2020-01-07 84 浏览
新浦崗 陳儀興朋友介紹係附近有間特色鍋底打邊爐冬瓜盅冬瓜當作盛放餡料的容器,冬瓜盅做湯底都係第一次,仲可以當湯飲添冬瓜肉有齊唔同餡料架,圍滿了鲍魚、花膠、海参。裡面更有紅棗杞子雞湯燉至腍身的冬瓜肉吃來像綿花般綿密,瓜肉清甜,更能突顯火鍋料的原始味道。鮑魚肉厚而且很有彈性,非常新鮮。單是吃湯料,也大滿足冬瓜盅附送新鮮野菌雜菜拼盤。成個湯底變咗雞湯,聞上去已經夠晒香,飲落味道就好清甜,夠晒真材實料配料價錢不貴,而且很多都可以雙拼,非常貼心牛肉特別切得厚身,吃下去盡是肉汁,脂肪分佈好平均 ,牛味好濃郁。入口即溶,肉質嫩滑,紋路統一而且咬落彈牙,厚切又重牛味,不得不吃🤘🏻必點之選果然係招牌牛。又可以打邊爐又可以健康,餐廳嘅服務都好同埋不限時間。整體食物質素都好滿意!#liukahin@gmail.com #93575555#foodie #hkblogger #foods #hkfood #hkfoodie #likeforlikes #like4likes #likeforfollow #likeforcomment #likeforlikeback #likeforcomments #in
新浦崗 陳儀興
朋友介紹係附近有間特色鍋底打邊爐

冬瓜盅

配料
價錢不貴,而且很多都可以雙拼,非常貼心

牛肉

#liukahin@gmail.com #93575555
#foodie #hkblogger #foods #hkfood #hkfoodie #likeforlikes #like4likes #likeforfollow #likeforcomment #likeforlikeback #likeforcomments #instalike #followers #followers #photooftheday #amwriting #blogging #newblogpost #instablogger #me #followme #comment💬 #like4me #smile #igers #hkig
2020-01-05 119 浏览
今日屋企冇人煮飯,咁就齊齊落街食。去食屋企附近一間晚市好多人去嘅餐廳。呢度有打邊爐,雞煲同埋小菜。咁我哋今次就叫咗冬瓜盅,所以另外叫咗小菜食。首先講吓呢個冬瓜盅,冬瓜盅超級足料,入邊有鮑魚,雞件等等材料,飲落去好清甜🤪 之後叫冬瓜盅會跟一個野菌雜菜,我哋另外再叫咗芋頭同淮山。將啲蔬菜一次過放晒入個煲度,超級甜超級好味!小菜我哋首先叫咗炸墨魚餅,炸墨魚餅金黃色好吸睛,食落去爽口彈牙,係不錯嘅佐酒小食。之後叫咗呢度嘅招牌,拔絲咕嚕肉。呢個真係好食到停唔到口,唔係好食得出有炸粉,但係個皮就好脆好正!食落冇肥肉但係都唔乾,總之呢碟餸係超級正,再黎食都一定會叫😍仲有一樣都超級推介既就係蜜椒薯仔牛柳粒,呢個最正既野係個蜜糖汁,薯仔同牛柳粒配上蜜糖原來可以咁正咁惹味!!牛柳粒煎到好香,外面微脆,入面仲好嫩滑,味道好香又帶點甜,好有驚喜🤪

咁我哋今次就叫咗冬瓜盅,所以另外叫咗小菜食。

2019-12-19 136 浏览
最近同友人一齊去左「陳儀興玫瑰餐廳」,兩個人撐枱腳打邊爐烚下烚下。一尼到就即刻有野食,因為我地提早左一日預訂依度嘅「海鮮濃湯黃金甲」,海鮮煮熟左之後,一定要先飲頭啖湯,頭啖湯嘅味道會係最鮮甜、濃郁;依個煲湯底咁jeng,全靠食材豐富又新鮮,內裏有南瓜盅一個、大蟹一隻、肉蜆、西芹、菇菌、粟米等等嘅食材,份量好大,我同友人額外order多3樣野,已經夠飽。黑松露墨魚丸,由師傅手打而成,口感彈牙,黑松露配粒粒墨魚,食落好夾。餃子雙拼,菜肉餃,皮薄餡靚;芥末西芹餃,fusion菜,芥末味好濃,但唔會嗆口。西洋菜,依度嘅蔬菜類擺盤好似盆栽咁好靚。

