2024-09-28
約咗朋友食中秋晚飯,揀咗呢間食素嘅私房菜,環境寧靜清幽,枱與枱之間用上隔板,私隱度十足,茶係用咗薰衣草鐵觀音,令人加倍放鬆😌🌱三文魚千色拼盤用咗麻醬拼粉皮,青瓜,蕃茄,皮蛋,蒟蒻,柚子等材料製作而成,別具特色🥰🌱金湯芙蓉餃湯底用咗南瓜同埋薑,餃子入邊用咗菇同埋素肉,熱辣辣,好好味😋🌱紫芋松露月外層非常酥脆,裏面係軟綿綿嘅芋頭同埋松露,味道非常突出👍🏻🌱芝香磨菇批外層係好鬆脆嘅曲奇皮,熱辣辣,好似新鮮出爐咁🤤🌱香草白玉環蘿蔔充分吸收湯底嘅味道,湯底係用咗冬陰功,酸辣酸辣好惹味,上面仲有用豆腐製作而成嘅素蝦,的確係心機之作🤩🌱姬松茸養生濃湯味道濃郁,加入紅蘿蔔令湯更加清甜🥰🌱椰香咖喱素雜錦咖喱味超濃!完全唔覺得佢係一道素菜🤤牛丸 魚蛋好逼真,入邊仲有椰菜花,蕃茄,薯仔,豆卜,非常掛汁同入味!🌱荷塘月色花錦繡色彩非常鮮艷,每款雜菜都炒得非常鮮甜🌱白玉靈菇扒菜苗菜苗非常鮮甜,靈芝菇香濃👍🏻🌱精美甜品(石榴桃粒果凍)呢個甜品好Refreshing, 煙煙韌韌😍🌱鮮磨合桃露合桃露好足料,為呢餐晚餐作結,十分滿足😊
🌱三文魚千色拼盤
🌱金湯芙蓉餃
🌱紫芋松露月
外層非常酥脆,裏面係軟綿綿嘅芋頭同埋松露,味道非常突出👍🏻
🌱芝香磨菇批
外層係好鬆脆嘅曲奇皮,熱辣辣,好似新鮮出爐咁🤤
🌱香草白玉環
🌱姬松茸養生濃湯
味道濃郁,加入紅蘿蔔令湯更加清甜🥰
🌱椰香咖喱素雜錦
🌱荷塘月色花錦繡
色彩非常鮮艷,每款雜菜都炒得非常鮮甜
🌱白玉靈菇扒菜苗
菜苗非常鮮甜,靈芝菇香濃👍🏻
🌱精美甜品(石榴桃粒果凍)
呢個甜品好Refreshing, 煙煙韌韌😍
🌱鮮磨合桃露
合桃露好足料,為呢餐晚餐作結,十分滿足😊