2019-08-19 151 浏览
前身係一間Cafe Shop已經成日幫襯轉咗做素食 更加要幫襯深水埗多美食係人都知呢間有heart 有心思 好味道坐幾耐都得又一飯堂推薦👍🏻👍🏻個烏冬唔係hea你果隻絕對係好味個南瓜🎃餅 又係好味 甜甜地成set野價錢又唔貴👍🏻👍🏻希望呢d有心思既店鋪繼續加油💪🏻
前身係一間Cafe Shop

庆祝纪念
纪念日
日式料理
  • 凍伯爵茶
終於試到了素年的#新豬肉 豬排😋!我們點的是日式咖喱豬扒意大利飯。說真的,這是我試過最好吃的 #新豬肉 豬排,配上香濃的日式咖喱🍛,非常好吃!我們也點了#不可能漢堡 🍔 未知是否比之前生的關係,吃上去更像肉😱給㬨了一下。配菜的蕃薯條亦很美味😋 是我喜歡的、較粗的那種。超滿足的一餐💖After watching all these food-porn on the #omnipork cutlet from Years , I've finally got a chance to try it myself on Saturday 🤗We were really hungry so we ordered the Japanese curry risotto with #omnipork cutlet instead of the sandwich and it was absolutely delish! The pork cutlet was juicy inside and crispy on the outside (3rd pic)~Its was the best omnipo

超滿足的一餐💖

We were really hungry so we ordered the Japanese curry risotto with #omnipork cutlet instead of the sandwich and it was absolutely delish! The pork cutlet was juicy inside and crispy on the outside (3rd pic)~Its was the best omnipork cutlet I've had so far. The risotto was so good and the curry just hit the spot, not too spicy nor too sweet. It has become my new favourite on Years' menu!

We also ordered an impossible burger as well. It was good as usual but it shocked me the first bite because it was extra beefy to me this time (maybe it was quite rare compared to the the one I had last time?😱). It was so good with the melty cheese. Again, the sweet potato fries didn't disappoint.

Super satisfying meal 🥘
日式咖喱吉列豬扒意大利飯
不可能漢堡
日式咖喱吉列豬扒意大利飯
不可能漢堡
同朋友好耐冇見,佢係少數會陪我食素食既朋友,今次特登同佢去試新野,呢間位於深水埗即素年,成日見到有人推薦,一於試下。火龍果香蕉燕麥奶(+$36)呢杯野我哋一致認為超好飲,必飲。好清新既香蕉同火龍果味,甜度啱啱好,唔係好覺有燕麥味,水果味比較濃,好滑,美中不足係我哋冇走冰。日式定食($108)我就叫咗日式定食,感覺好健康。主菜有烏冬,唔係讚x烏冬嗰d,佢似係普通烏冬再切一半,因為厚薄不一,湯底都好清甜,唔錯。佢配料都好多下,有熱有凍,有甜有咸,個甜品甜咗d,味道好熟,但唔知咩嚟。咖哩吉列豬扒意大利飯朋友就試咗新豬肉,佢覺得普通,唔算好食,感覺愈食愈差,而且d飯味道唔夠,唯一比較好食係d菇。我試咗d新豬肉,我覺得還好,但肉質比較鬆,冇d人講到咁似肉類,唔算太吸引。而且d飯比起普通意大利飯淋,但就比較迎合大眾口味。

火龍果香蕉燕麥奶(+$36)
火龍果香蕉燕麥奶

日式定食($108)

咖哩吉列豬扒意大利飯

火龍果香蕉燕麥奶
2019-07-23 218 浏览
係深水埗搵到一間全食素既餐廳,裝修亦很簡約整潔,以全白色為主只是檯與檯之間有點close, 不過皆因香港寸金尺土餐廳亦考慮到有啲食客食全素的寫得好清楚邊啲有蒜跟餐會有一杯茶飲熱玄米茶,炒過既玄米特別香全素南瓜🎃湯,超足料濃郁,每啖都食到南瓜茸都係超好味香草青醬意大利粉一見到已經覺得好健康當中有basil, 合桃、火箭菜,同埋自家製Parmesan cheese,雖然看上去不十分吸引,但味道幾好的合桃磨成茸,食每啖意粉都會食到合桃茸,口感幾好火箭菜又夠新鮮日式咖哩吉列豬扒意大利飯呢個超有驚喜咖喱🍛汁不多不少,岩岩好咖喱超香而塊豬扒同真豬扒真係無差別好有口感,仲有彈牙既感覺添可媲美黑豚豬扒

