2018-08-25 85 浏览
今次去食海鮮蒸鍋主要有三款套餐,食既海鮮都有少少分別最貴的那個餐要3天前預訂因為老闆說要直接運來餐廳確保最新鮮的有張野教我地啲配料應該蒸幾耐,咁就唔怕唔識蒸啦龍蝦超多膏呀,D肉仲好彈牙,鮮味出哂黎頂角膏蟹每隻都成斤幾重,超級大隻和新鮮蟹肉鮮甜又多膏,有硬膏同軟膏架泰國海中蝦都一樣出色,鮮甜大隻除左龍蝦蝦蟹之外,套餐仲有其他靚海鮮食架,鮑魚,蟶子,青口,龍躉全部都係好新鮮,好鮮甜,肉質鮮嫩食完海鮮就會有蔬菜籃最後上菜都好新鮮由其栗米好甜記得要留肚食個精華o既粥底呀排骨醃鹽了很好食食個粥都吸收左海鮮o既精華真係冇得頂啊4人行仲會送椰汁官燕燉雪燕,真係好完滿
今次去食海鮮蒸鍋
主要有三款套餐,食既海鮮都有少少分別
最貴的那個餐要3天前預訂
因為老闆說要直接運來餐廳確保最新鮮的
有張野教我地啲配料應該蒸幾耐,咁就唔怕唔識蒸啦

龍蝦超多膏呀,D肉仲好彈牙,鮮味出哂黎
頂角膏蟹每隻都成斤幾重,超級大隻和新鮮
蟹肉鮮甜又多膏,有硬膏同軟膏架
泰國海中蝦都一樣出色,鮮甜大隻
全部都係好新鮮,好鮮甜,肉質鮮嫩

食完海鮮就會有蔬菜籃最後上
菜都好新鮮由其栗米好甜

記得要留肚食個精華o既粥底呀
排骨醃鹽了很好食
食個粥都吸收左海鮮o既精華
真係冇得頂啊
4人行仲會送椰汁官燕燉雪燕,真係好完滿
2018-08-24 81 浏览
海鮮蒸氣鍋令鮮味不會流失,非常健康同原汁原味呢到可以慢慢逐樣海鮮蒸,慢慢咁品嚐佢地嘅鮮味一入店店員會先將生米、南瓜和肉排放入鍋底中,等蒸完海鮮所有精華流入鍋底,變成海鮮粥底.🎏澳洲青年龍蝦 超多肉好多龍蝦膏入口鮮甜彈牙龍蝦膏好香滑.🎏越南頂角膏蟹 純天然的越南海蟹每隻都爆哂膏連蟹腳都鮮甜飽滿有實膏同軟膏好甘香仲要係重皮黎真係超級滿足!!.🎏泰國海中蝦好新鮮蝦肉好彈呀好鮮甜.🎏翡翠九孔鮑魚蒸得剛剛好鮑魚好軟.🎏深海龍躉片 大大片龍躉肉魚肉很鮮甜 滑清的魚皮都好好食非常有膠質.🎏越南貴妃蚌 貴妃蚌大隻多肉.🎏蘇格蘭蟶子非常新鮮蒸完都係咁大隻.🎏紐西蘭青口 青口很肥美.🎏日本大元貝 超大隻元貝.🎏有機蔬菜籃 有娃娃菜,粟米和生菜栗米好甜.🎏海鮮精華粥底呢個粥吸收哂所有嘅海鮮精華冇加調味料都已經好好味.夠四個人,佢地仲會送椰汁官燕燉雪燕夠哂滋潤真係好完美.食到咁上下餐廳老闆走黎同我地傾計原來佢地係海鮮入口商,每日都係越南及菲律賓入口海鮮到香港海鮮批發商並且係當中揀最靚嘅蟹俾食客食
海鮮蒸氣鍋令鮮味不會流失,

非常健康同原汁原味

呢到可以慢慢逐樣海鮮蒸,慢慢咁品嚐佢地嘅鮮味

🎏澳洲青年龍蝦

超多肉好多龍蝦膏

入口鮮甜彈牙

龍蝦膏好香滑

🎏越南頂角膏蟹

純天然的越南海蟹每隻都爆哂膏

連蟹腳都鮮甜飽滿

有實膏同軟膏好甘香

仲要係重皮黎真係超級滿足!!

