2021-05-28 130 浏览
去韓國一定要食燒肉對上一次去韓國旅行已經是兩年半前因為對韓國的燒烤有一個情意結因為韓國的食法有啲不同他們喜歡燒完肉用生菜包住吃這是一種解油膩又可以增加吃菜機會的方法我知道在銅鑼灣有一間專食韓牛嘅餐廳於是便養了朋友一同前往吃韓牛放題我哋約咗6:00時間尚早還沒有什麼客人沙律吧、中間雪櫃的飲料櫃和側邊雪條櫃都是任食的我哋點左世子牛盛除咗一啲限定限量款之外其他黑色的食物都可以隨便點我們有兩個鐘嘅時間叫嘢食落單嘅方法好簡單只需要掃QR code然後寫相對的數量便可以下單每台都會送羊架、海鮮拼盤、醬油蝦、韓牛刺身、雜錦刺身等你都韓牛放題唔少啦梗係毅行又去燒啦雖然牛肉嘅種類唔算多但係每一款牛肉都非常新鮮燒一陣大概五成熟就可以食得因為肉類嘅新鮮所以我哋食咗好幾款都有encore不過安格斯一口牛粒、海鹽牛舌等店員仲教我哋點樣燒先至係最好味送一樣㗎冇得再encore每個人頭計一人一件因為羊架比較難熟所以店員建議我哋首先放上羊架先至去燒其他嘢食呢間雖然係食韓牛放題但係佢哋嘅刺身都同樣出色刺身肉口新鮮入口即溶可以媲美日本嘅料理店而海鮮方面因為海鮮新鮮直接燒熟基本上唔使用調味料都好好食我哋因為七點前入座所以埋
去韓國一定要食燒肉
這是一種解油膩又可以增加吃菜機會的方法

我知道在銅鑼灣有一間專食韓牛嘅餐廳
於是便養了朋友一同前往吃韓牛放題
我哋約咗6:00時間尚早還沒有什麼客人
沙律吧、中間雪櫃的飲料櫃和側邊雪條櫃都是任食的

我哋點左世子牛盛
除咗一啲限定限量款之外其他黑色的食物都可以隨便點
我們有兩個鐘嘅時間叫嘢食
落單嘅方法好簡單只需要掃QR code
然後寫相對的數量便可以下單

每台都會送羊架、海鮮拼盤、醬油蝦、韓牛刺身、雜錦刺身
你都韓牛放題
唔少啦梗係毅行又去燒啦

雖然牛肉嘅種類唔算多
但係每一款牛肉都非常新鮮
燒一陣大概五成熟就可以食得

因為肉類嘅新鮮所以我哋食咗好幾款都有encore
不過安格斯一口牛粒、海鹽牛舌等
店員仲教我哋點樣燒先至係最好味

而海鮮方面因為海鮮新鮮
直接燒熟基本上唔使用調味料都好好食

我哋因為七點前入座所以埋單都係每人二百幾蚊非常抵錫食
我諗我下次如果食韓燒我都會再食呢一間

📍 韓牛牧場 (銅鑼灣)
2021-05-25 113 浏览
有日同朋友過開登龍街食lunch 試咗一間新開嘅韓式燒烤店見到佢哋試業中仲有八五折我地點咗一個二人餐店舖環境寬敞 感覺乾淨又坐得舒服每張枱都有自己一個德國寶燒烤爐1++ 看牛韓燒定量二人套餐 $238 當中有 1++韓牛牛肋骨、韓醬1++韓牛肩胛、西班牙黑豚五花腩、韓式雞腿肉、虎蝦拼半殼青口肉質非常新鮮 嫩滑 唔使點醬汁都非常有肉味擺盆亦都非常吸引除了燒肉 沙律及飲品都仼飲仼食 真係一定會飽呀🤤另外因為想食刺身所以點左海膽三文魚丼三文魚刺身非常厚切而且新鮮配上濃郁的海膽溫和壽司飯一齊食 簡直係正呀😍
有日同朋友過開登龍街食lunch