只是檯與檯之間有點close, 不過皆因香港寸金尺土

餐廳亦考慮到有啲食客食全素的
寫得好清楚邊啲有蒜
跟餐會有一杯茶飲
熱玄米茶,炒過既玄米特別香

全素南瓜🎃湯,超足料濃郁,每啖都食到南瓜茸
都係超好味

香草青醬意大利粉
一見到已經覺得好健康
合桃磨成茸,食每啖意粉都會食到合桃茸,口感幾好
火箭菜又夠新鮮

日式咖哩吉列豬扒意大利飯
呢個超有驚喜
咖喱🍛汁不多不少,岩岩好
咖喱超香
而塊豬扒同真豬扒真係無差別
好有口感,仲有彈牙既感覺添
可媲美黑豚豬扒
2019-07-22
2019-07-19 210 浏览
某個星期一,剛好在深水埗辦事,順理成章睇下附近有無好西食。check 下open rice , 看到這間素食cafe , 潮流興green Monday , 覺得食物幾啱心水,就去試下。下午三點到達,除了lunch menu 外,另外還有tea set menu . 最後點了日式咖哩豬扒意大利飯。豬扒用新豬肉(Omni pork ) 制作. 食素肉,當然不能預期會似足真豬肉,這個素肉,口感像免治豬肉 。意大利飯頗有咬口,不會太淋。還有一杯飲品奉送。提一提,店舖只收現金 。
日式吉列豬扒意大利飯
日式吉列豬扒意大利飯
2019-07-19 221 浏览
同一個vegetarian 同事食飯,發現了佢,喺電力公司隔離十分好奇,點左個impossible meat burger,從來冇食過li d 嘢薯條,係蕃薯來,好好食😭甜甜地,上枱嗰陣好熱好脆,個顏色好得意係橙色的,食慾up嘩個不可能肉就更有趣,根本食落就係肉來,質地軟軟,有少少筋嘅感覺,又有少少牛油味,好似真嘅肉一樣,佢唔講,我唔識得分辦可能定係不可能…個芝士都好好食開心佢唔係夾生菜,因為好dry,係夾d平時少d食嘅菜,個包就正常la,我覺得焗脆佢食仲crazy同事食嘅餐冬蔭功risotto 聞到好香,好想食,勁靚,韓國同事話第一啖好辣,之後適應左就冇咁辣菇burger em...我想食兩舊菇夾住舊肉多d,佢係包夾菇,所以冇叫,不過佢勁多cheese日式定食,擺盤好靚,好多細細碟拼埋食齋同事好開心,睇落係淡口d埋單,食lunch唔洗加一,飲餐茶唔洗加錢餐廳幾靚,揀人少嘅時間去應該會幾舒服

Impossible meat burger

薯條,係蕃薯來,好好食😭
甜甜地,上枱嗰陣好熱好脆,個顏色好得意係橙色的,食慾up

同事食嘅餐

冬蔭功risotto

菇burger

日式定食,擺盤好靚,好多細細碟拼埋
食齋同事好開心,睇落係淡口d

埋單,食lunch唔洗加一,飲餐茶唔洗加錢

餐廳幾靚,揀人少嘅時間去應該會幾舒服
Impossible meat burger
2019-07-19 178 浏览
近期非常健康,約朋友打波之前,先去食晚飯,今次就走了去一間素食店舖。 這間不似傳統的素食店,單看店舖的外觀,已經覺得很新派,裝潢也很簡潔舒適,所以都吸引了很多時下追求健康的年輕人。看看餐牌,隨意点了兩款後,侍應哥哥送上了清香無比的玄米茶,玄米的香味只會在比較好的日本餐廳才有。這裡不單是素食,而且也是 fusion 菜,冬陰意大利飯,用濃郁的冬陰功湯底煮意大利飯,有特色之餘而且非常好吃。純素沙律裡面的羽衣甘蘭,鷹咀豆, 藜麥等再加上柚子味的醬汁,酸酸甜甜,非常開胃。

