2021-06-18 95 浏览
好耐無飛去韓國,好掛住食韓燒,不過今晚係韓牛牧場都可以享受韓燒感覺🎎 🥰 世子牛盛套餐~120分鐘食放題😍 $298呢個套餐仲可以到自助海鮮吧攞蝦、翡翠螺、青口及泡菜等小菜沙律,而且極上定量包括:🔅6色刺身拼盤🔅4合海鮮燒烤拼盤🔅刺身韓牛壽司🔅韓國醬油蝦🔅安格斯肉眼扒🔅法式羊架 任飲任食包括燒烤肉類如五花腩,還有串燒、蔬菜及海鮮,燒烤食物可放係光波爐上面煮熟,有計時器調校合適時間🤗 而且無油煙。呢度點菜都好方便,只要掃瞄佢嘅QR code,就可以隨時點菜,等一陣就馬上送到枱上 還有壽司、炸物、天婦羅、韓式風味炒大腸等😋😋😋 真係超多選擇😍 食物質素又唔錯,炸物都好好食 🥤🧋🧃飲品亦有好多選擇,包括橘子汽水、鮮奶梳打及提子汁等,還有雪條及雪米磁🍡真係包羅萬有。

世子牛盛套餐~120分鐘食放題😍 $298

🔅6色刺身拼盤
🔅4合海鮮燒烤拼盤
🔅刺身韓牛壽司
🔅韓國醬油蝦
🔅安格斯肉眼扒
🔅法式羊架

2021-06-18 113 浏览
有別於一般既韓式烤肉店,依間新開既餐廳使用光波燒烤爐取代傳統既炭火燒烤爐,唔洗驚燒完肉一身油煙味,而且仲相對上較低脂健康,為中意韓燒既你帶來另類體驗~餐廳環境寬闊,大部分座位都係卡位,所以坐得好舒適。依度有放題、套餐及其他單點餐品選擇,今次就試左佢地既午市二人套餐及燒肉丼,Lunch時段仲包埋韓式前菜、沙律及飲品任飲任食,都有唔少選擇!❀ 韓式前菜、沙律及飲品前菜有多種選擇,包括:泡菜、枝豆、粟米、涼拌蓮藕、豬脷、芽菜、青瓜、菠菜及木耳,食落唔會太辣。而沙律吧提供大量菜、青瓜絲、蟹柳絲、中華沙律、蕃茄仔仲有蟹籽,可以自製蟹籽沙律。飲品就有多款汽水、韓式飲品及啤酒等。❀ 1++韓牛韓燒定量午市餐 (二人份)第一次用依款光波燒烤爐,起初擔心會燒得無咁好,點知佢既自動旋轉功能令到食物受熱更加均勻,而且仲會將多餘既油自動排走,所以食落無咁油膩。餐廳亦好貼心在餐紙上列明各種肉類及海鮮既燒烤時間,仲有timer幫手計時,方便控制時間~依款套餐包括1++韓牛牛肋骨肉、韓醬1++韓牛肩胛、西班牙黑豚五花腩、韓式雞腿肉、虎蝦及半殼青口。個人較鍾意兩款韓牛,油脂分佈均勻,燒到半熟既牛肋骨牛味較濃郁,而加左

❀ 韓式前菜、沙律及飲品

❀ 1++韓牛韓燒定量午市餐 (二人份)

依款套餐包括1++韓牛牛肋骨肉、韓醬1++韓牛肩胛、西班牙黑豚五花腩、韓式雞腿肉、虎蝦及半殼青口。個人較鍾意兩款韓牛,油脂分佈均勻,燒到半熟既牛肋骨牛味較濃郁,而加左醬汁既牛肩胛牛味相對無咁重,但食落較juicy,味道甜甜地,好啱送飯食。黑豚五花腩好大塊,唔會太多肥肉,但食落較乾身,而雞腿肉肉質嫩滑,相對上就調味較咸。虎蝦爽口彈牙,好新鮮,而青口有配埋牛油,味道都唔錯

