2017-11-12 56 浏览
看门面,本来以为很decent,谁知上来的菜一个比一个难看,包括黄金薯条,特别油腻,跟路边摊做出来似的。两个扇贝,一个大一个小,差太多了。还有那个芝士蚝,都烤焦了。金针菇牛肉卷太咸。秋葵太硬
2017-11-12
2017-11-12 66 浏览
呢間鋪頭鋪仔細細,但人氣都唔低,所以專程黎試下~燒蒜蓉開邊蝦正正正,熱辣辣嘅蝦原隻上,應該係新鮮蝦黎! 蒜蓉似係醃製過,放喺新鮮脹卜卜嘅蝦肉上面,經燒烤後,將蝦肉嘅鮮味點醒左。 除咗蝦,仲有好多其他燒烤肉類,味道都不俗,經過一輪嘅燒烤肉類激戰後,當然要叫返串燒菠蘿來平衡下啦。菠蘿經過燒烤後,將菠蘿汁嘅香甜昇華左,係不輸嘅item。見到呢度有比較少見嘅手工啤,所以就叫員工推介左兩種口味,幾易入口。不過最受歡迎嘅青瓜口味缺貨了,希望下次有機會試到啦。
呢間鋪頭鋪仔細細,但人氣都唔低,所以專程黎試下~

燒蒜蓉開邊蝦正正正,熱辣辣嘅

2017-10-12
宵夜
2017-11-12 40 浏览
最近係尖沙咀做野,今晚經過附近所以黎試吓呢間。鋪面唔算好大,所以黎之前要先book位啦,唔係就好似我咁要等下先入得。今晚唔算話好肚餓,所以食咗少少咋。首先梗係要試吓我最愛嘅牛舌啦,呢度嘅燒牛舌大大嚿,咬落去唔會太硬夠爽口,奬勵下自己食隻蒜蓉開邊蝦,蒜蓉燒得好香,蝦亦都夠新鮮彈牙。不過如果隻蝦再大隻啲就好啦哈哈。牛油焗雜菇亦都係我燒烤嘅至愛之一,呢度份量尚算大份,而且有唔同嘅菇類,食得過癮。呢度價錢唔算貴,同朋友小斟一杯都算係忙碌中一種享受。

呢度價錢唔算貴,同朋友小斟一杯都算係忙碌中一種享受。
2017-10-03
2017-11-11 51 浏览
星期五Happy Friday, 要找個好吃的慶祝慶祝,香口的串燒是最佳選擇❤️先來第一款上枱是厚燒牛舌,剛剛燒起上枱味道可口,不是重慶燒的那種重口味,反而正合我口味,,雞腎和豚肉都是正常發揮之後就是她們的主打,黃金炸魚皮和黃金薯條🍟,外面加上咸蛋黃,特別之選! 👏🏻不過我覺得如果薯條是粗身那種更好吃,而炸魚皮本身是厚身那種魚皮,脆得來有點硬,如果可以用薄身魚皮更prefect!🙈每次見到雞泡魚乾都會點來吃,可惜這個敗在那個醬,那醬的味道有點怪,不合我們口味🙈還是之後在銅鑼灣某燒肉店吃的可口,乾身一點和幼身的上面的白魚蛋普通味道👀還有蝦和貝殼類,不過趕著吃忘記拍照,貝殼有足夠的蒜香👏🏻🤤蝦則是加上以沙拉醬配幾粒粟米的醬,還不錯的💪🏻👏🏻另外還點了粟米,這個就失望了😞很濕很濕,沒有調味,應該是時間關係先用水煮熟再燒吧,但一點調味都沒加就真的有點失望了😔