西洋菜,依度嘅蔬菜類擺盤好似盆栽咁好靚。
  • 海鮮濃湯黃金甲
2019-12-13 339 浏览
天氣凍凍哋, 最適合就係打邊爐! 之前經過呢間餐廳見到有得個鍋好吸引咁, 於是就揾咗晚嚟試試~ 6點去到無咩人, 之後越食越多人, 只係平日都full晒, 明明都唔係開喺旺區~ 我同個friend就係食"魚獲至寶美顏鍋"! 估唔到打邊爐除咗麻辣呀cheese呀etc., 都會有一款啱貪靚女士嘅選擇XD 由於只係得兩條友, 我哋點咗5款菜! 安格斯牛肉, 手打三寶丸, 西洋菜, 豆腐卜同埋手打紅薯粉~ 其實個鍋本身都已經有啲食材料, 大大個魚頭魚尾, 南瓜, 菇&海參..同其他火鍋店一樣, 呢間自己整個調味醬~講下個湯底, 未落啲配料時飲咗幾啖, 好好飲, 因為好鮮甜好清! 雖然唔知係咪真係有美顏功效, 但點都一定好過d味精濃or肉ge 肥膩湯底~ 我因為怕骨唔係特別鍾意食魚, 但食咗少少魚面豬ge肉覺得好滑嫩! 而且佢好似將條魚炸過, 但放咗入湯依然保留到個種脆脆口感, 唔會淋晒, 唔係一般係屋企打邊爐買到整到食到, 好考功夫, 認真特別!至於其他料都唔差, 整體質素高於一般放題式shabu shabu, 尤其係好滑ge紅薯粉同手打三寶丸ge鯪魚球! 無骨又有啲胡椒味! 豬肉丸&蝦丸都

同其他火鍋店一樣, 呢間自己整個調味醬~

至於其他料都唔差, 整體質素高於一般放題式shabu shabu, 尤其係好滑ge紅薯粉同手打三寶丸ge鯪魚球! 無骨又有啲胡椒味! 豬肉丸&蝦丸都好食過機整個啲, 無加工個啲味! 唔會好彈牙, 但夠新鮮

雖然最後都食得晒, 不過下次兩個人食叫少一碟都得, 唔使食到十分飽呢~
2019-12-10
2019-12-12 115 浏览
開心聚聚✌🏻前幾日同幾個朋友去咗打邊爐烚吓烚吓🤣今次去咗新蒲崗呢間陳儀興玫瑰餐廳🍽一入去已經好熱鬧啦😍 好有大排擋既風味🤤除了有各種中式小菜外🥢餐廳仲有各式各樣口味既雞煲,如椰子雞、重廈雞及花雕醉雞鍋等✌🏻仲有烤魚,及各種火鍋😋*我地今次食咗美顏鍋😍好特別既鍋,魚頭魚尾做湯料🍵湯滾到有香噴噴既魚味🤪 超級有益兼好補身魚肉好滑好鮮甜🤩*配料方面,肥牛真係好值得推介🥓入口即溶,超級香嘅牛味😍一咬就食到幾上等既牛肉🥩仲有就係蟹子墨魚滑油炸鬼✌🏻好有創意又好好味嘅組合嘅組合👍🏻一硬一軟 配埋蟹子,好有口感 一啖就食到幾種味道🤤餐廳嘅西洋菜都好值得試🥬試過之後都會嘩一聲😱覺得新鮮之餘 冇渣 幾甜😋*整體來講,都算不錯👏🏻最驚訝嘅係佢嘅飲品係異常大杯🥤性價比超高🤪環境好寬敞又好整潔,超級適合家人同朋友聚會👍🏻
開心聚聚✌🏻
前幾日同幾個朋友去咗打邊爐烚吓烚吓🤣
今次去咗新蒲崗呢間陳儀興玫瑰餐廳🍽
一入去已經好熱鬧啦😍 好有大排擋既風味🤤
除了有各種中式小菜外🥢
餐廳仲有各式各樣口味既雞煲
如椰子雞、重廈雞及花雕醉雞鍋等✌🏻
仲有烤魚,及各種火鍋😋
我地今次食咗美顏鍋😍
好特別既鍋,魚頭魚尾做湯料🍵
湯滾到有香噴噴既魚味🤪
超級有益兼好補身
魚肉好滑好鮮甜🤩

配料方面,肥牛真係好值得推介🥓
入口即溶,超級香嘅牛味😍
一咬就食到幾上等既牛肉🥩

仲有就係蟹子墨魚滑油炸鬼✌🏻
好有創意又好好味嘅組合嘅組合👍🏻
一硬一軟 配埋蟹子,好有口感
一啖就食到幾種味道🤤
餐廳嘅西洋菜都好值得試🥬

試過之後都會嘩一聲😱
覺得新鮮之餘 冇渣 幾甜😋
整體來講,都算不錯👏🏻
最驚訝嘅係佢嘅飲品係異常大杯🥤
性價比超高🤪
環境好寬敞又好整潔,超級適合家人同朋友聚會👍🏻
2019-12-10 113 浏览
天氣越黎越凍啦⛄近近地係屋企附近打邊爐,食完暖笠笠訓落床就啱曬啦。講到火鍋,每次有人問起我都會優先介紹呢間:玫瑰餐廳陳儀興🌹佢既前身叫玫瑰餐廳,想當年啱啱開張既時候,連招牌都冇,得玫瑰圖案😂當初寂寂無名既茶記,憑住質素儲到咁多客👍今晚雖然已訂座,不過都係要等一陣,全場滿座好熱鬧。一心諗住嘗試的冬瓜盅剛剛售罄,好可惜😭最後叫左花膠雞湯🐥咁樣高炒影落好似好少配料,但兩個人份量黎講非常足夠,食到好飽要慢慢行返屋企😂煲滾湯底後放入雞件同花膠。一定一定要滾耐d,飲花膠雞湯呀。又滋補又夠味👍魚標必食之選!每次黎都會叫魚標🐟一直都唔知咩黎,原來可以幫助魚仔係海入面浮沉,係佢地既水泡呀。仲高營養價值,有膠原蛋白👍可能我個樣生得蠢,侍應叔叔每行過都提醒我記得篤穿魚標先好打邊爐,唔係會爆炸架🙈😂第一次食既朋友要記住。鍾意咩口感隨你所好,想爽口d或者軟少少都得,視乎煲幾耐。黑毛豬豬肉份量好多👍煮熟後點蒜頭豉油好味麻辣豬肉丸真麻辣!豬肉連同辣椒,花椒一齊搓成波波,咬到花椒個下真係超級麻🌶️食左一粒頂唔順,都係夾走花椒先加落去打邊爐😂魚皮餃以前細個懶,煮個烏冬加幾粒魚皮餃就當晚飯,所以對魚皮餃要求都幾高。試過係街

魚標

黑毛豬
豬肉份量好多👍煮熟後點蒜頭豉油好味

麻辣豬肉丸

魚皮餃
以前細個懶,煮個烏冬加幾粒魚皮餃就當晚飯,所以對魚皮餃要求都幾高。試過係街市買返黎,包得唔實之餘,魚皮完全唔似魚皮,一d膠質都冇好似食緊純麵粉餃子皮咁。陳儀興呢個就唔同啦👍滿意😍

手打薯粉
主食必試!手打薯粉夠煙韌😋吸埋花膠雞湯既精華冇得頂😘

雜菌蔬菜盤
除左生菜,仲有冬菇,雞脾菇,同秀珍菇。

飲埋杯冰凍檸樂,爽呀!

2019-12-03 166 浏览
最近天氣轉涼,最適合就是打邊爐,今日和家人慶祝生日,來這裡試一試特色湯底邊爐。今次點了個冬盅湯底,是夏日限定,算是捉緊了夏天的尾巴吧。一個大大的冬瓜,面頭是鮑魚海蔘雞件等,先煮一會就會有店員將冬瓜解體,湯底非常好味,有冬瓜的清甜,海鮮的鮮味,試了三碗才正式開始打邊爐。冬瓜實在太大,要先拿起一半才有位置打邊爐,還有冬瓜要煮長時間才能煮透。隨便點了喜歡吃的配料,以下是點了推介的配料:脆鯇魚片/腩-爽脆有魚鮮味韮菜餃-有兩款形狀,足料黑松露豬肉丸-有黑松露的獨特的味以下為不推介的:羊肉片-羊肉不太新鮮,煮完整鍋都有羊羶味吃滿一千元還有抽獎,抽中了蟹鍋券可以下次再來。

