2021-06-12 43 浏览
韓牛牧場 - 韓式燒肉今日到了一間位於銅鑼灣的韓國菜餐廳,主打韓式烤肉,賣點是採用光波爐代替一般的燒烤爐,比較少的油煙,感覺上健康,環境亦舒適。燒肉形式是放題,分為三個級別,選了中級的世子牛盛。冷盤、前菜自助形式的海鮮吧,款式選擇都多。六色刺身拼盤新鮮厚切的刺身,啖啖肉又夠凍。海鮮燒烤拼盤海蝦、多款蜆殼類的拼盤。韓國醬油蝦惹味爽口的醬油蝦。烤肉放題首先當然推介安格斯牛肉,油脂豐盈牛味濃郁;另外厚切海鹽牛舌亦有水準。豬肉是韓式五花肉和梅花肉,肉質軟腍,油花夠。還有雞肉、海鮮選擇。韓式熱食放題還包括多款韓式特色湯鍋、小食、炸物等,地道的韓式體驗。甜品最後當然唔少得韓國雪糕雪條!
韓牛牧場 - 韓式燒肉

燒肉形式是放題,分為三個級別,選了中級的世子牛盛。

冷盤、前菜
自助形式的海鮮吧,款式選擇都多。

六色刺身拼盤
新鮮厚切的刺身,啖啖肉又夠凍。

海鮮燒烤拼盤
海蝦、多款蜆殼類的拼盤。

韓國醬油蝦
惹味爽口的醬油蝦。

烤肉放題
豬肉是韓式五花肉和梅花肉,肉質軟腍,油花夠。
還有雞肉、海鮮選擇。

韓式熱食
放題還包括多款韓式特色湯鍋、小食、炸物等,地道的韓式體驗。

甜品
最後當然唔少得韓國雪糕雪條!
2021-06-11 52 浏览
今次呢一間係有朋友帶路帶我嚟嘅,用韓式轉轉爐燒燒下又幾過癮😛我哋要咗個牛放題餐,任食安格斯牛😍落咗單之後好快就為我哋送上刺身拼盤、海鮮拼盤同韓國醬油蝦🥰刺身拼盤好豐盛呢,有我最愛嘅油甘魚😍好厚切好鮮味,之後仲可以encore再點添😆每人仲送一塊西冷同羊架,羊架好臊好中意😍😍羊味十足!出面自助區有唔少配菜揀,有海鮮吧冷盤同唔少前菜、沙律等。火炙韓牛壽司必點!火炙韓牛3成熟,肉質好嫩😚咁多款牛揀,我哋最鐘意就係安格斯牛里脊,肉質彈牙得黎肉味又濃,燒到3-5成熟就啱啱好!甜品、飲品,都會任拎㗎~好多韓國brand🤪📍韓牛牧場 銅鑼灣登龍街28號永光中心3樓

我哋要咗個牛放題餐,任食安格斯牛😍

落咗單之後好快就為我哋送上刺身拼盤、海鮮拼盤同韓國醬油蝦🥰

每人仲送一塊西冷同羊架,羊架好臊好中意😍😍羊味十足!

