哥哥住係呢區,所以間中都會同佢食下飯,今日又約咗哥哥食飯,經過見門口都幾多人,地方亦幾大,有室內同室外,環境望落幾舒服⋯⋯睇睇餐牌都有好多類型既食物,而且食物價錢亦大衆化。芒🥭椰🥥派對——-新鮮芒果🥭肉榨汁,芒果味道濃郁,加上椰子🥥、味道更加香渨好味。莓毒仲夏———新鮮水果草莓🍓⋯⋯🍓泡製,濃濃草莓🍓水果鮮甜味美..........羅宋湯🥣——-番茄🍅及🐂味道濃郁,足料羅宋湯🍅🧅🥬🥦🥕🥔⋯⋯忌廉🥣湯——入面有洋蔥🧅粒和🐟魚塊,尚有水準的忌廉湯焗田螺——香草田螺焗薯🥔蓉,香口惹昧⋯⋯石燒豬鞍扒——我自己比較喜歡用碟上,名符其實大大件成條骨既🐷豬鞍扒,認真抵食,肉質嫩滑,廚師👩‍🍳用心烹調食物,味道及擺設都用心,食材靚,價廉物美👍👍👍😋😋石燒A-4和牛——-生上,自己喜歡幾成熟就燒幾成熟👍👍,配上溫泉蛋🥚、粟米🌽粒。牛肉鮮嫩,味道鮮甜,石板上燒,好玩好食配菜洋蔥🧅粟米🌽温泉蛋🥚放鐵板上自己再炒一炒,加在飯上吃,吃得更滋味。服務招呼亦不錯,如果係呢個區搵你嘢食,呢間真係無敵、好食,抵食,多國菜款式,幾乎你想食乜都有,食材講究、廚師👩‍🍳用心、價廉物美⋯⋯👍👍👍👍😋😋😋

睇睇餐牌都有好多類型既食物,而且食物價錢亦大衆化。

忌廉🥣湯——入面有洋蔥🧅粒和🐟魚塊,尚有水準的忌廉湯
焗田螺——香草田螺焗薯🥔蓉,香口惹昧⋯⋯

牛肉鮮嫩,味道鮮甜,石板上燒,好玩好食

2020-02-23 482 浏览
今日過嚟黃大仙探朋友,就試吓呢間茶餐廳2.0,呢度仲有露天位置,夠晒開陽。✨開頭以為得茶餐廳嘢食,點知原來係超多選擇,西餐,咖哩,喇沙,素食,烏冬乜都有。午市優惠套餐最平都係$48 ,仲包埋嘢飲。 ✨常餐(鮮茄牛腩通$58): 個蕃茄湯酸酸甜甜幾好味,通心粉煙韌彈牙。牛腩大大嚿,筋位食落幾爽彈,牛味都幾濃,不過就有少少韌。✨火腿奄列:個蛋都幾嫩滑,切開仲有蛋漿流出黎,火腿絲夠晒多。牛油多士幾香,鍾意佢唔會烘得太over ,冇咁熱氣。✨西西里茄蓉鮮蝦天使麵($88): 呢個茄蓉做既醬汁好開胃,而且又有蒜香味,每條天使麵都掛晒醬汁夠入味。 蝦肉大大隻爽口彈牙,仲有彩椒,蘑菇同洋蔥做配菜,都幾好味。✨加$10配餐湯同飲品,呢個周打蜆湯稀杰度啱啱好,入面仲有蜆肉西芹同洋蔥。✨ 蒜蓉煙肉芝士焗蠔($88):芝士加埋蒜蓉真係勁香,d 煙肉仲要勁多。 隻蠔就算焗完出黎都keep 住咁嫩滑,食落勁多汁,蠔味勁濃~
今日過嚟黃大仙探朋友,就試吓呢間茶餐廳2.0,
呢度仲有露天位置,夠晒開陽。

