2019-07-19
同一個vegetarian 同事食飯,發現了佢,喺電力公司隔離十分好奇,點左個impossible meat burger,從來冇食過li d 嘢薯條,係蕃薯來,好好食😭甜甜地,上枱嗰陣好熱好脆,個顏色好得意係橙色的,食慾up嘩個不可能肉就更有趣,根本食落就係肉來,質地軟軟,有少少筋嘅感覺,又有少少牛油味,好似真嘅肉一樣,佢唔講,我唔識得分辦可能定係不可能…個芝士都好好食開心佢唔係夾生菜,因為好dry,係夾d平時少d食嘅菜,個包就正常la,我覺得焗脆佢食仲crazy同事食嘅餐冬蔭功risotto 聞到好香,好想食,勁靚,韓國同事話第一啖好辣,之後適應左就冇咁辣菇burger em...我想食兩舊菇夾住舊肉多d,佢係包夾菇,所以冇叫,不過佢勁多cheese日式定食,擺盤好靚,好多細細碟拼埋食齋同事好開心,睇落係淡口d埋單,食lunch唔洗加一,飲餐茶唔洗加錢餐廳幾靚,揀人少嘅時間去應該會幾舒服
Impossible meat burger
薯條,係蕃薯來,好好食😭
甜甜地,上枱嗰陣好熱好脆,個顏色好得意係橙色的,食慾up
同事食嘅餐
冬蔭功risotto
菇burger
日式定食,擺盤好靚,好多細細碟拼埋
食齋同事好開心,睇落係淡口d
埋單,食lunch唔洗加一,飲餐茶唔洗加錢
餐廳幾靚,揀人少嘅時間去應該會幾舒服