🎏泰國海中蝦

青口很肥美

🎏日本大元貝

超大隻元貝

🎏有機蔬菜籃

有娃娃菜,粟米和生菜

栗米好甜

🎏海鮮精華粥底

呢個粥吸收哂所有嘅海鮮精華

冇加調味料都已經好好味

夠四個人,佢地仲會送椰汁官燕燉雪燕夠哂滋潤

真係好完美

食到咁上下餐廳老闆走黎同我地傾計

並且係當中揀最靚嘅蟹俾食客食
2018-08-18
2018-08-21 143 浏览
真係未試過一間蒸鍋係咁差,蝦係cheap蝦,龍蝦還可以,聖子細到不得了,豚肉要另計,又係cheap肉,雞又另計,得5粒,個粥無味,又稀,好似飯加水咁,叫咗一渣洛神花好似1:99溝水,假期又每位另加幾捨蚊,埋單2位9百幾

期待已久,食海鮮蒸鍋嘅日子終於來臨;之前上IG見到朋友post咗幾張蒸海鮮嘅相,最吸引眼球嘅就係啲膏多到滿瀉嘅膏蟹;身為海鮮迷而尤為鍾意食蟹嘅我,梗係即刻打電話訂枱同friend食啦。心急嘅我哋夜晚六點人哋啱啱開舖就已經到咗餐廳。餐廳地方唔大,裝潢比較簡樸,一頂頂吊起咗好似越南草帽嘅物體,其實係蒸鍋嘅蓋嚟,牆上仲有一幅幅大海鮮嘅相,即時食指大動,美食當前坐得迫少少又算得係乜。餐廳有三種價錢嘅套餐供選擇,分別係$198、$298同$688/位。店員介紹$688/位嘅係「至尊推介」,材料珍貴稀有,需要提前兩日預訂,當中最正係隻黃膏肉蟹,係千挑萬選揀出嚟架。店員叫我哋先試$298/位嘅套餐先,同$198比主要分別係多咗龍蝦;蟹亦更大隻,其他海鮮都較高質。只係相差$100,唔駛多諗啦~一開波先將南瓜、排骨、粟米同米放入鍋底煲粥。粥底原價$48,推廣期內免費奉送。店方有晒各種食物烹調時間俾食客參考,可以自己set時間去蒸,確保熟晒之餘又保證唔會蒸太耐而失去鮮味。先嚟【泰國海中蝦】,蝦肉食落好爽甜,蝦頭部份亦有唔少蝦膏,yummy~【澳洲青年龍蝦(2人1隻)】龍蝦有少少膏,而且都幾多肉,肉色雪白而

【澳洲青年龍蝦(2人1隻)】龍蝦有少少膏,而且都幾多肉,肉色雪白而爽彈。朋友們見到都雙眼發光流晒口水,大滿足!

【越南頂角膏蟹(2人1隻)】真係不得了,以為IG見到嘅相只係朋友好彩咁啱食到隻多膏嘅,原來隻隻都真係爆晒膏,蒸完啲膏仲漏晒出嚟,誇張。除咗多膏,肉質都好鮮好爽甜;作為蟹迷真係幸福。

【翡翠九孔鮑魚】蒸完冇縮水,勁彈牙又鮮美。

【越南貴妃蚌】大大隻貴妃蚌,又係鮮甜到不行,連蒸完留喺蚌殼上面嘅水我都飲埋。

【深海龍躉片】之前食過龍躉片肉質幾實幾韌,但呢幾片就好滑身,而且魚味濃郁,正~

【紐西蘭青口】有啲大粒有啲細粒,味道冇乜特別。

【紐西蘭蟶子皇】冇想像中咁大隻,還好夠fresh夠pure。

【有機蔬菜籃】都喺套餐入面,有黃芽白、生菜、粟米同南瓜。食咗咁多超正海鮮梗要食返啲蔬菜balance吓。初初以為係普通嘢但食落係意想不到嘅甜,連一向多肉少菜嘅肥仔朋友都食咗好多,hahaha

