2019-06-24
週日和閨蜜👭到三星灣影下相游山玩水,之後仲去碼頭食個tea,很relax 呢👍🏻閨蜜search 了這家於白沙灣碼頭酒店入面的日式料理😋🍴仲可以望住個海歎個下午茶💕酒店The Pier 就在白沙灣碼頭隔離👍🏻原來仲有靚靚seaview🌞睇睇menu,酒店黎講都唔算太貴!order 左一客D & E Set 每個set 包一柸飲品!我們二人share黎食,剛剛好👍🏻先來一柸香濃既咖啡☕️ 及餐廳獨有既白神山水💕!🔸Set D 自家制 Tiramisu 雪糕配奇異果班戟 $150Tiramisu 味既雪糕,面頭有幾粒好甜既提子🍇伴著💕雪糕有濃濃咖啡香又有甜甜地既練奶味道,奶味唔算太重,質地軟滑,正😋伴著雪糕的有甜甜既新鮮水果黃金奇異果🥝和好甜既車厘子! 而班戟也烘得夠滑還帶有濃濃既蛋香,好食😋🔸Set E 食用花、水果、水信玄餅配黑蜜糖 $90賣相精緻,厄like 一流!chef 說有金萡、海澡成份充滿骨膠原💕又可以養顏岩灑我們女生呢,食用花好靚!水信玄餅伴著又香又甜甜地既黑糖蜜,唔會太甜岩灑我口味,入面還有好大粒好甜既既士多啤梨!正👍🏻😋有海景夠chill 又有質既餐廳,去西貢relax
先來一柸香濃既咖啡☕️ 及餐廳獨有既白神山水💕!
🔸Set E 食用花、水果、水信玄餅配黑蜜糖 $90
有海景夠chill 又有質既餐廳,去西貢relax 既唔錯選擇呢!👍🏻