2019-07-19 112 浏览
今日同同事去咗深水埗買電話卡,順便去下黃金商場,朋友食素,一早book左深水埗福華街呢間新開的素食店Years,個名好特別又易記,去至都巳經好多人,好在訂左位。黑松露蘑菇漢堡包,蘑菇好大隻,D汁又香又好味,加埋溶左嘅芝士,同埋有啲脆口嘅包皮,好食👍😋番薯條炸得剛剛好,又香又脆又甜。香草青意大利粉,雖然材料好簡單,但味道調得幾好,又吾會覺得好單調,面頭鋪滿火箭菜賣相特別,又幾新鮮。飲品揀左玄米茶,唔係一般嘅茶包,未飲已經聞到香味😊
2019-07-16
2019-07-17 5260 浏览
今日到深水埗黃金商塲買完東西後已是近三時,感覺有點餓了,我倆便特意找一間朋友介紹過的名爲「素年」的素食店,實踐 Green Monday。這店位於福華街,距離黃金商塲不遠,不難找到。食店面積不大,以白色為主顔色,給人一種潔淨舒適的觀感。進入了店内,有如置身於歐洲或日本小店的感覺。餐牌上有午餐和下午茶的選擇,朂後我們選了兩個午餐。~不可能漢堡包 ($128)這個除用上美國硏發的Impossible Burger 植物製漢堡扒做包的餡料外,還配上惹味的洋蔥和美味半溶化的車打芝士。驟眼看這包的賣相和真牛肉製的漢堡的無異,吃起來的時候一時真是難知道是素食。素漢堡扒竟然有牛肉的鮮味和質感,幾可亂真,來自豆血紅蛋白做成素肉餅內的血紅素要記一功。不可不提伴碟的番薯條外脆內軟,甜味適中,非常滋味。整體來說,喜歡吃漢堡包的人, 日後便能找到更健康和更環保的代替品了。~吉列豬扒三文治 ($98)賣相非常吸引,一邊放了伴有意大利陳醋的清綠沙律菜和鮮蕃茄,另一邊放了烘焙過的三文治。三文冶的餡料是用了一種植物製的免治豬肉,炸過後便成外脆內軟的吉列豬扒。這新豬肉 Omnipork 除了吃起來的味道和質感極似豬肉外

餐牌上有午餐和下午茶的選擇,朂後我們選了兩個午餐。

~不可能漢堡包 ($128)

~吉列豬扒三文治 ($98)
賣相非常吸引,一邊放了伴有意大利陳醋的清綠沙律菜和鮮蕃茄,另一邊放了烘焙過的三文治。三文冶的餡料是用了一種植物製的免治豬肉,炸過後便成外脆內軟的吉列豬扒。這新豬肉 Omnipork 除了吃起來的味道和質感極似豬肉外,據說營養比肉類更好,絕對是未來素食的新方向。此外,餡料內的爽口紫椰菜除了美味外,亦增添了纖維。加入了秘製的醬汁,令吉列豬扒不會太乾,亦加人了特有的味道。這三文治真令人一試難忘!

不可不提,我們選了跟餐的熱玄米茶都非常吸引。杯中的粒粒玄米增添了𡁻口,淡淡綠茶葉的味滲入了熱騰騰的水裏,倍覺清香。

這個午餐令我們一試難忘。希望不久將來,更多人會為環保盡一分力,保護動物,亦為自己的健康著想,多點吃素。
2019-07-15
  • 不可能漢堡包
  • 吉列豬扒三文治
2019-07-16 190 浏览
午餐.冬陰意大利飯 配 凍伯爵茶 $86冬陰公湯麵道吃得多飯也是第一次嚐試而且還是意大利飯呢泰式食材 西式煮法煮出來的是比較泰式的味道飯像一座山那樣高如果可以份量少一點價錢便宜一點那就好了畢竟在深水埗吃個午餐也要上百元真是太貴另外飲品只能選熱玄米茶或凍伯爵茶不然要加$20才能轉咖啡選擇有點太少了
午餐
另外
飲品只能選熱玄米茶或凍伯爵茶
不然要加$20才能轉咖啡
選擇有點太少了
無去深水埗一間有凍橙茶叫的餐廳一排原來佢已經轉左手😔😔😔新開了一間素食餐廳咁一於就食佢啦~😎😎😎佢係新式素食餐廳餐單好多選擇啦~~😚😚😚😚黑松露蘑菇漢堡包 ($98)🍔麵包烤得好香脆,熱辣辣,包裡面好鬆軟~大大的菇好多汁~~🍄菇上面鋪了一大片芝士,好香濃~~🧀跟住就有一片厚厚的蕃茄同菜堆~~🍅到最底層的麵包就塗滿超厚一層黑松露醬~店家果然唔孤寒~~這漢堡包味道非常好~🎉🎉🎉只係真心太厚一個~~太足料~~要一層層分開慢慢食~~🤭🤭🤭佢唔係配薯條~~係用蕃薯條的~~🍠🍠🍠條條都非常之長~~炸得剛剛好,乾身,不油膩~~好夠甜~~不用沾茄醬都已經好好味~~🤤🤤🤤日式定食 ($108)🍲這set日式定食非常精緻~😍😍😍有麵豉湯、配菜、烏冬、甜品~配菜 + 甜品有都好好味wo~😋😋😋漬物有醬瓜、木耳絲都酸酸地,好脆身,非常開胃~🤗半熟蛋就本身我以為是溫泉蛋🥚但原來是偏熟的半熟蛋咬落去沒有蛋汁流出來,但蛋黃又不是實實粉粉配埋芝麻醬 + 紫菜絲~~又不錯wo~~😗炸南瓜蕃薯餅就好creamy🎃🍠好真材實料,裡面係會食到南瓜皮的~炸得好乾身,絕對無油膩感~~如果有得單叫做小食,我一定會叫~~🎈🎈🎈秋葵就
無去深水埗一間有凍橙茶叫的餐廳一排
原來
佢已經轉左手😔😔😔
新開了一間素食餐廳
咁一於就食佢啦~😎😎😎

