2021-01-18 398 浏览
今天和女友人前來一次鐵板燒 因為喺SOGO附近 地點很方便一進入餐廳 侍應便立刻安排位置 由於當時鐵板燒位置已經坐滿所以他只能安排卡位 但亦都坐得很舒適這裏有幾款不同的套餐 可以因應自己嘅需要去點餐 價錢有二百蚊至千幾蚊不等 我們二人今日決定豪一豪 所以就揀咗最貴那一款套餐我們選的套餐是$1480 虎鐵精選二人餐沙律沙律好夠凍 配上柚子醋 絕配 而且擺盆精緻 連蕃茄都切到是蝴蝶形狀鴨肝蒸蛋熱辣辣的鴨肝蒸蛋 蒸蛋部份嫩滑 而且充滿鴨光嘅香氣 大虎蝦大大隻而且彈牙的大虎蝦 旁邊仲配上蝦膏製成的醬汁 雙重享受南非鮑魚鮑魚燒得剛剛好 還是很嫩 有鐵板的香氣 旁邊有蟹肉煮成的醬汁 而且有三文魚子伴碟 還有另外炸得香脆嘅鮑魚肝 還是第一次吃 正日本A5和牛厚燒燒得剛剛好入面還有帶點點粉嫩 有入口即溶化嘅感覺 分量剛剛好 感覺不會太油膩 三文魚子海膽杯炒飯海膽和三文魚子超級豐富 先前的海膽 配上油份高的三文魚子 炒得乾身的炒飯 質素很高 仲想食多一杯味增湯吃完和牛立刻有味增湯 熱湯湯可以幫助舒緩油膩嘅感覺 剛剛好柚子雪糕每一啖亦都充滿柚子香氣 亦有柚子果肉 為這一餐畫上一個完美的句號餐廳環境舒適
今天和女友人前來一次鐵板燒 因為喺SOGO附近 地點很方便

三文魚子海膽杯炒飯

味增湯
吃完和牛立刻有味增湯 熱湯湯可以幫助舒緩油膩嘅感覺 剛剛好

柚子雪糕

餐廳環境舒適 侍應質素高 每一道菜色亦都會為客介紹 服務貼心
2021-01-12