2019-07-09
晚餐去食,呢到係set dinner咁食,有主食+包一杯野飲,我同fd叫左個日式定食同冬蔭功意大利飯,想試埋甜品,就另外叫左個原味 cheese cake玄米茶:入面d米粒炒過,沖黎飲好香炒米味,幾鍾意日式定食:呢個餐多款多選擇,以清淡為主,個烏冬食落好似稻庭烏冬咁(唔知係唔係),配埋個清湯好滑好易入口。仲配埋個炸蕃薯蓉餅,好香脆,食落唔覺油膩,小小甜,整體呢個餐係好抵食。個餐原本係配個蛋,但fd唔食得蛋,有得轉蕃茄。冬蔭功意大利飯:如果鍾意冬蔭功,呢個一定有驚喜,因為個飯超濃冬蔭味,意大利飯軟硬適中,食完個飯係好有飽足感。原味 cheese cake:係有60-70%還原到真實cheese cake ge口感同味道,因為始終係素食,所以味道上係有d分別,有陣味怪怪地,唔推薦。如果有興趣都可以試下,跟餐$30就有,唔算貴。總括黎講,食物水準係ok,係食得飽又好味ge素食,調味岩岩好,唔會話好重味。只係價錢略貴,同埋真係好多人去食,如要食,事前記得打電話bk位。
有主食+包一杯野飲,
我同fd叫左個日式定食同冬蔭功意大利飯,
想試埋甜品,就另外叫左個原味 cheese cake
玄米茶:
入面d米粒炒過,沖黎飲好香炒米味,幾鍾意
日式定食:
冬蔭功意大利飯: