餐厅: 逸東軒
资讯:

2021-12-03 1356 浏览
book到頭輪時間,11點開門,用餐時間90分鐘,12點就last order,12:10pm叫你埋單。先不論成個過程好趕,食物的質素亦令我好失望。米芝蓮的中菜食府,呢個價錢當然吸引唔少人,的確係好相宜。⚂XO醬煎腸粉⚂點心唔夠熱係死罪,似乎係輕輕喺煎pan翻熱便上碟,XO醬味亦欠奉。⚂金沙脆豆腐⚂都係唔熱的,但內裡的豆腐至少好軟滑,但調味好淡,講不上惹味。⚂筍尖鮮蝦餃⚂最熱係呢籠,皮好薄,蝦亦爽彈。⚂帶子蒸燒賣⚂好普通,豬肉好實,亦唔夠味。⚂原個馬拉糕⚂鬆鬆鬆,鬆到就黎唔成形,少少咬口都冇,好似蒸左好多年咁。⚂蜂巢海鮮芋角⚂找不到海鮮...芋泥味好淡,雖然細粒,但好油。⚂春風得意脆皮腸粉⚂呢個比較有趣的組合,裡面包住春卷,都幾好食。但叫左呢碟就唔洗叫春卷。⚂招牌叉燒腸粉⚂最正常發揮,但皮係偏厚。⚂海鮮鹹水角⚂出面一般屋邨酒樓都做到的質素,但起碼夠熱。
米芝蓮的中菜食府,呢個價錢當然吸引唔少人,的確係好相宜。
XO醬煎腸粉
⚂XO醬煎腸粉⚂

金沙脆豆腐
⚂金沙脆豆腐⚂
筍尖鮮蝦餃
⚂筍尖鮮蝦餃⚂
最熱係呢籠,皮好薄,蝦亦爽彈。
⚂帶子蒸燒賣⚂
好普通,豬肉好實,亦唔夠味。
原個馬拉糕
⚂原個馬拉糕⚂
鬆鬆鬆,鬆到就黎唔成形,少少咬口都冇,好似蒸左好多年咁。
⚂蜂巢海鮮芋角⚂
找不到海鮮...芋泥味好淡,雖然細粒,但好油。
春風得意脆皮腸粉
⚂春風得意脆皮腸粉⚂

⚂招牌叉燒腸粉⚂
最正常發揮,但皮係偏厚。
⚂海鮮鹹水角⚂
出面一般屋邨酒樓都做到的質素,但起碼夠熱。
2021-11-30
午餐
金沙脆豆腐
筍尖鮮蝦餃
帶子蒸燒賣
每年嘅蟹宴套餐都會特登book完又book,今年都唔例外。唔同嘅地方係今年嘅訂枱異常困難,當屋企人book到嘅時候心入面都好期待。蟠龍鮮蟹鉗——初頭以為蟹鉗係炸蟹鉗,原來係蛋白蒸配大蝦,呢個配搭冇得輸,味道一流。花膠蟹肉燴燕窩——好強烈嘅南瓜湯底,甜味有啲搶咗蟹肉嘅味道,不過自己係南瓜控,所以都冇問題。燕窩同埋花膠都好足料,係今次難忘嘅餸菜之一。咁多道餸最正嘅就係花雕雞油焗膏蟹——第一,呢隻膏蟹真係爆膏,蟹蓋同埋蟹身都有好多,第二,蟹嘅味香濃鮮甜,再加埋雞油吊一吊味,同平常花雕蛋白蒸或者粉絲蟹煲有另外一種風味。好可惜蟹宴只係秋冬季先至有,想食又要等下年。

好可惜蟹宴只係秋冬季先至有,想食又要等下年。
2021-11-29 488 浏览
逸東軒 (佐敦) 米芝蓮一星粵菜 主要食點心✨好難book嘅酒樓 位置係逸東酒店裏面 我真係大推!✨✨✨✨所有點心都好好味!真係!性價比超高以米芝蓮餐廳來講嘅價錢我覺得真係超值!望住張點心紙真係每一樣都想點 不是誇張🤩午市點心 有優惠 價錢由$38-78▫️逸東小籠包▫️ XO醬炒蘿蔔糕▫️脆片流沙奶皇包▫️春風得意脆皮腸粉▫️帶子蒸燒賣▫️筍尖鮮蝦餃▫️酥皮叉燒焗餐包▫️金沙脆豆腐唔特別介紹因為每一道都好味 環境舒適優雅惠顧滿指定消費 可以免費泊車✨👍🏻📍逸東軒 (佐敦)佐敦彌敦道380號香港逸東酒店B2樓層
逸東軒 (佐敦) 米芝蓮一星粵菜 主要食點心✨

