2020-04-04
早3個星期前喺尖沙咀食既新日本拉麵店👻⛩本來睇個menu既時候心諗哇 全部都係辣既🙈🌶🌶🌶!點食!(我朋友因為嗜辣 所以好想入去食🙈)之後望真啲原來都有唔辣可以揀🤣🙈🙈咁我最後先入去試咋😳如果唔係佢應該會掉低我自己衝咗入去🙄🙄咁又弱又廢既我當然最後就食完全無辣個款😀🤣⛩👻-🍜味玉辣麻味噌拉麵$100我再事先聲明多一次,我係叫無辣既😀🌶❌!上面個名只係佢原本餐牌上寫既名啫😀🙈🙈!) 咁唔好理個辣味🙈,都係一碗幾唔錯既拉麵👍。最欣賞最吸引就一定係件叉燒,非常厚切,肥美到不得了了💓件叉燒肉質好鬆軟又冧又入味咁超好食💓👍,隻玉子都不遑多讓架~中間一吉蛋汁直接傾瀉,如果唔小心食一定流哂出黎哂咗🤣!湯底都幾重味噌味,好香好濃但有少少肥膩感。麵質,係我最最最鐘意個款有啲咬口又偏梗,掛湯能力高既拉麵,一夾掛起食埋好多味噌湯🥰💓。呀!同埋碗麵有條粟米仔食🤤🌽,好少見拉麵店有粟米仔配上去,幾特別幾好味💓。然後結論就係其實唔食辣都可以好好食!哈哈哈哈🙈🤣🤣🤣🤣🤣!
本來睇個menu既時候
心諗哇 全部都係辣既🙈🌶🌶🌶!點食!
(我朋友因為嗜辣 所以好想入去食🙈)
之後望真啲原來都有唔辣可以揀🤣🙈🙈
咁我最後先入去試咋😳
如果唔係佢應該會掉低我自己衝咗入去🙄🙄
咁又弱又廢既我當然最後就食完全無辣個款😀🤣⛩👻
🍜味玉辣麻味噌拉麵$100:
(我再事先聲明多一次,我係叫無辣既😀🌶❌!上面個名只係佢原本餐牌上寫既名啫😀🙈🙈!) 咁唔好理個辣味🙈,都係一碗幾唔錯既拉麵👍。最欣賞最吸引就一定係件叉燒,非常厚切,肥美到不得了了💓件叉燒肉質好鬆軟又冧又入味咁超好食💓👍,隻玉子都不遑多讓架~中間一吉蛋汁直接傾瀉,如果唔小心食一定流哂出黎哂咗🤣!湯底都幾重味噌味,好香好濃但有少少肥膩感。麵質,係我最最最鐘意個款有啲咬口又偏梗,掛湯能力高既拉麵,一夾掛起食埋好多味噌湯🥰💓。呀!同埋碗麵有條粟米仔食🤤🌽,好少見拉麵店有粟米仔配上去,幾特別幾好味💓。
然後結論就係其實唔食辣都可以好好食!
哈哈哈哈🙈🤣🤣🤣🤣🤣!
味玉辣麻味噌拉麵
味玉辣麻味噌拉麵