佢係新式素食餐廳
餐單好多選擇啦~~😚😚😚😚

黑松露蘑菇漢堡包 ($98)🍔

麵包烤得好香脆,熱辣辣,包裡面好鬆軟~
大大的菇好多汁~~🍄
菇上面鋪了一大片芝士,好香濃~~🧀
跟住就有一片厚厚的蕃茄同菜堆~~🍅
到最底層的麵包
就塗滿超厚一層黑松露醬~店家果然唔孤寒~~
這漢堡包味道非常好~🎉🎉🎉
只係真心太厚一個~~太足料~~
要一層層分開慢慢食~~🤭🤭🤭

佢唔係配薯條~~係用蕃薯條的~~🍠🍠🍠
條條都非常之長~~
炸得剛剛好,乾身,不油膩~~
好夠甜~~不用沾茄醬都已經好好味~~🤤🤤🤤

日式定食 ($108)🍲

這set日式定食非常精緻~😍😍😍
有麵豉湯、配菜、烏冬、甜品~

配菜 + 甜品有都好好味wo~😋😋😋
漬物有醬瓜、木耳絲
都酸酸地,好脆身,非常開胃~🤗
半熟蛋就本身我以為是溫泉蛋🥚
但原來是偏熟的半熟蛋
咬落去沒有蛋汁流出來,但蛋黃又不是實實粉粉
配埋芝麻醬 + 紫菜絲~~又不錯wo~~😗