所以點左海膽三文魚丼
三文魚刺身非常厚切而且新鮮
配上濃郁的海膽
溫和壽司飯一齊食 簡直係正呀😍
唔知你又知唔知,根據韓國國家韓牛組織韓牛分五級,最高級為1++!韓牛的牛味非常濃郁,比和牛清淡,但吃起來又不會太油膩。【1++韓牛韓燒定量午市套餐(二人份)】HK$238⭐ 1++ 韓牛牛肋骨肉 😋脂肪及肉靚到爆,有雲石紋,輕輕燒30秒就食得,肉油花多,汁多味美,入口即溶!真心好食!⭐ 韓醬1++韓牛肉肩胛 😍牛肩胛相對上肉質多啲,同樣都係燒30秒左右就食得,勁多汁,肉味好重好好食!⭐ 西班牙黑豚工花腩 黑豚相對上就遜色少少,不過肉味都好重,唔會太過肥膩。記得豬肉要燒耐啲,雖然同樣厚薄適中,不過始終豬肉熟少少會安心啲。⭐ 韓式雞腿肉 雞腿肉相對上冇咁美觀,不過韓式汁醃好之後燒完都仲係好多汁好亂畫,再加上韓式汁嘅味道整體來講好好食。⭐ 虎蝦拼半殻青口 蝦同青口唔會好梅,都好新鮮嘅,青口上邊有個牛油仔燒落去好快食得好Juicy。火炙1++ 韓牛爆丼王 HK$198韓牛飯,簡單幾片牛肉加上生蛋黃撈埋一齊食,每一啖飯都有牛肉同蛋黃香,不過略嫌飯太多,唔係好食得曬。整體來講,價錢都幾實惠,除咗落單嘢食之外,出邊仲有沙律吧同埋好多款式嘅前菜可以選擇,仲有好多韓式飲品可以俾我哋去選擇。午市來講,呢一
【1++韓牛韓燒定量午市套餐(二人份)】HK$238
火炙1++ 韓牛爆丼王 HK$198
整體來講,價錢都幾實惠,除咗落單嘢食之外,出邊仲有沙律吧同埋好多款式嘅前菜可以選擇,仲有好多韓式飲品可以俾我哋去選擇。午市來講,呢一個價錢CP值都唔錯。

*試業期間,全單85折優惠
2021-05-01
火炙1++ 韓牛爆丼王
#韓牛牧場🐂一入門口有去咗韓國feel有好多牛牛部位揀嚟食以前喺呢頭做fitness,成日嚟登龍街搵好野食,今次試咗呢間新店:韓牛牧場😛 印象中同毛毛子喺明洞食過類似嘅燒肉放題,搵間正嘅重遊一下先😆有好多汽水任飲用QR code scan落單一定唔會漏單👍🏻 刺身拼盤好正,我掃咗廿幾件肥肥三文魚同帶子,正正👅 醬油蝦我都好欣賞,好掛住醬油蝦蟹餸白飯嘅感覺😍😍 前菜高分💯燒肉方面羊架又係super出色👏🏻 大大舊燒出嚟口感豐富,juicy,豬頸肉都勁香口,毛毛就大讚牛舌,呢度有特制醬油嘅牛肋骨,超濃呀😽 呢款爐唔會搞到好大陣燒肉味,加上好多海鮮刺身,令我有雙重滿足,好幸福呀😚食完一大堆燒肉仲有甜品環節😻曲奇雪糕糯米糍食得好開心🥳 為呢餐畫上完美句號。📍 韓牛牧場 (銅鑼灣)銅鑼灣登龍街28號永光中心3樓🈺 Mon-Sun 12:00-01:00🉐🌕🌕🌕🌕🌖➰#YouAreWhatYouEat·· ·· · ·#foodie #travelfoodie #hkfoodie #foodiehk #foodblogger #foodcam #foodchannel #foodies #foo
#韓牛牧場
🐂

一入門口有去咗韓國feel

有好多牛牛部位揀嚟食

有好多汽水任飲

📍 韓牛牧場 (銅鑼灣)