今次點了個冬盅湯底,是夏日限定,算是捉緊了夏天的尾巴吧。
冬瓜盅湯底

脆鯇魚片/腩-爽脆有魚鮮味
韮菜餃-有兩款形狀,足料
黑松露豬肉丸-有黑松露的獨特的味

以下為不推介的:
羊肉片-羊肉不太新鮮,煮完整鍋都有羊羶味
羊肉片

吃滿一千元還有抽獎,抽中了蟹鍋券可以下次再來。
2019-12-03
庆祝纪念
生日
冬瓜盅湯底
羊肉片
· 玫瑰餐廳陳儀興 - 海鮮南瓜黃金甲鍋 🌟 👍朋友介紹位於新蒲崗一間個名幾靚嘅餐廳🌹 有個海鮮黃金甲鍋好推介👍 湯底係海鮮南瓜咸蛋, 火鍋前飲啖湯先呢個海鮮湯底非常鮮甜👍 加埋滿滿南瓜蓉和咸蛋碎粒更有口感鍾意食咸蛋同南瓜嘅你地要試下😋 蜆撈極都有仲要大大隻肉😍蟹非常新鮮而且仲有新鮮滿滿嘅蟹膏好正!··另火鍋配料都有花膠嗌, 當然唔會錯過美顏啦👍手打黑松露墨魚丸推薦點👍魚皮餃和魚皮火鍋點少得😛其實餐廳仲有美顏鍋㗎😉 岩曬愛美又愛打邊爐嘅你地🌹
· 玫瑰餐廳陳儀興 - 海鮮南瓜黃金甲鍋 🌟 👍
朋友介紹位於新蒲崗一間個名幾靚嘅餐廳🌹
有個海鮮黃金甲鍋好推介👍
湯底係海鮮南瓜咸蛋, 火鍋前飲啖湯先
呢個海鮮湯底非常鮮甜👍
加埋滿滿南瓜蓉和咸蛋碎粒更有口感
鍾意食咸蛋同南瓜嘅你地要試下😋
蜆撈極都有仲要大大隻肉😍
蟹非常新鮮而且仲有新鮮滿滿嘅蟹膏好正!
火鍋配料都有花膠嗌, 當然唔會錯過美顏啦👍
手打黑松露墨魚丸推薦點👍
魚皮餃和魚皮火鍋點少得😛
其實餐廳仲有美顏鍋㗎😉
岩曬愛美又愛打邊爐嘅你地🌹

