2021-01-24
因疫情關係公司迫我們放無薪假,非常唔開心,要自己開心,為有去行下搵下好食既地方,令自己開心返,我同朋友好耐冇食過鐵板燒了,所以朋友介紹我黎呢度中午食個二人餐先。虎鐵套餐【海膽黑松露溏心蛋】這種溏心蛋真是第一次食,加上名貴既食材,海膽的鮮味黑松露的香味,再加上蛋的甜味,令整體提升,值得推介。【活龍蝦配海膽醬】擔擔肉的龍蝦都能保存肉汁,是考廚師手功,龍蝦肉非常爽口,龍蝦膏海膽所調配的香濃醬汁令整體提升,真是絕配。【日本A5和牛厚燒配香煎野菜】A5和牛,再加日本產的野菜,賣相已經不錯,和牛仲要燒得剛剛好,再配埋炸蒜片同少量Wasabi或海鹽一起食超正。【汁物】用上之前的龍蝦頭來熬湯,再同海帶煮成鮮味既湯,鮮味突出和暖胃。【梳乎厘雪糕】初頭睇餐牌以為係梳乎厘味雪糕,但原來唔係,雪糕有幾種味道選擇,又有紅豆做點綴,我到最後選了芝麻味,芝麻味濃郁、又香滑,梳乎厘質感鬆軟好有空氣感。再配重芝麻味雪糕一絕!!
虎鐵套餐
【海膽黑松露溏心蛋】