食完蒸鍋,粥亦都煮好啦。可能我哋食得太快,個粥唔夠綿。不過吸收咗海鮮鮮味嘅粥真心正,最後當然都係一滴不留食晒~

【椰汁官燕燉雪燕】食完粥底仲未完架,最後仲有甜品。味道不錯,養顏一流,可惜稍為唔夠熱。

除咗海鮮套餐,餐廳仲供應一般火鍋配料 - 肉類、丸/餃/滑、蔬菜麵食響鈴都有。不過食完都夠晒飽,下次同幾個擦得之人再嚟食先得~不過一定要訂位,我哋六點開始食,不斷有訂咗位嘅客人入座,六點半已經差不多坐滿晒,香港果然多識食之人。
2018-08-17 151 浏览
太多打手啦呢間野,性價比奇低,唔抵食又唔好食,除左蟹同魚係好食少少之外,其他野一係就有沙,一係就冇鮮味,好似食緊擦子膠咁🤢,啲蝦膏同龍蝦膏仲要苦嘅!仲話自己啲龍蝦係野生嘅🙄⋯⋯每人每樣野都係食一兩件,樣樣都細細件食完都唔飽,最離譜係啲粥,得個死咸,一啲鮮味都冇...重點係唔抵食,話左食$198個餐,個老闆娘係咁死sell你食$298,又話大隻啲,靚啲,講左10分鐘都有,好啦就試下啦,結果同$198冇咩分別!!係多左個龍蝦咁囉,但係$400就係食你果兩隻細都咁嘅龍蝦就唔係好抵😓賣單果下先知原來醬料(得豉油,辣椒同蒜咋)都要收每人$10蚊,假期又每人收多$28蚊再加一,樣樣野加埋加埋每人都$375,咁嘅價錢,又冇服務,又唔好食又唔飽..真係冇下次😵

2018-08-12 97 浏览
話說,我才第一次來新蒲崗,就是要和朋友來吃一頓海鮮大餐😍星期六的晚上,餐廳非常繁忙,幸好有book枱!海鮮套餐來說,餐廳主要供應每人$198、$298及$688三款,$688超豪華的那款要兩天前預訂,看來就是會為客人提供最新鮮的材料,因為我們事前沒有預訂,當天就要了$298的套餐。用好像越南人會戴的竹帽子這款蒸海鮮,我才第一次吃呢,感覺好新鮮!店員做事非常快手,不久就幫我們開啟蒸爐,並送上首碟海鮮併盤,包括翡翠九孔鮑魚、青口、貴妃蚌、象拔蚌仔、蟶子皇及大元貝!超級豐富啊😍之後就來重頭戲的越南頂角膏蟹,蟹好大隻,裡面的膏份量超級多,急不及待,好想快點吃到!另外,還有深海龍蠆片。我第二最期待的,是澳洲青年龍蝦。又是大大隻的,龍蝦膏已經漏了出來,好像好多肉!之後就是泰國海中蝦和蔬菜併盤。我們首先吃的,是jumbo size龍蝦,一吃下去就是爽甜的龍蝦肉!夠新鮮,不用調味都好吃啊😋 有好一陣子沒有吃過厚肉的大龍蝦了。然後超期待的蟹終於可以吃了!一開蓋子已經見到蟹膏漏了出來,其實蓋爐最底層是粥,吸收了膏的精華應該好好吃!覺得蟹膏超好吃,然後蟹肉也比想像中鮮甜其他海鮮味道都還好。最後,就是第一次吃
話說,我才第一次來新蒲崗,就是要和朋友來吃一頓海鮮大餐😍

另外,還有深海龍蠆片。

我第二最期待的,是澳洲青年龍蝦。

又是大大隻的,龍蝦膏已經漏了出來,好像好多肉!

