2017-06-26
《首嚐Bistro Seoul》同兩位好耐無見嘅朋友食飯,預左好多水慢慢吹,所以大家一致同意要去一間環境好、坐得舒服又就腳嘅餐廳食飯。雖然我地三位都唔係韓國達人,但我地一致同意跟下韓風,一齊去一間優質韓國菜enjoy 下。最後我地選擇左囍帖街嘅Bistro Seoul,可以話係一個相當正確嘅決定!1)先講環境:裝修好有feel,d擡凳唔會好密,都好舒服下。2)服務:員工笑面迎人,好nice。當晚落雨,d員工好殷勤咁幫我地整理把遮,加分!3)前菜:作為韓國菜嘅粉絲,我地三個一致認為d前菜做得好正宗好有水準!泡菜尤其出色!4)沙律:我地點左野菇生魷魚刺身同炸大蝦沙律。魷魚好新鮮,啖啖海水味!炸大蝦沙律d醬汁好惹味,我平時好少食炸嘢都忍唔住encore多舊蝦!5)主食:我地點左個炒粉絲同牛肉石鍋拌飯。本來order之前擔心粉絲會好油,但一黎到即刻放心曬:粉絲唔單止唔會油lup lup,反而係炒得好香。份量剛剛好,唔多唔少!牛肉拌飯配左d香草,食落去好fresh!作為牛魔王嘅我略嫌牛肉份量少左d,但或者少食多滋味掛?6)人參雞:隻雞好嫩滑,食落去好鮮甜。下次黎一定再encore!