2019-11-09 197 浏览
今年既Halloween無得去蘭桂芳,唯有留守小社區,友人放工提議喺新蒲崗揾間小菜館開餐,呢度晚市除左有撚手小菜之外還有火鍋選擇。一進店已經聞到好香既花雕醉雞煲,其餘既特色湯鍋都有十多款之多。睇左一輪後揀左魚獲至寶美顏鍋,上檯既時候真係有驚喜,大大個魚頭放喺木瓜之上好有氣勢,加埋煎封左魚尾型造出尤如水中躍動既神態,當然先唔好太早破壞呢個美姿~木瓜魚湯相當滋潤,湯頭清甜。翻一翻鍋中物用料相當十足,有海參、花膠仔、洋蔥香芹、秀珍菇、雞肶菇等配料~配料價格親民兼彈性,加$5就可以自選雙拼配搭。啱哂好似我地人少又想食多幾款~打邊爐不忘補身,鮮淮山有益氣養陰之效,滑潺潺既質感食用時能夠保護胃部黏膜,亦能幫助腸胃消化~炸過既響鈴,快速浸湯後依然香口。極品黑豚肉肉質偏實有嚼口, 肉味香濃。魚餃,雖然皮有點厚不過夠大隻芥末西芹餃,清香中帶攻鼻感,配搭得幾得意!竹笙吸收哂湯既精華,入哂味。整體不錯,下次過來試試小菜。
木瓜魚湯相當滋潤,湯頭清甜。
打邊爐不忘補身,鮮淮山有益氣養陰之效,
滑潺潺既質感食用時能夠保護胃部黏膜,亦能幫助腸胃消化~
炸過既響鈴,快速浸湯後依然香口。
極品黑豚肉肉質偏實有嚼口, 肉味香濃。
魚餃,雖然皮有點厚不過夠大隻
芥末西芹餃,清香中帶攻鼻感,配搭得幾得意!
竹笙吸收哂湯既精華,入哂味。
整體不錯,下次過來試試小菜。
天氣涼涼地係時候做我最鐘意既動作啦🤝🤝🤝打邊鑪呀喂🤗🤗冬瓜盅做湯底都係第一次,仲可以當湯飲添,食前可先飲口湯,清甜健康,首先冬瓜當作盛放餡料的容器,冬瓜肉有齊唔同餡料架,有鮑魚,海參,花膠仔,雞件,雞件肉質嫩滑,放入湯底中,入口不嚡,令到成個湯底變咗雞湯,聞上去已經夠晒香,飲落味道就好清甜,夠晒真材實料🥳🥳之後店員會幫忙去皮切成瓜塊慢慢烚,令到成嗰邊鑪有更加多菜食簡簡單單嗌左❤️安格斯牛肉,選用近牛頸位置,特別切得厚身,吃下去盡是肉汁,脂肪分佈好平均 ,牛味好濃郁,我大推哩碟安格牛😘😘❤️招牌手切肥牛,雪花均勻,每片切得很細,入口即溶,肉質嫩滑,果然係招牌牛❤️潮州手打牛丸又係好介紹😉😉❤️ 潮州手打牛丸唔使講冇得頂,超yummy 💓❤️貢丸好爽口,❤️好鮮甜爽口野生竹笙好厚身,野生真係特別爽身,焯一陣吸哂啲冬瓜湯既鮮果,真係好正!⭐️⭐️最後唔少得嘅梗係蔬菜籃啦,生菜啦,唔同既菇菌類,夠晒健康