❀ 火炙1++韓牛丼
依度有提供燒肉丼及刺身丼,今次就揀左韓牛丼。依個丼飯幾有驚喜,韓牛份量多,肉質好滑,牛味亦都濃郁,而且仲配埋生雞蛋及大量蔥花,撈埋食味道唔錯。

⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆
👅味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
📸環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
🤵服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
💎CP值:⭐️⭐️⭐️⭐️
(5⭐️為最高分)
火炙1++韓牛丼
火炙1++韓牛丼
2021-06-18 66 浏览
銅鑼灣又有新開餐廳,今次這間位於永光中心的三樓,是一間食韓牛的餐廳,晚上是食放題的,下午時段也有提供午餐供選擇,而且款式都算幾多!餐廳以卡位為主,而且基本上每枱都放有光波爐用作燒烤用!枱上的墊枱紙還會寫著每款食物需要燒幾耐,那就可以在適當的時間食到!這裡還有韓式小食和沙律可以自己取,飲品也是!韓式小食包括有芽菜、菠菜、泡菜、木耳、豬脷和蓮藕,我們每樣都拿了小小試試,泡菜味道不錯,不會太辣,豬脷帶有少少辣味,口感不錯!1++韓牛韓燒定量午市餐(二人份),跟朋友很久沒有韓燒,見這裡下午竟然有韓燒定食,便點來試試。這個套餐包括有1++韓牛牛肋骨肉、韓醬1++韓牛肩胛、西班牙黑豚五花腩、韓式雞腿肉和虎蝦拼半殼青口!這裡的韓牛選用了韓國1++的韓牛,牛肉油花分佈平均,牛肉味濃,肉質鬆軟,而且很juicy!五花腩亦不會太肥而且已經調味,基本上不用點上醬汁也很好吃!韓式雞腿肉其實是在雞腿上加上韓式辣醬,雞肉肉質嫩滑而且很juciy,加上帶有韓式辣醬的甜甜辣辣,十分惹味!而虎蝦口感爽口彈牙,青口還附有牛油,十分體貼!火炙1++韓牛丼,這個丼飯有大量的蔥絲,牛肉有稍稍醃過,帶有韓式醬汁咸咸甜甜的味道,牛
這裡還有韓式小食和沙律可以自己取,飲品也是!
火炙1++韓牛丼,這個丼飯有大量的蔥絲,牛肉有稍稍醃過,帶有韓式醬汁咸咸甜甜的味道,牛肉味濃而且多肉汁,加上拌上生蛋黃汁令牛肉更滑更美味!內裡的飯也有醬汁,所以不會很乾身!
2021-06-08
午餐
呢間新開既韓牛牧場位於登龍街,相信大家都知登龍街出名多野食!但今次係我第一次試呢條街既樓上食店~餐廳最大賣點就係採用無煙燒烤爐‼️ 每枱一部德國寶韓式光波燒烤爐,真係一大福音!唔洗燒肉燒到塊面慶合合之餘,仲唔會搞到成身燒肉味,感覺都冇咁熱氣呀~ 第1次食完燒肉唔洗覺得成面油😍 個爐自己轉燒得好均勻,唔洗自己夾黎夾去就火👍🏻好!講講野食先!☺️120分鐘放題 HKD298 一位 (星期一至五17:30-21:30) ➨提供自助海鮮吧冷盤及前菜,飲品及水果海鮮有翡翠螺、蝦、青口,仲有各式前菜!! 種類我覺得算係幾多,賣相都幾唔錯👍🏻 呢到啲泡菜,川味既雲耳青瓜個啲都唔辣,對於我黎講幾好,可以食好多又唔熱氣😂另一個賣點就係佢地既極上定量製作‼️(每枱送1份):➨6色刺身拼盤➨4合海鮮燒烤拼盤➨手作刺身韓牛壽司➨韓國醬油蝦✨刺身可以仼嗌而且幾新鮮👍🏻 種類都好夠食!其他3樣就只得1份~ 韓牛壽司幾好,不過我反而覺得有得仼食既火炙韓牛壽司更加香!我最中意當然係醬油蝦,真係好好味!不過好可惜一人得一隻,完全唔夠喉啊!😔另外指定肉類都有定量(每枱1份):➨安格斯牛肉眼扒➨法式羊架1份其實食完以上所有定量都