出面自助區有唔少配菜揀,有海鮮吧冷盤同唔少前菜、沙律等。

火炙韓牛壽司必點!火炙韓牛3成熟,肉質好嫩😚

甜品、飲品,都會任拎㗎~好多韓國brand🤪

📍韓牛牧場
銅鑼灣登龍街28號永光中心3樓
2021-05-18
2021-06-10 126 浏览
收工一試係cwb韓牛,地方唔大,座位唔會太逼坐得舒服,餐廳用上德國寶燒烤爐好特別,燒野食過程爐唔痴底又唔大煙,超正!今次叫左個120分放題套餐,職員會先上定量食物。-6色刺身拼盤-4合海鮮燒烤拼盤-手作刺身韓牛壽司-韓國醬油蝦-法式羊架一份呢間野海鮮值得一讚全部都食得出新鮮,羊架肉質燒完仲嫩口。出面冷盤、野飲選擇都多,有唔同醃製小菜,凍食海鮮,沙律、蝦🦐非常出色超爽口彈牙,肉質新鮮。間店用QR落單,每樣野食單點1件,客人應應自己喜好下單,可以試更多野食又唔會造成浪費。我地叫左不同種類牛肉,🥓五花腩好味薄薄一片燒到蕉香,配上醬汁大蒜勁正。炸物好味唔油膩,全部即炸咬落去出煙。總結韓牛性價比唔錯,全部野食水準都平均,種類繁多,下次有慶生活動會再食,有個位置備置好靚,打卡一流。
今次叫左個120分放題套餐,職員會先上定量食物。
-6色刺身拼盤
-4合海鮮燒烤拼盤
-手作刺身韓牛壽司
-韓國醬油蝦
-法式羊架一份
呢間野海鮮值得一讚全部都食得出新鮮,羊架肉質燒完仲嫩口。
2021-06-08 74 浏览
-同老公👩‍❤️‍👨大食一餐去左公司附近嘅 "韓牛牧場"顧名思義有得食韓牛同埋刺身放題😍可以一次過滿足兩個願望我地叫左世子牛盛放題 ($298)每台送🍙手作刺身韓牛壽司、🦐韓國醬油蝦、6色刺身拼盤、法式🐏羊架、4合海鮮燒烤拼盤啲他他🐮牛肉好新鮮,而且好香嫩啲刺身好新鮮😍我地encore 左幾轉羊架醃得幾好味唔會太蘇😍野食嘅選擇都好多豬牛雞海鮮蔬菜都有😍😍海鮮嘅種類都好多叫左好多次🦐海蝦同青口 好新鮮安格斯牛胸大推好好味🐔雞腎串、雞軟骨串都好正
同老公👩‍❤️‍👨大食一餐
去左公司附近嘅 "韓牛牧場"
顧名思義有得食韓牛同埋刺身放題😍
可以一次過滿足兩個願望
我地叫左世子牛盛放題 ($298)
啲他他🐮牛肉好新鮮,而且好香嫩
刺身好新鮮😍
我地encore 左幾轉
羊架醃得幾好味唔會太蘇😍
野食嘅選擇都好多
豬牛雞海鮮蔬菜都有😍😍
海鮮嘅種類都好多
叫左好多次🦐海蝦同青口 好新鮮
安格斯牛胸大推好好味
🐔雞腎串、雞軟骨串都好正
2021-06-07 84 浏览
隔一排無食韓烤, 就會好掛住韓烤嗰種味道🤤! 公司附近新開咗間主打韓牛, 基於食咗當去咗嘅理論, 約埋朋友一試!🥳坐低見到一個新式的韓烤爐, 原來係光波爐😱, 充份解決超勁大油煙味嘅問題! 唯一要注意係光影響食物生熟判斷, 所以每張枱紙都有好貼心介紹, 讚! 👍🥗先到自助沙律吧走一轉,有凍海鮮,包括: 🦐熟蝦, 🐚翡翠螺、半殼青口同藍青口等等,又有🥬沙律菜, 🌽粟米, 蟹柳, 🥒青瓜等等,仲有其他冷盤及水果🍉, 非常多選擇!🍣先來刺身盤, 共有6款刺身, 新鮮, 爽口無腥味! 🦐每枱限定韓國醬油蝦及韓牛壽司🍣! 醬油蝦咸咸香香, 濃濃鮮味, 讚! 生牛肉嫩滑無筋, 超讚! 🤤再來每枱限定羊扒及 1+韓牛🥩! 牛肉未經醃制, 食到原有牛肉味道, 肉味濃而不羶, 肉質嫩滑, 口感一流! 🐑羊扒更是驚艷, 羶味全無, 入口軟滑, 十分滿分! 🦐再來海鮮盤, 有蜆, 蝦, 青口等! 新鮮爽甜, 放卜光波爐, 開口即食!📱餐廳用 QR code 落單, 方便快捷! 除咗刺身, 壽司, 豬, 牛, 雞等燒肉外, 仲有熟食! 🍤天婦羅, 熱盤小炒, 串燒, 炒飯, 炒粉絲等等!🧐切記係單件落單啊,
🍣先來刺身盤, 共有6款刺身, 新鮮, 爽口無腥味!

