2019-07-30 57 浏览
今晚去完尖沙咀食晚飯跟住去咗一間朋友介紹嘅甜品店食pancake。呢一間pancake店用嘅係上盛日本磨成嘅米粉雞蛋和北海道粟米粉。呢度除咗甜品之外仲有其他特色嘅pancake做晚餐不過我同老婆都係揀咗甜品。一款係鮮果開心配日本水蜜桃,呢一個班cake幾特別佢用咗開心果將做cream再加埋日本水蜜桃令到pancake好好味我自己比較鍾意食清一啲嘅pancake。老婆就叫左一個鮮果黑魔法配台灣芒果,佢嘅cream係用咗法國cocoa Barry 可可醬,味道比較濃但係都非常好味。
班㦸🥞絕對係呢間日式小店嘅第一賣點,其中原因係因為佢哋用咗米粉代替麵粉做班㦸漿。網上💻搵資料知道呢度嘅廚師都幾細心☺️,得知原來米粉不含麩質,咁樣對麵包成分「麩質」敏感嘅人就可以放心食用喇!咁當然較少香港餐廳用咁樣嘅做法亦可帶嚟食客嘅焦點,非常聰明嘅做法。😎.基本上米粉班㦸同普通麵粉班㦸味道無分別🤷🏻‍♂️,不過感覺就好似鬆軟啲啲。今次一共食咗兩款班㦸,#可可香橙🍊 ($108)同埋 #番薯芝麻🍠 ($138)。阿叔較鍾意前者,蜜煮香橙,配上可可同埋海鹽吉士醬,唔算好甜,味道清新😋。後者味道濃少少,而且較飽肚,啱晒如果晚飯未夠飽嘅人!LOL😜
2019-07-29 47 浏览
每次行經赫德道,都會覺得呢間日式輕食店既燈光好溫馨🏮,好似返左屋企食飯咁。晚餐主食選擇有四種,岩哂選擇困難症既人😆。除左主食之外,仲有湯/沙律/燒物/小食可以加配,食材大多都係黎自日本既地區,非常吸引😻。我地坐吧枱,原來吧枱下面有個小木勾比你放袋,仲有埋叉電位添,好貼心!-廣島蠔橄欖油漬 $68廣島蠔肉質飽滿,味道甘香👅,橄欖油既可以去除蠔既腥味🤙🏻,又可以封存蠔既鮮味,當前菜或者配飯食都好岩。-和王牛漢堡丼 $158店員好細心,上菜時會講解下點解個飯係紅色,原來係加左紅菜頭汁同紅酒汁🍷,所以食落會甜甜地😋,帶淡淡酒香。.熊本縣產既A5和王牛漢堡扒極厚身,和王貴為和牛之王🐂,牛味當然濃郁,漢堡扒大約五成熟,肉汁鎖得好好,所以一咬即刻爆哂啲肉汁出黎,好Juicy,入口香軟帶浸浸油脂香。.蛋黃唔使講當然係用日本蛋啦🥚!蛋香味十足,加上蛋黃被醬油醃漬過,所以唔需要調味已經好岩撈飯🍚!-豚雙味 $138豚肉炸得非常香脆,點少少西京赤豚汁食,好岩送飯😋!西京赤豚汁香甜濃郁,配料超多,有豚肉🐖、豆腐、蘿蔔、洋蔥,全部都好入味!不過略嫌肥膏有啲多,有啲油膩🤨。-開心果水蜜桃米粉班戟 $138一場黎到

廣島蠔橄欖油漬 $68

和王牛漢堡丼 $158

豚雙味 $138

開心果水蜜桃米粉班戟 $138
一場黎到,當然要試下佢地既米粉班戟啦🥞,平時食開梳乎厘Pancake,但原來米粉班戟都幾好食🤪。
比起普通班戟,米粉班戟口感再實淨啲同煙韌啲,開心果醬濃郁香甜,帶少少果仁香,配班戟好夾🤙🏻,水蜜桃清甜多汁,好好食💋!