好!講講野食先!☺️
➨提供自助海鮮吧冷盤及前菜,飲品及水果

另一個賣點就係佢地既極上定量製作‼️(每枱送1份):
➨6色刺身拼盤
➨4合海鮮燒烤拼盤
➨手作刺身韓牛壽司
➨韓國醬油蝦✨

另外指定肉類都有定量(每枱1份):
➨安格斯牛肉眼扒
➨法式羊架1份

其實食完以上所有定量都開始有啲飽,不過食放題應有既戰鬥力當然唔止咁喇!🤣😅 一於樣樣都試下,用電話掃QR code落單好方便,上菜速度都好快亦好齊冇漏單,份量唔會好大,全部都係單件計,咁樣可以食多好多種類☺️ 整體上,我覺得種類都算幾多元化,海鮮同刺身都幾新鮮好味!今晚肉類反而唔係我first priority
用餐优惠
試食活動
2021-06-17 25 浏览
平時放題就食得多,用光波爐食韓牛放題都係第一次!今次點了世子牛盛的120分鐘放題 ,因為係平日夜晚的關係,價錢HK$298一位!除左六色刺身拼盤,4合海鮮燒烤拼盤,手作刺身韓牛壽司,安格斯牛肉眼夫扒,羊架以及韓國醬油只限每檯一份之外,其他食物包括前菜,刺身,手作赤醋壽司,肉類,蔬菜同埋主食都係任叫的!!落單只需要掃QR Code,對我呢啲食肉食得特別快既人黎講,真係好方便!!唔駛下下叫侍應加肉,有時真係唔係幾好意思🤭🤭第一次用光波爐,其實對個爐要燒不同種類的食物所需時間都唔係太清楚,店家可能都清楚客人唔係好知道,所以係張餐墊就已經用圖同文字分別列明煮食時間!🍡六色刺身拼盤三文魚夠厚,油脂都好夠!其他都普通😅🍡4合海鮮燒烤拼盤青口同鮮蝦好新鮮,但蜆爭小小,放在光波爐上有幾粒都開唔到😅🍡手作刺身韓牛壽司韓牛好有牛味,唔錯!🍡醬油蝦醬油蝦嚟講我覺得佢真係好好食!醃製醬汁唔會太鹹同太甜,所以味道岩岩好!最重點係蝦都好新鮮!🍡肉類肉類都有好多款可以揀,食肉獸既你一定包滿意!場內仲有多款飲品同雪糕隨便揀,食完熱辣辣嘅燒烤放題食返條雪條都幾爽🤣
平時放題就食得多,用光波爐食韓牛放題都係第一次!

今次點了世子牛盛的120分鐘放題
因為係平日夜晚的關係,價錢HK$298一位!

🍡六色刺身拼盤

三文魚夠厚,油脂都好夠!
其他都普通😅

🍡4合海鮮燒烤拼盤

青口同鮮蝦好新鮮,但蜆爭小小,放在光波爐上有幾粒都開唔到😅

🍡手作刺身韓牛壽司

韓牛好有牛味,唔錯!

🍡醬油蝦

🍡肉類

肉類都有好多款可以揀,食肉獸既你一定包滿意!