🧐切記係單件落單啊, 點1即係一件, 唔好好似我咁, 點1牛柳粒, 自以為係一份, 點知原來係一粒! 笑死人!
😱Oh…牛柳粒同牛仔骨都好高質, 第一次自己燒雞皮, 還不錯啊!
🥳想食韓烤又唔想一身油煙味的最佳選擇!
2021-06-07 55 浏览
🔥呢間韓燒餐廳使用德國寶燒烤爐,唔會食到臭奔奔,野食仲好快熟!1++韓牛韓燒定量午市餐 -2人份($238) 當中有牛味濃又有滿滿雪花,入口即溶的 1++韓牛牛肋骨、比較濃味的韓醬1++韓牛肩胛、油脂味濃的花花形的西班牙黑豚五花腩、啖啖肉的韓式雞腿肉,以及虎蝦拼半殼青口。另外極上火炙7色丼($118)有海膽、帶子、三文魚等各種魚生,還附上2片韓牛,冷盤、沙律、前菜、飲品都係任飲任食😍最鍾意蓮藕同木耳,酸辣味道開胃又好吃!
🔥
2021-06-05
午餐
2021-06-06 94 浏览
​📍 韓牛牧場今日放工後同朋友來到銅鑼灣逛街,行完街來到登龍街時覓食時出現了天壤之別的分歧,天氣炎熱我想食清淡的海鮮,朋友胃口奇佳偏向食韓燒放題,正當難做選擇之時,突然這時想起朋友極力推薦在永光中心三樓的韓國牧場。進入餐廳只見店內裝潢簡潔企理,坐位闊落舒適,同時分隔合理完全達到防疫的要求。店員有禮貌以及做嘢十分麻利。與一般韓燒店不同的是這裡使用德國寶嘅燒烤爐,燒嘢食時唔會燒煙瀰漫十分乾淨,特別適合幾個知己好友圍爐吹水同時嘆燒肉和海鮮➖➖掃描店內的Barcode後,食客就可以在手機裡點餐。手機menu上所提供豬、牛、羊和海鮮讓客人落單,各種食材供真係琳瑯滿目,讓人目不暇接。店內有2個冷菜自助吧為食客提供各種唔同的令蔬菜和海鮮作為餐前小食,三個比人更高的冰櫃裡有各式各樣的冷飲供人選擇。最受小朋友歡迎的雪糕櫃裡擺滿了五光十色的各種雪條和雪糕作為餐後甜點。➖➖為了滿足倆人唔同的願望,我們選擇了世子牛盛放題,放題包括六色刺色拼盤、四合海鮮燒烤拼盤、火炙1++韓牛、、韓牛壽司等。另外,食客還可以隨意點其它的海鮮和牛肉。我地這次人丁單薄,在120分鐘放題時間內,兩個人都唔記得食了多少碟唔同的食材,無
​📍 韓牛牧場

➖➖
為了滿足倆人唔同的願望,我們選擇了世子牛盛放題放題包括六色刺色拼盤、四合海鮮燒烤拼盤、火炙1++韓牛、、韓牛壽司等。另外,食客還可以隨意點其它的海鮮和牛肉。我地這次人丁單薄,在120分鐘放題時間內,兩個人都唔記得食了多少碟唔同的食材,無論我地幾咁努力都冇辦法嘗試到這裡唔同的食物。我地兩人捧著渾圓的肚子離開時已計劃下次一定班多D人再來嘗試其它的美味食材。
📌 六色刺色拼盤
擺設精美,拼盤有油甘魚、立魚、甘蝦、北寄貝、八爪魚同帶子極其新鮮,食落爽口鮮美。