上面的白魚蛋普通味道👀

另外還點了粟米,這個就失望了😞
2017-11-10
  • 鹽燒厚切牛舌
2017-11-09 1149 浏览
今晚放工約左個大學同學吃晚飯,對上一次見佢都三個月前了。知道最近佢轉左新工比以前輕鬆就約出來聚聚佢提議飲啤酒食串燒,於是我上openrice 揾到呢間正野,單睇相已經好吸引我地7:15pm來到,已經唔坐了一半人。舖面唔算大,但坐得幾舒服。有張大枱在餐廳的一角,仲有樓景睇,適合一大班人傾計吹水黎到當然一開始就叫啤酒飲,店內的手工啤酒是賣點黃金其實係蛋黃黎到嘅時候香噴噴,咬落香脆可口,夠邪惡😈食不停口,會上癮的必點的其中之一牛肉燒到剛剛好,食落又淋又juicy,十分推介辣野我一般,但朋友就勁喜歡💕佢講到咁正就食粒試下,OK喎比我想像中好味有牛肉味夠彈牙食呢款要小心呀,一唔小心就會辣到口一咬芝士就流出,好正魷魚就辣到我食唔到,但朋友就好喜歡,佢一個人食曬咁滯燒得好香,遠遠都聞到燒到岩岩好帶子好大隻,食落仲好juicy有鮮味蠔又係超正,夠新鮮芝士份量岩岩好燒扇貝是我的大愛,好大隻,芝士加調味都唔錯粟米就反而味道唔係好夠,如果多D牛油又會好肥膩兩個人埋單食左$740,對食串燒飲啤酒來講OK的總結: 下次會再幫襯,好滿意今晚的所有食物、服務同環境。
我地7:15pm來到,已經唔坐了一半人。
傾計吹水黎到當然一開始就叫啤酒飲,店內的手工啤酒是賣點
黃金薯條
黃金其實係蛋黃
黎到嘅時候香噴噴,咬落香脆可口,夠邪惡😈食不停口,會上癮的
安格斯牛柳粒
必點的其中之一
牛肉燒到剛剛好,食落又淋又juicy,十分推介
川辣牛丸
有牛肉味夠彈牙
爆汁芝士丸
食呢款要小心呀,一唔小心就會辣到口
一咬芝士就流出,好正
燒辣味北海道魷魚
魷魚就辣到我食唔到,但朋友就好喜歡,佢一個人食曬咁滯
燒得好香,遠遠都聞到
鹽焼凡立貝
燒到岩岩好
帶子好大隻,食落仲好juicy
有鮮味
芝士燒蠔
蠔又係超正,夠新鮮
芝士份量岩岩好
芝士燒扇貝
燒扇貝是我的大愛,好大隻,芝士加調味都唔錯
牛油粟米
粟米就反而味道唔係好夠,如果多D牛油又會好肥膩
兩個人埋單食左$740,對食串燒飲啤酒來講OK的

總結: 下次會再幫襯,好滿意今晚的所有食物、服務同環境。
2017-11-02
鹽焼凡立貝
芝士燒蠔
芝士燒扇貝
2017-11-07 49 浏览
大約8點,餐廳已滿座,生意很好,可以一邊食串燒,一邊傾計,難怪吸引咗一大班年青人。芝士燒虎蝦只叫了一隻,原來好好食,蝦肉甜美彈牙,配上香濃既芝士,非常滋味。另外仲叫左芝士及黑松露焗扇貝: 用料非常足,芝士焗至金黄色,好吸引,食落好香口,至於黑松露扇貝既配料仲加左菇類,配埋一齊食好有飽肚感。蒜蓉燒茄子&微辣肉碎燒茄子太鍾意食茄子了,於叫了兩條茄子,左邊係蒜蓉燒茄子,隔離係微辣肉碎燒茄子,我地都比較鐘意食蒜蓉既多d,因為燒得比較入味且惹味,而且非常juicy,隔離既肉碎茄子黎反而就冇蒜蓉呢款甘惹味吸引。川式燒韭菜食串燒總有幾味係要必食既,燒韭菜係其中一款,雖然叫川式,但其實不辣,食唔到辣既人唔洗驚,而且選料靚,韭菜新鮮juicy, 望落顏色亮麗,唔會燒到乾曬, 非常美味。王老吉除了酒精飲品外,飲品既選擇唔系甘豐富,眼見大多數人會揀熱柚子蜜同王老吉,比較健康。