鮮茄牛腩通常餐

鮮茄牛腩通常餐
同事搬左去黃大仙現祟山居住,今日放工跟他回家參觀下,之後去佢商場食晚餐,佢帶我去食西餐,商場地下有一間以茶餐廳2.0,餐廳旺中帶静,位置開揚,特設半露天茶座,裝潢設計時尚。龍蝦湯海鮮泡飯:湯底以新鮮龍蝦熬製而成,入口鮮甜,米飯浸於龍蝦湯中,配上龍蝦粒粒及倒入金黃脆米,味道口感層次豐富。鮮蝦夠份量,鮮味彈牙,用石鍋保持温度,食完個鍋重係暖。石燒美國安格斯肉眼扒:大大塊的肉眼扒用石板盛載上枱,石板比鐵板熱很多,倒入黑椒汁,醬汁也在跳動,選了5成熟,外面金黃,肉質半熟中間現粉紅色,肉質鮮嫩有肉汁,配黑椒汁好惹味!主食可配白飯/意粉或薯菜,我們要薯菜,薯角即叫即炸,香脆可口。加10元有,是日餐湯和飲品,蘑菇湯香濃,熱朱古力香甜。

加10元有,是日餐湯和飲品,蘑菇湯香濃,熱朱古力香甜。
2020-02-17 29 浏览
今晩到了黃大仙一間茶餐廳晚餐,本打算只試試有特色的雞蛋仔,不過見其他食品看似吸引,便順道在此晚饍,有驚喜。羅宋湯用心做的湯,酸及辣度剛好,蔬菜、薯仔都適當份量,不錯。法式焗田螺看到茶餐廳有焗田螺,好奇之下,點了一客試試,不過不失,有6隻,田螺肉算肥美,價錢算合理,惟薯蓉偏少。2.0炒飯其實是海鮮炒飯,鮮蝦、小帶子份量足,炒飯的份量大,加上用了咸蛋黃來做的炒飯,很甘香,不過吃多會有點乾,建議二至三人分享。龍蝦汁海鮮天使麵同樣是用量十足,青囗、䙺、小帶子、蝦球配上鮮甜的龍蝦汁,天使麵吃來沒有像炒飯那樣,吃多不膩,較易入囗。千島三文魚雞蛋仔上枱賣相吸引,看似一個意式薄餅,以雞蛋仔作餅底,三文魚做成一朵花鋪在煱芝士面上,連同雞蛋仔一起吃,雞蛋仔外脆內軟,蛋味香濃,港式糅合西式的美食,頗特別。

羅宋湯
用心做的湯,酸及辣度剛好,蔬菜、薯仔都適當份量,不錯。

法式焗田螺

2.0炒飯

龍蝦汁海鮮天使麵

千島三文魚雞蛋仔
2020-02-17 25 浏览
: 茶餐廳2.0 黃大仙睦鄰街8號現崇山商場地下G1-G2號舖 新年有習慣去拜神, 拜完都係黃大仙附近搵地方食野眼見呢間幾大, 有戶外同室內位置, 又有LUNCH SET , 只係5-60蚊左右, 同埋MENU 散點都好多款野食: 因為要食肉吸收蛋白質, 同過年食太多唔同架煎年糕, 都是粉.....要了豬手同salad 仲有餐湯同drink個餐湯要了羅宋湯, 有肉塊同蔬菜都煲到好腍身紫薯忌廉好夢幻架色Shrimp cesear sakax $58 多食唔會肥豬手都幾大份, 本人覺得個汁要酸中帶點, 同埋煮完個肉要唔好太難咬同乾身, 有時食過連皮小小鹹多多脆!!呢個係最正架!!!!
: 茶餐廳2.0