📌 四合海鮮燒烤拼盤
有新鮮大蝦、青口同扇貝,用黎燒烤會有另一種滋味同口感

📌 火炙1++韓牛裡的安格斯肉眼扒
大小厚薄均勻,燒烤時牛肉香濃的味道已飄溢,食落真是唇齒留香。新西蘭羊扒脂肪均勻,食落只覺肉質鮮嫩,而毫無羊肉的羶味,真是妙不可言,驚喜十足。

📌  安格斯肩里脊
大小厚薄均勻,食落細膩嫩滑,肉香陣陣,回味無窮

📌 手作刺身韓牛壽司
生牛肉味香濃軟嫩,食落香腍軟滑,甘香醇和

地址:銅鑼灣登龍街28號永光中心3樓
2021-06-06 105 浏览
毗鄰Times Square的登龍街,食肆林立,有點像日本🗾心齋橋購物街旁邊那種滿是食肆的小街🤩這夜Jon媽👩🏻和Jon仔👦🏻。在「韓牛牧場」享用了🇯🇵 x 🇰🇷fusion的放題。未進入放題之先,侍應送來幾款「頭盤」:✨刺身是三文魚腩和肥厚的帶子最為吸引;✨海鮮燒烤盆有蝦、花甲、蜆、牛油青口; ✨肉類是安格斯肉眼和羊架,每人每款一件;✨還有刺身韓牛壽司,一小口一件(👩🏻覺得吃進去像在吃魚多過像牛肉)⋯⋯放題自取的還包括飲品、沙律、水果,最後有雪條。放題的主菜有日式🇯🇵刺身、和食,和韓式🇰🇷燒肉、湯品、主食兩大部份。刺身有三文魚、油甘魚、八爪魚、北寄貝等,都屬厚切,擺盤認真。😋和食有Jon仔最愛的炸芝士年糕、Jon媽最愛的海蝦天婦羅等,都是即叫即炸,熱呼呼的。😋全店燒肉都是用光波旋轉爐,油煙不多,也不易烤過火。👍最好吃是偏甜的韓醬醃安格斯牛片,一口牛粒也不錯。🥰🕰:晚市120分鐘💰:任食價成人$298(周末貴$20)、小童 120CM以下 $238

未進入放題之先,侍應送來幾款「頭盤」:
刺身是三文魚腩和肥厚的帶子最為吸引;

✨海鮮燒烤盆有蝦、花甲、蜆、牛油青口;

✨肉類是安格斯肉眼和羊架,每人每款一件;

放題自取的還包括飲品、沙律、水果,最後有雪條。

全店燒肉都是用光波旋轉爐,油煙不多,也不易烤過火。👍

最好吃是偏甜的韓醬醃安格斯牛片,一口牛粒也不錯。🥰

🕰:晚市120分鐘

食韓燒有無遇過以下問題?-餐廳有浸油溢味/地下好油-彈油-食到成身臭曬-唔知應該燒幾耐/生熟問題如果你同我都一樣覺得韓燒魅力沒法擋😍但又揾緊一間無以上問題嘅餐廳,咁繼續睇落去啦👀位於銅鑼灣嘅韓牛牧場除左幫大家解決以上4大煩惱之外,仲幾有家庭風架,同時又有時代廣場做景,感覺都幾自在嘅😌🐮世子牛盛120分鐘放題-5:30-9:30時段💲2️⃣9️⃣8️⃣每枱送:(4個人來仲有他他送🔥)6色刺身拼盤🍣,4合海鮮燒烤拼盤🦐,韓牛壽司🍙,醬油蟹🦀,安格斯牛肉眼扒🥩法式羊架1份🍖(刺身夠厚切,海鮮好新鮮,羊架簡直係💯😍😍😍)前菜區🥗呢到可以自制蟹籽沙律🥗,啲蟹籽仲係任兜唔嬲,個醬仲幾唔錯添😋除此之外,仲有幾款海鮮同6款泡菜/醃菜比你揀🥒刺身,壽司🍣個人推介厚切又濃郁嘅三文魚,超級新鮮生虎蝦,仲有爽脆又夠酸嘅希靈魚🐟🐠燒烤🍗快啲跟住我嗌啦💁🏻‍♀️醃牛胸肉,醃牛仔骨,一口牛,海鹽牛舌,翡翠螺,清酒煮蜆,青花魚柳(必食!🤤)(唔知應該燒幾耐?望落張紙就知啲肉呀,海鮮呀轉幾多個圈就食得,係咪快捷又方便呢😉)呢到嘅肉量比我食開嘅大,食落啖啖肉,配埋泡菜同超新鮮嘅生菜就perfect池👌🏻啲海鮮新鮮得來勁爆juicy💦主
食韓燒有無遇過以下問題?
-餐廳有浸油溢味/地下好油
-彈油
-食到成身臭曬
-唔知應該燒幾耐/生熟問題