依家仲有一週年慶祝活動,只要係午市同晚市叫定食或主食,都可以$88加配水果芭菲💁🏻。水果芭菲有三款🍨,有蜜桃美人芭菲、蜜瓜美人芭菲同提子美人芭菲。
蜜瓜美人芭菲 $88(原價$108)
蜜庵本膳最出名既美人雪糕🍨,其實即係甘酒豆乳雪糕,食落甘酒味會出先🍶,之後先到豆乳味,幾有層次。
雖然係甘酒雪糕,但放心,係無酒精成分既🥰!

頂層既日本赤肉哈蜜瓜真心好好食🍈!因為雪到好凍,所以食落第一下有少少雪芭既感覺🍧。勁甜勁多汁,仲略略聞到啲哈蜜瓜香氣🤩~下層有意大利香檸啫喱同台灣茉莉茶寒天,酸酸甜甜好清新,做到解膩既作用😚。

日本天然山楂梳打 $38
餐牌話有助通便同消脂,點可以唔嗌😳!山楂酸酸甜甜好開胃,加上有梳打好消暑🍹,會令人忍唔住一啖接一啖咁飲🥳。
2019-07-28 43 浏览
今日專誠嚟到尖沙咀食呢間特色日本野,裝修非常之靚,入到去坐,感覺非常舒服~😛和王牛漢堡飯,鬥牛一咬落去好Joseph,加埋溫泉蛋黃,令到個飯更加之濃郁。用咗熊本縣出產嘅100% A5和牛,日本嘅蛋黃醬茶漬,仲有自家製嘅漢堡香汁,呢個飯只係晚市供應㗎咋,想食嘅話要夜晚嚟食!🤪十勝紅豆金酒甜湯,用咗名門嘅金時芋頭,白玉團子,甘露煮栗子,大粒單歌頌黑豆,仲有日本金酒,原來日本金酒唔係走來架,係好似啲咪團嘅嘢。飲落去甜甜地,好好食呀!🤣開心果白桃pancake,係由意大利西西里島直送嘅開心果醬,造成濃郁開心果忌廉,又用咗日本出產嘅白桃,三樣嘢配合埋一齊,非常之好食,個pancake好鬆軟,食落去口感好豐富。😛估唔到呢間日本餐廳,都幾高質,特別係個pancake真係好出色!👍🏻✨