黃大仙睦鄰街8號現崇山商場地下G1-G2號舖

新年有習慣去拜神, 拜完都係黃大仙附近搵地方食野

個餐湯要了羅宋湯, 有肉塊同蔬菜都煲到好腍身

紫薯忌廉好夢幻架色

Shrimp cesear sakax $58 多食唔會肥

2020-02-17 24 浏览
呢間餐廳轉個手,其實我幾鍾意呢間餐廳嘅位置同環境,靜中帶旺,有indoor同outdoor , outdoor 位置有瓦遮頭,唔怕曬唔怕落雨又唔會好多人好多車。呢間餐廳叫cafe, 但其實又唔係食cake 嘆咖啡嘅cafe ,食嘅野似茶記,但高級啲同fushion啲,會有叻沙又有得剧扒,選擇好多。之前食過一次tea都幾好食,今次嚟食lunch ,點咗個牛扒配薯菜,賣相都幾好,牛扒有2塊,份量都幾多,不過有啲根,燒汁另上,薯角幾香幾好味,奶茶個茶膽就唔夠濃,不過坐卡位幾舒服,又乾淨企理,所以疫市中都有9成客。
2020-02-16
 成個2月份,的確出外用餐次數大減一星期大約只有2-3天晚餐會出外用餐未知大家是否都一樣?今次黎茶餐廳2.0,係我個人覺得水準幾好佢個足料紅湯(羅宋湯),濃又夠辣越飲越開胃之餘,仲有好飽足感最後一個人飲左2碗! 跟餐會有兩款湯,一款係紅湯每次黎都必飲,超足料,有牛肉,洋蔥等配料番茄味濃,酸中帶辣,層次豐富個湯直頭可以拿來當主食! 鮑魚魚石鍋雞煲$118一個人都可以食雞煲!呢排唔可以去打邊爐一樣可以係茶餐廳食到!解到火鍋引!用上大約半隻雞,3-4隻鮮鮑魚煮成雞肉鮮嫩,鮑魚彈牙,配埋白飯,好滿足!仲有因為用石鍋,食到最後一啖都係非常熱!晚餐牌 F餐 西冷牛扒 (飯或意粉或薯菜) 即時製作,等15分鐘左右,水準都好高拍得住主打平民牛扒既餐廳水準薯角炸得脆,份量多,水煮蔬菜伴碟牛扒最少有250~300克份量相當足,選了七成,煎出黎亦沒有過火火侯控制得好,個廚抵讚肉味濃,口感細嫩,肉汁豐富相當推薦總評,升級版茶餐廳,水準服務都更好食物選擇豐富而多樣化
 成個2月份,的確出外用餐次數大減
一星期大約只有2-3天晚餐會出外用餐
未知大家是否都一樣?
今次黎茶餐廳2.0,係我個人覺得水準幾好
佢個足料紅湯(羅宋湯),濃又夠辣
越飲越開胃之餘,仲有好飽足感
最後一個人飲左2碗!

跟餐會有兩款湯,一款係紅湯

每次黎都必飲,超足料,有牛肉,洋蔥等配料
番茄味濃,酸中帶辣,層次豐富
個湯直頭可以拿來當主食!

鮑魚魚石鍋雞煲$118

一個人都可以食雞煲!呢排唔可以去打邊爐
一樣可以係茶餐廳食到!解到火鍋引!
用上大約半隻雞,3-4隻鮮鮑魚煮成
雞肉鮮嫩,鮑魚彈牙,配埋白飯,好滿足!
仲有因為用石鍋,食到最後一啖都係非常熱!

晚餐牌 F餐 西冷牛扒 (飯或意粉或薯菜)

即時製作,等15分鐘左右,水準都好高
拍得住主打平民牛扒既餐廳水準
薯角炸得脆,份量多,水煮蔬菜伴碟
牛扒最少有250~300克
份量相當足,選了七成,煎出黎亦沒有過火
火侯控制得好,個廚抵讚

肉味濃,口感細嫩,肉汁豐富
相當推薦
總評,升級版茶餐廳,水準服務都更好
食物選擇豐富而多樣化
2020-02-16 22 浏览
平時經常去茶餐廳既我今日又去尋覓下新茶記.見到呢間寫住2.0既茶餐廳咁特別就入去睇下佢點樣將普通既茶記進化成2.0.2.0既進化係餐牌上睇到更國際化既選擇,而且仲有甜品供應,連雞蛋仔甜品都有!可惜今次太飽食唔落.石燒系列點左特級T骨牛扒,平時比較少係茶餐廳有T骨供應都有,果然係升級版.T骨牛扒5成熟相當合格,切開中間仲帶粉嫩色既牛肉,咬落唔會係比鬆肉粉醃到無晒肉既質感,牛扒亦唔會好乾.T骨牛扒真材實料,份量好大,直頭大過底下鐵牌盤.旁邊既薯菜新鮮炸起,厚身薯角咬落熱辣辣又香薯味.鮮鮑魚石鍋雞煲,成個鍋裏起碼有成4-5隻鮑魚超足料.鮑魚粒粒唔算細,口感爽彈而且中間切開晒坑紋令鮑魚沾滿晒雞煲醬汁.雞煲既雞肉處理得好好唔會有雪藏味之餘雞肉唔會煮到又乾又鞋.雞煲醬汁唔會太鹹,加上金不換味道更香,用黎送飯一流.朱古力咖啡既咖啡底夠濃同香,先有朱古力甜味,後有咖啡既苦甘味.