芝士燒虎蝦

蒜蓉燒茄子&微辣肉碎燒茄子

川式燒韭菜

王老吉
2017-10-26
2017-11-04 59 浏览
以前樓下就有間串燒鋪 可惜搬左就再無食過今日終於可以食返餐串燒喇🍢🍢yeah!叫左碟燒鰻魚 燒得岩岩好 好有鮮味🐟而且好好好好長呀😍另外燒雞泡魚乾🐡🐡都好少係其他地方見到 好特別呀 一定要試試!燒菠蘿一定係encore再encore!我地4個人食 食完再食 食完再食 又鮮甜🍍🍍🍍燒茄子🍆講真 好少見咁大條拎黎燒 但食起上黎加埋之然粉又幾香口燒帶子😋講真 對於我呢個海鮮人黎講 呢間咁多海鮮選擇 真係好幸福❤️帶子有幾款味可以選擇 我地就每款試試喇!帶子夠大粒 而且仲好鮮甜 正正正 必點!仲有燒蠔蠔蠔蠔蠔😍蠔的確係我最愛 佢仲有幾款味可以選擇 今次叫左蜜糖味 又幾得意 甜甜地 下次要再次埋其他味!另外仲有燒魷魚🦑🦑魷魚味鮮 而且彈口 仲要係超超超超級大條 好抵食呀😍我地仲叫左牛舌焗飯 因為驚唔夠飽 點知個飯真係好大個呀 大到我地根本都食唔哂 同男仔黎食真係唔怕唔夠飽!叫個飯俾佢就搞掂😜😜睇其他食評 見到呢個黃金薯條真係超級吸引🥔🥔可能由於我好喜愛蛋黃類 所以覺得呢個薯條係極品級👍🏼👍🏼香口又脆身 會食唔停口🤰🏻🤰🏻最後值得一提係 佢呢間有本地手工啤酒賣 而且改名都好特別🍺鍾意飲啤酒就岩哂 啤
以前樓下就有間串燒鋪 可惜搬左就再無食過
今日終於可以食返餐串燒喇🍢🍢yeah!

叫左碟燒鰻魚 燒得岩岩好 好有鮮味🐟而且好好好好長呀😍

帶子有幾款味可以選擇 我地就每款試試喇!
帶子夠大粒 而且仲好鮮甜 正正正 必點!

最後值得一提係 佢呢間有本地手工啤酒賣 而且改名都好特別🍺鍾意飲啤酒就岩哂 啤酒配串燒 的確可以傾一晚 聚聚舊🍻🍻
  • 黃金薯條
  • 燒雞泡魚乾
  • 蒜蓉燒蠔
  • 鹽燒厚切牛舌
2017-11-04 100 浏览
无奈的埋单,无比的差服务.九位女生,点单的时候问的很清楚,一份是多大,服务员解释得不清不楚,看见我们点了很多东西的时候也没有告知可能有多。我们点了九份牛排,想着一人一份,结果上来五大盘牛排。我自认比较胖比较能吃,都吃不下全部。在不断上菜之后我们叫服务员来,告知如果后面还有没做的菜可以不用上了,服务员说都在做了......可是最后还有好几盘菜是十五分钟之后才慢慢端上来——比如只要五分钟就能做好的金针菇肥牛。最后九个女孩吃了4000多港币。钱不重要,只是浪费食物很不好。他完全可以告诉我们九份牛排很多,可以先上两三份,不够再点。最后公允地说,食物素质有高有低。牛排虽然多但是味道还不错。海鲜的味道就差了点。不会再光顾。因为经理的服务都好差,全程无笑脸。投诉不搭理。老板难道只想做一次生意?
2017-11-03
$500 (宵夜)
去完旅行放假幾天後,一回到公司就有排山倒海的工作等著我處理,越辛苦就越肚餓 XD 前幾日一放工,就來到肚餓了串燒烤焗專門店開餐~店鋪面積不大,座位不多,幸好早來了,平日放工時間來到都差不多滿座。餐牌選擇繁多,看得人眼花瞭亂 @@自家製惹味燒雞肉串 $39燒雞肉串啖啖肉,表面微焦,內裏多汁,而且已經去掉雞皮,入口不會太油膩。鹽燒厚切牛舌 $59鹽燒牛舌同樣厚肉,經鹽烤不會帶出過多油脂,但是卻能保持鮮香多汁。西班牙黑毛豬件 $69黑毛豬肉質軟嫩,不會過韌,更能細味當中的脂香豐腴。麻吉燒 $20造型可愛,想不到這裡也有這款台灣道地的小吃,麻吉燒採用魚漿包覆Q軟不黏牙的麻糬年糕,同時保留魚蛋的鮮甜。蒜蓉燒 15cm虎蝦 $59虎蝦的size就如一隻手掌般巨型,頭大大很有氣勢,而且虎蝦是海蝦,肉較爽,味較鮮。黑松露香菇醬燒廣島蠔 $59蠔身纖巧但煮熟後卻未有嚴重縮水,蠔味濃,甘香鮮甜,黑松露香菇醬菌香四溢。惹味汁燒雞泡魚乾 $49這碟可說是全晚中我的最愛 ^o^ 帶有焦香之餘,鮮甜可口,一點也不腥,煙煙韌韌甚具咬口。辣味北海道原隻魷魚 $69原隻魷魚筒份量十足,鮮味肉厚,只可惜辣味醬汁對於我這個