所有點心都好好味!真係!性價比超高
以米芝蓮餐廳來講嘅價錢我覺得真係超值!
望住張點心紙真係每一樣都想點 不是誇張🤩

▫️酥皮叉燒焗餐包
▫️金沙脆豆腐

唔特別介紹因為每一道都好味 環境舒適優雅
惠顧滿指定消費 可以免費泊車✨👍🏻

📍逸東軒 (佐敦)
佐敦彌敦道380號香港逸東酒店B2樓層
💛💛💛逸東軒💛💛💛超級好食~當時食晚飯有八折,所以捨得食😂。環境好舒服,枱與枱之間隔好開。啲茶好香好好滑,畢竟每位茶錢都幾十蚊一位。明爐蜜汁叉燒 $298太!好!食!一定要叫。我地一見個價錢都有啲猶豫要唔要食,真係貴😂,但幫襯得又無理由唔食佢既招牌菜!叉燒偏肥,多人share食較好。肉位都好Juicy,一啲渣都無😍。我唔知係啲豬肉特別,定係佢用特別既烹調方式🤪。用黎送返真係好正!其他餸都好食,但真係唔及第一啖食落口既叉燒。片皮雞兩食 $598(包埋雞鬆炒飯)片皮鴨就聽得多,片皮雞真係第一次食。不嬲雞肉比鴨肉嫩滑,好食啊😍。不過略嫌佢淨係片晒啲皮俾我哋,肉都唔多舊,我地想食肉啊🥺。可能佢要留啲肉黎做第二味啦。雞鬆炒飯好正,每粒飯都粒粒分明,分明得黎又唔會好乾。加埋片皮雞兩食,絕對對得住個價錢👌🏻。上面我咪講到片皮雞真係得皮,原來啲肉去晒個炒飯到😛。
💛💛💛逸東軒💛💛💛

明爐蜜汁叉燒 $298

片皮雞兩食 $598(包埋雞鬆炒飯)

雞鬆炒飯
2021-07-29
纪念日
  • 明爐蜜汁叉燒
小編來到米芝蓮一星食府「逸東軒」呢間自2017年起榮獲米芝蓮一星榮譽,呈獻經典地道的傳統手工粵菜,餐廳裝潢以舊上海餐館,有種復古上海的氣氛,茶具以青花瓷設計,為食客帶來星級精緻用餐體驗💛 小編已到訪過數次,以下總結幾款必食的人氣海鮮菜式😍「砂鍋和味銀絲焗蟶子皇」將薑蔥同蒜炒的粉絲舖在底,將海量的蟶子先拆肉,再舖上粉絲上焗,是經典粵菜的烹調方法,將海鮮的原汁原味呈現☺️再加以對食材質素的追求,以及細緻的烹調,蟶子沒有帶一顆沙,肉質爽口彈牙而且鮮甜,絕對值得一試👏🏼「芝士鮮蟹肉焗釀蟹蓋」🦀 烤得金黃的釀蟹蓋,散發出芝士的香氣和蟹肉香味,外層香脆,裡面是飽滿的蟹肉,以匙羮輕輕一舀起,馬上呈現芝士拉絲效果🧀 一絲絲蟹肉啖啖鮮甜加上煎香的洋蔥和蘑菇,內裡的餡料保持滋潤,火候十足蟹味香濃👏🏼「二弄玻璃蝦球」🦐 是招牌必點菜式之一😋以咕嚕及油泡兩種煮法將大隻的蝦球做出兩種截然不同的味道,油泡肉質夠彈牙,是吃出蝦球本身鮮味蘸點蝦醬更提鮮😍 而咕嚕蝦球炸過的外皮依然夠脆,偏向重口味,而口感外脆內爽口,兩款食法各有風味和特式✨「砂鍋和味銀絲焗海中蝦」蝦肉爽實鮮甜,賣相乾淨,已挑去蝦腸、剪去蝦鬚及蝦頭尖位☺️砂

「砂鍋和味銀絲焗海中蝦」蝦肉爽實鮮甜,賣相乾淨,已挑去蝦腸、剪去蝦鬚及蝦頭尖位☺️砂鍋保持食物的溫度,把鮮蝦香味呈現出來,亦都突出蒜蓉的香氣,充滿鮮甜蝦味粉絲,味道非常惹味😋