和牛漢堡飯

十勝紅豆甘酒甜湯

開心果白桃pancake

和牛漢堡飯
十勝紅豆甘酒甜湯
開心果白桃pancake
2019-07-27 53 浏览
🔺蜜庵本膳呢間餐廳係尖沙咀唔太起眼嘅位置👀不過午餐時段都有好多人幫趁 幾有人氣🖖🏻.三主菜定食🍱三主菜自由配搭👍🏻如果唔太肚餓 可以揀一/二主菜😀欣賞呢度可以揀十穀飯 食得更加健康🙌🏻.冷盤:橄欖魷魚🦑魷魚非常彈牙~鍋物主菜:羅宋風牛腩鍋🥘呢個羅宋湯汁送飯一流😋牛腩入味👍🏻燒/炸物主菜:柚子風味燒雞雞皮燒得脆卜卜 只是不太食得出柚子味😯.跟餐甜品加$88升級左蜜瓜美人芭菲🍨係餐廳開店一週年推出嘅每日限量甜品😃杯雪糕真係好多好多料😳😳店員仲好細心講解雪糕嘅構造🤪日本赤肉哈蜜瓜香甜多汁😍台灣茉莉茶寒天同意大利香檸啫喱好refresh😆.總括黎講小編感受到餐廳用心經營☺️菜式配搭有心思 食材講究👍🏻.
🔺蜜庵本膳
日本赤肉哈蜜瓜香甜多汁😍
台灣茉莉茶寒天同意大利香檸啫喱好refresh😆
總括黎講小編感受到餐廳用心經營☺️
菜式配搭有心思 食材講究👍🏻
再嚟呢間日式小店食飯,上次一條友食完三餸午飯🍱,覺得都唔錯,而且好想食佢哋嘅班㦸,所以今次就同多三個朋友嚟食晚飯🍽。.呢間小店嘅目標顧客好明顯係一眾OL女士,皆因樣樣菜式嘅擺菜都好靚,好吸睛,啱哂女士們鐘意影相打卡嘅習慣。.好!言歸正傳,講番食物!呢度嘅晚飯菜式選擇就唔算多😅(甜品除外),只得8款可以揀。另外,份量亦較少,一定要食埋甜品先夠飽😖。今篇先介紹主菜,我同朋友一口氣食咗以下菜式:.#和王牛漢堡丼 ($158),漢堡由熊本A5和王牛🐮整成,所以肉味很濃。另外,好鐘意整穿蛋油醬油漬,有一種好治癒嘅感覺,咁當然呢款醬汁用來拌飯就更好食啦!😊.#海膽和風卡邦尼烏冬($168),海膽鮮甜,烏冬煙韌,加上和風卡邦尼醬,絕配嘅組合。👍🏼.#普羅旺斯海鮮拌烏冬 ($148),今次食到嘅青口終於較上次鮮甜多啦,可能阿叔都係麻麻青口加清酒嘅做法,炸咗嘅三文魚好香脆,絕不油膩。🤤
2019-07-25 73 浏览
同朋友食完飯要去打波,所以搵咗間輕食嘅餐廳,唔好食得太飽。餐廳設計好日式,仲好岩同閨蜜黎呢到食下午茶喎... 朱古力香橙pancake 📍 $108好香橙味呀! 食落口有陣陣嘅橙香滲出黎,再將軟綿綿嘅班戟點上濃濃嘅黑朱古力,食完都覺得好滿足和王牛漢堡丼 📍 $158用咗A5 和牛打製而成,加埋隻已經浸咗醬油嘅半生熟蛋,唔洗再加醬料已經好夠味,可以撈飯。另外呢個漢堡丼啲飯嘅顏色係紅紅地架,不過無咩味,可能係紅菜頭
同朋友食完飯要去打波,所以搵咗間輕食嘅餐廳,唔好食得太飽。

餐廳設計好日式,仲好岩同閨蜜黎呢到食下午茶喎...

朱古力香橙pancake 📍 $108

和王牛漢堡丼 📍 $158
朱古力香橙pancake
朱古力香橙pancake
和王牛漢堡丼
之前黎食過一次,見佢地轉咗餐牌就黎試下啲新野😋今次去因為都比較夜所以人比較少, 服務員都好好人親自黎同我地介紹新個menu👍🏻海膽和風卡邦尼烏冬😋海膽好新鮮,不過因為我地掛住影相個烏冬有啲乾,下次大家要襯熱食😳和王牛漢堡丼😋有好香嘅牛肉味,佢地仲好細心問我地會唔會太熟,口感好好,最重要我好鍾意蛋黃拌飯西班牙毛豬鞍😋肉質帶點爽,亦都唔會太肥,個汁好好味上次因為都有食Pancake,因為覺得好好食所以今次都有再叫愛芒芝士米粉班戟😋佢地會用返時令生果,咁啱我又係鍾意食芒果🥭,同埋有開心果製成既開心果醬汁,紅色嗰舊應該係紅酒釀梨🍐,佢介紹話佢地係用日本米磨成粉整成,用米粉代替小麥粉,口感會鬆軟綿綿我見到佢地仲有咸Pancake,好似好吸引,下次一定要試下! 🥰

之前黎食過一次,見佢地轉咗餐牌就黎試下啲新野😋

海膽和風卡邦尼烏冬😋

和王牛漢堡丼😋

西班牙毛豬鞍😋
肉質帶點爽,亦都唔會太肥,個汁好好味

愛芒芝士米粉班戟😋

2019-07-25 38 浏览
今日去左朋友介紹既日系餐廳食飯 感覺超級日本風 店員制服好好看💕鋪頭既裝修以木為主題加上偏黃燈光 令人置身好似係屋企甘舒服 去享用食物 非常中意呢個格調海膽和風卡邦尼烏冬$168海膽一啲都唔吝嗇 用左一半撈落烏冬到食 另外就直接食 好滿足 非常鮮甜而且毫無丁點腥味 都估唔到卡邦尼可以同烏冬match ***個煙肉令人好surprise ***因為平時食開都係好薄好油 所以都唔係甘中意食 但呢個煙肉似平時燒味燒肉既厚度 甘樣食落去 覺得好好食👅香燒沖繩豬手$108 & 茶漬飯$48***推介豬手愛好者***我暫時未食過甘好食既豬手 燒得好香個sauce好入味 豬手好冧好好味 再點少少側邊既酸梅粉 酸味中和一下豬手既油膩 更加好入口 有成五大件 食到我好罪惡感 但又停唔到口 補左大量骨膠原hehe 店員推介伴埋個茶漬飯就啱啱好 成個set甘食 茶漬飯個湯係柚子風高湯加藥味 清清淡淡開心水蜜桃$138意大利西西里島直送開心果醬 製成忌廉醬 新鮮既水蜜桃 紅菜頭做伴碟 既用日本米磨成粉而成既pancake 超級好食啊 店員話menu既pancake會因為邊隻水果當做而用日本水蜜桃沙冰$68飲得

海膽和風卡邦尼烏冬$168

日本紀州南梅蘇打$38
採用日本紀州南梅汁和天然發酵蘋果醋 飲落偏酸
所以中意既朋友比較推介 飲酸既野可以解膩3
2019-07-24 22 浏览
係旺角食完日本放題,就去尖沙咀行街消化消化😬Round two 就揀咗赫德道🌸🌸蜜庵本膳🌸🌸大開食界🥞🍧此店以日本食材為主, 落地玻璃設,設計簡約,色調柔和,感覺舒服😌下午茶叫咗個🥞食吓先💃🏽💃🏽-可可香橙🥞$1O8.00~材料採用日本米同北海道粟米磨成粉,充滿🥚香味、鬆軟,淋上濃郁可可醬+海鹽吉士醬+🍊,美味吸👀🤤🤤- 黑糖青梅梳打$42.00~ 酸+甜嘅組合,非常消暑👍 最後來多個水蜜蜜美人芭菲$108.00~ 日本水蜜桃、台灣茉莉茶寒天、意大利香檸啫喱、 紅酒煮雜果加埋特製美人軟雪榚( 冇蛋、冇奶、冇酒精甘酒) 嘅軟滑又有豆乳味及米香,多個層次感,重點係冇咁多卡路里又養顏👍👩‍⚖ 真係好癲,🥞食落唔滯, 咁就叫多個巴菲食🤣🤣🤣ps~🥞會選用當季嘅生果而轉換,又多款選擇😍
係旺角食完日本放題,就去尖沙咀行街消化消化😬

下午茶叫咗個🥞食吓先💃🏽💃🏽

-可可香橙🥞$1O8.00

- 黑糖青梅梳打$42.00

~ 酸+甜嘅組合,非常消暑👍

最後來多個水蜜蜜美人芭菲$108.00~

👩‍⚖ 真係好癲,🥞食落唔滯, 咁就叫多個巴菲食🤣🤣🤣

ps~🥞會選用當季嘅生果而轉換,又多款選擇😍

2019-07-23
下午茶
2019-07-24 127 浏览
【𝓜𝓲𝓽𝓼𝓾𝓪𝓷 𝓗𝓸𝓷𝔃𝓮𝓷 蜜庵本膳】係尖沙咀赫德道有呢間個名好特別既餐廳完全引發左我對佢既好奇心🤣 一望入去係日式木系風格除左有好舒服既用餐環境 仲有美食 (影相打卡都一流)我同👦🏻兩個竟然可以食到兩個main加兩個甜品重點係完全食晒 連少少都無淨就知有幾正🤣——————————————————🔅和王牛漢堡丼 (HK$158)用熊本產100%A5和王牛 配上日本蛋黃醬油漬再淋上佢自家製既漢堡香汁 將蛋油醬油漬整穿再拌好飯食落去整個味道又滑又香👍🏻🔅海膽和風卡邦尼烏冬 (HK$168)整整一排既海膽同卡邦尼烏冬拌均匀除左卡邦尼既Creamy 之外仲食到啖啖海膽既味道減低左卡邦尼既膩感 仲有四塊日本厚切煙肉🔅水蜜桃黑魔法(HK$138)除左甜Pancake 其實仲有鹹Pancake 揀不過今次就試左呢個甜既先🤣 本身Menu其實係草莓黑魔法不過依家係水蜜桃既季節 所以所有草莓都變左做水蜜桃啦*Pancake係用日本米磨成既米粉做架🔅提子美人芭菲 (HK$108)呢個係蜜庵本膳一週年推出既限定menu 每日限量架今次就試左三款之中既提子美人芭菲日本香印配上佢地既甘酒美人雪糕(無奶/蛋既
【𝓜𝓲𝓽𝓼𝓾𝓪𝓷 𝓗𝓸𝓷𝔃𝓮𝓷 蜜庵本膳】
係尖沙咀赫德道有呢間個名好特別既餐廳
完全引發左我對佢既好奇心🤣 一望入去係日式木系風格
除左有好舒服既用餐環境 仲有美食 (影相打卡都一流)
我同👦🏻兩個竟然可以食到兩個main加兩個甜品
重點係完全食晒 連少少都無淨就知有幾正🤣
——————————————————
🔅和王牛漢堡丼 (HK$158)
用熊本產100%A5和王牛 配上日本蛋黃醬油漬
再淋上佢自家製既漢堡香汁 將蛋油醬油漬整穿再拌好飯
食落去整個味道又滑又香👍🏻
和王牛漢堡丼

🔅海膽和風卡邦尼烏冬 (HK$168)
整整一排既海膽同卡邦尼烏冬拌均匀
除左卡邦尼既Creamy 之外仲食到啖啖海膽既味道
減低左卡邦尼既膩感 仲有四塊日本厚切煙肉
海膽和風卡邦尼烏冬

🔅水蜜桃黑魔法(HK$138)
除左甜Pancake 其實仲有鹹Pancake 揀
不過今次就試左呢個甜既先🤣 本身Menu其實係草莓黑魔法
不過依家係水蜜桃既季節 所以所有草莓都變左做水蜜桃啦
*Pancake係用日本米磨成既米粉做架
水蜜桃黑魔法

🔅提子美人芭菲 (HK$108)
呢個係蜜庵本膳一週年推出既限定menu 每日限量架
今次就試左三款之中既提子美人芭菲
日本香印配上佢地既甘酒美人雪糕(無奶/蛋既全素軟雪糕)
食落好厚實同好香既大豆味 雖然係甘酒 但其實無酒精成份架
提子美人芭菲
  • 美人軟雪糕
  • 草莓黑魔法米粉班戟
2019-07-23 43 浏览
日本和西餐的結合!以pancake🥞為主打✨ 因當季的水果為日本水蜜桃,餐廳多了很多以日本水蜜桃🍑為主的飲品&甜品🥞🍹 ✨日本水蜜桃開心果醬pancake 🥞Pancake 以米粉代替麵粉製作的日式米粉班戟,口感很鬆軟👍🏻開心果醬帶點微甜,再配超甜超多汁的日本水蜜桃🍑口感與味道都一流🤤 ✨和牛王漢堡丼🍚(只限晚市)漢堡100%採用熊本產的A5和牛自家打製,再配上特製的漢堡香汁,超好吃😋 ✨海膽和風卡邦尼烏冬以卡邦尼配上烏冬,很新鮮的配搭~烏冬口感煙韌,海膽又夠新鮮~ ✨日本水蜜桃沙冰用上當造日本水蜜桃做沙冷🍑真係無得輸!濃郁的「真」桃味,又香又甜! ✨愛文芒沙冰可能愛文芒已到季尾,跟當造的水蜜桃相比有點失色。甜中帶點點酸。餐廳價格不算高,但食物的用料與味道都一流👍🏻 會再encore! 已經諗好下次會試埋佢地的咸味pancakes!