2020-02-11 55 浏览
龍蝦汁海鮮天使麵🦞$88是日餐湯,羅宋湯🍲跟餐加$10海鮮用料豐富,鮮味十足😚有鮮蝦、青口、帶子等😛加埋幼身嘅天使麵,口感一流😋龍蝦汁夠濃郁,夠creamy,好惹味😝2.0手打美國安格斯漢堡配薯角🍔$98安格斯漢堡外型唔錯👍手打漢堡夠厚身😛食落好有牛味,而且充滿肉汁🤤加上醬汁、蕃茄同生菜等配料👍夾住充滿牛油香嘅麵包😋薯角即叫即炸,熱辣辣,非常脆口😆輕易食曬,非常滿足😚金銀蒜排骨籠仔蒸荷葉飯😎$88排骨鋪滿成個籠仔😍而且個籠仔真係幾大個😆用料真係十足😋荷葉味道完全滲透入飯內☺️以上套餐均配熱飲👍即磨咖啡真係香濃幼滑☕️茶餐廳2.0 (黃大仙)黃大仙睦鄰街8號現崇山商場地下G1-G2號舖
龍蝦汁海鮮天使麵🦞$88

是日餐湯,羅宋湯🍲跟餐加$10

海鮮用料豐富,鮮味十足😚
有鮮蝦、青口、帶子等😛
加埋幼身嘅天使麵,口感一流😋
龍蝦汁夠濃郁,夠creamy,好惹味😝

2.0手打美國安格斯漢堡配薯角🍔$98

安格斯漢堡外型唔錯👍
手打漢堡夠厚身😛
食落好有牛味,而且充滿肉汁🤤

加上醬汁、蕃茄同生菜等配料👍
夾住充滿牛油香嘅麵包😋
薯角即叫即炸,熱辣辣,非常脆口😆
輕易食曬,非常滿足😚

金銀蒜排骨籠仔蒸荷葉飯😎$88
排骨鋪滿成個籠仔😍
而且個籠仔真係幾大個😆

用料真係十足😋
荷葉味道完全滲透入飯內☺️

以上套餐均配熱飲👍
即磨咖啡真係香濃幼滑☕️

茶餐廳2.0 (黃大仙)
2020-02-11 18 浏览
星期一放工太累,和同事去了黃大仙現崇山旁邊既餐廳-Café 2.0食晚餐,環境好大,分別有室內和室外的。龍蝦湯海鮮泡飯 $98:石頭鍋和泡飯是分開的;龍蝦湯放於石頭鍋中,令龍蝦湯保持在熱辣辣溫度,味道鮮甜,而且加入了許多莞茜令香味更濃郁;當中既海鮮是蝦來的,蝦口感實肉。飯帶少少脆口,吸入湯後令整體味道更加入味,很推介啊!鮮鮑魚石窩雞煲 $118:同樣以石頭鍋上的令溫度依然保持熱辣辣。當中雞煲既汁很濃郁而不咸,因雞煲配了白飯,將醬汁與飯一同食用味道不錯。而雞件吾會太鞋口,可惜雞件有肉既地方吾多;另外有三隻鮑魚,口感彈牙啊!晚飯只需加$10即可轉為套餐,提供是日餐湯及飲品(+$3轉凍飲),是日餐湯味道甜甜地幾好飲。而凍柚子蜜和檸賓味道甜甜的,可解渴!香蕉千層雞蛋仔 $48:價錢相當抵食的甜品,仲平過出面甜品店!雞蛋仔連同香蕉味道好夾,而夾起當中既忌廉吾會太滴啊!雞蛋仔味道不錯~

茶餐廳2.0 (黃大仙).⚜️鮮飽魚石窩雞煲⚜️$118.鮑魚有成四舊,全部𠝹開左令佢更入味,雖然唔大隻但好有咬口,雞肉都好嫩又好入味!.⚜️蒜蓉焗蝦配豬仔脾⚜️$128 Set Dinner.Dinner Set有埋餐湯,蒜蓉焗蝦有兩大隻,好香蒜蓉,再加三隻豬仔脾,可選配意粉🍝飯或薯菜!.⚜️芒椰派對⚜️套餐加$20.幾時都覺得芒果加椰香係唔會輸嘅配搭,套餐加特飲另加$20就可以,加一杯2人share! 唔飲特飲就不用加錢(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎).⚜️法式焗田螺⚜️$25.好平六七粒田螺先$25!個底仲有薯蓉(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 不錯!.環境:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️.📌 茶餐廳2.0 (黃大仙)黃大仙睦鄰街8號現崇山商場地下G1-G2號舖.—————————————————————-#hkig#hkigfood#hkfoodie#foodie#food#food#foodstagram#hkfoodlover#hkdaily#foodiehk#foodig#foodlife#hkfood#hkfoodblogger#hkgirl #foodporn #黃大仙美食#茶餐廳2.0
茶餐廳2.0 (黃大仙)

