2018-08-16
近排出多咗嚟食飯,原因係工人姐姐返咗鄉下,我哋就梗係儘量出街食,免得影響屋企嘅運作 ,亦令到我哋多咗機會試多咗元朗食肆。今次嚟到呢間近yoho mall嘅日式居酒屋 , 主打食日式串燒,個人覺得相當唔錯。 餐牌 - 價錢定位算非常合理,有刺身,熟食,卷物,串燒。大人小朋友都啱食。吉列蝦芝士反卷 - 芝士蟹子配炸蝦,阿囡食完3件要再encore叫多一碟。 一個人仔總共食左6件。炸軟殼蟹手捲- 軟殼蟹炸得香脆,紫菜亦好脆。 鹽燒五花串,黑椒五花串- 燒五花腩係無得頂,熱熱的入口,燒過既油香,淨係聞都好正。鹽燒豚肉荔枝串,鹽燒豚肉菠蘿串,鹽燒豚肉鵪鶉蛋串 - 呢個一定要試,燒熱左既荔枝,一啖入口,啲荔枝汁漏出黎,再加上燒香左既薄豚肉,一甜一咸,口感十足。赤魚西京燒 - 燒得恰到好處,魚肉仲好juicy,非常鮮甜。最後整返個 叉燒湯稻庭烏冬- 個叉燒並唔係薄薄的,而係厚切的 ,好味之餘非常抵食。見到有蟹宴餐,下次同老公兩個人嚟嘆下先~
炸軟殼蟹手捲- 軟殼蟹炸得香脆,紫菜亦好脆。
見到有蟹宴餐,下次同老公兩個人嚟嘆下先~