘅拉麵可以揀麻、辣嘅程度。

▪️味玉辣麻味增拉麵

▪️炒豆芽菜辣麻味增拉麵

鍾意食辣嘅朋友不妨試吓🤓
2020-03-24 25 浏览
尖沙咀過江龍拉麵店👹鬼金棒店舖裝修得好有氣氛,差唔多每一個角落都有鬼怪既蹤影,好似去左妖怪村既感覺!呢度主打麻辣湯底既拉麵🌶中意較重口味既朋友不妨黎試吓🤪平時食開甜味既湯底,所以都想黎見識下呢碗咁受歡迎既麻辣拉麵🤣拉麵店用QR code落單,其實我覺得又環保又方便👍🏻湯底既麻、辣度有五級(鬼增、高、中、小、無)聽聞鬼增辣到痴線,自問只食到十小辣既我只係敢挑戰小辣🙈🍜特製辣麻味噌拉麵 ($120)呢款只揀左小辣、無麻,湯底唔算好紅,辣味對我黎講岩岩好,香辣夠惹味🔥拉麵較粗身,質地彈牙叉燒大大舊,用左五花肉,所以脂肪比例較多,整得好腍好入味🤤配芽菜、蔥、玉米荀仲有溏心蛋, 完美既半熟好有蛋香😍不過對我而言,湯底鹹左少少🤏🍜增量叉燒辣麻味噌拉麵 ($115)朋友呢款係小辣、小麻,偷偷試左個湯底,多左麻味仲惹味😍有d後悔自己個碗無揀麻度!增量既叉燒超大舊!同樣都好腍好入味🤤
尖沙咀過江龍拉麵店👹鬼金棒

🍜特製辣麻味噌拉麵 ($120)

🍜增量叉燒辣麻味噌拉麵 ($115)

增量既叉燒超大舊!同樣都好腍好入味🤤
之前有同事💁🏻‍♀️講起尖沙咀有間食辣嘅日本過江龍🐉拉面店🍜想試下, 所以今晚收工就決定去一戰😋 E間拉面店主打用混合多款辣椒🌶為主嘅味噌湯底🥘, 辣度同麻度由零到鬼增都可以自由選擇同配搭, 另有唔同配料s可以自己添加, 所以岩哂唔同人嘅口味! 揀好之後就可以用手機落單📱! 值得一提嘅係E到設有即棄圍裙可以用嚟著住食拉麵, 咁就唔怕比d辣湯彈到成身都係👍🏻增量叉燒X2辣麻味噌拉麵🍜小妹叫左中辣中麻🌶, 一上枱已經聞到好香嘅味噌湯味同叉燒味, 湯頭質感濃稠, 味道非常濃郁但唔咸, 中辣唔算好辣, 所以比較中意食辣嘅朋友仔可以食高或者鬼增級數嘅辣度, 佢嘅芽菜同粟米荀非常爽甜脆口而且幾吸湯, 原全明白點解佢仲有另外出兩款淨粟米荀同炒芽菜拉麵, 因為真係幾好味!😋 拉麵麵質口感彈牙, 掛湯能力亦唔錯!😊 最最最值得一提嘅係佢嘅叉燒😍, 絕對有別於平時食到嘅, 叉燒好厚身, 有微微焦香, 肉嫩鮮甜多汁, 層肥層瘦, 口感軟腍, 一d都唔會覺得膩, 非常非常好食😆, 完全係滿足感爆滿, 極度推介!🥰👍🏻芫荽辣麻味噌拉麵🍜只睇個碗嘅芫荽已經夠哂吸引一眾芫荽控🤤, 真係多到以為自己係綠色大草原食緊草🌱

增量叉燒X2辣麻味噌拉麵🍜

芫荽辣麻味噌拉麵🍜
只睇個碗嘅芫荽已經夠哂吸引一眾芫荽控🤤, 真係多到以為自己係綠色大草原食緊草🌱🤣 芫荽幾新鮮, 一開始係淡淡嘅芫荽清香, 浸多陣落湯到, 好快就已經入哂味, 愈食愈濃😋! 芫荽版嘅辣麻味噌湯係有另一番風味, 雖然芫荽味濃郁但卻無因為咁而搶左味噌嘅味道, 味道幾平衡!👍🏻