🈺 Mon-Sun 12:00-01:00

🉐🌕🌕🌕🌕🌖

#YouAreWhatYouEat
· ·
· · ·
#foodie #travelfoodie #hkfoodie #foodiehk #foodblogger #foodcam #foodchannel #foodies #foodpics #foodstagram #FoodieKirs #travelfoodie #travel #travelblogger #hongkong #hkig #hkgirl #foodporn
2021-04-28
庆祝纪念
纪念日
  • 醬油蝦
2021-05-22 88 浏览
好耐冇同媽媽橕枱腳,就約媽媽食下韓燒,可以同佢傾下偈、又可自我放鬆一下!呢間位於銅鑼灣嘅韓牛海鮮,係放題型式!可以省卻咗我哋啲懶人,2個人唔駛諗要揀食咩好😅😅而且佢係放題形式,頭盤可以自己出去夾自己喜歡嘅salad,冷盤!飲品有各類型嘅汽水、果汁、啤酒、燒酒都係任飲架!而海鮮、肉類都可以任叫,店員會比個QR code你,等你慢慢食慢慢order! 非常方便!而且仲有魚生食架,魚生冇諗過幾新鮮喎,仲有醬油蝦食,味道好正又夠爽!好怕啲蝦霉晒,真係吞都吞唔落😝海鮮我哋叫左花甲/蜆/蝦🦐,啲蝦又幾香脆,蜆雖然肉粒唔大,但新鮮好味!牛肉叫左幾款,安格斯肉眼扒、韓汁牛仔骨、韓汁牛肉、牛舌、韓國人最鐘意嘅牛腸,仲叫埋雞皮(燒到脆卜卜)十分野味😋😋牛🥩,我個人比較鐘意牛舌同韓汁牛仔骨,口感好,又唔會un!仲有雞肉、豬肉、魚任揀架!最後燒埋小甜薯,經已好飽!飽到甜品都冇食就閃人😅😅

牛🥩,我個人比較鐘意牛舌同韓汁牛仔骨,口感好,又唔會un!
仲有雞肉、豬肉、魚任揀架!