之後就是泰國海中蝦和蔬菜併盤。

其他海鮮味道都還好。最後,就是第一次吃這種吸收海鮮精華的粥,挺鮮味的,不過要加點鹽就更好了。

總括而言,很久沒有吃過一頓海鮮大餐了,大家都吃得飽飽的,最喜歡蟹和龍蝦。然後店員服務態度很不錯!
2018-08-12 48 浏览
又係我大食妹帶大家食好野時間。今次帶大家到新蒲崗食最近排晒隊既蒸氣火鍋。紐西蘭青口:這裡的青口每日都搭飛機由紐西蘭到香港,而且體積十分大,加上入口不但鮮甜,肉質亦較結實,唔會食落似水既口感。深海龍躉片:龍躉用上超過20公斤重的龍躉起肉而成,魚肉入口彈牙,鮮的味道濃郁,加上切工了得,唔會有骨,非常岩大小朋友食用。粥底火鍋:最後既龍所在必定係個火鍋,因為粥水係用上剛才蒸煮各種海鮮而成,所以海鮮味十足,加上豬骨,海鮮加上豬肉的味道,怎能會有得輸?加上粥底煮後綿滑,入口海鮮的鮮味,加上米既滑度,真係必要一食。今次我大食妹俾上4個大食指數,因為食物高質,又有店員為你服務,價錢又抵食,真係喜歡蒸氣火鍋既巴打真係要來一試。

2K
2018-08-12 58 浏览
最近,聽同事講新蒲崗有一間好好食的蒸氣火鍋專門店的海鮮,每日都係空運到香,而蟹亦係依到的招牌菜式之一。澳洲青年龍蝦:龍蝦每日都從澳洲來港,而老細亦會每日將最大最靚擺到鋪頭俾食客享用。龍蝦體積不但大,而且入口肉質彈牙,龍蝦膏亦十分多,蒸煮後保留鮮甜的味道。日本大元貝:聽講日本元貝已經很少出口到世界各地,所以老細應該有很大人脈才能把最靚既元貝運到香港俾我地食用。元貝絕對係king size,入口彈牙,元貝鮮甜,蒸煮後沒有縮水,真係日本貨色才有這種水準。紐西蘭聖子:有食開聖子既朋友都知,食聖子一定係食紐西蘭出產,因為這裡水溫溫和有充足微生物給聖子生長。聖子不但長大,而且肉身較厚,入口爽滑,唔會太硬。最後,這裡價錢公道,食才又每日空運到港,地方又大,真係一個朋友聯繫既好地方。

2018-08-12 40 浏览
今晚去左新蒲崗專食好出名既大黃蟹既蟹仙,一食佢地既蒸氣火鍋。首先,點了一個298一人既蒸氣火鍋套餐。越南頂角膏蟹:每人半隻既大越南膏蟹,可以話物超所值,鮮紅的蟹膏散發著蟹的鮮味,加上每隻有成斤重,出面閒閒地都要成百幾蚊斤。加上用蒸氣蒸煮,蟹肉可保留鮮味,入口蟹肉結實,配上咸香的蟹膏絕對係絕配。泰國海中蝦:識食蝦既都知泰國蝦係最靚最正,蝦肉蒸後不但彈牙爽滑,而且鮮味十足,絕對係泰國先有既水準。翡翠九孔鮑:鮑魚肉質嫩滑,蒸煮過後仍然保留鮑魚的甜味,加上大隻肉厚,食落有濃郁的海水味,絕對係新鮮空運貨色。總括來說,這裡環境衛生,地方又大,又有獨立間房,可與朋友一齊聚會,而食物又每天空運到港,保證新鮮為你服務,絕對係蒸氣火鍋必到之地。
今晚去左新蒲崗專食好出名既大黃蟹既蟹仙,一食佢地既蒸氣火鍋