2021-06-07
2021-06-17 65 浏览
上網揾到一間係銅鑼灣Times 附近嘅樓上舖,行完商場就黎到呢間餐廳。我和朋友都點了 「世子牛盛120分鐘放題」 (韓牛壽司+美國安格斯牛)星期一至五 $298 (17:30- 21:30 入座)餐廳有勁多卡位,用光波燒烤爐非常容易使用,自助嘅冷熟食品和飲品都有很多的選擇。話明放題,當然大部份都係限時內無限任點,而每一枱都會有一個特定QR code 下單,夠晒方便衛生。每枱會送一份,極上定量製作,食完之後已經飽咗一半😆。包括:-六色刺身拼盤:三文魚、油甘魚、甜蝦、北寄貝、希靈魚、帶子-四合海鮮燒烤拼盤:生虎蝦、牛油青口和兩款大蜆-作刺身韓牛壽司-韓國醬油蝦至於燒烤放題方面(每枱會送法式羊架一份)而安格斯牛肉眼扒(定量)。另外,再點了安格斯肩里脊、安格斯一口牛粒、韓式醬醃安格斯牛仔骨、韓式醬醃安格斯牛胸肉、海鹽牛舌。 其他還點了:鰻魚炒飯、天婦羅蝦、菜....等等。 實在太多,不能盡錄😆今次一心係諗住黎食韓式牛燒烤,個人比較喜歡佢地送嘅羊架和各款牛燒,不同部位的牛燒富有多重口感燒烤過亦非常香口惹味。

每枱會送一份,極上定量製作,食完之後已經飽咗一半😆。
包括:
-六色刺身拼盤:三文魚、油甘魚、甜蝦、北寄貝、希靈魚、帶子
-四合海鮮燒烤拼盤:生虎蝦、牛油青口和兩款大蜆
-作刺身韓牛壽司

六色刺身拼盤
四合海鮮燒烤拼盤
手作刺身韓牛壽司
韓國醬油蝦
呢日放工約咗朋友喺銅鑼灣食飯,我哋揀咗食韓燒。見到呢間幾抵食,我地揀咗世子牛盛套餐🤪🤪主打韓牛壽司同美國安格斯牛,燒肉用韓式光波自轉燒烤爐,好特別,第一次試,無乜油煙好方便。🔸燒烤放題每枱仲會送韓牛刺身壽司、醬油蝦、羊架!除咗燒肉,最正係仲可以食埋刺身壽司🍣選擇好多,幾新鮮!🔸主食及小食仲有好多款韓式主食如泡菜炒飯、炒年糕、海帶牛肉湯等等,另外小食都有好多款,最推介天婦羅,炸得香脆足料,個皮唔會好厚!炸芝士年糕熱辣辣,煙煙韌韌好好食😋🔸自助區主要有海鮮冷盤、前菜沙律、生果、飲品同甜品,超級多款韓式罐裝飲品任揀任飲,剩係飲品都花多眼亂😆甜品區都係以韓式雪米糍同雪條為主,有韓國雪條Melona揀~不得不提,職員態度好友善,自助落單好方便,上菜速度非常快而且準確👍🏻餐廳新開都坐得幾舒服,好適合同朋友聚會!📍#韓牛牧場 (#銅鑼灣美食)銅鑼灣登龍街28號永光中心3樓

🔸燒烤放題

🔸主食及小食

🔸自助區

餐廳新開都坐得幾舒服,好適合同朋友聚會!

📍#韓牛牧場 (#銅鑼灣美食)
銅鑼灣登龍街28號永光中心3樓
呢排見到好多人食午市,但係上班一族表示不能享受,唯有晚市試一次啦(始終無煙無味真係幾吸引)👍🏻海鮮首先自助區已經放滿哂即食而新鮮既海鮮,包括有: 熟蝦、翡翠螺、青口等等,而QR CODE 既點餐紙上亦都有海鮮燒烤拼盤 : 牛油青口、大蜆、大蝦等等,海鮮款式可以話應有盡有。大蝦爽口,蜆肉無沙,青口厚肉,質素不俗。同時間沙律吧款式都應有盡有,記住可以拎返少少泡菜同生菜可以包肉食。👍🏻刺身/壽司放題少不了刺身,呢到真係一應俱全 : 油甘魚、立魚、甘蝦、北寄貝、八爪魚同帶子樣樣齊,放題質量而言都叫做美味,新味。不過想極力推薦手作刺身韓牛壽司 (如果你夠膽食生牛肉真心大推),生牛牛味香濃,肉質軟嫩,食完而家仲好回味。另外仲有一款韓國必食既醬油蝦,味道新鮮,醬油不會太咸,蝦頭仲有少量既蝦膏。👍🏻肉類主打1++韓牛,牛肉沒有醃製,肥瘦均勻,肉質軟嫩,食左唔會覺得好油膩。除左牛,而牛舌一向係燒物必食,爽口有牛香。牛肋骨係有醃過,燒起上來去就變得JUCIY,就連法式羊架都相當驚喜,肉質好腍,騷味唔重,好易燒都好易離骨。不過轉盤燒烤爐第一次用,唔係好識拿捏時間

