2019-09-06
早前睇到朋友分享嘅相片,已經好想嚟食,呢日趁男朋友唔洗加班,我就捉咗佢嚟陪我試試🥰店內裝修走日系風格,木枱木櫈,簡約樸素,感覺悠閒舒適。餐廳除咗甜食Pancake外,仲有咸食pancake,更有丼飯,烏冬等,飲品有花茶,咖啡,梳打,連酒類都有;選擇都幾多。班戟係呢到嘅主打食品,即叫即做,標榜用日本米粉/蛋/粟米粉,法國牛油而製。👉🏻唐揚雞腿肉班戟 $128唐揚雞腿肉炸得外脆內嫩,肉質juicy滑溜,而且已索好油表面乾身,唔會出現多餘油份。隨碟附上兩種醬料,分別係他他醬同黎自加拿大既有機楓樹糖漿,兩款都好好味。班戟細細塊,少少厚身,造形小巧可愛,食落蛋味香濃突出,呢到既班戟唔係用一般麵粉製成,而係用日本米磨成粉再做,食落口感更鬆軟,感覺輕盈,完全不覺膩滯。👉🏻鮮果開心班戟 $138賣相精美,造形有心思👍🏻面層既開心果忌廉,濃郁香滑,用上意大利西西里島直送既開心果醬製成;用上季節水果配襯,是日既季節水果係桃😋桃肉果味香濃,好多汁,好清甜!👉🏻玫瑰之吻 $32由有機阿薩姆黑茶,法國玫瑰,日本胡椒薄荷調製而成。花茶清香,味道天然,令人好relax。
店內裝修走日系風格,木枱木櫈,簡約樸素,感覺悠閒舒適。
賣相精美,造形有心思👍🏻