⚜️鮮飽魚石窩雞煲⚜️$118

⚜️蒜蓉焗蝦配豬仔脾⚜️$128 Set Dinner

⚜️芒椰派對⚜️套餐加$20
唔飲特飲就不用加錢(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

⚜️法式焗田螺⚜️$25
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
📌 茶餐廳2.0 (黃大仙)
—————————————————————-
2020-02-10 26 浏览
呢間茶餐廳菜式好多元化, 中式西式星馬菜都有,價錢仲好親民, 可以列入日常幫襯嘅list👍👍📃🍝西西里大蝦天使麵🦐: 鮮茄醬汁好開胃, 配埋少少沙律菜同埋香料喺面, 令成個天使面更加香, 大蝦雖然係冰鮮, 但係整得好爽脆而且juicy😋,麵條軟硬度剛剛好! 🥩西冷牛扒配薯菜🐂: 牛扒煎到剛剛好, 肉質非常嫩滑juicy而且冇筋,啖啖肉。🍓鮮果雪糕雞蛋仔🍳: 估唔到茶餐廳都有得order甜品, 😊雞蛋仔熱辣辣又脆卜卜, 配埋先打忌廉mouse 同埋士多啤梨/藍莓/火龍果肉粒,再加上雲呢拿味雪糕球, 為短短一小時嘅午餐畫上一個完美句號💯。~~~~~~~~😋味道: 9/10📸賣相: 8/10🛋️環境:8/10💁‍♂️服務: 9/10💎性價比: 8/10💲人均:$70@ lunch⏪回頭率:80%~~~~~📍茶餐廳2.0黃大仙睦鄰街8號現崇山商場地下G1-G2號舖~~~~~

~~~~~~~~
😋味道: 9/10
~~~~~
📍茶餐廳2.0
~~~~~
2020-02-07 26 浏览
今晚鬱喺屋企屈到好悶,決定吸收一下新鮮嘅空氣😂。呢間茶餐廳個名好特別,叫做🌸茶餐廳2.0🌸。 佢分咗室外同室內嘅位置,如果天氣唔凍嘅話,我都想坐喺出面。室內位置非常光猛而且好有空間感,有別於一般嘅茶餐廳嘅感覺👍🏼。 望望個餐牌,其實價錢十分之實惠。我哋叫咗美國特選t骨扒,鮮鮑魚石鍋雞煲,紅酒燴牛尾配白飯同法式香煎羊架。全部都可以加錢配餐湯同嘢飲,仲有得配酥皮 湯添👏🏼。每樣餸嘅份量都非常之大,包你食到飽飽。我真係冇喺茶餐廳見過咁大塊t骨扒,而且佢同羊架都一樣 , 廚師煮菜嘅時間拿捏得啱啱好, 生熟度剛好,軟身兼有肉汁😋。羊架唔算好騷,就算唔食羊嘅人都可以一試😝😝 鮑魚雞煲同牛尾上枱嘅時候都係熱辣辣,個煲啫啫聲。 鮑魚夠彈牙,雞肉嫩滑而且好入味😍 用嚟送飯一流!!!紅酒燴牛尾聽個名都覺得好高級😎 肉質軟淋非常juicy😋呢間嘢仲有個好處,就係選擇十分之多! 有機會要試埋個早餐同午餐先得。

2020-02-07 28 浏览