👍🏻海鮮

👍🏻刺身/壽司

👍🏻肉類

不過轉盤燒烤爐第一次用,唔係好識拿捏時間
2021-06-16 42 浏览
韓牛牧場 (銅鑼灣)1++韓牛韓燒定量午市套餐 $238小編第一次試用德國寶燒烤爐烤肉🥩油煙少,頭髮、衣服都不會吸到燒烤味👍🏻套餐食材豐富,包括韓牛牛肋骨肉、韓牛肩胛、西班牙🇪🇸黑豚五花腩、韓式雞腿肉、虎蝦🦐及青口🤤 除此之外,更包了飲品、沙律及韓式前菜(有韓式泡菜、木耳、菠菜、大豆芽等任均選擇🥰 ),非常豐富😆,食材亦排放精美,賣相吸引~餐廳十分貼心,在餐紙上列出不同食材需要烤的時間❤️ 調味方面,可自行加醬油式鹽🧂 不過小編認為不用蘸任何醬汁,因為肉很鮮甜,牛味濃,肉質嫩滑,真心推介😋火炙1++韓牛丼 $138丼飯份量十足,飯面鋪滿了多片韓牛,肉質上盛,中間更加了一隻生雞蛋🍳,令韓牛更滑身😆飯亦調了味,味道豐富不會鹹👍🏻餐廳現在試業更有85折優惠,CP值滿分❤️地址:銅鑼灣登龍街28號永光中心3樓
韓牛牧場 (銅鑼灣)

1++韓牛韓燒定量午市套餐 $238
小編第一次試用德國寶燒烤爐烤肉🥩
油煙少,頭髮、衣服都不會吸到燒烤味👍🏻

火炙1++韓牛丼 $138

餐廳現在試業更有85折優惠,CP值滿分❤️

地址:銅鑼灣登龍街28號永光中心3樓
2021-06-08
用餐优惠
試食活動
2021-06-13 110 浏览
好耐都冇同媽媽出街撐枱腳, 大食妹趁着禮拜六日帶佢出街食韓燒放題媽媽鍾意食肉又鍾意食海鮮, 於是大食妹就揀咗呢間韓牛牧場, 其中一個最大嘅賣點係佢係無煙燒烤, 唔會食到周身燒烤味<自助沙律吧>韓牛牧場嘅自助沙律吧出乎意料地超多選擇, 淨係沙律已經有分韓式同西式嘅, 而且仲有青口、螺肉同牛舌等等比較有特色嘅選擇<7色刺身拼盤>係等緊燒烤嘢食嘅時候, 侍應會先上咗7色刺身拼盤, 雖然大食妹唔食生野, 但都睇得出刺身好厚切, 超有誠意嘅<魚子海膽帶子刺身>魚子海膽帶子刺身都算新鮮, 帶子再肥美少少會更好, 配搭青瓜片都幾fresh<手作刺身韓牛壽司>仲有特色嘅手作刺身韓牛壽司都可以試試<韓國醬油蝦>估唔到仲有韓國醬油蝦<海鮮>同各式各樣嘅海鮮<法式羊架>限量嘅法式羊架幾肥美, 鍾意食羊架嘅朋友一定要食<雞類、豬類>肉類選擇都有好多, 雞腎串好有咬口雞軟骨串脆卜卜, 而雞皮串就帶有一陣雞油嘅香氣豬肉類大食妹就偏好豬頸肉同五花肉豬頸肉好爽口, 二五花肉嘅油脂喺燒烤嘅時候
<自助沙律吧>