最後燒埋小甜薯,經已好飽!飽到甜品都冇食就閃人😅😅
食物種類之多確係銅鑼灣裏面都少有見到的~~~同事話銅鑼灣呢邊開咗一間新嘅放題餐廳 可以食韓燒又有日本嘢食 有晒兩樣我最鍾意的食物種類 收工即刻帶爸爸 媽媽同家姐過來試試😙~~~這裡只要滿四位或以上 就會送韓牛他他 提前預定仲有韓國宮廷人參烏雞湯一鍋 非常吸引😆~~~但就算不夠四人 其實餐牌裏的東西也會多得怎麼吃也吃不完 😂 因為我們四個人加埋也大概只吃了餐牌裡面70%的食物種類~~~落完order等食物的期間 可以先到自助海鮮吧處取冷盤 海鮮吧 有熟蝦 翡翠螺 半殼青口 藍青口 沙律菜 芽菜 韓式泡菜 菠菜 等等嘅食物 還有水果 飲品 非常豐富😋~~~攞完冷盤返埋位之後 極上定量製作就會一一送上 當中我最喜歡就是手作刺身韓牛壽司 刺身級的韓牛非常新鮮 加上酸酸解膩的赤醋飯 令人停不下來🐮~~~吃過各種刺身同冷盤之後 我們的烤肉便逐一送上 先上大大件嘅羊架 🐏 厚肉到不得了 而且全部都係調好晒味 唔使額外沾點醬汁都已經好好食 牛肉也是粉粉嫩嫩 令我們一再encore 還有豬肉 也是大塊嫩口 非常滋味 🐷~~~除了各款燒肉之外 他們也有很多海鮮類嘅食物例如 海蝦 青花魚柳 帆立貝 多春魚等
食物種類之多確係銅鑼灣裏面都少有見到的
除了各款燒肉之外 他們也有很多海鮮類嘅食物
例如 海蝦 青花魚柳 帆立貝 多春魚等等 整體也都非常不錯 味道鮮美 不過相對肉類來說 個人覺得海鮮類比較難燒 很容易一不小心就燒得太耐 燒光了海鮮的水份 所以建議大家要好好善用他們提供的計時器 務求將燒食物的時間控制在最好的水平 以免浪費了高質的食材
~~~
總括來說 整個放題時間120分鐘 食物質素之多 確係連美食集中地銅鑼灣 都少有見到的 食完的感覺就是覺得非常懊惱 為什麼人類只有一個胃 如果我能再有多一個胃的話 就可以把他們餐牌內所有的食物都試過清光了😛
推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
韓牛牧場
2021-05-22 1664 浏览
銅鑼灣登龍街有好多餐廳,今次嚟到永光中心《韓牛牧場》食晚市韓牛海鮮放題,揀咗世子牛盛放題 (2小時任食),成人$298加一!餐廳有海鮮冷盤、沙律、生果任夾,韓國雪糕、糯米糍,同埋各類型嘅飲品有汽水、果汁、啤酒、燒酒!每檯送6色刺身拼盤、4合海鮮燒烤拼盤、手作刺身韓牛壽司、韓國醬油蝦、羊架。刺身鮮甜,海鮮新鮮,韓牛壽司嘅肉好juicy,醬油蝦好爽口入味,羊架香嫩無蘇味。掃QR code下單,非常方便,點了海鮮有花甲、蜆、鮮蝦🦐,海鮮好新鮮。點了幾款韓牛有安格斯肉眼扒、韓汁牛仔骨、韓汁牛肉🥩,肉質嫩滑。點了九肚魚、鯖魚、甜薯,仲有雞肉、豬肉任揀!食物送上枱嘅速度快,食物新鮮及有水準👍🏻。

2021-05-19
  • 世子牛盛放題
2021-05-21 66 浏览
韓牛牧場係一間燒肉放題店,位於銅鑼灣永光中心,位置都算方便。餐廳有做幾個價錢既放題,要選咩級數既放題就自己決定啦。一開始餐廳會附送羊架既,羊架既味道都唔錯,羊肉都幾厚,幾好味。之後我就開始點肉黎燒,牛肉方面我自己就覺得用料都唔錯既,牛肉有肉香,入口唔算太油,都幾好味。部分既牛肉係有調過味既,調味都調得唔錯。食完肉之後就到食雪條,雪條方面就有韓式雪條,選擇唔算多,但味道都唔錯既。今次食得都幾飽,冇叫太多其他野試,整體黎講依間餐廳既牛肉質素幾好。

餐廳有做幾個價錢既放題,要選咩級數既放題就自己決定啦。

2021-05-20
2021-05-21 73 浏览
可能近排疫情好返啲,多咗好多新餐廳開幕,銅鑼灣登龍街呢邊出名多嘢食,最近有間放題開幕,今日屋企冇嘢食,就同朋友去試下呢度主打韓牛同埋黑毛豬放題,我哋兩個食肉獸聽到就開心😄呢度嘅放題有120分鐘,星期一至五比假期會平$20一坐低會先上四款~6色刺身拼盤、4盒海鮮燒烤拼盤、手作韓牛刺身壽司、韓國醬油蝦,按人頭份量俾。特別欣賞個醬油蝦,擺喺個爐度,大約5分鐘就食得,蝦身夠大隻,醃製過,都無影響蝦肉嘅爽口,連個殼都好惹味,味鮮又帶甜甜地,好有韓式地道風味,可惜冇得encore,唯有下次再嚟先食到。好彩任食嘅款式都唔少,除咗刺身之外,壽司、安格斯牛肉、韓牛、海鮮、韓式料理、天婦羅等,目測都有7、80款,好滿足😊