餐牌選擇繁多,看得人眼花瞭亂 @@

自家製惹味燒雞肉串 $39
自家製惹味燒雞肉串

鹽燒厚切牛舌 $59
鹽燒厚切牛舌

西班牙黑毛豬件 $69
黑毛豬肉質軟嫩,不會過韌,更能細味當中的脂香豐腴。
西班牙黑毛豬件

黑松露香菇醬燒廣島蠔

惹味汁燒雞泡魚乾 $49
惹味汁燒雞泡魚乾

辣味北海道原隻魷魚 $69
原隻魷魚筒份量十足,鮮味肉厚,只可惜辣味醬汁對於我這個吃不了辣的人來說,也實在是辣到噴火
辣味北海道原隻魷魚

秘製汁燒鮑魚 $88
鮑魚燒得軟腍入味,口感彈牙而又保留到肉汁。
秘製汁燒鮑魚

惹味黑椒牛仔骨 $59
稍嫌燒得過了火候,令肉質過韌,頗難咬開。
惹味黑椒牛仔骨

珍寶日本帆立貝 $69
漲卜卜的帆立貝夠厚肉,內裡仍能保持爽口嫩滑,保存鮮味,質感幼滑細膩,鮮甜無比。
珍寶日本帆立貝

蕃茄薯條 $48
薯條是茶餐廳最常見的粗條波浪形款式,炸得金黃酥脆。
蕃茄薯條

表面撒上大量蕃茄味粉,惹味開胃,只是吃得多就會覺得味道稍為濃重了一點。
蕃茄薯條

還點了兩杯飲品,熱柚子蜜 $18 及可樂 $18。
熱柚子蜜 & 可樂
2017-10-31
麻吉燒
惹味汁燒雞泡魚乾
珍寶日本帆立貝
2017-11-01 620 浏览
my niece is a lover of Cheese 🧀 Her mother is a beef hungry hunter So tonight after work Two beautiful ladies date me to the Hungry birds 🐦 grilled special night club Waiting for me They have ordered two sticks type The Angus beef tenderloin And cheese fish balls after I arrive I choose the flounder grilled pieces 3 fair big pieces Very sweet fresh meatSmooth and delicious 😋 I always know what I want to eat Small girl has her cheese balls Sister has a great choice of beef Which is nicely done w
So tonight after work
Waiting for me
The Angus beef tenderloin
And cheese fish balls
after I arrive
3 fair big pieces
Very sweet fresh meat
Smooth and delicious 😋
Which is nicely done with black pepper
A really good meat
To my surprise