估唔到仲有韓國醬油蝦

<海鮮>
同各式各樣嘅海鮮

<法式羊架>
限量嘅法式羊架幾肥美, 鍾意食羊架嘅朋友一定要食

<雞類、豬類>
肉類選擇都有好多, 雞腎串好有咬口
雞軟骨串脆卜卜, 而雞皮串就帶有一陣雞油嘅香氣
豬肉類大食妹就偏好豬頸肉同五花肉
豬頸肉好爽口, 二五花肉嘅油脂喺燒烤嘅時候噴發出嚟

• 五花肉
  • 豬頸肉
星期日同老公去拍拖👫仔,終於可以放低兩個囡囡,去銅鑼灣行街順便喺美食聚集的登龍街揾好野食。老公話想食燒肉但係我又想食刺身。見到有間可以滿足我哋兩個要求,係永光中心3樓,叫韓牛牧場。原來佢有套餐或者放題。我哋兩個大食怪梗係揀放題啦!放題有兩個選擇,世子牛盛同豬后盛二款。我哋揀咗比較平嘅世子牛盛,因為見已經有刺身有海鮮有羊有牛都算好多款嘢食。原來呢度最特別嘅唔係食物,係用黎燒肉既機!店舖超揼本,用上德國寶的韓式光波無煙燒烤爐~呢個真係超正。冇煙唔油膩,食完身上都冇燒烤味,全程唔駛落油,食多幾舊燒肉都唔怕肥啊。嘢食方便都好高質。首先會上6色刺身拼盤,4合海鮮燒烤拼盤,手作刺身韓牛壽司,韓式醬油蝦,羊架,安格斯牛肉眼扒刺身好肥美鮮甜,三文魚,帶子,油甘魚,北寄貝,八爪魚,虎蝦。樣樣都好食,如果唔夠仲可以落單添加,添加嘅話記得叫埋希靈魚,鮑片。4合海鮮有蝦,蜆,青口。青口加咗牛油燒起上嚟更加香。手作刺身韓牛壽司,超好味!只可惜得一人一舊。連平時唔食生肉嘅老公都讚水準一流。韓式醬油蝦,蝦肉彈牙,醬油味濃,啜埋啲蝦膏仲正。服務員好貼心,會提醒我哋每一隻燒肉要燒嘅時間,記性唔好有時會唔記得。店員行開行

如果唔夠仲可以落單添加,添加嘅話記得叫埋希靈魚,鮑片。

4合海鮮有蝦,蜆,青口。青口加咗牛油燒起上嚟更加香。

韓式醬油蝦,蝦肉彈牙,醬油味濃,啜埋啲蝦膏仲正。

服務員好貼心,會提醒我哋每一隻燒肉要燒嘅時間,記性唔好有時會唔記得。店員行開行埋都有望我哋燒成點,仲會提我地‘’呢個燒差唔多得,可以食啦!’’

燒肉都有好多款,個人最鍾意羊架,安格斯牛仔骨,五花肉。因為佢用光波熱力燒肉,所以可以完美將鎖住肉汁,啲肉質咬落去唔似平時燒肉咁會比較乾身。

除咗燒肉仲有熟食,甜品,前菜,都係仼食。
2021-06-12 63 浏览
中午燒@韓牛牧場 網址: https://地址: 銅鑼灣登龍街28號永光中心3樓電話: 60230188=====================happy friday 食lunch 搵間好架,食韓式bbq ,中午比晚市平一半架!食豐富飽d迎接假日好心情2人set 燒豬肉套餐,包沙律,小食前菜飲品,而無限量添猛加前菜更吸引我,食日狂食前菜,是自助式自己拎。肉多個位置豬五花腩,另有雞肉 鯖魚,一格格用多格木盤放好,擺得清楚衛生。開爐燒啦!個爐是無火加熱,燒到香噴噴。
中午燒@韓牛牧場