每枱送:(4個人來仲有他他送🔥)

(刺身夠厚切,海鮮好新鮮,羊架簡直係💯😍😍😍)

前菜區🥗

刺身壽司🍣

燒烤🍗

主食🍲
唔夠飽嘅可以叫個炒粉絲🍜爽爽佢,大大份又多蔬菜,包你飽到行唔郁😋

飲品🍹
啤酒茶梳打樣樣齊全🥰

甜品🍦
除左人氣雪條melona之外,仲有lotte嘅雪米糍添🤤

🔥🔥🔥而家like佢地社交平台 page仲送鵝肝添,大大塊,入口即溶🤤🤤🤤
用餐优惠
試食活動
  • 牛仔骨
  • 羊架
2021-06-05 116 浏览
本身睇見咁多好評諗住黎試下,但真係好失望!通常任食款式多,總會有幾樣好食既,但呢度真係每樣都唔掂⋯ 首先,無明火,剩係用燈燒熟,完全唔係韓燒嗰回事。食物方面,肉超唔新鮮、無肉味、好un;刺身唔新鮮,未見過就咁用隻碟仔上刺身,好驚食物中毒;海鮮:蜆直情苦既,食左要lur返出黎;最後諗住叫個韓式炒飯填飽個肚,炒到出黎都係白飯咁款,食之無味;最後個甜品雪到石頭咁。講到呢度,有新客入黎,我有衝動好想叫佢地快d走啦唔好黎呢度食,係登龍街街口食碗雲吞麵都應該滿足過黎呢度⋯最後,有相為証⋯⋯
2021-05-25
2021-06-02 126 浏览
第一次食用強光燒肉😆感覺好新奇,好先進!一開始諗緊會唔會燒唔熟🤣 呢個諗法好傻豬🐷 近少少個爐都覺得好辣手👀 餐廳地方幾大,每張枱都有個爐,門口位置放咗唔同種類嘅冷盤有中華沙律,木耳,牛舌,沙律菜,同飲品,叫午市餐就可以任食~1++韓牛韓燒定量午市餐(二人份)$238有1++韓牛牛肋骨肉,韓醬1++韓牛肩胛,西班牙黑豚五花腩,韓式雞腿肉,虎蝦,半殼青口。食之前店員有解釋,最左邊個醬汁係點豬肉,中間嘅醬汁係點牛肉,右邊醬汁就係麻油,幾抵讚👍🏻 同埋先燒海鮮,最尾先燒有醬汁嘅肉。海鮮都幾新鮮,彈牙爽口,韓牛牛味濃~ 配醬汁更加好味😋 海膽三文魚親子丼 $108淨係食燒肉梗係唔夠,另外仲叫咗個丼飯。裏面有三塊海膽,三文魚籽,五塊三文魚,刺身都算新鮮,份量適中,係三文魚籽唔知點解有啲扁🙈