呢度主打韓牛同埋黑毛豬放題,我哋兩個食肉獸聽到就開心😄
呢度嘅放題有120分鐘,星期一至五比假期會平$20

2021-05-19 99 浏览
登龍街一向都係美食集中地,今次都嚟到依頭搵食✌🏻• 1++韓牛韓燒定量午市餐(二人份)$238依度最特別之處係改用光波燒烤爐代替明火燒烤,平心而論燒出嚟的確冇明火咁香口,但相對亦都會比較健康同少油煙。拼盤包括1++韓牛牛肋骨肉、韓醬1++韓牛肩胛、西班牙黑豚五花腩、韓式雞腿肉同虎蝦拼半殼青口。牛係幾好食嘅,尤其係牛肋骨肉,美味程度可以同日本和牛媲美。略嫌五花腩太過肥膩,而其他食物亦不過不失😗• 1++韓牛他他丼 $128香港地比較少食到牛肉他他,我諗主要係牛肉質素嘅問題,所以見到依度有就試一試,食完返到去冇屙,證明啲牛肉係乾淨嘅~韓牛撈埋蒜片、蔥、雞蛋同梨肉,口感好軟滑,不過生牛肉始終都冇熟牛肉咁濃味,所以味道會淡啲😗
登龍街一向都係美食集中地,今次都嚟到依頭搵食✌🏻

• 1++韓牛韓燒定量午市餐(二人份)$238

• 1++韓牛他他丼 $128
2021-05-19 59 浏览
今晚食韓牛放題!!銅鑼灣既登龍街一向多野食今次搵左間韓牛牧場食燒肉放題🦐先食返隻醬油蝦做頭盤夠鮮甜,大隻得黎質感好好醬油入曬味🍣之後都食韓牛壽司完全冇燒過既韓牛刺身放係米飯上面牛肉juicy帶少少筋yummy🍣仲有刺身拼盤三文魚,吞拿魚,鮑魚片,虎蝦,帶子等刺身全部厚切又夠新鮮推介吞拿魚,鮑魚片同帶子🍳烤肉時間🔥🔥爐比想像中高溫店家好貼心提供每款食物既燒烤所需時間仲俾埋計時器⏱️咁就唔驚overcooked啦😆🦑先烤海鮮推介蝦同花甲🥓肉類方面強烈推介肩里脊牛肉切到薄身燒兩燒就食得肉質細嫩又juicy牛味夠濃🥩牛肉眼扒同樣係推介部位就算唔小心welldone左都唔硬(太掛住傾計唔記得計時😂)🐑法式羊架油香滿滿帶香草味雖然有少少穌味但絕對不能錯過除此之外🍢餐廳仲有名款炸物,串燒,冷盤同飲品無上限供應絕對物有所值呀😍
今晚食韓牛放題!!
銅鑼灣既登龍街一向多野食
今次搵左間韓牛牧場食燒肉放題

🦐先食返隻醬油蝦做頭盤
夠鮮甜,大隻得黎質感好好
醬油入曬味

🍣之後都食韓牛壽司
完全冇燒過既韓牛刺身放係米飯上面
牛肉juicy帶少少筋
yummy

🍣仲有刺身拼盤
三文魚,吞拿魚,鮑魚片,虎蝦,帶子等刺身
全部厚切又夠新鮮
推介吞拿魚,鮑魚片同帶子

🍳烤肉時間🔥🔥

牛味夠濃

🥩牛肉眼扒
同樣係推介部位
就算唔小心welldone左都唔硬
(太掛住傾計唔記得計時😂)

🐑法式羊架
油香滿滿帶香草味
雖然有少少穌味
但絕對不能錯過

除此之外
🍢餐廳仲有名款炸物,串燒,冷盤同飲品無上限供應
絕對物有所值呀😍
2021-05-17 117 浏览
港島搵食日!今次又去食韓燒😚韓牛韓燒定量午市套餐 $238 份量少少的🤏有d 似下午茶feel😌除咗以下食物 飲品同埋前菜都係任食架! 咁我就簡左幾款試下啦 包括泡菜 青瓜 木耳 牛舌 青瓜蟹柳沙律等等..我自己就幾鍾意佢嗰個沙津 因為係自己配搭份量多少!建議大家先食西班牙黑豚五花腩 之後再食牛 有韓牛牛肋骨肉 同韓牛肩胛 仲有韓式雞腿肉 虎蝦同牛油青口😋😋我自己就最鍾意黑豚五花腩 同埋個雞嘅醬汁😜😜韓燒濟州黑毛豬五花丼 $108 流心蛋撈飯 呢個有啲似高級版嘅燒肉🤣🤣🤣韓牛牧場 (銅鑼灣)銅鑼灣登龍街28號永光中心3樓#生活小記錄#隨心一拍#相機先食#美食 #隱世cafe #hkcoffeeshop #hkbar # 西式餐廳 #foodiehk #相機食先 #hkig #hkgirl #食好西 #西餐 #餐廳 #香港美食 #香港好去處 #甜品控#cafe #拍拖👫#打卡#jessicafoodhunt#jessicafoodie
港島搵食日!