🍽:砂鍋和味銀絲焗蟶子皇;芝士鮮蟹肉焗釀蟹蓋;二弄玻璃蝦球;砂鍋和味銀絲焗海中蝦
👅好味指數:8.0/10;7.75/10;8.0/10;7.75/10
💰消費:HK$388;HK$180/每位;HK$438;HK$388;
📍 地址:逸東軒 (佐敦)
佐敦彌敦道380號香港逸東酒店B2樓層
我覺得逸東軒嘅蒸點出色,食得出係即叫即蒸,熱辣辣上枱。不過煎炸點心相對遜色,溫度微暖,唔夠熱。👍🏻燕窩瑤柱海皇灌湯餃個高湯好清甜,一D油膩嘅感覺都冇餃子皮薄嫩滑,餡料豐富,燕窩、瑤柱都落足料,仲有大蝦令成個灌湯餃更鮮味😋😋😋這個點心高度推介!🥇👍🏻帶子蒸燒賣帶子同燒賣非常夾,蒸嘅時間啱啱好,帶子唔會靭,如果再厚切啲就更好喇 😏👍🏻招牌叉燒腸粉(走芫荽)腸粉皮嫩滑,叉燒瘦得嚟都夠’淋‘!有得選擇走芫荽,非常窩心❤️ 呢個細心位,對我嚟講相當重要,因為喺其他地方食點心,好多時叫咗先發覺入邊啲餡料有芫荽,有時即使問咗侍應,佢哋都未必答得出,好多時候會浪費咗食物!👍🏻蒜蓉鮮蝦春卷春卷皮脆卜卜,春卷內嘅蝦爽口彈牙🦐🦐,蒜蓉味剛剛好,唔會搶咗蝦味 雖然係煎炸點心,但食完都唔會覺得油膩同滯蜂巢海鮮芋角上菜嘅時候唔夠熱,影響咗蜂巢嘅鬆脆感,芋頭蓉再多D嘅話會滿足D~ 🤪杏香蘿蔔絲卷加咗脆脆嘅杏仁片令口感豐富咗,不過我都係鍾意傳統嘅蘿蔔絲酥卷多D~ 鍾意杏仁味嘅朋友值得一試😉食店環境舒適,服務員有禮,不過用膳時間限1.5小時,要嘆茶嘅話就有D趕!🏃🏻🏃🏻

👍🏻燕窩瑤柱海皇灌湯餃
個高湯好清甜,一D油膩嘅感覺都冇
這個點心高度推介!🥇

👍🏻帶子蒸燒賣

👍🏻招牌叉燒腸粉(走芫荽)
腸粉皮嫩滑,叉燒瘦得嚟都夠’淋‘!