之後店員會幫忙去皮切成瓜塊慢慢烚,令到成嗰邊鑪有更加多菜食

最後唔少得嘅梗係蔬菜籃啦,生菜啦,唔同既菇菌類,夠晒健康
2019-11-06
  • 安格斯牛肉
2019-11-01 170 浏览
雖然而家仲夏日炎炎☀️但無阻我想打邊爐嘅心思,所以就去左食玫瑰餐廳新儀興嘅魚獲至寶美顏鍋🍲呢個鍋入面有石斑魚🐟海參、花膠、冬菇、雞髀菇、南瓜等,石斑魚肉質彈滑、鮮甜😍 招牌手切肥牛🐂肉質色澤油亮,肉味香濃😆自包韮菜餃饀料飽滿且皮薄🥟豆豉鯪魚餃呢個搭配有意想不到嘅驚喜,食落都幾搭🤪鬼馬墨魚膠,油炸鬼索晒啲汁,好正👍🏻另外仲嗌左新鮮魚鰾、超肥鵝腸🦢同西洋菜🥬魚鰾彈牙滑溜,鵝腸相對肥厚
  • 招牌手切本地肥牛
  • 手打三寶丸
  • 自家韮菜餃
1K
2019-10-18 172 浏览
天氣開始有點涼,又是時候食火鍋食物貴精不貴多,常來這裡的朋友早一日已經預訂了冬瓜盅 食火鍋,湯底絕對不可劃缺 內裡放了原個冬瓜,冬瓜邊更圍滿了鲍魚、花膠、海参 裡面更有紅棗杞子雞湯 燉至腍身的冬瓜肉吃來像綿花般綿密 瓜肉清甜,更能突顯火鍋配料的原始味道 鮑魚肉厚而且很有彈性,非常新鮮 單是吃湯料,也大滿足 冬瓜盅附送新鮮野菌雜菜拼盤 火鍋配料 價錢不貴,而且很多都可以雙拼,非常貼心 潮州手打牛丸 牛丸是粗身帶筋那種,口感具嚼勁 牛爽肉 吃來爽口,口感特別 炸技竹,炸魚皮 吸湯底精華,必點 火鍋鍋底新鮮又特別,CP值高 新蒲崗爵祿街33A-37A號百勝工廠大廈地下
天氣開始有點涼,又是時候食火鍋
食物貴精不貴多,常來這裡的朋友早一日已經預訂了冬瓜盅
火鍋,湯底絕對不可劃缺
內裡放了原個冬瓜,冬瓜邊更圍滿了鲍魚、花膠、海参
裡面更有紅棗杞子雞湯
燉至腍身的冬瓜肉吃來像綿花般綿密
瓜肉清甜,更能突顯火鍋配料的原始味道
鮑魚肉厚而且很有彈性,非常新鮮
單是吃湯料,也大滿足
冬瓜盅附送新鮮野菌雜菜拼盤
火鍋配料
價錢不貴,而且很多都可以雙拼,非常貼心
潮州手打牛丸
牛丸是粗身帶筋那種,口感具嚼勁
牛爽肉
吃來爽口,口感特別
炸技竹,炸魚皮
吸湯底精華,必點
火鍋鍋底新鮮又特別,CP值高
新蒲崗爵祿街33A-37A號百勝工廠大廈地下
2019-10-08
2019-10-08 1012 浏览
之前已經食過陳儀興嘅黃金甲火鍋湯底,簡直沒齒難忘,真材實料,我話過我會返轉頭試埋個魚獲至寶美顏鍋,上次見呢張poster 已經念念不忘,今次特登過嚟試埋呢個滋補養顏嘅魚獲至寶鍋!唔係講笑真係成條石斑魚上,除咗條魚仲有海參,花膠,冬菇,草菇,雞髀菇,南瓜,芫荽等等嘅材料,石斑魚事先有煎香,完全冇腥味而且好鮮甜,肉質彈滑,建議唔好煮太耐,啱啱好熟就最正!👍🏻成個鍋咁多材料都只係$228勁抵食囉🤭成個鍋都係配料,而且份量仲唔少野嫁!想唔甜都難啦,花膠原塊上,無腥味令到個湯底好有膠質!個南瓜先係重點,煲湯落南瓜基本啦,不過佢係成個上,同條魚個size差唔多!店員俾咗把鉸剪我哋剪開啲南瓜,令南瓜更快煲淋,令到個湯更甜近乎完美!個湯濃到係奶白色不見底,完全冇味精真材實料煲出嚟,超級好飲!係超級好飲!我比101分!花膠最少有5-6塊😋正啊!就咁都飲咗兩碗湯,可以打邊爐啦!餐牌依舊無變材料豐富,今次同樣叫咗招牌手切肥牛(細份),龍蝦丸蟹子丸雙拼(+返5蚊),唐山菜,鮮蝦雲吞,同埋鮮雞子。去圖手切肥牛冇得輸!佢暫時食過咁多間火鍋店最好食嘅肥牛,油花分布平均,由肥至瘦排列,紋路統一而且咬落彈牙,厚切又重牛

手切肥牛冇得輸!佢暫時食過咁多間火鍋店最好食嘅肥牛,油花分布平均,由肥至瘦排列,紋路統一而且咬落彈牙,厚切又重牛味,不得不吃🤘🏻必點之選!
雖然餐牌寫得六粒,但係其實有八粒,38蚊有得雙拼,堅抵食!

可能大家平時見到嘅雞子係大大粒,但係個人認為細細粒嘅雞子先係最好食,平時大大粒嗰隻係雪藏雞子,呢隻係鮮雞子!雞子放落湯完全索晒湯底嘅精華,一咬落去爆曬啲汁出嚟,好甜好好味!

跟住就係鮮蝦雲吞,個雲吞皮薄到就咁都望到入邊啲餡,一份有八粒,食嗰陣時小心啲會爆汁!呢隻雲吞唔同嘅就係有好香嘅芝麻油味,同埋佢係新鮮豬肉同蝦肉包既,同現成雲吞完全冇得比!