今次又去食韓燒😚

韓牛韓燒定量午市套餐 $238
份量少少的🤏有d 似下午茶feel😌
除咗以下食物 飲品同埋前菜都係任食架!
我自己就幾鍾意佢嗰個沙津 因為係自己配搭份量多少!

我自己就最鍾意黑豚五花腩 同埋個雞嘅醬汁😜😜

韓燒濟州黑毛豬五花丼 $108
流心蛋撈飯 呢個有啲似高級版嘅燒肉🤣🤣🤣

韓牛牧場 (銅鑼灣)

2021-05-17 106 浏览
今日一條友走左黎銅鑼灣整野知呢間韓牛燒試業❤️鐘意食韓牛既我衝黎食!揀左個1++韓牛韓燒定量套餐(二人份)$238 👌🏻 試業中全單85折優惠架✅❤️套餐有~1++韓牛牛肋骨肉韓式雞腿肉韓醬1++韓牛肩胛虎蝦拼半殼青口西班牙黑豚五花腩呢間仲有放題架雪糕野飲任取不過呢午市套餐唔包雪糕要額外加錢架🙌🏻佢地既爐係光波爐燒我個人認為好好用🤣🤣燒得比較全面我唔係好鐘意燒豬肉平時但呢個五花腩帶肥肉燒上黎食落口唔會好油膩感!最愛緊係韓牛啦!無論牛肩胛定牛肋骨肉油脂香正到無與倫比🤤🤤🤤又有牛味$238食到韓牛 心滿意足仲要依架85折💁🏻‍♀️趁試業仲做緊優惠你地好過黎新既朝聖地喇😉📍韓牛牧場 (銅鑼灣)銅鑼灣登龍街28號永光中心3樓
今日一條友走左黎銅鑼灣整野知呢間韓牛燒試業❤️
鐘意食韓牛既我衝黎食!
揀左個1++韓牛韓燒定量套餐(二人份)$238 👌🏻
我個人認為好好用🤣🤣
燒得比較全面
我唔係好鐘意燒豬肉平時
但呢個五花腩帶肥肉
燒上黎食落口唔會好油膩感!
最愛緊係韓牛啦!
無論牛肩胛定牛肋骨肉
油脂香正到無與倫比🤤🤤🤤又有牛味
$238食到韓牛
心滿意足仲要依架85折💁🏻‍♀️
趁試業仲做緊優惠
你地好過黎新既朝聖地喇😉

📍韓牛牧場 (銅鑼灣)
2021-05-17 85 浏览
喺銅鑼灣行行吓🤔見到有呢間餐廳新開冇幾耐🤭就走plan左同friend去試吓。另外仲見到IG有好多人都同佢嗰個爐影相打卡🥰所以我都想去睇吓到底係點樣嘅🙆🏻‍♀️好彩有book咗位先去,如果唔係嘅話可能冇位俾我哋入去🥺坐好咗之後好快就決定咗試吓入門版嘅set先世子牛盛 $298呢樣價錢可以享受到三個願望,分別可以選擇嗌壽司刺身、烤肉放題同埋韓國煮食。佢哋全部都係任叫嘅,坐低咗之後會俾個QR code你落單🤤但係留意番唔同嘅石都會有送唔同嘅稀有小食,以我哋呢個餐為例,會有一盒手作刺身韓牛壽司🍣韓國醬油蝦🇰🇷仲有6種刺身拼盤同埋四合海鮮燒烤拼盤😻最特別嘅係仲會送多客羊架,以上呢啲小食都冇得再叫😭佢烤肉方便都有幾多選擇,而且喺張枱上面會有寫到大概要整幾耐❣️但係要留意番嘅係你點嘅份量就係佢上嚟嘅份量,例如我哋嗰日兩個人去食👫🏻我哋要叫嘅份量全部都要填2先啱啱好🙆🏻‍♀️佢刺身方面都比較鮮甜,而且有好多都係厚切為主👏🏻佢啲燒烤所用到嘅肉類,有啲落咗豐富嘅調味料落去,有啲就保持返佢原汁原味嘅風味😽只要你有去過餐廳度試吓,就會知道當中嘅樂趣🙌🏻

世子牛盛 $298
最特別嘅係仲會送多客羊架,以上呢啲小食都冇得再叫😭

刺身方面都比較鮮甜,而且有好多都係厚切為主👏🏻
只要你有去過餐廳度試吓,就會知道當中嘅樂趣🙌🏻
2021-05-17 139 浏览
呢日黎到登龍街既永光中心,呢度出名多野食~ 都有好多唔同既選擇~ 今次就揀左呢間韓牛牧場, 食下好食既韓牛! 我叫左個韓牛韓燒定量午市套餐~ 入面有牛、豬同雞! 仲有蝦同青口, 當然仲有D 蔬菜咁! 每枱都會有部燒爐, 部燒爐勁好, 完全唔覺得有煙, 同埋D 野都幾快熟! 認真唔錯, 搞到都想係屋企添置番部~~ 呢個韓牛韓燒定量午市套餐, 入面既豬同牛都有分有汁同冇汁, 店員上左菜之後就同我地介紹下唔同既食物用咩醬汁, 感覺真係好好~ 唔同既食物都可以點番個岩既醬汁再去提升番食物既鮮味~ 佢既午市仲包埋飲品任飲(除酒精)同埋出面既前菜任食, 雖然係任食, 但質量都真係唔錯! 泡菜都好高質!!! 我地仲叫左人參雞湯, 入面勁重參味, 仲要跟兩個飯, 真係份量十足! 雞係用烏雞, 我覺得點胡椒鹽都相當之唔錯!!! 同埋佢個環境好舒服, 唔會有油煙, 慢慢坐慢慢食都唔覺得辛苦!