I suggest we have the grilled spring chicken
Because when we were small
Our grand pa used to bring us to
American spring chicken Peking restaurant to eat
Half Chinese grilled chicken 🍗
We enjoyed very much
Here this club fills the chicken belly with cream cheese 🧀
The chicken is small
melting cheese makes the girl happy 😊
We oldies treasure the crispy skin
I eat all 2 chicken legs
Feeling like a hero in ancient western USA
Every one looks good
we have never heard of
Tung Yum Kung sauce baked rice before
So I decide to have a baked seafood rice with Tung Yum Kung taste
to my sister 'a surprise
5 main courses
594$🙀only 😏😋
hungry birds
Is a satisfactory shop
a nice 👍 evening place to be with family
2017-11-01
  • 香橙比目魚
  • 燒黑椒香茅18cm虎蝦
  • 燒柚子雞翼
2017-10-30 85 浏览
朋友今天帶我來Hungry Bird,這裡有很多串燒種類,亦有唔同味道既食法,好多選擇。餐牌上有多款有機啤酒,我選了這枝Steamworks Cucumber Aie,青瓜味既啤酒,聽個名好特別好清新,個瓶樽仲好靚添。入口清涼,青瓜味強勁,酒精濃度4.7%同一般啤酒差不多。勁辣跳舞雞翼同燒柚子雞翼~初時都擔心會唔會太辣食唔倒,好在辣得黎又唔會標晒眼水同汗,都幾好食。再食燒柚子味甜甜的,雞肉嫩滑,同辣雞翼形成強烈對比。火辣黃金薯條~呢個真係超好食,勁脆又香既咸蛋炸薯條再加埋辣粉,香口小食一定吸引倒唔少人仕。棉花糖燒多士~平時去bbq都會燒棉花糖同麵包,不過夾埋一齊食就未試過。呢塊燒得金黃色好脆既多士上面有燒得軟心既棉花糖,仲要再加朱古力醬,超誘惑既甜品有邊個抵擋得了!

2017-10-29 79 浏览
完成一日嘅工作,好想搵個地方食個靚餐輕鬆下。我喜歡食蠔食扇貝,呢間餐廳燒嘅有多款口味,味覺多重享受!蠔方面,我與友人叫左黑松露香菇醬燒廣島蠔同蜜糖燒廣島蠔,廣島蠔肉質肥美,配上特制燒法,蠔迷一定有新鮮感!扇貝方面,我地叫左自家制芝士金黃醬燒扇貝同蒜蓉燒扇貝,自家制果然係自家制,出面食唔倒呢個味道呀!我地仲叫左燒鮑魚,同串燒,無論口感、味道都唔錯,我唔特別寫喇!不過我最贊嘅就係佢個黃金薯條,係我全晚最喜歡,不但炸完夠香熱,而且配上黃金咸蛋黃,好邪惡呀,食到停唔倒口。若然食左咁多串燒你都未夠飽,可以推薦你地食嘅焗飯,我地叫左特式茄汁芝士海鮮焗飯,份量夠大,茄汁味香濃,海鮮依然有我喜歡嘅扇貝帶子,仲有魷魚,蜆肉同蝦。仲有枝手工啤係有青瓜味,清爽易入口!

若然食左咁多串燒你都未夠飽,可以推薦你地食嘅焗飯,

仲有枝手工啤係有青瓜味,清爽易入口!

2017-10-29 66 浏览
食烤串今次係朋友仔主動搵我食環境唔錯 人流都好多 仲等左陣先可以入去食同朋友叫左好多烤串小食分別叫左蜜糖/燒袖子雞翼 甜甜地 食落肉質唔乾燒秋葵 比我想像中細條D 都唔錯燒翠玉瓜 唔會乾真真 都幾好味燒翠玉瓜 唔會乾真真 都幾好味SPICY 茄子 配埋肉醉 我覺得可再SPICY D都唔錯 分別叫左蜜糖/燒袖子雞翼 甜甜地 食落肉質唔乾甜薯串燒帶子幾好食   大大粒 立貝又大粒呀 肉質又好又新鮮芝士燒蠔 芝士一D都唔流黑松露燒蠔 味道岩岩好 再濃D就唔岩啦牛油粟米` 甜甜地 都幾好食 蒜容焗什菌  份量多 我朋友好喜歡整體野食真係唔錯 幾好食 價錢都抵 同朋友叫左好多野飲 好飽肚呀﹗