真材實料原隻鮮蝦!勁多汁,食完齒頰留香!推薦之一!
其實佢仲有個極品御前冬瓜盅湯底都好吸引!得閒要過嚟再試埋佢!陳儀興出品必屬佳品👍🏻👍🏻👍🏻
2019-10-08
  • 海鮮濃湯黃金甲
  • 招牌手切本地肥牛
  • 自家手包雲吞
  • 魚獲至寶美顏鍋
2019-09-29 200 浏览
今日去新蒲崗呢個地方搵客食飯,打算打邊爐,唔想行得太遠就決定直接係工廠區解決喇。餐廳服務同環境就一般茶餐廳格局。而價錢其實都可以接受到,係中低價價錢。「魚獲至寶」美顏鍋 - 首先比個份量嚇左一跳,有大量嘅配料,花膠/一整個木瓜/一整條魚,湯底本身係魚湯,但經多少少時間熬製黎,魚同木瓜會將個鮮甜味提升一步。老實講兩個人食個鍋都已經好夠,除左低估左佢個份量之外,我又點會咁放過唔另點野食嘅黑松露墨魚丸 $98- 睇個樣都知係手打,彈牙之餘仲食到墨魚粒粒,配合黑松露又幾特別手包韭菜餃/麻辣香芹餃 (各半份)$48 - 相對來講,餃子幾抵食有八大粒,兩款餡料都幾飽滿。麻辣餃嘅餡料估計係牛肉碎,辣都唔算強, 一般人都接受到。韭菜餃都係質素唔錯,要讚一讚係餃子皮煮咗好耐都冇爛嘅情況安格斯牛肉(細) $118 - 整體牛肉嘅價錢唔算平,揀咗個中位價錢嘅試。安唔安格斯就唔能夠肯定,但睇到牛肉脂肪唔算多,但牛味相當濃郁。以呢個價錢,合格有餘。響鈴/淮山(各半)$38 - 響鈴估計係自家製嘅,口感好鬆好趣,有半分嗌啱啱好。炸魚皮 $33 - 呢個炸魚皮係除咗個鍋之外,令我最驚喜嘅,剛剛上菜時魚皮仲係溫熱嘅,

餐廳服務同環境就一般茶餐廳格局。

而價錢其實都可以接受到,係中低價價錢。

炸魚皮 $33 - 呢個炸魚皮係除咗個鍋之外,令我最驚喜嘅,剛剛上菜時魚皮仲係溫熱嘅,似係即叫即炸,又薄又脆,記憶中好似未食過新鮮炸起嘅魚皮,忍唔住一口接一口, 第二日生暗瘡都抵唔!

青島啤酒 & 可樂
以本小姐性格又點會唔叫啤酒呢,飲勝

2019-09-24 183 浏览
朋友介紹係返工地方嘅附近去食打邊爐估唔到餐廳都有好多特色鍋底👍🏻✨其中一個就係最鍾意嘅冬瓜盅冬瓜盅嘅配料非常多有鮑魚、花膠、海參、雞件😍應該冇味精👍🏻鍋底非常入味、鮮甜...呢個時候食冬瓜真係最消暑其實個鍋底都好多份量飲咗幾碗滋潤鍋底湯,基本上已經開始好飽! 🤣冬瓜盅送埋蔬菜雜菌一盤真係非常超值餐廳嘅服務都好好服務員都非常殷勤,好招呼同埋不限時間呢個真係非常重要👍🏻👍🏻👍🏻其他打邊爐配菜都非常新鮮,好似鮮牛肉咁另外響鈴都係即炸即食👍🏻✨✨✨芝士墨魚滑都好香整體食物質素都好滿意!
朋友介紹
係返工地方嘅附近去食打邊爐
估唔到餐廳都有好多特色鍋底👍🏻✨

其中一個就係最鍾意嘅冬瓜盅
冬瓜盅嘅配料非常多
有鮑魚、花膠、海參、雞件😍
應該冇味精👍🏻
鍋底非常入味、鮮甜...
呢個時候食冬瓜真係最消暑
其實個鍋底都好多份量
飲咗幾碗滋潤鍋底湯,
基本上已經開始好飽! 🤣
冬瓜盅送埋蔬菜雜菌一盤
真係非常超值

餐廳嘅服務都好好
服務員都非常殷勤,好招呼
同埋不限時間
呢個真係非常重要👍🏻👍🏻👍🏻

其他打邊爐配菜
都非常新鮮,好似鮮牛肉咁
另外響鈴都係即炸即食👍🏻✨✨✨
芝士墨魚滑都好香
整體食物質素都好滿意!
  • 御前極品冬瓜盅