炸南瓜蕃薯餅就好creamy🎃🍠
好真材實料,裡面係會食到南瓜皮的~
炸得好乾身,絕對無油膩感~~
如果有得單叫做小食,我一定會叫~~🎈🎈🎈

秋葵就是秋葵啦~~哈哈哈哈哈~~🤣🤣🤣

蕃薯仔係超甜,面層拌左糖漿咁
甜甜絲絲的~~做飯後甜品一流~~🍠🍠🍠

柚子甜點是一個啫喱質地的
內裡有少許柚子醬,好清爽,飯後解膩之選~🤭

烏冬湯底濃郁、夠味~~
烏冬麵夠彈牙~~又夠滑~~
份量也不少啊~~對女仔來說,好夠飽~~😬

跟餐附送熱玄米茶
超多玄米,味道超級香濃
就算沖多兩次熱水焗一焗,味道一樣咁香~~
好飲wo~~😍😍😍

餐廳好旺場
可能是星期五晚吧~
全晚都座無虛席~~
如果唔想排隊就預先book位吧~~🙋‍♀️🙋‍♀️🙋‍♀️

這間餐廳裝修簡潔
可能是新裝修,好光鮮、好整潔咁~💡💡💡
食品亦都好新式、好精緻、味道都好好~🤤

佢的餐點就是大多是使用食材的本身樣子~
就不會刻意將食材塑造出另一個樣子呈現🙅‍♀️

P.S.
來深水埗又多一個心水餐廳~~😎😎😎
  • 黑松露蘑菇漢堡包
2019-07-12 271 浏览
朋友介紹呢間新派素食店,預早左兩日訂位,但如果係換黎一個不太愉快嘅用餐體驗😥😥原本book左8pm,後來因為有改動所以打去改為7pm,電話中職員都有confirm。booking 當日到餐廳攞位時,餐廳職員話我地冇打過黎改時間,口吻亦令我地覺得係責怪我地冇打黎而非餐廳問題。最後得到職員"寬容"比我地進入餐廳用餐。其後,由坐低至埋單離開餐廳,我地都感受唔到店員有welcome 食客嘅感覺,佢地落單或者上菜都唔太responsive,唔期望有十分好嘅服務態度,但連一啲基本嘅回應都欠奉...🤷‍♂️🤷‍♂️食到尾聲時,店員毫無預兆地同我地講夠鐘交枱,我地都好愕然因為由頭到尾都冇人同我地講有限時😥😥最後我地無奈地交枱走人...撇除服務以外,食物質素係唔錯嘅,雖然選擇比較少,但款款都做得幾有水準。叫左四款菜,分別係芫茜意大利飯、冬陰意大利飯、黑松露蘑菇漢堡包、同不可能漢堡包芫茜意大利飯同冬陰意大利飯都好夠味,芫茜好香,冬陰公較辣同冇咩椰奶味,意大利飯偏稔同黏,唁同一般意大利飯咁粒粒分明,個人比較鐘意有咬口果種意大利飯。黑松露蘑菇漢堡包普通,冇咩黑松露味,大蘑菇煎得幾香口同juicy,加埋芝士一流。不

不可能漢堡包嘅嘅漢堡扒做得好似真漢堡扒,配埋蕃薯條夠哂滿足!

即使再好嘅食物都需要配合好嘅用餐體驗,先吸引到顧客再黎,希望日後服務會有所改善。
2019-07-10
2019-07-09 272 浏览
晚餐去食,呢到係set dinner咁食,有主食+包一杯野飲,我同fd叫左個日式定食同冬蔭功意大利飯,想試埋甜品,就另外叫左個原味 cheese cake玄米茶:入面d米粒炒過,沖黎飲好香炒米味,幾鍾意日式定食:呢個餐多款多選擇,以清淡為主,個烏冬食落好似稻庭烏冬咁(唔知係唔係),配埋個清湯好滑好易入口。仲配埋個炸蕃薯蓉餅,好香脆,食落唔覺油膩,小小甜,整體呢個餐係好抵食。個餐原本係配個蛋,但fd唔食得蛋,有得轉蕃茄。冬蔭功意大利飯:如果鍾意冬蔭功,呢個一定有驚喜,因為個飯超濃冬蔭味,意大利飯軟硬適中,食完個飯係好有飽足感。原味 cheese cake:係有60-70%還原到真實cheese cake ge口感同味道,因為始終係素食,所以味道上係有d分別,有陣味怪怪地,唔推薦。如果有興趣都可以試下,跟餐$30就有,唔算貴。總括黎講,食物水準係ok,係食得飽又好味ge素食,調味岩岩好,唔會話好重味。只係價錢略貴,同埋真係好多人去食,如要食,事前記得打電話bk位。
晚餐去食,呢到係set dinner咁食,
有主食+包一杯野飲,
我同fd叫左個日式定食同冬蔭功意大利飯,
想試埋甜品,就另外叫左個原味 cheese cake

玄米茶:
入面d米粒炒過,沖黎飲好香炒米味,幾鍾意

日式定食:

冬蔭功意大利飯:

原味 cheese cake:

• 冬蔭功意大利飯
  • 日式定食
來素年第三次,終於影到打卡相,完全拜拍菜菜子vs肉肉子所賜。這間素食小店真是深水埗區的清泉,如果你還未去過唔識路的話,認住黃金商場對面麥記,過多條馬路行幾步就到,位置都幾方便架。 芫茜意大利飯 HK$86這個長得像盤草的是莞茜意大利飯,賣相吸睛之餘,也吸引一班莞茜控去試。我本身好驚莞茜陣味,今次有肉肉子一齊食先會叫,沒想到意大利飯吃起來不會很勁味,連我這個不吃莞茜都接受到。店員說莞茜有先爆炒過,又加了豆奶煮意大利飯,味道沒平常生食、放湯粉麵那麼明顯。意大利飯中間還拌了茄子,上面也有蓮藕乾和玉米筍乾,吃起來不會單調。 日式定食(可純素) HK$88這個是店內招牌菜之一,我見很多人來都會吃日式定食,一盤有主食、有湯又有六小碟係幾豐盛。主菜是豆腐烏冬,小食有炸物南瓜餅、漬物海帶小黃瓜、麻醬溫泉蛋、秋葵和蜜小番薯,仲有個夾心水晶丸子甜品,全部都幾好食,很用心的感覺。 純素沙律碗 HK$78這個有齊五色蔬菜的純素沙律碗也很吸引,特別適合像我一樣喜歡吃蔬菜的人。它入面有羽衣甘藍、南瓜、番茄、紫椰菜、紅腰豆、藜麥和牛油果,營養很均衡。另外我覺得配沙律的柚子汁都幾好食,清新開胃不會太heavy,跟蔬菜

