2021-06-18
呢間新開既韓牛牧場位於登龍街,相信大家都知登龍街出名多野食!但今次係我第一次試呢條街既樓上食店~餐廳最大賣點就係採用無煙燒烤爐‼️ 每枱一部德國寶韓式光波燒烤爐,真係一大福音!唔洗燒肉燒到塊面慶合合之餘,仲唔會搞到成身燒肉味,感覺都冇咁熱氣呀~ 第1次食完燒肉唔洗覺得成面油😍 個爐自己轉燒得好均勻,唔洗自己夾黎夾去就火👍🏻好!講講野食先!☺️120分鐘放題 HKD298 一位 (星期一至五17:30-21:30) ➨提供自助海鮮吧冷盤及前菜,飲品及水果海鮮有翡翠螺、蝦、青口,仲有各式前菜!! 種類我覺得算係幾多,賣相都幾唔錯👍🏻 呢到啲泡菜,川味既雲耳青瓜個啲都唔辣,對於我黎講幾好,可以食好多又唔熱氣😂另一個賣點就係佢地既極上定量製作‼️(每枱送1份):➨6色刺身拼盤➨4合海鮮燒烤拼盤➨手作刺身韓牛壽司➨韓國醬油蝦✨刺身可以仼嗌而且幾新鮮👍🏻 種類都好夠食!其他3樣就只得1份~ 韓牛壽司幾好,不過我反而覺得有得仼食既火炙韓牛壽司更加香!我最中意當然係醬油蝦,真係好好味!不過好可惜一人得一隻,完全唔夠喉啊!😔另外指定肉類都有定量(每枱1份):➨安格斯牛肉眼扒➨法式羊架1份其實食完以上所有定量都
好!講講野食先!☺️
➨提供自助海鮮吧冷盤及前菜,飲品及水果
另一個賣點就係佢地既極上定量製作‼️(每枱送1份):
➨6色刺身拼盤
➨4合海鮮燒烤拼盤
➨手作刺身韓牛壽司
➨韓國醬油蝦✨
另外指定肉類都有定量(每枱1份):
➨安格斯牛肉眼扒
➨法式羊架1份
其實食完以上所有定量都開始有啲飽,不過食放題應有既戰鬥力當然唔止咁喇!🤣😅 一於樣樣都試下,用電話掃QR code落單好方便,上菜速度都好快亦好齊冇漏單,份量唔會好大,全部都係單件計,咁樣可以食多好多種類☺️ 整體上,我覺得種類都算幾多元化,海鮮同刺身都幾新鮮好味!今晚肉類反而唔係我first priority