總結: 食物質素非常好, 而且食完都無果種好口渴嘅味道, 環境舒適乾淨, 店員服務態度良好, 價錢亦唔貴, cp值幾高, 值得推介!!😋😋👍🏻
2020-03-18
  • 芫荽辣麻味增拉麵
  • 增量叉燒x2辣麻味噌拉麵
Yummy❤️ Hot & Spicy Reman🌶🌶🌶🍜💫..說起東京🇯🇵 你又會想起什麼?東京拉麵🍜,又麻又辣味噌拉麵🌶 真係愈食愈過癮。佢既特色就係湯底濃濃,拉麵麵質粗粗帶煙韌有咬口,令麵條更容易吸收湯底 做到掛麵既效果。而且呢度既特製既香麻`唐辛子既辣,都可以因應自己既程度揀選,咁就可以慢慢挑戰麻辣度啦。ll $110Karashibi Miso Ramen w/ Coriander你愛芫茜嗎❓ 芫茜控💚呢碗拉麵就一定能滿足到你。一款有海量既芫茜鋪滿滿拉麵,未食已經聞到芫茜香,只有芫茜控才懂欣賞吧,哈哈。湯底濃郁 芫茜獨特香 帶點清新既味道。除左芫茜,仲有不少配料:芽菜`玉米荀🌽`叉燒🐽,真係好豐富。叉燒真係好淋滑,肉質吃在嘴裡已經溶化,而且夠肥美😍 我喜歡。ll $135Karashibi Miso Ramen w/ 2 Big Pork增量版叉燒🐽,呢碗就一定能滿足到愛吃肉 食肉獸的你❤️。2大件超厚超見美既叉燒,見到都超吸引吧!同樣的用慢煮技術 加上秘製香料炆煮而成既叉燒,真係好好吃啊。入口即溶真係令人回味,而且加麻加辣🌶🌶🌶既湯底,令人愈食愈過癮,味道更強烈`更濃郁 更有層

說起東京🇯🇵 你又會想起什麼?

l[芫茜辣麻味增拉麵]l $110

l[增量叉燒X2 辣麻味噌拉麵]l $135

入口即溶真係令人回味,而且加麻加辣🌶🌶🌶既湯底,令人愈食愈過癮,味道更強烈`更濃郁 更有層次呢。

追加 Add on Ramen:
l[+ Egg 味玉]l $15
另外拉麵🍜 仲可以追加唔同配料:味玉🥚 一隻半熟既溏心蛋💛 真係好好味,蛋黃勁黃勁有光澤,吃在嘴裡也帶有蛋黃香呢。

係香港尖沙咀 都吃到東京池代既人氣麻辣拉麵🍜,呢家拉麵店既魅力,相信吃過既人都知道好❤️。打到呢度。。我已經好想再食啦啦啦🙈🙈🙈。香港美食天堂既美譽,真係不容置疑吧👻。
2020-03-21 224 浏览
日本拉麵多數人都會食到醬油同、鹽味同豚骨呢D基本口味湯底,其實仲有好多出色又美味湯底或者比較少食到,要食到一碗出色嘅拉麵最緊要湯底係整碗拉麵靈魂,早排行開金馬倫道見到呢間日本過江龍鬼金棒拉麵店主打係辣麻味噌口味,又真係未食過呢款口味,一於同朋友一齊入去食番餐,餐牌上有八款不同口味嘅人氣拉麵,唔少得有追加配料同追加小碟提供,掃描個QR code 落單相當方便,點咗兩款不同口味同追加配料我哋坐喺bar枱位可以望住師傅煮出美味嘅拉麵,而且每碗拉麵都會食到荳芽菜即煮即炒鑊氣十足,先來有呢款增量叉燒X2辣麻味噌拉麵,追加埋味玉同玉米筍更加賣相十足之餘嗰陣麻香辣味特別香,先飲啖香濃又惹味湯底刺激一下味蕾再品嚐呢件豐厚又肥美嘅叉燒,足足有玉米筍咁高,入口肉質軟滑香嫰滿口油香口感十足,再食啖沾滿晒湯汁拉麵特別滋味,另一款係特製辣麻味增拉麵,追加埋玉米筍同增量叉燒,口味方面㸃了中辣、無麻,咁當然冇之前咁大碗但味道一樣咁出色會越食越滋味又可以食到半熟味玉同爽甜荳芽菜,最後飲埋個湯底已經相當飽滿咁又品嚐一餐特色辣麻味噌日式拉麵。
增量叉燒X2辣麻味噌拉麵
嗰陣麻香辣味特別香,先飲啖香濃又惹味湯底刺激一下味蕾
特製辣麻味增拉麵
但味道一樣咁出色會越食越滋味
又可以食到半熟味玉同爽甜荳芽菜,最後飲埋個湯底已經相當飽滿
咁又品嚐一餐特色辣麻味噌日式拉麵。
增量叉燒X2辣麻味噌拉麵
特製辣麻味增拉麵
  • 增量叉燒辣麻味噌拉麵
  • 特製辣麻味噌拉麵
「鬼金棒👹」東京過江龍 專食麻辣味噌拉麵可以揀唔同程度的麻同辣 各自分為5級: 鬼噌/大/中/小/無每碗味噌湯底都是「即叫即整」「度身訂造」師傅專業調味 一邊拋鑊一邊「放火🔥」調製湯底根本就好似睇表演一樣.《增量叉燒×2 辣麻味噌拉麵🌶🍜》癡鬼線咁大舊叉燒 「厚過我兩隻手掌加埋🤏🏿😯」師傅好粗暴咁將成舊叉燒擺入個碗度 仲要係兩舊啊😍小編唔食得辣 所以好保守咁揀咗小辣同小麻唔太辣 仲食到好香唐辛子 仲有好香麻油味 因為用上頂級和歌山葡萄山椒加多種山椒調配我建議平時食得辣嗰啲可以大膽啲揀 大麻同大辣.《芫荽辣麻味噌拉麵☘️🍜》海量芫荽 十分清香就係因為有芫荽 去除油膩感絕對岩哂芫荽控同樣有得揀自己想要嘅麻同辣.成間鋪都係以👹主題同師傅放火個畫面好match 另外呢度仲有供應埋圍裙俾大家咁就唔使怕sh sh sh食拉麵會彈到周圍都係啦😙〰️