👍🏻蒜蓉鮮蝦春卷
雖然係煎炸點心,但食完都唔會覺得油膩同滯

杏香蘿蔔絲卷

燕窩瑤柱海皇灌湯餃
蒜蓉鮮蝦春卷
杏香蘿蔔絲卷

2021-10-18
$180 (早餐)
燕窩瑤柱海皇灌湯餃
蒜蓉鮮蝦春卷
  • 帶子燒賣
2021-11-18 403 浏览
逸東軒曾經係老闆至愛,早年有幸跟過老闆去飲茶,但酒樓位於地庫樓底矮,印象中頗有壓逼感。翻新過後同父母幫襯過,裝潢型格得嚟又保留少少中國特色,檯與檯之間闊落了,坐得舒服。趁著點心做特價再次訂座,品嚐一盅兩件。海鮮芋角 $38芋泥滑身,混入少許臘味夠惹味。京蔥和牛生煎包 $48內餡比想像中普通,較鬆散油膩,未有留下深刻印象。春風得意腸 $48腸粉入面卷春卷,香口之餘相對無咁熱氣。婆參瑤柱菜苗餃 $48菜苗餃大大隻,蝦肉又多又彈牙,加上帶甜嘅菜苗,討喜。金瓜海皇水晶粿 $48出面少見依個點心,外皮晶瑩,透出橙黃色嘅南瓜,鮮甜吸引。沙爹金錢肚 $48牛肚厚身,大件入味。蠔皇叉燒包 $38叉燒唔會碎濕濕,包如棉花般鬆軟,未食過依個口感,幾得意。逸東小籠包 $48最後加嘅小籠包肉汁豐盈,熱辣辣放入口好滿足。茶芥$28@,食到捧住個肚走。留意返午市分兩輪入座時間,如果想坐下慢慢嘆就未必啱你。
海鮮芋角 $38
芋泥滑身,混入少許臘味夠惹味。
京蔥和牛生煎包 $48
內餡比想像中普通,較鬆散油膩,未有留下深刻印象。
春風得意腸 $48
腸粉入面卷春卷,香口之餘相對無咁熱氣。
婆參瑤柱菜苗餃 $48
菜苗餃大大隻,蝦肉又多又彈牙,加上帶甜嘅菜苗,討喜。
金瓜海皇水晶粿 $48
出面少見依個點心,外皮晶瑩,透出橙黃色嘅南瓜,鮮甜吸引。
沙爹金錢肚 $48
牛肚厚身,大件入味。
蠔皇叉燒包 $38
叉燒唔會碎濕濕,包如棉花般鬆軟,未食過依個口感,幾得意。
逸東小籠包 $48
最後加嘅小籠包肉汁豐盈,熱辣辣放入口好滿足。
2021-11-17 7445 浏览
💛荀尖鮮蝦餃😋😋😋😋皮薄餡靚😁 老套說法但真實👍🏻💛海鮮鹹水角😋😋😋食唔出有海鮮,較似肉碎🤔油感有點過重,但勝在外脆內煙韌,外皮較厚,岩曬我呢d食咸水角重點食皮的人🤣💛名爐蜜汁叉燒😋😋😋😋😋肥瘦適中,蜜味香濃,肉質軟滑🥰💛叉燒焗餐包😋😋😋😋麵包夠香軟,叉燒餡好飽滿,叉燒係呢度招牌,無得輸!但餐包外層的雪山唔夠脆😞💛春風得意腸粉😋😋腸粉入面卷左類似油炸鬼的炸物再包住鮮蝦好失望,d炸物食落膩感好重,而且腸粉好幼的關係,入面d蝦都好少,食落幾乎吃不出有蝦😟💛瑤柱崧子蛋白炒飯😋😋😋又係好油🙈 但崧子為碟平平無奇的蛋白炒飯生色不少👍🏻💛楊枝甘露😋😋😋糖水底的椰汁同芒果汁比例剛剛好,芒果肉大大粒,甜度亦剛剛好,可惜西米粉感好重🥲整體食物偏油膩,好在普洱茶濃而不澀,解膩一流👍🏻 而且一邊有小蠟燭熱住好加分環境好舒適,枱同枱之間隔得好遠,唔會好嘈

💛荀尖鮮蝦餃
😋😋😋😋
皮薄餡靚😁 老套說法但真實👍🏻

💛海鮮鹹水角
😋😋😋
食唔出有海鮮,較似肉碎🤔

💛名爐蜜汁叉燒
😋😋😋😋😋
肥瘦適中,蜜味香濃,肉質軟滑🥰

💛叉燒焗餐包

💛瑤柱崧子蛋白炒飯
又係好油🙈 但崧子為碟平平無奇的蛋白炒飯生色不少👍🏻

💛楊枝甘露
😋😋😋

環境好舒適,枱同枱之間隔得好遠,唔會好嘈
  • 筍尖鮮蝦餃
  • 明爐蜜汁叉燒
2021-11-16 386 浏览
期待已久,終於訂到枱,雖然不是晚飯,早午市相當出色,全場座無虛席,平凡食材,卻做出不平凡味道,食材新鮮,味道鮮美,只係冇位泊車,有點失色,來回只好選擇Uber. 下次再來,好多菜式好想一一品嚐,片皮雞會跟片皮鴨有什麼不同呢?好期待….
2021-11-14
生日
2021-11-15 353 浏览
今日同媽咪加老公去這間酒店中菜食點心,還是一樣好的環境及服務早早就網上訂了位,11:00到達,入場好快又順暢乾淨的用具及餐具,寬鬆的位置坐得舒服當然點了老公最愛(蝦餃)、好味的帶子燒賣同老公愛的蠔皇叉燒包,好滿意我同媽媽愛食的海鮮鹹水角,細細粒熱辣辣,外脆卜卜又唔會太油第一次食的瑤柱韮菜水晶棵,外皮好煙韌、內餡有蝦、韮菜同瑤柱,不錯!還點了老公愛的炸黃金豆腐,媽咪都讚外脆內軟;叉燒腸是我必點的,好多餡又香口的因為有媽媽一齊食,所以多點了叉燒芝麻黃橋酥及甜點(玫瑰小啤梨),叉燒芝麻黃橋酥好多叉燒同外面滿滿芝麻,都唔錯;玫瑰小啤梨好靚好可愛,酥皮鬆化內餡是豆沙,唔會太甜,值得一試