食烤串

蒜容焗什菌  份量多 我朋友好喜歡

整體野食真係唔錯 幾好食

價錢都抵 同朋友叫左好多野飲 好飽肚呀﹗

2017-10-29 72 浏览
未食已一肚氣!未食已一肚氣!未食已一肚氣!要重覆一百次!話說早幾日已訂坐!我們準時到達!正常係咪會預留張枱比已訂座的客人呢?但去到只叫我地去張四人枱度叫我地話坐住先!我問要坐幾耐轉返二人枱比我,但都係只答話坐住先!當時對面已坐了兩個陌生人,仲要佢地係平排坐!即係我要對住兩個唔識嘅人食餐飯啦!傾計就好似對住兩個陌生人一齊傾計咁啦?仲拋下一句入座計用餐時間個半鐘要交枱!敢問一句!訂枱黎做乜?未食已一肚氣!Bad list!服務態度係無嘅!唔該曬!
未食已一肚氣!
服務態度係無嘅!唔該曬!
2017-10-24 53 浏览
早幾天媽媽說很想吃日式串燒,叫吃貨女兒安排一下,我當然做足功課,找到了一間挺有人氣的日式燒物餐廳!叫肚餓了!對!我真的肚餓了!下午要見客的關係,只是匆忙吃了一杯麥皮,這晚該放肆了!餐廳的牆身有很多酒做裝飾!坐到七點多就已經滿座了,果然夠人氣!所以記得要訂位!想吃什麼就在點餐紙tick,種類超級多!秘制醬汁牛舌焗飯由於肚餓的關係,先點了一客秘制醬汁牛舌焗飯!好多好多芝士醬!厚切牛舌,極惹味!黃金炸魚皮這個很明顯是邪惡料理,鹹蛋黃控完全沒有抵抗力!煮開的鹹蛋黃淋在香脆的炸魚皮上,怎制止自己一塊又一塊送進口中!鹽燒厚切牛舌這個厚度的牛舌,光是看都讓人覺得好滿足!吃起來帶有嚼勁,彈牙!調味剛剛好!金菇牛肉卷金菇軟身,包得好好紮實,每件都大大舊,口感豐富!鹽燒安格斯牛柳粒肉質濃香,一啖一口,惹味,肉質鮮嫩富口感,油脂分佈平均,不會鞋口,高質!香燒原條日本鰻魚鰻魚肥美,size真的不算小,入口溶化,很香的燒汁,回味無窮!自家制芝士金黃醬燒扇貝食落扇貝爽口彈牙,金黃醬跟芝士好夾,芝士味完美包住貝肉,不會滯。惹味汁燒雞泡魚干加了味醂和燒汁,真的很惹味!帶點硬度,慢慢「𡁻」下,這道菜送酒一流!汁燒bb露

想吃什麼就在點餐紙tick,種類超級多!
秘制醬汁牛舌焗飯

黃金炸魚皮

鹽燒厚切牛舌

金菇牛肉卷
金菇軟身,包得好好紮實,每件都大大舊,口感豐富!

鹽燒安格斯牛柳粒

香燒原條日本鰻魚

自家制芝士金黃醬燒扇貝

惹味汁燒雞泡魚干
加了味醂和燒汁,真的很惹味!
帶點硬度,慢慢「𡁻」下,這道菜送酒一流!

汁燒bb露筍、桂花蜜糖燒蕃茄
吃了那麼多肉類,要點一點蔬菜制衡一下,很喜歡桂花蜜糖燒蕃茄,平日串燒店多數吃燒車厘茄,這個加了桂花蜜的燒蕃茄很特別,甜甜的,又多汁!

OMG!對著美食我又失守了!明明說要減肥!現在一小時跑步都抵消不了!
2017-10-24
  • 燒鰻魚