網址: https://
地址: 銅鑼灣登龍街28號永光中心3樓
電話: 60230188
=====================

開爐燒啦!個爐是無火加熱,燒到香噴噴。
2021-06-12 68 浏览
同朋友食飯,除左對食物質素有要求外,坐得舒適亦都係重點,呢間半自助韓國菜餐廳全店都係用上卡位,2人座都係安排4人位,都咪話唔爽。 食韓燒最怕油煙大,食完成身燒烤味,呢度用上座檯式自轉燒烤爐,無油無煙唔駛追住個爐擺食物,帶小朋友黎食都唔驚燒親手。 午餐有幾款韓燒午市餐,價錢2百幾錢起,order韓燒餐,仲包埋自助頭盆沙拉同自助罐裝飲品任飲。 頭盆沙拉雖然任食,但一d都唔hea,沙拉菜好新鮮~食落口脆到咔咔聲!撈埋蟹子、牛舌、黑木耳一齊食,開完胃~食燒肉囉! 我叫左🍽《1++韓牛韓燒定量午市餐》二人份 $238,極上火炙七色丼$118。 🪐🪐🪐🪐🪐🪐🪐🪐🪐🪐🪐🪐🪐🪐1++韓牛韓燒定量午市餐🔸️韓牛牛肋骨肉🔸️韓醬韓牛肩胛🔸️西班牙黑豚五花腩🔸️韓雞腿肉🔸️虎蝦拼半殼青口 💁‍♀️d牛認真好味,無論醃左或無醃嘅肉~就算唔點燒肉豉油食都得,肉夠新鮮無雪味,賣相紅紅的,牛肉紋理鮮明可見,very good👍💁‍♀️黑豚五花腩有五大片,以往食韓燒好少會食豚肉,因為好多時食到嘅豚肉入口都比較軟。呢度嘅豚肉,肥瘦分佈平均,薄薄一大片燒幾分鐘就食得,入口溶架!! 掂呀👍 極上火炙七色丼$118🔸️包括:韓牛、海膽、帶子

🪐🪐🪐🪐🪐🪐🪐🪐🪐🪐🪐🪐🪐🪐
🔸️韓牛牛肋骨肉
🔸️韓醬韓牛肩胛
🔸️西班牙黑豚五花腩
🔸️韓雞腿肉
🔸️虎蝦拼半殼青口

極上火炙七色丼$118
🔸️包括:韓牛、海膽、帶子、三文魚、油甘魚、鰻魚及蟹棒,每款兩件,鋪滿成碗飯,賣相吸引。
🪐🪐🪐🪐🪐🪐🪐🪐🪐🪐🪐🪐🪐

🍽環境
全卡位,坐得舒適,座位與座位間距離闊落。

🍽服務
員工有禮,有效率,餐點很快送到。

2021-06-05
2021-06-12 36 浏览
放假繼續食食食😋行街行到攰攰地餓底又出動,目標尋找放題諗住大擦一餐😂行到登龍街見到有韓燒啱胃口就入去食la🥰有几個放題package可選擇,我地就揀左世子牛盛120分鐘放題😎小明為食餐單: 世子牛盛120分鐘放題🥩 $298/位(星期一至五 17:30-21:30入座時段)$318/位(星期六、日、假日或前夕 17:30-21:30入座時段)*仲有其他時段收費啊*一坐低就見到第一次係韓燒店見到既德國寶無煙燒烤爐,自動旋轉燒烤,完全feel唔到有油煙既韓燒真係少見🥰依個放題package包左定量既安格斯牛肉眼扒、法式羊架、6色刺身拼盤、4合海鮮燒烤拼盤、韓國醬油蝦、手作刺身韓牛壽司,另外如果係韓牛社交平台專頁留言讚好,仲有一碟兩件黑松露鵝肝送添🤩自助食物區有凍蝦、青口、沙律、涼菜、甜品、飲品等😎仲可以係app任叫食物,食物種類都好多,有我好仲意既天婦羅蝦同炸香芋球呢😋仲有不得不提既係韓國炒粉絲,上枱大大碟夠曬份量,係4-5個人份量,粉絲好彈牙又入味,正啊😋法式羊架好厚身而且好香一d都唔羶6色刺身拼盤既帶子刺身好鮮甜又大粒,甜蝦都好鮮嫩滑口4合海鮮燒烤拼盤有4種海鮮供燒烤,其中青口仲附有牛