首先,點了一個298一人既蒸氣火鍋套餐。

2018-08-09 98 浏览
MENU上面198同298個SET眼見最大差別就蟹同龍蝦上面既唔同,咁當然要為左佢黎個大特寫啦,人多就可以SHARE食多幾款唔同野 上圖係菲律賓既黃奄, 下圖係越南頂角膏蟹, 之前出面分別食過印尼同斯里蘭卡肉蟹既肉蟹, 發覺D泥味好重, 好怕東南亞蟹都有類似情況.今次仲要食蒸鍋, 但慶幸呢兩個產地係無泥味的, 雖然不及本灣既鮮甜, 但由於殼相對本灣奄較為薄身, 變相啖啖肉啖啖膏食得更加之爽, 而且仲平D先係重點.蒸熟更加明顯係見到D膏幾咁澎湃, 而且肉質都無縮水.同樣地隻澳洲青年龍蝦都幾似樣, 第一次聽青年龍蝦呢個品種, 但食落無波士頓果種梅身質感, 呢隻係龍蝦爽身的.而另一款因為我無食到所以唔比評價.所以OVERALL睇番300內食到呢個質素既蟹, 仲要未計menu內其他海鮮, 又好難怪會坐到滿哂.食緊途中已經全場FULL哂, 話晏D入黎食要一早BOOK定位先得.

蒸熟更加明顯係見到D膏幾咁澎湃, 而且肉質都無縮水.

而另一款因為我無食到所以唔比評價.
题外话/补充资料: 中間可能忙,漏野飲提左兩轉先黎, 所以焗扣分, 但老闆(應該係?)咁忙都有同每枱介紹番D蟹點黎,唯有比番4分啦
2018-08-05 142 浏览
之前食過兩三次,一間食店會回頭再幫襯, 食物質素和價錢一定合理啦。但食完今次一定絕對冇回頭😓海鮮份量小, 價錢又貴, 埋單先知星期五六日要加$28,醬料加$10(仲要得生蒜,辣椒和豉油)再加一!!!我臨走時出去望吓張poster, 係完全冇寫!!😡😡😡未轉手時完全唔駛加依樣,加果樣, 仲要汽水丸類蔬菜任飲任食! 以前凈食海鮮都飽, 家陣食埋個粥都唔飽!!!絕對唔會再幫襯!!我再睇返最近大家既食評, 真係...
絕對唔會再幫襯!!

我再睇返最近大家既食評, 真係...
2018-08-05
外卖自取
2018-08-03 70 浏览
事緣系琴日碌碌下Facebook睇到呢間餐廳敢岩今日系新蒲崗呢邊有事做 就順便過黎食!系自費架Book左枱6:15 一黎到就即入得好好彩地有張4人枱俾我地(2個人)寬鬆方便好多呢💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️佢分別有$198@1同$298@1唔同價錢既两個套餐🍴一坐底店員就主動同我地介紹两個餐既分別同邊個抵食啲 最後系簡左佢推介既$298 真系無介紹錯☝🏻首先系龍蝦 蝦🦐 蟹🦀好新鮮因爲佢仲味死仲郁緊😹😹隻蟹啲膏多到呢!!!好鮮味龍蝦啲肉好彈牙同樣系有膏and好鮮味跟住又系龍躉同貝殼類🐚龍躉真系好好食 肉質好滑好爽口 得两片真系唔過癮!我而家邊打邊流口水🤤仲系好想食 必食推介間餐廳都好貼心 有成張紙講蒸煮時間好細心呢!仲有個蔬菜盤 有娃娃菜生菜南瓜粟米最尾食到唔夠喉就另外加多隻賴尿蝦 $200@1 好大隻 注意系凍食的 佢預先整好再俾我地食既 店員好好地送多一隻俾我地煲個粥😝😝再攞埋煮賴尿蝦嘅湯汁俾我地煮個粥🥣你話正唔正個粥底一開始系無加仼何水或湯!全部都系海鮮既汁滴落去全部精華系哂個粥到!根本唔使再加任何調味已經好食注意⚠️要小心呢個💩因爲佢真系好熱!我唔小心掂到熱到我隻手指即刻紅哂好痛 店員即刻攞
事緣系琴日碌碌下Facebook睇到呢間餐廳

敢岩今日系新蒲崗呢邊有事做 就順便過黎食!
系自費架

Book左枱6:15 一黎到就即入得

好好彩地有張4人枱俾我地(2個人)