早早就網上訂了位,11:00到達,入場好快又順暢

乾淨的用具及餐具,寬鬆的位置坐得舒服

蝦餃、燒賣、叉燒飽

我同媽媽愛食的海鮮鹹水角,細細粒熱辣辣,外脆卜卜又唔會太油

水晶棵

水晶棵
炸豆腐、叉燒腸粉
叉燒芝麻黃橋燒餅、玫瑰啤梨酥
2021-11-14 421 浏览
得到朋友的推介,和爸爸試了這個蟹宴。第一道菜,蜜汁叉燒,話梅車厘茄和脆皮蟹肉竹笙卷。我還是推介話梅車厘茄,因為真的很開胃。脆皮蟹肉竹笙卷,炸得剛剛好,不會焦,挺鮮甜的。鮮蟹鉗:蛋白在底,清清的,伴上蟹肉,感覺很襯。那隻大蝦真的很彈牙哦!金湯花膠蟹肉燴燕窩 :宣傳圖片的花膠很大塊,現實中當然沒有那麼大塊,但是也吃得出是不錯的花膠。南瓜湯濃而不膩,我覺得與蟹挺相襯的。燕窩的texture 在這個湯反而沒有充分發揮。花雕雞油蒸蟹膏 : 我和爸爸都覺得太鹹了,蟹膏也不夠香,可能今天的蟹不太新鮮。蟹皇十頭鮑魚 :我覺得無可挑剔,正常鮑魚。蟹肉糯米脆皮乳豬 :乳豬真的很脆,有驚喜。和糯米真的挺配。冰花燉雪耳萬壽果杏汁金球配杞子桂花糕煎堆裏有杏汁,流心的。桂花糕不太甜,欣賞。木瓜燉雪耳,也不算太甜,為一餐畫上一個完美嘅句號。后記,如果有薑茶就更好了。總結,算是適合我這種不太懂拆蟹的人的選擇。
蟹皇十頭鮑魚 :我覺得無可挑剔,正常鮑魚。
蟹肉糯米脆皮乳豬 :乳豬真的很脆,有驚喜。和糯米真的挺配。
冰花燉雪耳萬壽果杏汁金球配杞子桂花糕
后記,如果有薑茶就更好了。
總結,算是適合我這種不太懂拆蟹的人的選擇。
叉燒 話梅車厘茄 脆皮蟹肉竹笙卷
蟹黃十頭鮑魚
蟹肉糯米脆皮乳豬
杏汁金球伴杞子桂花糕
2021-11-11 395 浏览
久聞大名,很難book到枱,結果得嘗所願,充滿期待…..中菜廳在酒店的basement,入口並不容易找得到!早到了10分鐘,要在門外等候,頗多人輪候,有點擔心「社交距離」!幸好準時開門…中菜廳地方不算少,佈置充滿中國色彩,全部喜氣洋洋的紅色….令人覺得心情愉快!蜜汁叉燒,估唔到甘好味,用料上乘,似乎係梅頭,肥瘦適中,每一片,都係柔軟嫩滑,好juicy ,迅速食清光羊鞍 ,稍為失色,羊鞍的肉很冧,但淡淡然,無咩味道,食落不知其味!另一精彩 - 煲仔咕嚕銀雪魚,咕嚕味道剛剛好,銀雪魚外層的皮香脆,內裏魚肉滑溜,食到停不了!大澳蝦醬炒唐生菜 - (個人喜好,較多份量的蝦醬),香味撲鼻,唐生菜新鮮爽脆,蝦醬夠香,不太咸…甜品 「忘記拍照」,香芒卷,4件,椰絲皮薄餡多,芒果肉夠甜⋯⋯好好味縂括,菜式頗精彩,下次再來!
久聞大名,很難book到枱,結果得嘗所願,充滿期待…..

縂括,菜式頗精彩,下次再來!