1++韓牛韓燒定量午市餐(二人份)$238

海膽三文魚親子丼 $108
見到人哋介紹話銅鑼灣開咗間日韓放題餐廳,刺身韓燒兩食喎,好吸引。放學帶埋寶寶去食個lunch放題先😄呢度滿四位,就會送韓牛他他 ,提前預定仲加送韓國宮廷人參烏雞湯一鍋(下次一定要拉埋爸爸黎😄)自助海鮮冷盤已經勁豐富,有熟蝦、青口、翡翠螺、各式沙律菜、韓式泡菜等,飲品櫃有超過二十款飲品一坐底已經送上手作韓牛壽司,嫩滑嘅牛刺身加上壽司飯好開胃,小朋友唔食得,我仲可以一個人獨吞添😄餐廳按人頭送上大大件調味羊架,嫩口嘅肉肉令兩個寶寶都食得好滋味餐廳好細心,準備咗計時器,教埋燒海鮮嘅時間,唔會怕燒得太耐,任何人都可以變廚神😄

放學帶埋寶寶去食個lunch放題先😄
(下次一定要拉埋爸爸黎😄)

✿╮❤╭✿✿雜感女生   好味日記✿˚*•✰。韓牛牧場.放開胃口好滋味。✰•*˚✿✿小資女的Dolce Vita✿✿❤餓底飯聚.食勻全世界❤❤吾係POL - Peggy On Line.Proof Of Life❤  ❤好耐冇去大食銅鑼灣可以點?和好友2人前的話,可以去食新店!今次試韓牛牧場好正呀! 店員年輕又親切反應快,上菜速,食物正韓燒、海鮮、salad、冷盤 應有盡有呀 點了世子牛盛當然是食牛為主啦 第一次用呢款燒爐自動轉轉轉,平衡火力幾得意呀 醬油蝦,好香好入味 牛肉有好多款味道都濃郁香口而且非常新鮮剩係睇個顏色都非常合格 可以先吃熟食與沙律泡菜與大蝦好夾呀 天婦羅都好有水準好脆好好味壽司都即點即製好好食韓國年糕與粉絲不能少食到停不下來 燒海鮮慢慢來但質素都唔錯特別係蝦同扇貝帶子仔甜又多肉  任飲的汽水同茶好好feel 仲有最好食的韓國蜜瓜雪條點都係呢個牌子最正!好味呀! 下次要同朋友再來食飯呀!

雜感女生   好味日記

˚*。韓牛牧場.放開胃口好滋味。*˚

✿✿小資女的Dolce Vita✿✿

餓底飯聚.食勻全世界

好耐冇去大食銅鑼灣

可以點?

和好友2人前的話,可以去食新店!

今次試韓牛牧場

好正呀!

店員年輕又親切

反應快,上菜速,食物正

韓燒、海鮮、salad、冷盤 應有盡有呀

點了世子牛盛

當然是食牛為主啦

第一次用呢款燒爐

自動轉轉轉,平衡火力

幾得意呀

甜又多肉

任飲的汽水同茶

好好feel

仲有最好食的韓國蜜瓜雪條

點都係呢個牌子最正!

好味呀!

下次要同朋友再來食飯呀!

2021-05-31 50 浏览
呢排日日出銅鑼灣做嘢,晚上成日喺附近食,餐餐食大魚大肉真係肥死!呢間餐廳推出唔同時段加唔同食物種類嘅放題可以選擇,我今次選擇左「韓牛海鮮放題」試一試。基本上除咗有牛扒、醬油蝦、海鮮刺身拼盤等等,另外可以喺佢哋餐牌無限點唔同類型嘅食物,例如有一啲炸物、壽司、蔬菜、頭盤小食等等,而且佢哋出面仲有自助沙律吧,可以任拎飲品、又有每日指定生果、雪糕雪條等等嘅甜品🍮佢哋嘅生果好爽口又夠甜,我鐘意。好岩鍾意多種類型又食得多嘅朋友。
2021-05-30 72 浏览
最貴set啲牛仲衰過台灣夜市$100啲牛,完全冇牛味冇口感,豬同其他肉都勁難食🤢。燒嘢部機慢慢轉拖時間,落單又漏單又畀錯⋯⋯大家千祈唔好去,不可一不可再,四百幾蚊去食牛陣都好過佢N倍。
燒嘢部機慢慢轉拖時間,落單又漏單又畀錯⋯⋯