寬鬆方便好多呢💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️

好細心呢!
仲有個蔬菜盤 有娃娃菜生菜南瓜粟米

個粥底一開始系無加仼何水或湯!全部都系海鮮既汁滴落去
全部精華系哂個粥到!根本唔使再加任何調味已經好食

注意⚠️要小心呢個💩因爲佢真系好熱!我唔小心掂到熱到我隻手指即刻紅哂好痛 店員即刻攞雙飛人藥水幫我滴叫我小心啲💕💕真系好warm好好人!!不得不讚系呢到既服務 店員好nice笑笑口 好有禮貌仲好好傾 又會關心我隻手仲痛唔痛 問我地啲野岩唔岩食 又介紹下間餐廳同老闆🤵🏻原來系做批發 唔怪得啲海鮮咁新鮮😻😻
呢個價錢 黎呢到食呢餐海鮮 系絕對值得同抵食

我個fd已經即刻約我下次幾時食😹😹
真心推介俾大家!應該系我最長既一個食評 因為由食物到服務 我都俾滿分佢地

• 南瓜排骨粥
2018-07-28 1194 浏览
兩年前興起的蒸鍋熱潮,如今好像稍為冷卻,不過好的東西就是經得起時間的考驗,今日我和honey都好想食海鮮,但她又話怕油怕膩……好啦,我想起新蒲崗某大型商場附近的仁愛街,有一間好出名的蒸鍋店,這身沿用”草帽”蒸蓋,鮮味不會流失,又合符健康原則,而且逐樣海鮮蒸,不似層層叠那樣一啲過熟一啲未夠火喉,還有餐廳老闆是海鮮批發商,每日從萬幾隻越南及菲律賓進口青蟹中揀選幾百隻頂角膏蟹奉客,質素點都好啲啦honey! 看見”草帽”蒸蓋,我就不禁想起海賊王,哈哈,今日應該是海鮮王至啱!這裡的侍應每種海鮮都幫我們調校好時間,夠鐘就會響,打開草帽就有得食! 大刷蒸鮮之前,侍應先送上調味醬油……然後將生米、南瓜和肉排放入乾身的鍋底中,不用加湯煮滾,等會兒蒸鍋中海鮮的精華會流入鍋底,變成海鮮粥底。 澳洲青年龍蝦 (約4分鐘)雖話係青年龍蝦,但都好夠肉,開邊之後更見中間有很多龍蝦膏,蒸熟後紅卜卜,龍蝦啖啖肉,入口鮮甜彈牙,龍蝦膏又香濃。 越南頂角膏蟹 (約9分鐘)純天然的越南海蟹真係爆曬膏架!紅澄澄的蟹膏濃而不膩,陣陣甘香撲鼻,肉質鮮甜不鬆散,蟹鉗肥大肉厚,連蟹腳都鮮甜飽滿。 翡翠九孔鮑魚 (約5分鐘)火喉適中,

澳洲青年龍蝦 (約4分鐘)

越南頂角膏蟹 (約9分鐘)

翡翠九孔鮑魚 (約5分鐘)
火喉適中,鮑魚軟腍唔硬,很彈牙而且能嚐到當中的鮮汁。

越南貴妃蚌 (約4分鐘後再焗1分鐘)
貴妃蚌大隻多肉,同樣是很軟身易咬,很鮮美。

北韓象拔蚌仔 (約4分鐘)
唔韌,有咬口,和貴妃蚌媲美,分庭抗禮。

泰國海中蝦 (約3分鐘)
蝦味鮮甜,肉與爽口。

蘇格蘭蟶子 (約兩分鐘)
蟶子肉質鮮嫩,夠新鮮所以沒有縮水,入口連汁很美味。

紐西蘭青口 (約3分鐘)
蒸鍋火力夠,青口肉肥美鮮味,很嫩。

日本大元貝 (約3分鐘)
聽聞今年日本元貝被內地人買得七七八八,這裡仍有我最喜愛的大大隻元貝,讚!