🔸帶子蒸燒賣豬肉味幾濃既燒賣,仲有冬菇粒,面頭既帶子增添左少少鮮味,都唔錯。🔸蜂巢海鮮芋角💯要襯熱食!外層好鬆脆,中間係芋頭蓉,食唔出有海鮮但味道係鹹香既。🔸原隻鮑魚京蔥和牛酥個酥底都幾鬆化,啲餡甜甜地咁,鮑魚都好彈牙!🔸燕窩瑤柱海皇灌湯餃灌湯餃饟左蝦,加埋瑤柱絲同燕窩,湯底好清甜😋🔸杏香蘿蔔絲卷同相象中的蘿蔔絲卷唔同,佢個樣平平無奇咁,但中間一絲絲既蘿蔔好清甜,好好味,連面頭既杏仁都烘得好脆。🔸脆皮流沙包外脆內軟的流沙包真係要襯熱食,炸過既包咬落去係脆口既,奶黃即刻流出黎,味道相當濃厚🥰🔸春風得意脆皮腸粉💯必點😚滑嫩的腸粉包住香脆鮮蝦春卷,唔油膩,咬落有層次感😋🔸XO醬煎腸粉 呢個相對遜色,煎得唔夠香,XO醬味可以再濃啲!

🔸帶子蒸燒賣

🔸蜂巢海鮮芋角💯

🔸原隻鮑魚京蔥和牛酥
個酥底都幾鬆化,啲餡甜甜地咁,鮑魚都好彈牙!

🔸燕窩瑤柱海皇灌湯餃
灌湯餃饟左蝦,加埋瑤柱絲同燕窩,湯底好清甜😋

🔸杏香蘿蔔絲卷

🔸脆皮流沙包

🔸春風得意脆皮腸粉💯
必點😚滑嫩的腸粉包住香脆鮮蝦春卷,唔油膩,咬落有層次感😋

🔸XO醬煎腸粉
呢個相對遜色,煎得唔夠香,XO醬味可以再濃啲!
2021-11-10 5203 浏览
一直好想試既米芝連中餐館經官網訂位都早左一個月先訂到閒日既午茶真係一位難求·午市做緊點心由$38-$78✿筍尖鮮蝦餃蝦餃粒粒飽滿·皮薄晶凝通透可以見到裡面既餡料蝦肉好彈牙一粒一啖岩岩好😉✿招牌叉燒腸腸粉口感軟滑帶點q彈感腸粉唔會一夾就散叉燒粒舖排得平均基本上啖啖都有叉燒粒腸粉醬油好明顯有花過心思唔會好咸 咸鮮咸鮮夠哂惹味🤤✿脆皮流沙包一個個金黃色外皮脆到好脆身好似圓版炸饅頭咬開少少個餡就湧出黎流沙餡好香咸蛋黃味超邪惡但超滿足✿燕窩海皇灌湯餃個湯好鮮·餃子大大隻但略嫌餃個配料好少似飲湯多過食緊灌湯餃✿紅油抄手個皮好滑身🤤食到有蝦肉·個餡幾足料個紅油醬唔似平時食醬同紅油會分開佢係mix埋好左 個辣岩岩好 ✿煎甜薄撐呢個係我飲茶最愛但唔係間間酒樓都有就算有都唔係間間好食呢度個薄撐既糯米餅皮煎到好薄而脆身裡面加花生碎/糖/芝麻外皮脆脆地煙煙韌韌但裡面甜甜地又咬落有一粒粒成個口感好rich真係好好食總括而言環境好典雅服務好週到雖然係米芝蓮既高級食府但整體感覺唔會好焗束
一直好想試既米芝連中餐館

但整體感覺唔會好焗束
炸奶皇包
煎甜薄撐
  • 脆皮流沙包
我之前試過行入去, 但不能.今次用一星期前訂了檯, 叫了:1.) 蠔皇叉燒飽,  飽皮有點稀, 不夠實.  豬肉味道不夠香.  一般叉燒飽㑹有味.2.) 筍尖鮮蝦餃.  這個皮太厚,  吃下去, 要用力才咬到內面.我一個人去飲茶, 要我坐一張長檯, 和另一對佃夫婦搭檯, 雖然是兩張檯並聯在一起.  不太好.3.)  普洱茶太濃, 茶不太好. 4.) 埋單: 港幣118.  要一星期前訂檯.     有點些兒貴.  可接受.  不過嘈.點心味道一般.  可以一試.
我之前試過行入去, 但不能.

今次用一星期前訂了檯, 叫了:

3.)  普洱茶太濃, 茶不太好.

4.) 埋單: 港幣118.  要一星期前訂檯.

有點些兒貴.  可接受.  不過嘈.

點心味道一般.  可以一試.
题外话/补充资料: 記得一定要一星期前訂檯.
2021-11-03
$120 (早餐)
生日
用餐优惠