芫茜意大利飯 HK$86

日式定食(可純素) HK$88

純素沙律碗 HK$78

這個有齊五色蔬菜的純素沙律碗也很吸引,特別適合像我一樣喜歡吃蔬菜的人。它入面有羽衣甘藍、南瓜、番茄、紫椰菜、紅腰豆、藜麥和牛油果,營養很均衡。另外我覺得配沙律的柚子汁都幾好食,清新開胃不會太heavy,跟蔬菜也很搭。

純素朱古力芝士蛋糕 HK$42

這天也來試試素年的純素蛋糕,餐廳下午茶有提供幾款不同口味的芝士蛋糕,這天我們選了朱古力味。蛋糕上面有些堅果碎碎,也有草莓藍莓,賣相很精緻。純素芝士蛋糕即是沒有用忌廉芝士,所以跟正常的芝士蛋糕味道完全不同!但質感一樣很棉密細緻,我覺得都幾有趣喎!而且純素蛋糕來說,它屬於好食那種。

藍莓黑提燕麥奶 / 香蕉火龍果燕麥奶

這兩杯是即將推出的燕麥奶果昔,瑩光粉紅色好奪目的是紅龍果香蕉燕麥奶,踏實紫色的是藍莓黑提燕麥奶。兩杯味道都幾清新,令我對燕麥奶有改觀。果昔可以跟餐加錢選配,也可以單點散叫啊。
2019-07-08 225 浏览
上次食完素食自助餐,同行的朋友即刻推薦我要去試下深水土步的素食餐廳 - 素年。一試下,真係值得推薦再推薦 素年的晚上booking非常Full,一定要預先電話訂左位先素年的設計好簡約,座位都好闊落,好岩三五知己談心和品嘗美食不可能不食的不可能TM漢堡包 e個真係值得一推服務﹕職員好貼心一分為二,可以讓我們share品嘗外觀﹕漢堡包和蕃薯條都放得好美,職員一攞出黎個下已經覺得超吸引眼球味道﹕首先要讚的是漢堡包的口感超似食緊牛肉,但又不會好像牛肉的結實,配上車打芝士、火箭菜和洋蔥,個下真係有懷疑自己是否去左素食餐廳 另一要讚的是蕃薯條,用蕃薯切成長長的薯條形,食落去有香甜的蕃薯味,烤炸得剛剛好新鮮純素沙律碗服務﹕我們食沙律多數都要好多醬汁,因為柚子汁不足,職員好好的提供更多的醬汁給我們外觀﹕好大碗,顏色好鮮艷新鮮,吸引食慾味道﹕非常新鮮,每樣沙律材料都很夾,當中特別中意他們的南瓜和紅腰豆,烹調的口感合宜,不會過硬或過林刺激味蕾的冬陰意大利飯外觀﹕夏天見到橙紅色,特別令人開胃口味道﹕冬陰公味的意大利飯真係第一次食,酸酸辣辣超刺激味蕾,夏天食好開胃,另外,我好怕超軟身的意大利飯,而他煮得剛剛好

素年的設計好簡約,座位都好闊落,好岩三五知己談心和品嘗美食

不可能不食的不可能TM漢堡包

e個真係值得一推
服務﹕職員好貼心一分為二,可以讓我們share品嘗
不可能TM漢堡包

新鮮純素沙律碗

外觀﹕好大碗,顏色好鮮艷新鮮,吸引食慾
純素沙律碗

刺激味蕾的冬陰意大利飯
外觀﹕夏天見到橙紅色,特別令人開胃口

冬陰意大利飯

整體,素年係一間很有心的素食餐廳,值得再去品嘗,推薦
不可能TM漢堡包
純素沙律碗