深海龍躉片 (約3分鐘)
大大片龍躉肉,仍然幼滑可口。

有機蔬菜籃 (約3分鐘)
蔬菜夠新鮮,有紹菜,粟米和生菜,食了咁多海鮮,係時候食番啲菜啦。

海鮮精華粥底 (最後食用剛剛好)
食完咁多海鮮,都唔好唔記得食埋個粥底,這烹粥收集曬之前蒸鮮的精華,融於鍋底,真的不用調味已經好夠味,難得仲幾綿滑。

是晚叫了啤酒佐餐, honey嚟!飲杯!
2018-07-28 825 浏览
呢晚約左幾個朋友去食海鮮蒸鍋主要有三款套餐,價位唔同,食既海鮮就當然唔同啦職員好有耐性同好細心咁講解三款套餐有咩分別俾我地知,最終我地揀左個中位價既套餐,每人298加一之後我地既龍蝦同蟹好快就送到上黎啦,仲有張notice教埋我地啲配料應該蒸幾耐,咁就唔怕蒸得過熟/唔熟啦我地先食龍蝦,好多膏呀,啲龍蝦肉仲好爽彈添呀,咁樣清蒸就更加食到當中既鮮甜跟住既蟹仲不得了....啲黃多到湧出黎呀頂角膏蟹每隻都成斤幾重,大隻兼新鮮!蟹肉鮮甜又多膏除左龍蝦同蟹之外,套餐仲有其他靚海鮮食架,青口、鮑魚、蟶子......當中既象拔蚌同貴妃蚌都好鮮甜,食得出呢到既海鮮的確新鮮啲海蝦都唔細隻架,食落仲好爽彈添食完咁多海鮮,當然要食返啲蔬菜balance 一下啦(個套餐有埋蔬菜籃架)之後呢個粥滲入左蒸海鮮漏出黎既精華,飽肚之選呀我地岩岩好夠四個人,所以仲有糖水送啵!最後食埋呢個飯後甜品都咪話唔飽------------------------------食物質素:🤤🤤🤤(5🤤最優)價格水平:💰💰💰(5💰最貴)環境裝修:✨✨✨(5✨最好)服務態度:🌟🌟🌟🌟(5🌟最佳)整體評分:❤❤❤❤❤❤❤(10❤滿分)是次評論
呢晚約左幾個朋友去食海鮮蒸鍋

主要有三款套餐,價位唔同,食既海鮮就當然唔同啦

跟住既蟹仲不得了....啲黃多到湧出黎呀

頂角膏蟹每隻都成斤幾重,大隻兼新鮮!
蟹肉鮮甜又多膏

當中既象拔蚌同貴妃蚌都好鮮甜,食得出呢到既海鮮的確新鮮

啲海蝦都唔細隻架,食落仲好爽彈添

之後呢個粥滲入左蒸海鮮漏出黎既精華,飽肚之選呀

我地岩岩好夠四個人,所以仲有糖水送啵!
最後食埋呢個飯後甜品都咪話唔飽

食物質素:🤤🤤🤤(5🤤最優)
價格水平:💰💰💰(5💰最貴)
環境裝修:✨✨✨(5✨最好)
服務態度:🌟🌟🌟🌟(5🌟最佳)
整體評分:❤❤❤❤❤❤❤(10❤滿分)
是次評論及分數視乎進餐當天的品質而訂,亦同為個人觀感:)
2018-07-27 79 浏览
一大班人慶祝生日 蒸鍋都係一個唔錯嘅選擇今次嚟到新蒲崗嘅蟹仙 專食靚蟹🦀我哋揀咗個$298/1人嘅套餐呢個套餐選擇比較多 食嘅蟹檔次高一層係嚟自越南嘅頂角膏蟹 肉質鮮甜又多膏至於點解咁多膏 因為膏蟹係產能過後嘅雌性青蟹仲有澳洲青年龍蝦食 肉質十分結實鮮甜另外仲有其他海鮮可以選擇我個人較推薦越南貴妃蚌同埋日本大元貝呢兩種海鮮都比較利用蒸嘅方法去食食得出佢嘅鮮味🤤最後所有海鮮嘅精華都落咗係鍋底嘅粥度夠四個人仲送燕窩西米露添☺️________________________裝修環境:✨✨✨✨✨服務態度:✨✨✨✨✨食物質素:✨✨✨✨✨(5個✨為滿分)________________________唔信我嘅可以自己去試試😂
一大班人慶祝生日 蒸鍋都係一個唔錯嘅選擇
________________________
裝修環境:✨✨✨✨✨
服務態度:✨✨✨✨✨
食物質素:✨✨✨✨✨
(5個✨為滿分)
________________________
唔信我嘅可以自己去試試😂