✨日本水蜜桃開心果醬pancake 🥞

✨和牛王漢堡丼🍚(只限晚市)

✨海膽和風卡邦尼烏冬
以卡邦尼配上烏冬,很新鮮的配搭~
烏冬口感煙韌,海膽又夠新鮮~

✨日本水蜜桃沙冰
✨愛文芒沙冰

2019-07-18 2851 浏览
這間蜜庵本膳,之前有吃過甜品,一直想試試他家的晚餐,這天便決定過去。餐廳很旺場,除了吧枱都坐滿了。滿喜歡這裡的簡約的裝潢設計。相信這裡的甜品都是用這些水果和果汁弄的呢。正在做芒果系列,愛芒果的我當然不會錯過。愛文芒沙冰 $48天氣熱很適合喝沙冰,入口冰爽清甜,芒果味十足,沙冰也打得很細滑。日本夕張哈蜜瓜沙冰 $68一樣打得很細滑,送過來已聞到陣陣哈蜜瓜香,入口更是會想嘩一聲叫出來,因為味道真的很香甜,是甜蜜蜜的那種,而且味道也不假。和王牛漢堡丼 $158賣相很好看,粉紅色的飯很少女心,牛漢堡是吃得出用料不錯,沒多餘調味,但有點煮過火,口感粗糙了少許,還好蛋漿保持吃下去的濕潤感,加上味道甜甜的又不會太濃的醬汁,還算不錯的。海膽和風卡邦尼烏冬 $168海膽片片分明,味道鮮甜,口感creamy ,煙肉煎得很香又不會太乾硬,也不會太鹹,配上卡邦尼醬汁和口感煙韌有彈性的烏冬,整體配合得不錯。愛芒黑魔法班㦸 $138除了米粉做的班㦸,還有愛文芒果、可可醬、可可忌廉和松露軟心朱古力 ,不只賣相吸引,也真的豐富。他們的班㦸是用日本米磨成的米粉、雞蛋和北海道粟米粉,加上法國牛油即製而成,更是不含麩質。班