有個響外國讀書嘅親戚喺芬蘭返嚟探我😂😂佢話 今年犯太歲要去黃大仙,我陪佢拜完黃大仙,特登搵間好啲嘅餐廳同佢洗下塵,一家人聚下傾下偈, 分享下近況。俾我留意到附近有叫茶餐廳2.0大又唔係茶餐廳嘅餐廳, 好似幾好,所以即刻去食😎一入到去,發現餐廳原來分兩部分,一部分係室內,另一部分係室外😳😳😳 因為天氣凍, 我哋都係入返室內。室內裝修光鮮有格調, 卡位亦坐得舒服。 我哋四個人,一共點咗四個餸share食👍👍先嚟嘅牛尾煲感覺好夠鑊氣🐮🐮🐮 啲醬汁喐下喐下熱辣辣, 最啱天寒地凍食 ! 我口水都流曬, 牛尾好夠份量,炆得好淋,入口即溶,又入味,一齊切都控制得好好!熱辣辣送嚟嘅鮑魚雞煲香噴噴🐔🐔 啲鮑魚好大隻,一嚟已經聞到雞肉嘅香味。 啲醬汁鮮豔橙紅,我忍唔住食先, 雞塊肉質鮮嫩甜美, 而且鮑魚飽滿 , 爽口彈牙。 鮑魚本身嘅鮮甜並冇畀啲醬汁蓋過,成件事恰到好處。 個羊扒好香🐐🐐🐐初初以為會好騷,但係完全唔係嗰回事,羊肉又豐厚,啖啖肉真係好滿足。之後嘅T骨牛扒🐂🐂🐂 一嚟就嚇死我,因為超大塊 ,又唔肥,睇住啲肉汁流啲意粉度,我哋都好期待,之後仲有好多蔬菜提供。其實食左一半已經飽飽哋,但係實在太正,

之後嘅T骨牛扒🐂🐂🐂 一嚟就嚇死我,因為超大塊 ,又唔肥,睇住啲肉汁流啲意粉度,我哋都好期待,之後仲有好多蔬菜提供。其實食左一半已經飽飽哋,但係實在太正,我地忍唔住食晒成碟,飽到上心口。呢餐真係十個滿意!

2020-02-05 75 浏览
本身唔係住係現崇山, 很少機會踏足呢頭, 黃大仙中心食肆都偏向集團式多, 一場黎到就行下附近尋實。果然去到現崇山商場第一間, 就有間茶餐廳2.0, 名字很有趣, 望入去環境裝修比起一般茶餐廳整潔得多, 設室外同室內座位, 細看門外餐牌, 款式不少, 價錢亦合理, 於是就決定入內DINNER!主菜可另加$10轉SET, 跟餐湯同埋飲品, 如果想轉特飲, 可享特飲價錢減$10餐湯揀左西蘭花忌廉湯, 忌廉味突出, 口感幼滑【三色芝士焗肉醬意粉】HK$78賣相已經超級邪惡, 芝士同埋肉醬份量多, 撈埋一齊食, 個汁都好杰, 啖啖都食到芝士同肉醬, 微酸又惹味! 正!!【龍蝦湯海鮮泡飯】HK$98龍蝦湯於石鍋中熱辣辣上檯, 熱得仲滾下滾下, 另上一碗脆米飯, 加入湯中, 令脆米飯慢慢索左個湯既精華。鍋中有多隻海蝦, 雖然蝦殼賣相不算討好, 但蝦肉鮮甜彈牙; 當脆米飯索左個湯之後, 飯都唔會一pat pat, 每粒米飯都充滿龍蝦湯鮮甜味, 當中有大量莞茜+薑粒調味, 令人一試愛上, 值得推介!!我地兩個主菜都分別轉左特飲芒椰派對: 味道甜甜地, 芒果味較為突出, 有淡淡椰香, 入口香滑白牛: 7喜

餐湯揀左西蘭花忌廉湯, 忌廉味突出, 口感幼滑
西蘭花忌廉湯

【三色芝士焗肉醬意粉】HK$78

【龍蝦湯海鮮泡飯】HK$98
龍蝦湯海鮮泡飯

我地兩個主菜都分別轉左特飲
白牛: 7喜加左雲呢拿雪糕球, 保留左茶餐廳傳統味道

另一特色就係呢度既雞蛋仔, 甜品類既雞蛋仔只供外賣, 但堂食亦有三款選擇
【千層三文魚雞蛋仔】HK$68
同樣即叫即整, 雞蛋仔烘得好香脆, 面層有芝士外, 以兩塊煙三文魚卷成花狀, 原來千島醬中層都仲有大量煙三文魚碎, 非常足料!
千層三文魚雞蛋仔

果然茶餐廳2.0令我對茶餐廳睇法改觀, 而且全日免加一, 抵食!! 絕對要BOOKMARK下次再黎!!
2020-02-04
龍蝦湯海鮮泡飯