「鬼金棒👹」東京過江龍 專食麻辣味噌拉麵
每碗味噌湯底都是「即叫即整」「度身訂造」
師傅專業調味 一邊拋鑊一邊「放火🔥」調製湯底
根本就好似睇表演一樣

《增量叉燒×2 辣麻味噌拉麵🌶🍜》

癡鬼線咁大舊叉燒 「厚過我兩隻手掌加埋🤏🏿😯」
師傅好粗暴咁將成舊叉燒擺入個碗度 仲要係兩舊啊😍

同師傅放火個畫面好match
另外呢度仲有供應埋圍裙俾大家
咁就唔使怕sh sh sh食拉麵會彈到周圍都係啦😙〰️
2020-03-20 45 浏览
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🍽 鬼金棒 (尖沙咀)📍尖沙咀金馬倫道20號地舖🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟我勁鍾意食辣,身邊朋友個個都知,今次忍唔住仲拉埋男朋友去挑戰呢一個新既過江龍鬼金棒!一入到去裝修好特別,餐廳入面播着一啲神鬼感覺嘅音樂,好切合餐廳名鬼金棒。增量叉燒X2辣麻味噌拉麵 HKD135+鬼增辣HKD15+鬼增麻HKD15加配埋味玉同玉米筍,各加15蚊,嘩,首先試咗舊叉燒先,真係超級好味,肥瘦均勻,肉味十足,而且肉質好鮮嫩,令人一試難忘,糖心蛋都整得好好!玉米筍辣麻味噌拉麵HKD100+鬼增辣HKD15+鬼增麻HKD15+HKD35配增量叉燒,呢個就係我叫嘅,雖然我迫左男朋友同我一齊+鬼增辣同鬼增麻,但係我嘅反應同佢真係爭好遠,佢好似懶到就嚟往生咁,我就一啲事都冇,利申食開譚仔4特辣😂嗱,我就唔飲嘢嘅,因為我覺得唔辣,冇必要要飲,但係男朋友就叫左可樂ZERO同可樂各HKD15,佢先生存到咋🤣🤣✨如果喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵喔✨
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟
🍽 鬼金棒 (尖沙咀)
📍尖沙咀金馬倫道20號地舖
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟

增量叉燒X2辣麻味噌拉麵 HKD135

+鬼增辣HKD15+鬼增麻HKD15

玉米筍辣麻味噌拉麵HKD100

+鬼增辣HKD15+鬼增麻HKD15

✨如果喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵喔✨
2020-03-18 30 浏览
店內吃麻和吃辣的level有小、中、高、還有鬼增,亦都有無辣給完全不能吃辣的人,5個程度,任君選擇,如果對麵條有軟或硬的要求,可以再提出。我們order左增量叉燒X2辣麻味噌拉麵,還有特制辣麻味噌拉麵,首先介紹下兩者的分別先。-「增量叉燒X2辣麻味噌拉麵」大大塊厚肉叉燒肉質軟淋,叉燒肥肉部分甘香,入口即溶,湯汁都很濃郁入味,一口叉燒一口濃湯,食落啖啖齒頰留香。-「特制辣麻味噌拉麵」跟其他的辣麻味噌拉麵的分別,就是調味跟湯頭味道,它用了更多的不同種類的香辛料,使湯頭味道改變,變得層次分明,辛辣的感覺都很不同,不是一昧又麻又辣就作罷,我自己就比較喜歡這個特制的湯底。

「增量叉燒X2辣麻味噌拉麵」

2020-03-17 31 浏览
《愛辣吃貨必試》近排終於試咗日本東京過江龍拉麵-鬼金棒!-味玉辣麻味噌拉麵$100湯的麻同辣分五度,由無辣、小辣等到地獄級嘅鬼增辣🔥店員話唔夠辣,可之後再加辣!我揀咗小辣試下,雖然睇落好紅好辣,但味道上不算太辣,於是店員就比咗秘製麻辣粉我加,好麻好正👍🏻-叉燒有50g,好大舊啖啖肉,醃得好入味,肥瘦適中,肉質都幾嫩滑~湯底好濃郁,我忍唔住飲咗幾啖,惹味又唔會死咸,麵都好彈牙,而且掛汁!半熟玉子都必點呀,好流心呢!愛辣朋友一定要試試😙
《愛辣吃貨必試》
近排終於試咗日本東京過江龍拉麵-鬼金棒!
味玉辣麻味噌拉麵$100
半熟玉子都必點呀,好流心呢!
愛辣朋友一定要試試😙
  • 味玉麻辣味噌拉麵