餐廳很旺場,除了吧枱都坐滿了。

滿喜歡這裡的簡約的裝潢設計。

相信這裡的甜品都是用這些水果和果汁弄的呢。

正在做芒果系列,愛芒果的我當然不會錯過。

愛文芒沙冰 $48

日本夕張哈蜜瓜沙冰 $68

和王牛漢堡丼 $158

海膽和風卡邦尼烏冬 $168

愛芒黑魔法班㦸 $138

班戟真的很香,而且吃下去感覺輕巧,口感亦濕潤綿密,配上鮮甜的芒果,香濃的朱古力醬、味濃軟滑又不太甜的忌廉,大滿足。

價位不算便宜,但感覺很治癒,還是忍不住會想再去。

2019-07-14 38 浏览
除左鐘意放蹤咁大食一餐😋小編仲鐘意揾啲環境靚靚食物精緻既餐廳同朋友食下傾下計👭👬.🥤黑糖青梅soda($42)預期既甜甜黑糖味道配上酸酸味味既青梅同好多氣既梳打水 好有刺激感 立即爽哂🤣🍵抹茶soda($42)比較少見既soda drink 傳統既日式抹茶加上有氣水幾特別既味道同一啲都唔肥怕月半/健康人士可一試👍🏻.🍯欖油蜜餞蠔($68)有點期望落差既一道前菜仲諗住係中式蜜餞係甜甜既滋味食落蠔味係重點🥺.🐮和王牛漢堡丼($158)外表好精緻同colourful🌈弄破蛋黃既一刻好治癒漢堡係用上A5和牛製作肉味好重 加埋蛋漿又係一接一口咁食完🍚.🥭愛芒開心pancake($138)全間田最驚喜既既一道😍開心pancake係加上濃濃一啲都唔假既開心果醬 水果就係用上日本時令既愛文芒果🥭Pancake標榜用米粉製作🍚店員講解下先知道係想令一啲對小麥粉敏感既人都食到鬆軟美味既pancake🥞很貼心唷💕.總括黎講呢間 價錢雖然偏高但食物既精緻程度不錯同木系既裝潢都好舒適👍🏻.人均消費:$240推介指數:👅👅👅👅👅👅👅👅(8/10)Encore指數:🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻(6/10)
除左鐘意放蹤咁大食一餐😋
小編仲鐘意揾啲環境靚靚食物精緻既餐廳
同朋友食下傾下計👭👬

🥤黑糖青梅soda($42)
預期既甜甜黑糖味道
配上酸酸味味既青梅同好多氣既梳打水
好有刺激感 立即爽哂🤣
🍵抹茶soda($42)
比較少見既soda drink
傳統既日式抹茶加上有氣水
幾特別既味道同一啲都唔肥
怕月半/健康人士可一試👍🏻

🍯欖油蜜餞蠔($68)
有點期望落差既一道前菜
仲諗住係中式蜜餞係甜甜既滋味
食落蠔味係重點🥺

🐮和王牛漢堡丼($158)
外表好精緻同colourful🌈
弄破蛋黃既一刻好治癒
漢堡係用上A5和牛製作
肉味好重 加埋蛋漿
又係一接一口咁食完🍚

🥭愛芒開心pancake($138)
全間田最驚喜既既一道😍
開心pancake係加上濃濃一啲都唔假既開心果醬
水果就係用上日本時令既愛文芒果🥭
Pancake標榜用米粉製作🍚
很貼心唷💕

總括黎講呢間 價錢雖然偏高
但食物既精緻程度不錯同木系既裝潢都好舒適👍🏻

人均消費:$240
推介指數:👅👅👅👅👅👅👅👅(8/10)
Encore指數:🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻(6/10)
話說果日同3個friend一齊去食飯,見到呢間餐廳既野食好似幾igable就去咗試下,我地一共叫咗4樣野食🤔食完之後只係覺得又貴又唔飽🌚野食方面都有一定水準,建議大家要食既話就去試set lunch,感覺上會抵啲😂〰️👉🏻豚雙味(脆炸豚肉,西京&赤味噌豚汁)$138👉🏻海膽和風卡邦尼烏冬$168👉🏻和風牛漢堡丼 $158👉🏻開心果芒果班戟 $138個人認為最好食既係和風牛漢堡丼👍首先顏色極為豐富,好岩影相😆味道都唔錯,漢堡排都幾juicy🤪值得試下👻至於豚雙味,老實講小編真係唔識欣賞,炸豬肉係幾香口既,但係配白飯食又乾又寡,雖然佢有一兜味噌豚汁,但係太過稀,撈飯係冇咩味🌚海膽和風烏冬正常水準無咩特別,特別係佢上面既肉個味有少少似爉肉😂甜品嘅開心果既醬好香配班戟好特別🤪芒果都好新鮮💕但係實在係太細份啦🚬我地幾個人分每人食一啖就完咗🌝$138蚊實在唔太抵食,淨係用來打卡😂
〰️
👉🏻豚雙味(脆炸豚肉,西京&赤味噌豚汁)$138