2018-08-01
同男友又黎到元朗開餐!近來計劃緊去日本旅行,搞到心癢癢,食返餐日本野先!入到店內,店面感覺比想像中大,座位舒適。店員係放低MENU之後,仲附上一小碟海草,初頭都不以為然,但食左第一啖之後,爽口到停唔到落黎,食到最後一啖先記得問男朋友試唔試下😂,佢笑笑口話,都食到最後一啖,你食埋佢啦😂😂😂。最後我地叫左6款野食,壽司、刺身同燒物都有!法國金蠔今次係我第一次食生蠔,男友細心地幫我用叉起生蠔,再加少少檸檬汁提鮮,我一啜就將成隻生蠔啜左入口,生蠔好滑,好新鮮(其實一睇個樣都見到好新鮮),口入面充滿蠔既鮮味同海水味,咬落就不得不用CREAMY去形容!帆立貝刺身粒粒都同我一樣,肥美啊!咬落去啖啖肉,帆立貝既鮮味濃!北海道黃金燒帶子呢個係新品推介MENU上既第一位,當然都要試下啦!燒帶子除左時間既掌握之外,醬料配搭都好重要,而逸之燒呢個就配搭得非常之好,醬料好味道之餘又唔會搶哂帶子本身既味道!加上火喉控制得宜,唔怪得之會放係第一位啦!雜錦刺身本身仲諗緊食邊款刺身好,見到有雜錦刺身二人前就即刻決定!總共有7款刺身,每一款我地都好滿意,而鮑魚係意外地好味(平日真係食太多擦子膠),大家睇相應該睇得出我地有
近來計劃緊去日本旅行,搞到心癢癢,
食返餐日本野先!
入到店內,店面感覺比想像中大,座位舒適。
最後我地叫左6款野食,壽司、刺身同燒物都有!
法國金蠔
帆立貝刺身
粒粒都同我一樣,肥美啊!
咬落去啖啖肉,帆立貝既鮮味濃!
北海道黃金燒帶子
雜錦刺身
本身仲諗緊食邊款刺身好,見到有雜錦刺身二人前就即刻決定!
總共有7款刺身,每一款我地都好滿意,而鮑魚係意外地好味(平日真係食太多擦子膠),大家睇相應該睇得出我地有幾滿意🤤🤤🤤
黃花魚一夜干燒
點樣先可以做到燒魚係脆皮,但又唔會燒到乾哂架呢?男友細心地揀左啲少骨既部位俾我,佢就食啲多骨既位,估唔到燒魚都會有驚喜!