小明為食餐單:
世子牛盛120分鐘放題🥩
$298/位(星期一至五 17:30-21:30入座時段)
*仲有其他時段收費啊*

自助食物區有凍蝦、青口、沙律、涼菜、甜品、飲品等😎

法式羊架好厚身而且好香一d都唔羶

6色刺身拼盤既帶子刺身好鮮甜又大粒,甜蝦都好鮮嫩滑口

4合海鮮燒烤拼盤有4種海鮮供燒烤,其中青口仲附有牛油係上面,一放上燒烤盤就聞到牛油香味,隔左入青口,好好味🥰

韓國醬油蝦好滑,滑嘟嘟,凍食感覺好正😘

手作刺身韓牛壽司好香牛肉味又滑,一啖食落口好滿足🥰

黑松露鵝肝唔洗形容都知非常美味,加埋青瓜食都唔錯😎

自助區仲有好多韓國飲品種類揀,我就一定揀芒果汁la🥭我見到最低層有青島啤酒添,仲意邊食韓燒邊飲下啤酒既就最仲意la😎

甜品方面有Melona既椰子味、蜜瓜味、士多啤梨味雪條同韓國Oreo雪米糍🤤我食左椰子味雪條同Oreo雪米糍,兩樣我都推薦啊,好仲意個味道🥰
2021-05-31
2021-06-12 44 浏览
🍴韓牛牧場筆者愛吃韓燒,但要在家中準備一餐韓燒會相當費神,亦怕燒肉味熏屋,所以愛外出吃韓燒。這次選擇了位於銅鑼灣一間主打韓牛的燒肉店吃晚餐,晚市放題每枱會贈送刺身拼盤、海鮮盤、韓牛壽司及羊架等,還有安格斯牛肉、西班牙黑毛豬、日韓小食、前菜沙律吧、各式飲品、水果、甜品和韓國雪糕任飲任食,十分化算。而值得一提的是餐廳選用時下流行的德國寶無火旋轉燒烤爐,溫度高,食物光烤時間可縮短,重點是油煙少,筆者在吃畢後,身上都不太覺有燒肉味。🐮 韓國的1 ++ 韓牛大概可理解成,相似於日本和牛的A5級別。牛肉肉質柔軟無渣,肉味濃郁,但吃起來又不會太油膩。🔸炸物來說,芝士年糕和香芋球外脆內糯,炸蝦及炸雞的粉漿則感到偏厚,可稍作改善。🔸餐廳中的海鮮及肉類都非常新鮮,可任點任吃,實在值回票價。甜品是女生的第二個胃,所以筆者揀選了兩款韓國樂天的雪米遲,一款是抹茶紅豆,另一款是曲奇脆脆雪米糍,兩款都微甜,煙靭美味。❣️平日晚「牛皇·豬后盛」放題套餐$398(19:15前離座)設加一服務費。餐廳用QR code 自助落單,少有漏單情況,食物質素高,值得推介。👅 味道:4.5/5💰CP值:4/5🕴🏻服務:5/5🔰餐廳環
🍴韓牛牧場

🔸餐廳中的海鮮及肉類都非常新鮮,可任點任吃,實在值回票價。

👅 味道:4.5/5
💰CP值:4/5